opel agila: záčátek

Vše o úpravách motorů a vyfuků.

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_

Odpovědět
Gorin
Kontaktovat uživatele:

opel agila: záčátek

Příspěvek od Gorin »

zdravím. v úterý jsem udělal řidičák a nyní mě již čeká jen jeho vyzvednutí - od táty mám slíben provoz v autíčku OPEL AGILA 1.2 s tím že si za rok chce koupit nové auto a agilku mi přenechá.

Agila se mi vzhledove docela líbí, navíc je v ní skvělé posezení, poněvadž jsem poněkud větší osoba :)

Co mě ale štve je její výkon >> jelikož se ještě v tuningu a v cenách a v tuningových firmách moc nevyznám, potřeboval bych menší radu.

hodlám tedy zvýšit nějaké ty koníky, ale taky by se mi líbilo, kdyby šla více do otáček, protože je poněkud líná...

ale háček je v tom, že auto je ještě v leasingu, tudíž ano, mírné úpravy ano, ale žádné drastické nezvratitelné zásahy do motoru.. a v tom je právě háček a proto položím pár otázek

a) svíčky ... jaké koupit svíčky?? protože nevím zda když seženu nějaké jiné svíčky, jestli to nebude mít vliv na nastavení softwaru od výrobce, lépeřečeno jestli nové svíčky, sportovní, budou chodit i s originálním nastavením protože flashovat se mi nechce

b) sportovní filtr, kit sání?? tady už bych potřeboval konkrétně doporučit výrobce poměrem cena/kvalita ... ale v hlavních rolích je obsazena AGILA a PENÍZKY :)

c)výfuk.... má cenu rvát u tohoto vozu nějaké peníze do výfuku a to nejen z pohledu zvuku (na to si můžu koupit koncovku a dělat frajera) ale jde mi spíše o nějakého toho koníka, či aspoň oslíka navíc ... zase bych to bral pohledem cena/výkon + je možné najít něco takového v mezích legálnosti (emise, hluk) :)

d) kterou menší úpravu byste mi dále doporučili abych získal nějakého toho koníčka navíc a čím bych mohl zlepšit reakci PLYN - OTÁČKY + krouťák ?? a nesnížit nějak rapidně životnost přibližovadla :)

PSS: až auto nebude v leasingu řeč bude vo něčem jiným - to už bude jen jeden věčný problém - peníze :)
Gorinus Donarus ex Horad.R.I.M.
==================
stroj: tátova Opel Agila 1.2
úpravy: vůůůůbec ale vůůůbez žádný (zatim)

Yaris WRC

Re: opel agila: záčátek

Příspěvek od Yaris WRC »

do toho auta nema cenu pchat ziadne prachy co sa tyka po vykonovej stranke snad sa neurazis ale je to tak aspon podla mna

JonnY

Příspěvek od JonnY »

s motorom toho moc nenarobis. a ak ano, tak do bude neumerne drahe.
takze ak chces aby to lepsie jelo -> odlahcit co to da, poriadne lepive gumy, brzdy, kvalitny podvozok, a budes sa divit :)
ak by si chcel predsalen vyssi vykon, tak asi idealne by bolo vymeni motor za vacsi, co sa do agily montuje -> nejaka 1.6?

Gorin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gorin »

1.0
1.2
1.3
a ta jedna.trojka ma v zakladu mensi vykon nez jedna.dvojka takze :)

kazdopadne je tu jeste jedna moznost... misto vrazeni tech prachu do tehle agilky si koupim treba favorita a toho trochu polepsim :) - mozna i levnejc..

pss: fakt si myslite ze svicky kdyz uz nehnou s vykonem nehnou aspon s timk ze auto pujde lepe do otacek? :)
==================

Tom_
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom_ »

jak se rika "z hovno bic neupletes " radsi agilku prodej a prisetri si na neco co uz bude mit nejaky vyznam upravovat . Neber to jako urazku ale taky sem tuhle otazku resil pred rokem u felicie :D a ver ze na co dolovat z mrdky typu 1.3 nejaka kone za nehorazny prachy kdyz si za ty prachy co by si do toho vrazil poridis silnejsi auto v zakladu :wink:
Audi Coupe Quattro

Gorin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gorin »

hm ok, asi to zavrhnu, ale i tak kdyz uz ne vykon tak aspon aby to slo snadneji do otacek, ... pomohlo by castejsi vytaceni, ze by si to trochu sedlo a uvyklo? nebo to u takto nových motorů už nepomáhá?
==================

Ozzy_Vita
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ozzy_Vita »

Taky si myslím, že to nemá cenu. A Agila je podlě mě na nějaké experimenty absolutně nevhodné auto. Já jsem Oplista každým coulem, ale podle mě je Agila tragédie. Nic ve zlém. Kolega z práce ji má taky a nemůže si ji vynachválit. :roll: :wink:

Takže hodně zdaru s " tetrapakem " ... 8)
Škoda 105 -> Opel Manta B -> Opel Vita B Sport -> Honda Accord 2.0 16V Vtec

JonnY

Příspěvek od JonnY »

rychlejsie do otacok? co presne tym myslis?
lepsia reakcia na plyn a rychlejsie vytocenie na volnobeh -> odlahcit zotrvacnik
rychlejsie do otacok pri jazde (akceleracia)? -> vyssi vykon, odlahcit, skratit staly prevod, mensi polomer kolies...

