Moderátor: T-O-M

. Jako všechna čest! Ty jo, měl bych hodně dotazů, ale prozatím se chci zeptat, jak jsi například dělal ty nádrže? Obrousil, odrezil a co jsi na ně pak stříkl? Dával jsi pod tu barvu i nějakej základ? Taky sem je měl venku, ale ty byly po smrti(mám i fotky), ale naštěstí se v tý době zrovna naskytla nabídka, tak sem sehnal v hodně dobrym stavu a ty nepotřebovaly moc opravit. Díkys a fakt seš frajer
 . Jako všechna čest! Ty jo, měl bych hodně dotazů, ale prozatím se chci zeptat, jak jsi například dělal ty nádrže? Obrousil, odrezil a co jsi na ně pak stříkl? Dával jsi pod tu barvu i nějakej základ? Taky sem je měl venku, ale ty byly po smrti(mám i fotky), ale naštěstí se v tý době zrovna naskytla nabídka, tak sem sehnal v hodně dobrym stavu a ty nepotřebovaly moc opravit. Díkys a fakt seš frajer 
Jejda,děkujuuuu....radio.shift3r píše:Ty jo, tak to je mazec. Jak jsi mi na večer poslal ten link, tak až teď sem skončil se čtením. Fakt valim bulvy. Jako všechna čest! Ty jo, měl bych hodně dotazů, ale prozatím se chci zeptat, jak jsi například dělal ty nádrže? Obrousil, odrezil a co jsi na ně pak stříkl? Dával jsi pod tu barvu i nějakej základ? Taky sem je měl venku, ale ty byly po smrti(mám i fotky), ale naštěstí se v tý době zrovna naskytla nabídka, tak sem sehnal v hodně dobrym stavu a ty nepotřebovaly moc opravit. Díkys a fakt seš frajer

Nádrže? Noooo,sundal,rozdělal - je teda fakt že šrouby a spony kaput a pak jsem je nahrubo odrbal odstraňovačem barvy (ocelový ostrý čtvereček na rukojeti),kde to nešlo tak jsem to jemně oťukal kladívkem a doloupal dlátkem. Pak jsem to vzal ocelákem,potom mosazným kartáčem a pak jsem to komplet natřel bezoplachovým odrezovačem. Ten jsem nechal den být aby to pěkně zešedlo a zaschlo a pak to natřel štětkou - chtěl jsem dosáhnout tlusté vrstvy - 2x barvou na kamna od firmy Düfa. Je skvělá,výborně kryje a třeba na kamnech doma ji máme už dobře 8 let bez jakékoli změny. Je až neuvěřitelně odolná,jde o jakýsi epoxyd,odolává úderu,teplotě,chemii a asi i dalším elementům,škoda že není černá,ale kdo se dívá pod auto že?
  Nádrže? Noooo,sundal,rozdělal - je teda fakt že šrouby a spony kaput a pak jsem je nahrubo odrbal odstraňovačem barvy (ocelový ostrý čtvereček na rukojeti),kde to nešlo tak jsem to jemně oťukal kladívkem a doloupal dlátkem. Pak jsem to vzal ocelákem,potom mosazným kartáčem a pak jsem to komplet natřel bezoplachovým odrezovačem. Ten jsem nechal den být aby to pěkně zešedlo a zaschlo a pak to natřel štětkou - chtěl jsem dosáhnout tlusté vrstvy - 2x barvou na kamna od firmy Düfa. Je skvělá,výborně kryje a třeba na kamnech doma ji máme už dobře 8 let bez jakékoli změny. Je až neuvěřitelně odolná,jde o jakýsi epoxyd,odolává úderu,teplotě,chemii a asi i dalším elementům,škoda že není černá,ale kdo se dívá pod auto že?   Myslím že přežije celé auto.
  Myslím že přežije celé auto.  Volil jsem barvu na kamna i na nápravnici hlavně proto,že okolo nádrže a nápravnice jde výfuk takže je tam i vyšší teplota. Až dodrbu spodek tak půjde pod bitumen taky. Mám ji dost na celé auto.
  Volil jsem barvu na kamna i na nápravnici hlavně proto,že okolo nádrže a nápravnice jde výfuk takže je tam i vyšší teplota. Až dodrbu spodek tak půjde pod bitumen taky. Mám ji dost na celé auto.  Chtěl jsem ti dát link na tu barvu ale nenašel jsem ji nikde v shopech.
  Chtěl jsem ti dát link na tu barvu ale nenašel jsem ji nikde v shopech.  
 a ta je teda osvědčená. Jo a ještě k těm výklopnejm oknům- v kastli jsi na to teda měl jakoby přípravu, jo? Mě kdosi strašil, že je to děsná pakárna tam přidělávat ten držák toho pantu nebo jak bych to nazval.....prostě ten ancábl, kterej přijde zevnitř na zadní šikmej sloupek. Tak proto sem nad nimi dávno zanevřel, ale teď je tu určitá naděje
   a ta je teda osvědčená. Jo a ještě k těm výklopnejm oknům- v kastli jsi na to teda měl jakoby přípravu, jo? Mě kdosi strašil, že je to děsná pakárna tam přidělávat ten držák toho pantu nebo jak bych to nazval.....prostě ten ancábl, kterej přijde zevnitř na zadní šikmej sloupek. Tak proto sem nad nimi dávno zanevřel, ale teď je tu určitá naděje 
 Ale jestli bych si mohl vybrat barvu na spodek... byla by to bílá kterou používaj silničáři na značení (přechody apod.),vem si kolik aut po tom denně přejede,kolikrát na tom brzděj a barva drží a drží. Solí se,uklízí sníh lopatama a drží... to by bylo...
  Ale jestli bych si mohl vybrat barvu na spodek... byla by to bílá kterou používaj silničáři na značení (přechody apod.),vem si kolik aut po tom denně přejede,kolikrát na tom brzděj a barva drží a drží. Solí se,uklízí sníh lopatama a drží... to by bylo...   

