Leštění hliníku

Plasty, spoilery, čirá optika, neony, zadní lapmy, křídla a tak dále, to najdete v této kategorii.

Moderátoři: Fáboš, Jardafox

Odpovědět
futura

Příspěvek od futura »

Podle mejch zkusenosti je nejvic prace a opruz hroznej ta pocatecni priprava pred lestenim, ono staci, ze tam zustane par lehkejch vrypu a lesteni jde o to hur a huntuje se stroj zbytecne. Takze fakt idealni asi je hrubovat to 240 a 320 smirkem a potom priprava na finalni lesteni podle sily nervu a vkusu kazdeho soudruha az do ty 2000. Pastu doporucujou vetsinou na zacatku zelenou mastnou, na finale bilou. Nanasim si ji na pomalu jedouci kotouc pritlacenim, roztejka se pohybem.

Speedy_RS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Speedy_RS »

jasný ale mě jen zajímalo s tou bílou pastou....jestli má bejt tvrdá jako kámen nebo ne...páč mě se rozhodně na kotouč sama pritlačením moc nenanese.... a na hardovej kotouč mi to přijde jako blbost patlat pastu... jinak povrch mám samozřejmě předleštěněj brusnýma papírama 8)
Škoda 120L - ** PS/ *** Nm
VW Golf 2 1.6D, 1.8GT
BMW 324 Touring

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

futura píše:No necetl jsem, pac jsem to nenasel. Reagoval jsem na Micron. Jinak pochybuju, ze by Velbloud, nebo nekdo, kdo tyhle veci dela jen obcas mel stacionarni lesticku, takze je potreba si poradit v domacich podminkach. Nekdy fakt clovek nepotrebuje profi praci, radost udela i mene dokonalej finis, kdyz je to udelany vlastnorucne.
10000rpm skutečne nepotřebuješ ( leda bys to opravdu delal vrtačkou a malilinkatým kotoučkem ) a když už v nich budeš tak spálíš vrtačku jako Bloud.. ono je potřeba trošku přitlačit ne to šolichat. Na stacionárce je to kolo co ukazuje bloud práce cca na 1,5-2hod kus do uplného finále.
NAvíc většia z vás mmá doma alepon brusku že, tak se kouknete na její otáčky a podle toho si v te tabulce co sem dal Mike najdete prumer kotouče a ejhle zjistíte že to rtvá o polovinu času méne jen díky výkonu té slabé brusky.

Stacionární lesticku na 220V pořídíte už kolem 1500,- pokud koupíte lesticku na hranici 3 tis tak máte 3kW masinku, kterou krásne využijtee když nebudete lestit jako brusku atd. A divili byste se co se v okolí najde najednou lidí co potřebují neco přelestit, dyž se dozví že to máte. me se zaplatila za týden :)

Bílá pasta je pouze na finální lestení.. kua lidi to ste tak líný si ty linky přečíst co sem dal Mike ? fungujou ( ted jsem je otvíral )
NAvíc pokud máet tu lesticku odpadá smirkování protože to vemete tvrdším ( ale pláteným ) kotoučem a "hnedým hovnem" a je to za pár minut...

Smirkováním tak leda ničíte povrch a přideláte si tutu vrypu..
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

futura píše:To Velbloud - hele, jakej stroj pouzivas na to finalni lesteni, nemuzu si pomoct, ale oddelat na dve sady kol 3 vrtacky se mi zacina jevit jako neunosny. Potrebuju nejakej cenove prijatelnej, ale spolehlivej strojecek.Uvazuju o primy frezce tak 800W, ale na ty tocky zase nevim, co tam dat za nastavec.
pokud chceš aby ti to skutecne ušetřilo práci tak jdi do minimálne do 1,5kW použiješ ji i na první fáze ( který ted jako blbouni smirkujete ) a uvidíš jak si oodychneš. Pokud chces sem tamnevo vyleštit tak upne ideální bude masinas výkonem od 2,5kW ( me se osvedcila ale v rámci reklamace mi omylem poslali 3kW :D ) a to přijdeš na to že než ta frezka tak už te vyjde levněji stacionárka. Nehlede na fakt že si na stacionárku upneš dva kotouče a nemusíš tak často menit..
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.

futura

Příspěvek od futura »

Idaho, teda jak to podavas, tak to zni jako rajska hudba, to vsechno beru, ale pokud chces delat nejen limce a hladky plochy, tak tam clovek narazi a s tim mam problem.Bohuzel zrovna ja mam smulu navic prohlubni a bocnich ploch, sice by to treba slo striknout a osulit ,ale to teda ne. Takze jak na tohle?

