Výměna motoru 1.4 16V za 2.0 16V(Je to realné?)

Vše o úpravách motorů a vyfuků.

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_

DuD7
Kontaktovat uživatele:

Výměna motoru 1.4 16V za 2.0 16V(Je to realné?)

Příspěvek od DuD7 »

Všem ahoj,

Doufám že jsem ve správné kategorie:oops:
Nedávno jsem si koupil za velmi výhodných podmínek Opel Astra G 1.4 16V rv .2001

Docela to jede dobře na 1.4, ale je to na mě dosti slabé :cry:

A teď k otázce.

Měl bych v plánu předělat komplet G 1.4 na 2.0 16V .. Vyměnil bych jak motor,řídící jednotku, zadní nápravu za kotoučovou, nějaké lepší brzdiče, a dále, co by jste doporučily? Jestli to je teda vůbec reálné ?!

Jaké problémy by mohli nastat?

Předem Vám děkuji za odpověď.. každá rada bude nad zlato a ne jen rada

8) [/b]
Přílohy
4.JPG
4.JPG (59.48 KiB) Zobrazeno 1795 x
3.JPG
3.JPG (153.4 KiB) Zobrazeno 1795 x
9.JPG
9.JPG (61.11 KiB) Zobrazeno 1795 x
Myšlenka a čin jsou dva prostředky, kterými člověk poznává sám sebe.

Ondras
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Výměna motoru 1.4 16V za 2.0 16V(Je to realné?)

Příspěvek od Ondras »

Zpět s tím do áček a koupit dvoulitr. Nic jiného nemá smysl. Technicky řešitelné, ale prakticky ne legislativně. Tak proč se s tím srát, když to můžeš koupit hotové...
|\/| /\ '|' | '/. ~ < | \/ | < ~ \/ | |< <> |\|

DuD7
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuD7 »

Ondras píše:Zpět s tím do áček a koupit dvoulitr. Nic jiného nemá smysl. Technicky řešitelné, ale prakticky ne legislativně. Tak proč se s tím srát, když to můžeš koupit hotové...
Jak říkam , koupyl jsem auto za velmi výhodních podmínek.. Na druhou stranu jak řikáš cituji" Proč se stim rát?" Rád se zabívám věcma, rád něco řeším, baví mě to... Někdo hold prosedí hodiny u piva, a já u auta...

Když sem tu četl příspěvky tak tu byli i věčí blázni než já :lol: takže rád se stím poperu!!!

Nějaká jiná rada? :wink:

kujon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kujon »

Obávám se že legální cestou toto provést (alespoň v ČR) nelze....
Pug 106 S16 - splašená francouzská krabička :afro:
A také něco většího německého.

Ondras
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

DuD7 píše: takže rád se stím poperu!!!
Jak chceš, přeji ať se ti tvá myšlenka mít dvoulitr v papírové jednačtyřce promění v úspěšný čin na úřadech a poznáš tak sám sebe :D

DuD7
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuD7 »

kujon píše:Obávám se že legální cestou toto provést (alespoň v ČR) nelze....
Ehmm..

To je pořád- legální/nelegální, moc práce,vysrat se na to.. Sakra jsem spravě na tuning foru?

To je zajmavé, u kadetta jsem z 1.6 udělal 2 0 a bylo vše ok .. Co se týče technický tak s člověkem co to dělal jsem hodil řeč a bylo vše OK a jezdil jsem legálně jak se má a patří .. Tak mi pověste proč by to nešlo u tohodle?

Jen mě štve že u kadetta byli samí páčky a tady je to samá el. takže se musím učit učit učit a sbírát cené informace abych to mohl realizovat, proto jsem se zde taky zaregistroval, zatím se mi nedostavili cene odpovědi :cry:

Takže :D takže nějaké jiné názory?