A hlavní je luxus kterej poskytujou,neznám nic horšího než dělat ve vedru uvnitř vzadu s pražícím sluncem přes sklo. Takhle to aspoň trochu větrá.
  A hlavní je luxus kterej poskytujou,neznám nic horšího než dělat ve vedru uvnitř vzadu s pražícím sluncem přes sklo. Takhle to aspoň trochu větrá.  Heh. Pamatuj pak i na zkoušku těsnosti,mě okna obstála,bohužel mi tam ale teče střechou no.
  Heh. Pamatuj pak i na zkoušku těsnosti,mě okna obstála,bohužel mi tam ale teče střechou no.  
   Proto tam ještě nejsou koberce ani sedadla i když jsem tam skončil.
  Proto tam ještě nejsou koberce ani sedadla i když jsem tam skončil. . Jinak tu barvu na silnice by jsi dal na podlahu i ramena a nápravy? A pod ni, na celou podlahu dát asi ještě normálně gumoasfalt, ne? Chtělo by to ozkoušet. Jo a ještě k tý liště. Vona totiž tam ludra nejde dát, ikdyž ju sundáš z normálního okna. To okno, že prej musí ven a až když máš volný těsnění, tak že se do něj nějak zašune, či zacvikne.
 . Jinak tu barvu na silnice by jsi dal na podlahu i ramena a nápravy? A pod ni, na celou podlahu dát asi ještě normálně gumoasfalt, ne? Chtělo by to ozkoušet. Jo a ještě k tý liště. Vona totiž tam ludra nejde dát, ikdyž ju sundáš z normálního okna. To okno, že prej musí ven a až když máš volný těsnění, tak že se do něj nějak zašune, či zacvikne. 
 Lišta je u normálního okna daná na gumě (těsnění) ale tady u těch je pod oknem na kastli. Ale jak to netuším,tak je tam nemám.
 Lišta je u normálního okna daná na gumě (těsnění) ale tady u těch je pod oknem na kastli. Ale jak to netuším,tak je tam nemám. Taky gumou. Ale tu neseženeš,maximálně to zkus u BMW ale bude to problém stejně jako třeba guma kolem okna nebo jakékoli hadice.
  Taky gumou. Ale tu neseženeš,maximálně to zkus u BMW ale bude to problém stejně jako třeba guma kolem okna nebo jakékoli hadice.   A když jsem slyšel že druhovýroba guma kolem okna je dražší než okno tak nevím jak jiný lidi,ale já hodlám recyklovat starou.
  A když jsem slyšel že druhovýroba guma kolem okna je dražší než okno tak nevím jak jiný lidi,ale já hodlám recyklovat starou.   U šíbru nemá kudy téct,každopádně ta guma okolo něj je kaput,ale pod ní jsou "okapy" svedený do hadic. Prostě je to nelogický. Už jsem i uvažoval že ho nechám zavařit a bude.
  U šíbru nemá kudy téct,každopádně ta guma okolo něj je kaput,ale pod ní jsou "okapy" svedený do hadic. Prostě je to nelogický. Už jsem i uvažoval že ho nechám zavařit a bude. 