Mike Mad
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Leštění hliníku

Příspěvek od Mike Mad »

mama stejny dotaz jako futura, moje kola jsou prilis clenita a limec je "zastrceny" dovnitr. mam pouzit jen nejaky maly stopkovy filcak s pastou?
Volkswagen Jetta Mk2 Coupe US&A 2.0 16V ABF ... reconstruction
Volkswagen Bora Variant 1.9TDI ARL ... daily

m1tv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m1tv »

Idaho píše:
futura píše:To Velbloud - hele, jakej stroj pouzivas na to finalni lesteni, nemuzu si pomoct, ale oddelat na dve sady kol 3 vrtacky se mi zacina jevit jako neunosny. Potrebuju nejakej cenove prijatelnej, ale spolehlivej strojecek.Uvazuju o primy frezce tak 800W, ale na ty tocky zase nevim, co tam dat za nastavec.
pokud chceš aby ti to skutecne ušetřilo práci tak jdi do minimálne do 1,5kW použiješ ji i na první fáze ( který ted jako blbouni smirkujete ) a uvidíš jak si oodychneš. Pokud chces sem tamnevo vyleštit tak upne ideální bude masinas výkonem od 2,5kW ( me se osvedcila ale v rámci reklamace mi omylem poslali 3kW :D ) a to přijdeš na to že než ta frezka tak už te vyjde levněji stacionárka. Nehlede na fakt že si na stacionárku upneš dva kotouče a nemusíš tak často menit..
mužeš seh hodit fotku jak ta stacionarka vypada? by me to ddocela zajimalo a neni mi jasny jedna vec jak na tom vyleštiš třeba limec na kole ?
muj ukol? sp(r)asit svět:)opravy a upravy vozu 739208725

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

kam se ty dostanes s vrtackou a filcákem na sotpce, tam se dostanu i já s pevnou lestičkou, a platí to i obrácene.
Práve rovné hladké plochy jdou nejlépe - tam uvidíš nejvíce víhod stacionárky. pokud jdou paprskymoz "zapadlé" nebo je tam ostrý uhel takový že se nedostaneš se stacionárkou, nedostaneš se ani s vrtačkou a nezbude ti než leštit ručne..

musíš si uvedomit jendu vec - stacionárka díky vetšímu výkonu ti umožní použít kotouče o vetším prumeru a s nimi se do nepřístupných míst dostaneš hloubeji než s tou vrtačkou a malým kotoučkem..

DAWBLACK

Příspěvek od DAWBLACK »

ZDRAVIM. Muzete mi sem nekdo hodit kontakt. potreboval bych nechqt vylestit limec (7cm) na 15kach. dam tak max 400-500 za kolo. jsem Z olomouce. diky za odpoved

kentoya

Příspěvek od kentoya »

kluci idaho má pravdu, neumím sice leštit jako on, ale mám taky stacionár vlastní výroby, 2,5kw a ještě by se trochu hodilo viděl bych to na 4kw ideál

smirek beru jen zcela vyjímečně a to tam kede se nedostanu ničím jiným, jinak zásadně bez smirku, taky je pár fotek kde je něco málo k vidění (na fotkách to až tak není poznat, ale vypadá to suprově, přestože je tam pár chyb

http://www.nissanclub.cz/car_detail.php?id=226

např tohle kolo jsem zkouušel smirkem, protože je na něm hodně kopanců a vrypů a výsledek stojí za prd, je sotva dvotřetinový, oproti leštění pouze pastama http://www.nissanclub.cz/graphics/owner ... _kola3.jpg
IQ sice stylingem nenahradíš, taboo ti ho taky nezvedne, ale dokáže rozšířit brutálně obzory :D
http://www.odtahove-sluzby.cz

...