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

opravdu to prodat a koupil 2,0l.. swap je realizovatelný,,ale nikdy neprojdeš STK
ted smrdím po naftě :-)

podporuji: http://www.neo2011.cz/

Ondras
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

ano na tuning-foru, ne na jsem-koupil-spatne-auto-a-resim-nesmyslny-swap-foru. Ano, opět zopakuješ, že jsi áčka hrubě natáh a máš tu káru zhruba za desítku.

Urči si cíl - Astra dovulitr. Analyzuj cesty k němu - 1. swap, 2. prodej + nákup. Teď si u každé varianty odhadni časovou a finanční náročnost. A hlavně zhodnoť si rizika provozu každé varianty. Ano, na černo a po známosti technickou projdeš, ale nebudeš mít to auto na věky, takže co budeš dělat při prodeji? Nepřihlásitelné auto je téměř neprodejné. Až to do někoho na silnici pošleš, tak se bude tvé pojišťovně moc líbit, že jezdíš něčím jiným než pojistila. Pokud někoho zmrzačíš, tak budeš platit do smrti. Ale hlavně, že jsi něco dokázal, že?

Mi vychází, že i kdyby ta Astra byla zadarmo, tak swap prostě ne.

DuD7
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuD7 »

Ondras píše:ano na tuning-foru, ne na jsem-koupil-spatne-auto-a-resim-nesmyslny-swap-foru. Ano, opět zopakuješ, že jsi áčka hrubě natáh a máš tu káru zhruba za desítku.

Urči si cíl - Astra dovulitr. Analyzuj cesty k němu - 1. swap, 2. prodej + nákup. Teď si u každé varianty odhadni časovou a finanční náročnost. A hlavně zhodnoť si rizika provozu každé varianty. Ano, na černo a po známosti technickou projdeš, ale nebudeš mít to auto na věky, takže co budeš dělat při prodeji? Nepřihlásitelné auto je téměř neprodejné. Až to do někoho na silnici pošleš, tak se bude tvé pojišťovně moc líbit, že jezdíš něčím jiným než pojistila. Pokud někoho zmrzačíš, tak budeš platit do smrti. Ale hlavně, že jsi něco dokázal, že?

To je v p**li, tak dobře, je to nerálné.. :cry: :cry: :cry: Jsem na pokraji zhroucení ... :lol:
Tak zakládám novou otázku, co lze provést z motorem 1.4 16V ? :?:

DuD7
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuD7 »

Ondras píše:ano na tuning-foru, ne na jsem-koupil-spatne-auto-a-resim-nesmyslny-swap-foru. Ano, opět zopakuješ, že jsi áčka hrubě natáh a máš tu káru zhruba za desítku.

Auto jsem nekoupil špatně, nelituju toho ale jen sem chtěl něco vyrábět ..:)
Do tohodle auta jsem zapálenej ..

DuD7
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuD7 »

[quote="Ondras"]

jinak díky ti "Ondras" trochu se mi rosvítilo:)

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

umíš číst? prodej auto a kup silnější a máš to, to co jsi ušetřil při výhodný koupi investuj do 2litru
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK

Ondras
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

Co s 1.4? Nic, pokud chceš silnější auto, tak to prodej a kup něco jiného. Nevím, co čekáš, že uslyšíš. Můžu ti ještě poradit kombinaci turbonátoru, magnetizéru, rezonátoru místo katu, aditiva do oleje Slick50, tablet na snížení spotřeby a nálepky NOS, což ve výsledku dá nárůst pěkných 60 koní :D. A to nehovořím o lákavé nabídce chipu od abctuning.

DuD7
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuD7 »

Ondras píše:Co s 1.4? Nic, pokud chceš silnější auto, tak to prodej a kup něco jiného. Nevím, co čekáš, že uslyšíš. Můžu ti ještě poradit kombinaci turbonátoru, magnetizéru, rezonátoru místo katu, aditiva do oleje Slick50, tablet na snížení spotřeby a nálepky NOS, což ve výsledku dá nárůst pěkných 60 koní :D. A to nehovořím o lákavé nabídce chipu od abctuning.
No prodávat ho určitě nebudu, ale každopádně diky za věnovanej čas ...

