specifikace motoru 1.8 TURBO "AGU"

Vše o úpravách motorů a vyfuků.

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_

Odpovědět
tom28
Kontaktovat uživatele:

specifikace motoru 1.8 TURBO "AGU"

Příspěvek od tom28 »

Ahoj

Chctěl bych se zeptat, jestli je tu někdo, kdo má tento motor nastudovaný. Zvažuji koupi toho motoru do mého budoucího projektu. Moc se v WV nevyznám. Jen vím že vyráběn jako verze 150, 180 a 225 PS. Mohl by mi někdo vysvětlit rozdíly mezi těmito motory? díky

Mustafa

Re: specifikace motoru 1.8 TURBO "AGU"

Příspěvek od Mustafa »

AGU byl 150ka. Nejmenší turbo KKK K03 (180ka K03s, 225ka K04) Lankovej plyn, řj bosch motronic myslim že ME 7,1. Plnící tlak turba 0,6b, kompresní poměr 9,5:1. Potenciál střev +/-300koní.
Fabia HTP+

tom28
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tom28 »

Aha. takže ty silnější verze už měli el. plyn. Zajímá, mě jestli je to pak u motoru jen otázka jiného softu, nebo tam jsou ještě jiný vstřiky apod. Třeba kdybych sehnal motor ze slabé verze ale měl el. svazek z počítačem třeba rs nebo TT. jestli bych to rozchodil, nebo jestli třeba ten motor z TT má více čidel apod.

Mustafa

Příspěvek od Mustafa »

musel bys předělat hodně věcí. vstřiky, klapka, plynovej pedal + x čidel, co maj novější. AGU a AEB... jsou nejstarší motory.
Fabia HTP+

Skury
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skury »

Třeba novější mají variabilní natáčení klapek, takže elektrika je problém. Znám to sám. Nemohl jsem sehnat elektriku na ARX, tak jsem ten motor prodal a radši koupil celé funkční auto a přehodil to komplet a je klid.
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun + VW Golf III Variant

AlesShi

Příspěvek od AlesShi »

SKury píše:Třeba novější mají variabilní natáčení klapek, takže elektrika je problém. Znám to sám. Nemohl jsem sehnat elektriku na ARX, tak jsem ten motor prodal a radši koupil celé funkční auto a přehodil to komplet a je klid.
nataceni benziny nemaj, jediny co to ma je 997 Turbo
máš plnou tašku jó máš?

elviiis

Příspěvek od elviiis »

AlesShi píše:
SKury píše:Třeba novější mají variabilní natáčení klapek, takže elektrika je problém. Znám to sám. Nemohl jsem sehnat elektriku na ARX, tak jsem ten motor prodal a radši koupil celé funkční auto a přehodil to komplet a je klid.
jo a nejsilnejsi verze techto motoru... ma tu i leon cupra r 210ps
TOYOTA CELICA CARLOS SAINZ 2.0 TURBO 4WD 153KW 1992 = funny
Skoda Ochcavia f kombajnu f metle na hlinach a i kliiimu ma a samozrejmne hagusy 81KW = daily

Mustafa

Příspěvek od Mustafa »

elviiis píše:
AlesShi píše:
jo a nejsilnejsi verze techto motoru... ma tu i leon cupra r 210ps
on myslel spíš variabilní natáčení sací vačky, který taky až tak variabilní neni a je k hovnu :-D
Fabia HTP+

Skury
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skury »

jj, vaček, chybička se vloudila. :)
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun + VW Golf III Variant

Rajdlos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rajdlos »

jednoduse receno VANOS

jinak celkem rozdily jsou ve vstrikovacich 223/315/380cc, a to, ze 225PS verze ma kovane pisty 8)
Honda S2K 240PS GPW W/ turbocharger T3/T4

www.highperformanceparts.cz

Oficiální dealer firem Thermotec, Forge Motorsport, Powerflex, Milltek Sport, JapSpeed, Depo Racing, Mishimoto, Dbilas Dynamic, Snow Performance... do České republiky.

fakie vw
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fakie vw »

Taky záleží do čeho to chceš montovat? Mám to v golfu II a mám serii 150koní a jede to perfektně a není problém sundat cupry,RS a podobne auta,které váží 1300kg a výš. a navíc je tu jedna věc,že tenhle motor se nejlepe montuje do jiných aut a nejlepe upravuje,protože nemá tolik elektroniky jako ty ostatní novější typy. Díky lankovému plynu to má dobrou odezvu na plyn a opravdu to jede a reaguje. Ty elektro motory maji už i další čidla a nesmysly navíc se kterýma je problém je vyrušit a dělá ti to jen problémy s nouzákem atd. Z AGU se dá dostat pomocí přestaveb 200 - 230koní a motor je pořád na tom ještě dobře s životností. Jde z toho udělat 250 - 270 a i 300,ale to je už jen o životnosti a jen pro závodní učely.Mám ten motor nějakou dobu a jsem s ním maximálně spokojený a hlavně dostupnost je vcelku v klidu :wink:
VW golf II GT 1.8Turbo

Odpovědět

Zpět na „Tuning motoru + výfuky“