Doufám že přes všechny potíže i tu svoji takhle dokončím. Normálně se proti mě spikla příroda moudrá květena...
  Doufám že přes všechny potíže i tu svoji takhle dokončím. Normálně se proti mě spikla příroda moudrá květena...   Žralok zarostlej trávou,tráva obalená klíšťaty,vedle dvě hnízda sršní pod střechou u kůlny,v kůlně vosy,vedle auta díra čmeláků.... Docela je o strach tam jen projít natož něco dělat.
  Žralok zarostlej trávou,tráva obalená klíšťaty,vedle dvě hnízda sršní pod střechou u kůlny,v kůlně vosy,vedle auta díra čmeláků.... Docela je o strach tam jen projít natož něco dělat.   A tak se věnuju pětce no.
  A tak se věnuju pětce no.  

Vážně začínám uvažovat o odvozu do šrotu,ale jediné co mi brání je pohled na to auto,i když je to proti E34 vyskákaná koza,je asi tak 10x hezčí.
  Vážně začínám uvažovat o odvozu do šrotu,ale jediné co mi brání je pohled na to auto,i když je to proti E34 vyskákaná koza,je asi tak 10x hezčí.  

Takže i když je pan majitel hodně uznalej a slušnej člověk,přijít to samozřejmě muselo a i když se zatím nic neděje,je pomalu čas začít přemýšlet co dál. Chjo co já bych dal za garáž.
  Takže i když je pan majitel hodně uznalej a slušnej člověk,přijít to samozřejmě muselo a i když se zatím nic neděje,je pomalu čas začít přemýšlet co dál. Chjo co já bych dal za garáž.  
 Takže pár dnešních fotek,nejsou nic moc,blbne mi foťák v mobilu ale upravovat je nebudu,nechám je v původní nahotě.
  Takže pár dnešních fotek,nejsou nic moc,blbne mi foťák v mobilu ale upravovat je nebudu,nechám je v původní nahotě.   

Původně dvouokáč je přebastlen na čtyřokáče a spoje jsou tak zprasený že bych to udělal líp v pěti letech. Dále jsem se pokusil auto postavit výš na trojnožky ale na tom povrchu to prostě nejde a nepůjde.
  Původně dvouokáč je přebastlen na čtyřokáče a spoje jsou tak zprasený že bych to udělal líp v pěti letech. Dále jsem se pokusil auto postavit výš na trojnožky ale na tom povrchu to prostě nejde a nepůjde.   A teď pár foteček.
 A teď pár foteček.

T-O-M píše:Consci, myslim, že bys měl v EU zažádat o nějaký finanční grant.....když to jde na památky unesco, tak proč ne tady
 No žejo? Jako mít víc prašulí tak už je žraloček asi hotovej. Bych se do toho asi nepouštěl a zadal si to. Ale zase je fakt že i když to trvá dlouho... to auto dokonale poznám,každý šroubek. A sám si budu zodpovídat za to jak to bude ošetřený,co kde vyměním nebo třeba zanedbám.
  No žejo? Jako mít víc prašulí tak už je žraloček asi hotovej. Bych se do toho asi nepouštěl a zadal si to. Ale zase je fakt že i když to trvá dlouho... to auto dokonale poznám,každý šroubek. A sám si budu zodpovídat za to jak to bude ošetřený,co kde vyměním nebo třeba zanedbám.   Jen mám obavy aby to chytlo až k tomu dojde a budu to poprvý po těch letech dráždit.
  Jen mám obavy aby to chytlo až k tomu dojde a budu to poprvý po těch letech dráždit.   Rozhodně to pak natočím a video plácnu sem.
  Rozhodně to pak natočím a video plácnu sem.   Práce na tom je ještě strašně moc,ale čím víc kolem toho auta chodím tím víc se mi líbí.
 Práce na tom je ještě strašně moc,ale čím víc kolem toho auta chodím tím víc se mi líbí.   Každopádně mám závazek to do jara hodit na kola takže teď budou práce pokračovat podle počasí asi rychleji.
 Každopádně mám závazek to do jara hodit na kola takže teď budou práce pokračovat podle počasí asi rychleji.