PS: Na ty nálepky NOS a podobný moc nejsem, co se týče Chipu, když to udělá profesionální firma co má za sebou plno realizovanejch uprav a v pořádku, tak proč né.. Ty tablety na snížený spotřeby si pořídíl soused, je to "fake" , podvod jak má vypadat :lol:

Jinak ještě jednou díky rady ...

MComb

Příspěvek od MComb »

Ondras píše:Co s 1.4? Nic, pokud chceš silnější auto, tak to prodej a kup něco jiného. Nevím, co čekáš, že uslyšíš. Můžu ti ještě poradit kombinaci turbonátoru, magnetizéru, rezonátoru místo katu, aditiva do oleje Slick50, tablet na snížení spotřeby a nálepky NOS, což ve výsledku dá nárůst pěkných 60 koní :D. A to nehovořím o lákavé nabídce chipu od abctuning.
:smich2:

DuD7
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuD7 »

8) :potlesk:

pesterio

Příspěvek od pesterio »

no popravde,,,ja tu vymenu 1.4 za 2.0 nevidim tak nerealne....mam opel tigru 1.4 motor jde pryc a pujde tam 2.0 16v turbo......

Ondras
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

Očividně jsi nepochopil o co zde jde, že?

Tiger.s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tiger.s »

mám přeházenou tigru na C20xe a vše legál ale děláno v De..jak tu je výše řečeno si v čr jde tu leda velký h.... :roll:
89´Corsa A Sport (motor nebudu psát :D )
01´Movano Combi SU8
00´Astra G Van x17dtl
00´Astra G Caravan Y20DTH Elegance
Ex:Škoda Rapid 90hp,Opel Tigra 115hp,Opel Tigra 186hp,vw golf ,Opel Corsa A,Opel Corsa B 17?hp+,Felicia Pick-up

pesterio

Příspěvek od pesterio »

Ondras píše:Očividně jsi nepochopil o co zde jde, že?
pochopil,,,,, :),,,neni jinyho vychodiska.. :wink: ,,,pak, uz od tebe cekam max jezdit na kole woe.......... :zadek:

Ondras
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

Co to blábolíš, pesterio? Můžeš se pokusit své myšlenky zformulovat v češtině?

kujon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kujon »

Já sem myslel že takový základní věci (neprojití stk, možnost bouračky a mrzutostí forever, atd.) jsou snad každýmu hnedle jasný. Asi ne :D

Nicméně nemůžu se ubránit teorii, že když si tohle auto, jak sám říkáš, velmi výhodně koupil, tak co ti brání ho ještě výhodněji prodat a jít do prvního bazaru pro 2.0? :D
Pug 106 S16 - splašená francouzská krabička :afro:
A také něco většího německého.

pesterio

Příspěvek od pesterio »

Ondras píše:Co to blábolíš, pesterio? Můžeš se pokusit své myšlenky zformulovat v češtině?
jednoduse a strucne,,,opel tigru se silnejsim motorem...respektive s motorem 2.0 nelze koupit....nechme to byt...ok?

honza 2.0 16v
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honza 2.0 16v »

kujon píše:Já sem myslel že takový základní věci (neprojití stk, možnost bouračky a mrzutostí forever, atd.) jsou snad každýmu hnedle jasný. Asi ne :D

Nicméně nemůžu se ubránit teorii, že když si tohle auto, jak sám říkáš, velmi výhodně koupil, tak co ti brání ho ještě výhodněji prodat a jít do prvního bazaru pro 2.0? :D
asi tak..na co kurvit relativně dobrý auto - který se dá výhodně střelit nějakýmu člověku co s ním rád pojezdí a koupit 2.0... o legálnosti nemluvím ..třeba teď máš nějakýho známýho někde, kterej udělá STK se zavřením jednoho oka, ale pak je auto neprodejný -no prodejný je akždý auto, ale novej majitel tě bude neustále s něčím bombardovat že má problém tuhle a tamhle...

