http://www.super.cz/vtipky/1655-pad-meteoritu.html
Moderátor: Jardafox
Cože? Tomu moc nevěřim tedaFiesta píše:kdyby to byla pravda tak by ti kluci asi jiz nevztali...protoze meteorit o velikosti tenisaku pri dopadu na zem vytvori reakcijako asi 3-5 atomovych bomb svrzenych na Nagasaki
No stou velikosti vybuchu si to podle me prehnal, ale je fakt ze i kdyby to byl meteorit o velikosti jen golfovyho micku ze by se jim stalo neco vic.Ritchma píše:Cože? Tomu moc nevěřim tedaFiesta píše:kdyby to byla pravda tak by ti kluci asi jiz nevztali...protoze meteorit o velikosti tenisaku pri dopadu na zem vytvori reakcijako asi 3-5 atomovych bomb svrzenych na Nagasaki
vyzkousej a uvidisRitchma píše:Cože? Tomu moc nevěřim tedaFiesta píše:kdyby to byla pravda tak by ti kluci asi jiz nevztali...protoze meteorit o velikosti tenisaku pri dopadu na zem vytvori reakcijako asi 3-5 atomovych bomb svrzenych na Nagasaki
takhle sem nadtim nepremejslel je pravda ze ten kylometrovej krater nekde v Americe(myslim) udelal meteorit priblizne o tyhle velikosti.Fiesta píše:No kdyz si predstavis ze pri takovem narazu se stepi atom v poctu molekul obsahujici velikost tenisaku tak bych nechtel stat opodal....A taky si musite uvedomit ze pri svrzeni bomb na Nagasaki a Hirosimu vlyste nedopadly anina zem....kdyz atomova bomba ci jina nuklearni zbran vybuchne pri dopadu zmensuje se jeji ucinost.....pri vybuchu okolo 100 m nad povrchem je to ulne neco jineho....
Jsem si to vypocital...jsou na to tabulkyFiesta píše:Na tos prisel jak ze metorit neleti sikmo k zemi?GTRunner píše:Jeej...to nemyslite vazne, ze tomu nekteri tady veri. Jenom se podivejte na uhel dopadu...meteorit nikdy by nepriletel takhle sikmo..
Je to nesmyls typu Armaggedon a spol...
Rekl jsem to?...Fiesta píše:aha...a jak vis ze ten metor nerotuje a ma kulovity tvar?
nebud mudryGTRunner píše:Jsem si to vypocital...jsou na to tabulkyFiesta píše:Na tos prisel jak ze metorit neleti sikmo k zemi?GTRunner píše:Jeej...to nemyslite vazne, ze tomu nekteri tady veri. Jenom se podivejte na uhel dopadu...meteorit nikdy by nepriletel takhle sikmo..
Je to nesmyls typu Armaggedon a spol...
a ja jsem se tak snazilsic píše:nebud mudryGTRunner píše:Jsem si to vypocital...jsou na to tabulkyFiesta píše: Na tos prisel jak ze metorit neleti sikmo k zemi?![]()
No on kdyby totiž padal v takovým úhlu, tak by to musel být šutr velkej snad jako barák, protože pod tímhle úhlem by se dostával k povrchu hrozně dlouho a celou tu dobu by hořel v atmosféře, čili by musel mít ohromnou životnost. Navíc ten zvuk skutečně jde spolu s tím dopadem, což není dost dobře možný. Ale udělaný to je hezkyViolator píše:no. nikde není fotka jak byl velkej, ta koule kolem je akorát hořící plyn. navíc metority padaj tak jak vlítnou do atmosféry přeci. nepadaj jako déšť. sice si osobně myslim že to je joke ale třeba ne. takovejhle meteoritků padá na zem spousta. většinou vyhořej ještě v atmosféře.