Taboo, diky za info, dost si toho cenim. Prihodim par svych myslenek a nazoru, rozhodne mi nejde o to zpochybnovat tvoje teorie, jen spis zkusim lepe popsat chovani auta...
1) to ze je auto nestabilni pouze pri hodne tvrdem brzdeni a nebo plne akceleraci na nizsi prevodovy stupen je fakt, nicmene pri normalni jizde k temto problemum nedochazi. Z toho bych spise usuzoval, ze problem bude na strane podvozku ktery je prilis mekky, a v extremnich situacich se prilis zvedne/snizi, a nastaveni geometrie se zmeni natolik drasticky, ze se auto chova jak se chova. Nejsem toho nazoru ze by to bylo zpusobeno prilisnym snizenim auta, spise to vidim v nastaveni podvozku kde jsou sice MIRNE snizene pruziny(35mm) ale seriove tlumice.
2) vec ktera mne dost zarazi je ta, ze v puvodni karoserii - v civiku, k temto problemum nedochazelo, a podvozek tam byl STEJNY, jen tam nebyly polyuretanove bushigny(silentbloky), takze naprava nebyla tak tuha.
3)
Taboo píše: Naprava je velice jednoducha v podobe adjustable cepu, ktere nahradi cepy v "outer tie-rod ends" a jejich vyskou ulozeni se pak diktuje uhel tech samotnych tie-rods a bumpsteer rate. Sorry za vsechny ty anglicke vyrazy (ja nevim, jak se ty technicke pojmy reknou cesky

).
Prozrad mi jak se to jmenuje anglicky, stejne vetsinu dilu resim z US( akorat ta doprava je pro me vzdycky nocni mura

) . Tady u nas se toho moc sehnat neda, a to stejny se zdrojem informaci, vetsinu veci jsem se stejne naucil na Hondatechu nebo pgmfi ....
4) barva tlumicu a pruzin me opravdu nezajima

, spise aktualne resim jestli ty coilover springs co jsem poridil byla spravna volba. Nevim jaka je u nich rate, tipl bych si tak 600-800 lbs, ale nevim to jiste. Stejne tak se obavam ze threaded sleeve - tedy sroub pomoci ktereho se urcuje vyska podvozku, nevydrzi extremni zatez, jelikoz neni z oceli ale z billet aluminium. Netusis jestli je tohle beznou praxi, nebo jsem koupil spatne ?

S tlumici bych to aktualne videl na Spax, delaji se ve dvou verzich, standardni delka a zkracene, vzal bych ty zkracene(50mm) aby tlumic pracoval v idealnich podminkach ane na jeho spodni hranici diky snizeni karoserie. S jakym podvozkem mas ty dobre zkusenosti ? Slova jako Tein, Omni nebo Tanabe ani nevypoustej z ust, to neni cenova kategorie ktera je pro mne aktualne dostupna

pokud se bavime o full coilover kitu s damping rate a height adjustable.
5) aby nedoslo k nedorozumeni, spoustu veci ktery jsem se naucil mam od Aliena od nas z H-fans, a auto mi v podstate kompletne postavil on, vcetne uprav motoru.
Ja si tak mozna vymenil brzdy

a udelal odpovidajici zmeny v ECU, nicmene se do toho aktualne snazim proniknout jak to jen jde a zjistit jak postupovat dal. Rozhodne nechci machrovat, moje zkusenosti jsou spise teoreticke - neco namyslim a pak se to zkousi, zda to funguje ...
Takhle to mozna vypada ze uz mam jasno, ale nemam
P.S.: Nesnazim si hrat na americana, ty vyrazy pouzivam umyslne kvuli Taboovi aby vedel o cem mluvim.