máš kontakty na internetu na www.riegger.cz nebo sem k zastižení na ICQ.vietnamec píše:krosmene,na chipujes mi auto??? a za kolik?ma to 105kw rok 2003.kde mas servis ja tam zajedu anebo das na sebe tel ja ti zavolam

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_
máš kontakty na internetu na www.riegger.cz nebo sem k zastižení na ICQ.vietnamec píše:krosmene,na chipujes mi auto??? a za kolik?ma to 105kw rok 2003.kde mas servis ja tam zajedu anebo das na sebe tel ja ti zavolam
A ja bych si na web nevystavil kreklou verzi programu, dostupnou za par drobnychsportak píše:no ja z toho pochopil ze se meni kolem 20 map,hm kazdej na to kouka jinak!.o)Dukes píše:Sorry ,ale já z tohohle "Toto je pouze informativní,zde jsou vidět jen 3 mapy,většina aut má kolem 20 map."pochopil,že podle nich má ecu jenom 20map.Já si pod pojmem profi chiptuning představuju úpravu kdy se zkouší na autě i několik verzí softu a věř,že pokud se jedná o profi tak se upravuje spoousta map
![]()
Podle toho ecm co mají oni vyobrazený určitě neuděláš profi úpravu.Jen tak pro zajímavost se koukni na ten poslední obrázek ,neni to mapa omezovače otáček,ale omezovače kroutícího momentu.![]()
Samozřejmě při lehkém zvednutí hodnot těch 3map odjíždí zákazník spokojený,ale nejedná se o profi chiptuning a motor klidně může vydržet 300tkm.
A kolik jich se meni treba u toho superba,kdyz do toho tak vidis.
No ja nevim,ale kdybych byl majitel tak na web asi nevystavim vsechny mapy,jak se meni,aby to nekdo opalil,v tomhle remeslu asi je nejdulezitejsi know-how!.o)
Vice softu,hm to jo,ale pokud je upravujou tak mi nerikej ze to neladi na auto primo?Nevim zda Ty softy prekupujou nebo ladi,me tam dali jeden a byl jsem s tim spokojenej tak jsem to neresil.Chci aby mi faro vydrzelo nejaky km a ne aby me odeslo po par km,kdy to pojede jak sfi...!:o)
Jo ECM je celkem sracka,ja mam taky koupenej WinolS a je to opravdu profui program,kdyz to srovanm s ECM.tdichip píše:A ja bych si na web nevystavil kreklou verzi programu, dostupnou za par drobnychsportak píše:no ja z toho pochopil ze se meni kolem 20 map,hm kazdej na to kouka jinak!.o)Dukes píše:Sorry ,ale já z tohohle "Toto je pouze informativní,zde jsou vidět jen 3 mapy,většina aut má kolem 20 map."pochopil,že podle nich má ecu jenom 20map.Já si pod pojmem profi chiptuning představuju úpravu kdy se zkouší na autě i několik verzí softu a věř,že pokud se jedná o profi tak se upravuje spoousta map
![]()
Podle toho ecm co mají oni vyobrazený určitě neuděláš profi úpravu.Jen tak pro zajímavost se koukni na ten poslední obrázek ,neni to mapa omezovače otáček,ale omezovače kroutícího momentu.![]()
Samozřejmě při lehkém zvednutí hodnot těch 3map odjíždí zákazník spokojený,ale nejedná se o profi chiptuning a motor klidně může vydržet 300tkm.
A kolik jich se meni treba u toho superba,kdyz do toho tak vidis.
No ja nevim,ale kdybych byl majitel tak na web asi nevystavim vsechny mapy,jak se meni,aby to nekdo opalil,v tomhle remeslu asi je nejdulezitejsi know-how!.o)
Vice softu,hm to jo,ale pokud je upravujou tak mi nerikej ze to neladi na auto primo?Nevim zda Ty softy prekupujou nebo ladi,me tam dali jeden a byl jsem s tim spokojenej tak jsem to neresil.Chci aby mi faro vydrzelo nejaky km a ne aby me odeslo po par km,kdy to pojede jak sfi...!:o)- E*C*M 3.2e je verze, ktera byla aktualni a krekla pred 2 lety, ze by prave tuto verzi pouzivali
Ono je to tak, to E*C*M pouziva system prednastavenych map, takze tuner si snad mysli, ze je tam 5 map, protoze tak mu je vyrobce ECM preddefinoval a jakakoliv zmena jinych map je pomerne slozita (v te verzi krekle E*C*M prakticky vyloucena, nebot myslim nema Driver Plus Manager)...
