Výfuky

Vše o úpravách motorů a vyfuků.

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_

Odpovědět
biohazard
Kontaktovat uživatele:

Re: Výfuky

Příspěvek od biohazard »

právě co jsem tak něco našel na netu,tak bylo psáno rozmezí 70-75mm což se mi zdálo hodně.Osobně jsem si myslel,že to bude tak 50-55mm,ale jistej si tim nejsem :? myslel jsem jestli tu někdo nemá s timhle zkušenost a neví to přesně kvůli průměru novýho vejfuku :?

Jirkoj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirkoj »

Ahoj,
mám auto Bmw E30 325i 125 kW a 222 Nm kdysi v roce 89 když ho vyrobili. Motor řadový 6ti válec, výfuk 2 x 3 do 1 pak katalyzátor, středový tlumič, koncový tlumič "home made" jde o 2 průchozí tlumiče, je to okopírovaný nějaký tuning co si koupil kámoš. Takhle to nějak vypadá v obraze:
http://www.realoem.com/bmw/diagrams/j/k/9.png" onclick="window.open(this.href);return false; - přední díl
a
http://www.realoem.com/bmw/diagrams/j/h/8.png" onclick="window.open(this.href);return false; - zadní díl. Otázka zní, jak postavit výfuk? Při plnění motoru pro začátek 0,5 bar turbem. (V budoucnu bych rád přešel na novou jednotku a zvýšení tlaku.) Ponechat vedení ve 2 trubkách, nebo dát pouze jednu velkou? Jak jsem tu pročítal téma a koukal na ty klapky do výfuku, bylo by super udělat výfuk pro n/a chod motoru a při nástupu turba pomoci těch klapek "přepnout" na turbo část. Ideální případ přechod dle tlaku ve výfuku.
Při klidné jízdě by to nemuselo tolik hlučit. Je to moc sci-fiction, nebo jak byste řešili Vy? Údajně by něco takového měl mít nový Gti Golf.
Předem díky za Vaše odpovědi.

Krosmen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krosmen »

jeden plně průchozí tlumič na konci a potrubí v jedné větvi 76mm bude na věky stačit,než ho za mrok z 63mm předělávat....
krosmen motorsport .....
specializovaný servis japonsko a itálie......

kozorozecek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kozorozecek »

mam lambdasondu umistenou mezi vetvemy svodu přemejšlim jestli by nebylo lepši lambdu umistit do jedne trubky nebo nekam kde se svody sbihaji
na fotce jsou svody ztažene z netu ale lambda je tam umystena stejnym zpusobem
Přílohy
!BuHdd0!EGk~$(KGrHqEH-CMEvqHiSuWpBL-+02cmBw~~_12.JPG
!BuHdd0!EGk~$(KGrHqEH-CMEvqHiSuWpBL-+02cmBw~~_12.JPG (31.21 KiB) Zobrazeno 4291 x
mercedes C w202 141kw
holky a auta to je moje

kucik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kucik »

potřeboval bych poradit, jak odstranit "plechový" křápavý zvuk výfuku. Dělal jsem komplet nový z nerez trubek a na konci 2 plně průchozý tlumiče.Jedná se o 2.0 16v atmosféru. Čím to vyřešit, rezonátor, středový tlumič? Nejlépe zase nerez a případně radu, kde koupit. Dík
Přílohy
výfuk.png
výfuk.png (4.19 KiB) Zobrazeno 4263 x
mazda MX-6 coupe GD 2.0 16v - summer car
peugeot 405 SRi 2.0 - ex winter car
škoda fabia 1.2 htp - daily

fildaas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fildaas »

dobry den chtěl bych se zeptat jesli je dobre davat ladák na diesla nebo ne ?? a jesli ano tak jesli by byl dobrej duplex na fiat bravo 1.9 TD 100

rejty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rejty »