Sly
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sly »

Jak pise JohnY.
Reakce plyn - otacky > lehky setrvacnik. Z vlastnich zkusenosti muzu rict, ze do jiste doby to byla jedina uprava, kterou jsem opravdu poznal. Muj seriovy setrvacnik mel 7.5kg, v soucasnosti mam duralovy 3.2kg. Nejmarkantnejsi je akcelerace 0-100. Tam se da pri trose zrucnosti snizit cas az o 1s.
Live4Ride Syndicate

Anděl
Moderátor

Příspěvek od Anděl »

Gorin píše:zdravím. v úterý jsem udělal řidičák
Tak to být tebou, se nejprve naučím pořádně řídit a zároveň začnu šetřit na něco jiného.
Mitsubishi Eclipse GSX 4x4 turbo r.v 1992 - Prodám
Eagle Talon FWD turbo - Prodám
Škoda Felicia Pick-UP r.v. 2001 50kw
Honda VF 750C Magna 65kw

GReddy

Příspěvek od GReddy »

musel sme se podivat opravdu jestli agila je to co si myslim a to je nejaky vtip ? :D.. clovece bez urazky ale takovy dotazy ...mam motor 1.0 nebo tka neco a chci zvysit vykon mi prijdou ..nevim jak to rict.... mozna trapny nevim ale tak kdyz chci jezdit jako drak koupim si rovnou neco poradnyho....vis co ti doporucuju? nech si tuhle agilu na mestsky jezdeni a kup si bokem nakou raketu..treba supru MK3 nebo tak neco..na co budes mit cas.

Kabosh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kabosh »

Ale chlapy, k čemu v dnešní době silný auto :?
Opel Corsa B

Ryba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ryba »

Kabosh píše:Ale chlapy, k čemu v dnešní době silný auto :?
treba pro pocit z jizdy, nebo proto abys byl schopen nekoho bezbecne rychle predjet a nebo to taky muzes mit na okruh,vrch,sprint,... ze?

Worm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Worm »

Anděl píše:
Gorin píše:zdravím. v úterý jsem udělal řidičák
Tak to být tebou, se nejprve naučím pořádně řídit a zároveň začnu šetřit na něco jiného.
Asi tak. Nevím jak jsi jezdil/nejezdil dřív, ale zatím bych spíš šetřil a učil se. Navíc tam toho moc nenaženeš to bude spíš škoda peněz.

Jediné co bych asi doporučil, je vyměnit filtr, protože tam není co zkazit.

Kabosh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kabosh »

Ryba píše:
Kabosh píše:Ale chlapy, k čemu v dnešní době silný auto :?
treba pro pocit z jizdy, nebo proto abys byl schopen nekoho bezbecne rychle predjet a nebo to taky muzes mit na okruh,vrch,sprint,... ze?
jasný. To byla taková řečnická otázka :nono:
Opel Corsa B

Mike Mad
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike Mad »

za cenu cca 3000e muzes dostat vykon na cca o 100procent nahoru. ale auto nebude na denni jezdeni, bude to zrat jak prase a svezes se tak nekde na sprintu, vrchu (coz s pickupek stejne neni nic moc) apod. a vydrzi to par set km. tak si vyber, pokud chces muzu sem dat link na firmu co tyhle motory dela.
Volkswagen Jetta Mk2 Coupe US&A 2.0 16V ABF ... reconstruction
Volkswagen Bora Variant 1.9TDI ARL ... daily

spyker
Moderátor

Příspěvek od spyker »

S agilou sem jezdil v autoškole a je to fakt lenivý ... nemluvě o podvozku kterej je jak houpačka :P Kup něco staršího výkonějšího ale zas to nepřežeň :wink:

JonnY

Příspěvek od JonnY »

tak to zas ne. osobne ti doporucujem sa tak rocik vozit na seriovej agile.
a potom zacat hladat neco ine.
pretoze presadnut z autoskoly rovno do necoho vykonneho / rychleho, to moze byt pozvanka rovno do priekopy...

Beaver

Příspěvek od Beaver »

JonnY píše:tak to zas ne. osobne ti doporucujem sa tak rocik vozit na seriovej agile.
a potom zacat hladat neco ine.
pretoze presadnut z autoskoly rovno do necoho vykonneho / rychleho, to moze byt pozvanka rovno do priekopy...
...nebo na hřbitov.
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

GReddy

Příspěvek od GReddy »

hele zalezi na nature..ja si sehnal po papirech dvoulitra a jezdim druhym rokem bez nehod...pokuta jedna.za parkovani :D jinak nic...je to o kazdym cloveku...

Anděl
Moderátor

Příspěvek od Anděl »

Teď už jen schází říct, že kdo nezačínal na škoda 105/120, tak dodnes neumí řídit. :lol:
Mitsubishi Eclipse GSX 4x4 turbo r.v 1992 - Prodám
Eagle Talon FWD turbo - Prodám
Škoda Felicia Pick-UP r.v. 2001 50kw
Honda VF 750C Magna 65kw

Odpovědět

Zpět na „Tuning motoru + výfuky“