elviiis

Příspěvek od elviiis »

skála to jistí :lol:

teď vážně... když jde V8 do miniho tak i do tohohle půjde 2.0... ale asi bych též šel cestou prodeje... 1.4benzín je při dnešních cenách benzínu žádaná záležitost... a řekl bych že na koupi 2.0 ještě vyděláš....
TOYOTA CELICA CARLOS SAINZ 2.0 TURBO 4WD 153KW 1992 = funny
Skoda Ochcavia f kombajnu f metle na hlinach a i kliiimu ma a samozrejmne hagusy 81KW = daily

chico

Příspěvek od chico »

tak vymenit motor je jedna vec vymenit podvozek je druha stabilizatory a ostatni drobnosti treti a brzdzy posledni- zkratka realne na vymenu to je ale nevidim zadnou vyhodu oproti prodeji a koupi uz vyrobene 2.0

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

pesterio píše:
Ondras píše:Co to blábolíš, pesterio? Můžeš se pokusit své myšlenky zformulovat v češtině?
jednoduse a strucne,,,opel tigru se silnejsim motorem...respektive s motorem 2.0 nelze koupit....nechme to byt...ok?
podle mě měl namysly tendle blábol
pesterio píše:
Ondras píše:Očividně jsi nepochopil o co zde jde, že?
pochopil,,,,, :),,,neni jinyho vychodiska.. :wink: ,,,pak, uz od tebe cekam max jezdit na kole woe.......... :zadek:
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK

DuD7
Kontaktovat uživatele:

Nechápe to osudu

Příspěvek od DuD7 »

elviiis píše:skála to jistí :lol:

teď vážně... když jde V8 do miniho tak i do tohohle půjde 2.0... ale asi bych též šel cestou prodeje... 1.4benzín je při dnešních cenách benzínu žádaná záležitost... a řekl bych že na koupi 2.0 ještě vyděláš....
No nevím, pořád nějak přemýšlím, co se týče prodeje, tak si myslím že když bych ho chtěl prodat tak to nejmíň za hodně dlouho. Takže při prodeji bude asi Gčko oblíbeny jako teď Kadett E . Takže o nějaký prodeji vůbec nepřemýšlím.. Asi mě tady pár lidi nepochopilo ale když jsem psal a co teda z 1.4 tak jsem měl namysli, zvednou výkon aby to bylo lepší než 1.4 (origoš)

Dal jsem za pravdu že měnit motor je dosti hloupé, kor pro každodění ježdění .. I jsem přemýšlel o menším obsahu ale o 1.6 jsem se dozvěděl na forech že výkonově jsou na tom stejně neli některe verze húř !! Možná ta 1.8 ale pořá je to o tý věmeně.. Takže to nechám osudu .. Když mě chytne rapl a prostě budu chtít tam něco silnějšího tak se do toho pustím..

Ale v nejblišší době o tom nějak neuvažuju a šlechtim si 1.4ku,. :wink:
. Jinak všem děkuji, získal jsem pár cených informací ..

chico

Příspěvek od chico »

dud7: na zlepseni te 1.4 bych taky kaslal nechal bych ji v originale protoze i tak ma nejveti prodejni cenu a udrzoval bych to auto v perfekt stavu a koupil nejake paralelni auto na tuning potazmo vybijeni rapla s vykonem - sam o tom uvazuju je to nej volba mas auto co malo zere a muzes s nim jezdit kazdy den a pak mit jeste jedno ktere si vyslechtis treba pomalu v radu roku...otazka jestli mas garaz

Ivan
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan »

DuD7 píše: To je zajmavé, u kadetta jsem z 1.6 udělal 2 0 a bylo vše ok ..
Nezlob se, ale pokud jsi to už jednou dělal, tak nechápu, na co se tady ptáš. Nějaké know-how už máš a Opel je lego. Takže na to jdi stejně jako u kadetta. Jinak Ondras má pravdu.

Odpovědět

Zpět na „Tuning motoru + výfuky“