Ja mam koupene reseni EVC WinOLS, stalo to vsechno rekneme jako velmi slusne auto, ale nemam potrebu to mit zaplacene za mesic, nemusim.
Doporucuji se zeptat tech vyhlednutych tuneru, co maji koupene a co pouzivaji. Vetsinou s tim ti levni delaji extremni tajnosti, proc?
Bohužel na to abych ladil sám mapy nejsem dostatečný odborník.Máme na to smluvního partnera.Bylo to asi takhle,chtěli sme se touo problematikou jako firma zabývat proto nejjednodušší cesta je smluvní partner...Mněl sem tady zástupce všech těch firem které jsou nejznámnější(nebu z jistých důvodů zmiňovat....) nikdo z nich nebyl schopen mi zodpovědět moje otázky tak abych mněl jistotu že ví co dělají....Pak ale přišla zmněna přišel pan Putner z firmy Bitpowers a udělal ze mně naprostýho troubu tím jaké má v tomto směru znalosti....Spolupracujeme tedy dle mého názoru s těmi nej co sem mohl zjistit....Poslední auto sme dělali Grand Vitaru DDiS která jela jako doprovod na rally paříž dakar......sportak píše:to krosman.Krosmen píše:celej soft řj se archivuje po dobu jednoho roku a samo že na program je záruka......pokud se ti něco stane vlivem špatnýho softu,....záruka....pokud by byl problém u mercedesu,nahraje se původní soft spátky.....
Ty ladis softwary sam?Nebo je od nekoho prekupujes?Popripade od koho,abych vedel jestkli jsou softy kvalitni a ze to nehuli a jede?
Doufam,ze nejsi jako fura lidi co si nekde koupila kwp2000 za par tisicovek a dela fara?
Umis i auta starsi od roku 2000,kde jsou co jsem zjistil neprepisovatelne pameti,kde se musi letiovat?
A co novy typy ridich jednotek?EDC16?Nova octavkaII,Passat apod.
Jen me to zajima z pohledu potencialniho zakaznika.
Spolupracuji, jenze ne oficialne. Hledat mapy nemusis, pokud mas pristup k datum typu DAMOS a ASAP, konkretne do WIN OLS si muzes koupit za 700 Eur importni modul, ktery z techto dat, ktere pouzivajiv Siemensu, Boschi, v Etasu a ja nevim kde vyvijeji ty programky pro rizeni vstrikovani, primo naimportovat.semysak píše:to je dobra hlaska ''hledat mapy'' to taky delali asi nejaky odbornici, je videt ze tyhle radoby profi firmy ve skutecnosti s zadnou automobilkou nespolupracuji s automobilkama, protoze jinak by zadny mapy nikdo hledat nemusel ale bylo by rovnou presne dany kde a jak je kazda mapa ulozena v pameti a nermuseli by se predhanet kterej intelektual to dokaze lip tweakovat
potahat slidery (nebo upravit hodnoty v 3d duhovem grafu) v software, ktery nekdo sestavil systemem pokus omyl a potom prodava je opravdu snadne
kazdopadne je potreba aby to tahlo "hodne vocpoda" to je totiz pri trapeni chrochta nejdulezitejsi
To může nastat v situaci, kdy ti do auta nahrajou software, aniž by se zajímali, jaký tam už je. V případě, že máš v jednotce informaci o čtyřech airbagech a úpravce nahraje software, ve kterém jsou jen dva airbagy, tak ti ty další dva fungovat nebudou. Problém je v tom, že dopředu nemáš moc možností si ověřit, jak vlastně firma, kterou si to necháš upravit, postupuje a jestli to opravdu udělá dobře.vietnamec píše:jasne ale porad je otazka jestli nahodou me posere ridici jednotka???davaji na to zaruku? teda nezalezi na cene ale na kvalite.co potom me reknou v delerskym servisu mercedes ?budou moct zistit problemy u ostanych zarizeni ?jednou me rekl jeden chlap ktery pracuje v firme ktera dodava powerbox ze po chipovani stane se nekdy ze airbag ne vylitne pri nehode...poradte prosim