RISAK píše:
honza 2.0 16v píše:po výměně litinovejch svodů za trubkový je třeba vždy počítat se zvýšenou hlučností z motorovýho prostoru. Je slyšet takový cvrdlikání, někdo dokonce může říct, že je blbej předstih a motor klepe..k tomu by se ty zvuky daly přirovnat..
jo to můžu potvrdit 8) mě to přišlo, jak cvakající hydroštely :D

tohle mam ja..mam origo svody plechovy a to je fakt jak svakajici hydrstely.. a nejsem jedinej kdo to ma
DOMANSKY....Peugeot pozitivní...asi sem už ze Lva na hlavu:D ale porád mne baví

sadové a zahradní upravy...automatické zavlazovaní:) jezirka...piste PM

Krosmen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krosmen »

fildaas píše:dobry den chtěl bych se zeptat jesli je dobre davat ladák na diesla nebo ne ?? a jesli ano tak jesli by byl dobrej duplex na fiat bravo 1.9 TD 100
na TD bude stejný vliv jako na turbo benín tzn rychlejší nástup turba,pokud myslíš "laďákem" průchozí výfuk .....
tady je zvuk mý turbodiesel alfy.... roura od turba dozadu kde byl plně průchozí tlumič.
http://www.youtube.com/watch?v=V8JdFTe9OQ8" onclick="window.open(this.href);return false;
krosmen motorsport .....

rejty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rejty »

Chtěl bych udelat vyfuk co bude trosku ladit se sáním......de o to ze svody raceland a tak mne nezajimaji..... chtel bych udelat na 206 GTI 2,0 16V 100KW lepsi vyfuk....tedka mam origo svody,kat+2 lambdy,trubka a tlumic remus..je asu UNI..prumer potrubi je..zvuk se mi libi je hezky....

pak jsme s kamaradem probírali moznost zmeny sání a prichazi v uvahu i zmena skrtici klapky za mechanickou z modelu 406 coupe 3,0...ma vetsi prumer.....ale to mozna.....

spis jake svody..z toho bych chtel vychazet..udelat si svoje 4-2-1?????pak trubka misto katu prostredni tlumic remus na moje auto nebo to resit nejak jinak? od nejake firmy...peugeot sport vyfuk???

sani musim nejak predelat pac sice ma staly prumer ale na klapce se lame o 90 stupnu a je zuzene..ale to jinde

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Počítej s tím, že 4-2-1 svody jsou lepší do vyšších otáček, takže záleží na tom jak moc točíš motor a tudíž jestli se ti ty svody vyplatí s ohledem na používání auta.
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

rejty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rejty »

Beaver píše:Počítej s tím, že 4-2-1 svody jsou lepší do vyšších otáček, takže záleží na tom jak moc točíš motor a tudíž jestli se ti ty svody vyplatí s ohledem na používání auta.

tak celkova charakteristika serioveho motoru je do 4 tisic klid a pak bouře(zas tak vazne sem to nemyslel)..a hejbe se to solidne:)

Krosmen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krosmen »

vyprd bych se na "věhlasné" značky a šel na to od divize motorsport výrobce vozidla zatím se mi to vždy vyplatilo jak u škodofky tak u renaultu a cena byla vždy zajímavá.....
kokni se co peugeot dělal na tento motor na závody a řeš podle toho...ale jak bylo popsáno 4-1 jsou pro vyšší spektrum otáček ....
Dále průměr potrubí se určuje de součtu průměru výfukových ventilů a délka je otázkou experimetu ale většinou se větve dělají hoooodně dlouhé na své 1,6 mám větve téměr 500mm dlouhé.....motor točí 10 000rpm....
krosmen motorsport .....

rejty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rejty »

takze pro mne nejlepsi reseni bude sehnat origo peugeot sport skupina"N" exhaust

Krosmen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krosmen »

rejty píše:takze pro mne nejlepsi reseni bude sehnat origo peugeot sport skupina"N" exhaust
8) 8) 8) 8) 8)
krosmen motorsport .....

Tiger.s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tiger.s »

Lidičky mám dotázek . Mám výfuk hrozně hlasitej jak ho stiším aniž bych motoru moc nepřitížil ohledně vyplachování ve vysokejch otáčkách kde ted táhne jako čert. Mám pouze trubku a koncovej tlumič od A.T.U.
Mám koupit nějakej sport kat? viz http://www.sportovniautodoplnky.cz/perf ... -64-76-mm/" onclick="window.open(this.href);return false; nebo někdo znáte nějakou jinou fintu .
Je to orpavdu hrozně hlasitý v autě se to pomalu nedá vydržet . Díky :D
89´Corsa A Sport (motor nebudu psát :D )
01´Movano Combi SU8
00´Astra G Van x17dtl
00´Astra G Caravan Y20DTH Elegance
Ex:Škoda Rapid 90hp,Opel Tigra 115hp,Opel Tigra 186hp,vw golf ,Opel Corsa A,Opel Corsa B 17?hp+,Felicia Pick-up

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Rezonator.

maRkus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maRkus »

Co presne dela rezonator ????
AUTOSERVIS, PNEUSERVIS, AUTOSKLO, RYCHLOSERVIS, mechanické práce, klempířina, lakovaní, odtah vozidel. (Praha 5) - SZ nebo 603 909 767, http://www.freshlak.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.flickr.com/photos/130435261@N04/" onclick="window.open(this.href);return false;

Tiger.s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tiger.s »

beaver a opravdu to ztišší? Kdysi dávnno měl kámoš civica a měl ten samej problém dal rezonátor a žádná změna. Případně nějaký doporučení ? Díky
89´Corsa A Sport (motor nebudu psát :D )
01´Movano Combi SU8
00´Astra G Van x17dtl
00´Astra G Caravan Y20DTH Elegance
Ex:Škoda Rapid 90hp,Opel Tigra 115hp,Opel Tigra 186hp,vw golf ,Opel Corsa A,Opel Corsa B 17?hp+,Felicia Pick-up

Beaver

Příspěvek od Beaver »

maRkus píše:Co presne dela rezonator ????
Prakticky tlumi kraval (pokud je to teda spravny rezonator a ne jen nejakej dirkovanej smejd).
Tiger.s píše:beaver a opravdu to ztišší? Kdysi dávnno měl kámoš civica a měl ten samej problém dal rezonátor a žádná změna. Případně nějaký doporučení ? Díky
Viz predchozi odpoved pro Markuse - on neni rezonator jako rezonator. Dobre v tomhle ohledu fungujou rezonatory Dynomax. Ale fakticky vzato na tom proste neni nic zvlastniho - kdyz zrusis tlumice, tak proste zvuk nebude nic tlumit, na tom clovek nic nevymysli :lol: Obzvlast na vetsi turbomotory se davaji rezonatory aby vyfuk nedunel, protoze te z toho proste bude bolet hlava :)

Krosmen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krosmen »

používám dynomax nebo flowtech a nebo plně průchozí tlumiče z nerezi pokud stavim nerez výfuk....
krosmen motorsport .....

LH13

Příspěvek od LH13 »

Neporadil by mi někdo, jestli se nedá někde sehnat rozdvojení jako mezikus k výfuku...Takže aby to bylo tenkostěné a např. do tvaru Y nebo T. Doufám, že jsem to dobře popsal, je to na stavbu vlastního duplex výfuku a potřeboval bych mezikus abych z jedné trubky mohl vyústit v dvě...Vím, že se tu stavbou výfuků zabejvá spousta lidí, tak někdo bude snad vědět a hodí odkaz...Různá kolena, trubky, vlnovce jsem našel, ale to rozdvojení ne. Díky všem. Mělo by to být klasika ocel.
A nebo to budu muset vyrobit, někdo nějaký tip?

Filip:)

Příspěvek od Filip:) »

Můžu dát výfuk na Volvo V40 T4 147kW laděný výfuk bez toho aby mi to urvalo hlavu? a jaký by jste mi nějakej doporučit? :)
►Volvo V40 T4 - B4194 T (16V) 147kW/200hp @5500rpm, 300 N·m...
Ex: BMW E36 318i saloon.. 83kW...

goreff

Příspěvek od goreff »

LH13 píše:Neporadil by mi někdo, jestli se nedá někde sehnat rozdvojení jako mezikus k výfuku...Takže aby to bylo tenkostěné a např. do tvaru Y nebo T. Doufám, že jsem to dobře popsal, je to na stavbu vlastního duplex výfuku a potřeboval bych mezikus abych z jedné trubky mohl vyústit v dvě...Vím, že se tu stavbou výfuků zabejvá spousta lidí, tak někdo bude snad vědět a hodí odkaz...Různá kolena, trubky, vlnovce jsem našel, ale to rozdvojení ne. Díky všem. Mělo by to být klasika ocel.
http://www.autofashion.cz/kategorie-14_ ... ubice.html" onclick="window.open(this.href);return false;

LH13

Příspěvek od LH13 »

Díky, konečně mi někdo pomohl, to jsem hledal....
goreff píše:
LH13 píše:Neporadil by mi někdo, jestli se nedá někde sehnat rozdvojení jako mezikus k výfuku...Takže aby to bylo tenkostěné a např. do tvaru Y nebo T. Doufám, že jsem to dobře popsal, je to na stavbu vlastního duplex výfuku a potřeboval bych mezikus abych z jedné trubky mohl vyústit v dvě...Vím, že se tu stavbou výfuků zabejvá spousta lidí, tak někdo bude snad vědět a hodí odkaz...Různá kolena, trubky, vlnovce jsem našel, ale to rozdvojení ne. Díky všem. Mělo by to být klasika ocel.
http://www.autofashion.cz/kategorie-14_ ... ubice.html" onclick="window.open(this.href);return false;

kubito

Příspěvek od kubito »

Zdravím, chtel bych se zeptat jestli nevite o nejakych tabulkach a vypoctech pro stavbu vyfuku. Je nutne to nejak spocitat ne jen tam prasknout trubku co nejvetsiho prumeru ne?? Diky za kazde rady a tipy :-)
daily: BMW e39 530D EGR off, chip, K&N filtr
EX: /F/I/A/T/ Punto GT run on Megasquirt II

Krosmen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krosmen »

Jedná e o termodynamiku plynů...takře fyzika.....Jinak platí že pro NA motor svody 4-1 pro vyšší spektrum použitelných otáček,délka zase není pravidlo ale osvědčují se opravdu dlouhé větve cca 900mm vnitřní průměr potrubí velikostně tak aby nebyl menší než je průměr ventilů ve válci,poté co se týká průměru hodně se doporučuje začí s větším průměrem za svodama a poté průměr zmenšit-není na to pravidlo je to systémem pokusů-ideální je buď svody koupit od renomovaného úpravce a nebo se s nima trápit např podle závodní verze.....
krosmen motorsport .....

kubito

Příspěvek od kubito »

jasne svody tedka moc resit nebudu mam turbo benzin a svody je draha zalezitost.. jedna se mi o ten zbytek tj. od turba pres vlnovec az dozadu...

Krosmen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krosmen »

svody na turbomotoru nemaj žádnej efekt pokud seriové nejsou brzdou....Od turba je to jen o vhodném průměru potrubí a ideálně plně průchozí a s určitým počtem tlumičů pro úpravu hluku....
krosmen motorsport .....

kubito

Příspěvek od kubito »

no o to me jde jakej prumer by to mel byt podle vyvodu z toho turba a dal? tlumice co myslis na konci mam rychlopruchozi tlumic jeden jinak nic na utlumeni zvuku co myslis rezonator??
daily: BMW e39 530D EGR off, chip, K&N filtr
EX: /F/I/A/T/ Punto GT run on Megasquirt II

Krosmen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krosmen »

co to je rezonátor?Obchodní název absorbčího průchozího tlumiče....
Tady máš zvuk NA motoru s dvěma plně průchozíma absorbčníma tlumičema 63mm potrubí
http://www.youtube.com/watch?v=dF3LUQvBtsg" onclick="window.open(this.href);return false;
a tady turbo 65mm jeden 76mm HKS tlumič
http://www.youtube.com/watch?v=ACr5eVBPEQ4" onclick="window.open(this.href);return false;
krosmen motorsport .....

Odpovědět

Zpět na „Tuning motoru + výfuky“