Příspěvek od ... »

tak sem se zase trochu v noci nudil :D :D :D :D :D

http://img240.imageshack.us/my.php?image=1003bq1.jpg

http://img240.imageshack.us/my.php?image=1004xz0.jpg

cekem me to prekvapilo ze to takhle pekne vyslo sice sem natom nechal ruce ale zase sem to bral jenom 2000 a 3000vkou hrubsi bohuzel nemam ::D:D:D:D:D:D
nejkrasnejsi pohled na svet je z VW sedacky :)
VW Transporter, VW brouk speedster, VW polo GTi 16V

futura

Příspěvek od futura »

Kentoya, ty jsi fakt pacient, nejen to lesteni je husty, to ostatni je k sezrani taky, fakt pekna prace.

kentoya

Příspěvek od kentoya »

futura píše:Kentoya, ty jsi fakt pacient, nejen to lesteni je husty, to ostatni je k sezrani taky, fakt pekna prace.
dík už jsem to párkrát slyšel :D
IQ sice stylingem nenahradíš, taboo ti ho taky nezvedne, ale dokáže rozšířit brutálně obzory :D

Velbloud
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Velbloud »

tak jsem konečně přišel na to jak nanášet pastu - mno jo, žádný učený z nebe nespadne ;o)) tak jsem to znovu ještě přeleštil (celou neděli)

Obrázek

Obrázek

Obrázek

a Idaho musel škytat, jak jsem si přál mít stacionárku.. chjo.. ;o))) mít prachy tak jdu do ní hned...
Obrázek Corsa B Sport 1.4 16V (X14XE) - Hyundai Getz 1.5 16V CRDI VGT Champion

...

Příspěvek od ... »

vypada to dobre ale kdyz si takhle nak vylestim motor tak po nake dobe mi to trochu zesedne :( tak kdybych si takhle rozletil ty kola tak jak to mam udelat aby uz takhle zustali??? mam to prestriakt nakym lakem????
nejkrasnejsi pohled na svet je z VW sedacky :)
VW Transporter, VW brouk speedster, VW polo GTi 16V

futura

Příspěvek od futura »

Teda tu pastu jsi se asi fakt naucil nanaset sakra dobre, mooc pekny.Idaho se uskyta, asi na tu jeho stacionarku nemyslis jen ty. Hele, to nanaseni promysleny , to nejak pomaha ? Ja ze bud to nemam promysleny jako ty, nebo je chybka nekde jinde.
Lestit motor ,teda jako blok je uz pekna uchylarna, ale co jsem videl, tak to byly chromy a to na hlinik asi problem, viko se dela a nestrika se to nicim, musi se to opecovavat.

Velbloud
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Velbloud »

mno dle mého každý hliník (leštěný) musíš opečovávat... jednou za čas musíš přeleštit znovu... v motoru pokud to bude často podléhat velkým teplotám....

lakem bych to nepřelakovával, protože tam nebude držet a časem se to stejně sloupe..

a co se týče toho nanášení pasty.. tak já blbec vždy natahoval tu pastu na kolo a pak to leštil... ale teď jsem přišel. že nejlepší je natáhnout jí na kotouč a pak přeleštit... (jím jí trochu rozžhavím a je to lepší - alespoň trochu se přiblížím stacionárce) ;o)) mno jo no.. :lol:

futura

Příspěvek od futura »

Aha, no ja to nejdriv taky mydlil jako mejdlem, ale v zasade ten cernej bordel je tam tak, jako tak vzdycky a chudak vrtacka, nez si s tim poradi.

m1tv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m1tv »

ešte jednen dotaz k ty stacionárce když se ti toči kolo v čem maš kotouč ?stejne ho musiš mit ve vrtačce nebo jak to udelaš? nebo maš druhej motor na kotouč? a pak to funguje jak bruska na ventily ?

Mike Mad
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike Mad »

m1tv> tusim ze se toci jen kotouc na stacionarni brusce. kolo drzi v ruce
Volkswagen Jetta Mk2 Coupe US&A 2.0 16V ABF ... reconstruction
Volkswagen Bora Variant 1.9TDI ARL ... daily

m1tv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m1tv »

Mike Mad píše:m1tv> tusim ze se toci jen kotouc na stacionarni brusce. kolo drzi v ruce
aha mě zmatlo to kentojovo jak ma uchyceny to kolo ..

m1tv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m1tv »

tak RH komplet ale potrapily potvory sou tvrdy jako blazen
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

futura

Příspěvek od futura »

No jo, to se to maka, kdyz to jde takhle rozhodit a zadny zahyby. Pekna prace stejne. Napadlo me, ze mozna zkusim cumak auta nahoru, kolo nasadit, nahodit, zaradit a nechat na zvyseny otacky tocit. Limce a plochy by mely jit takhle brat, akorat tam nesmi zustat pazoura nekde.

kentoya

Příspěvek od kentoya »

normálně se točí kotouč, kolo v ruce, já jen zkoušel smirek, tak jsem upnul kolo (límec) a smirek jsem zkoušel proto, že ten límec byl hodně ojebanej od obrubníků a potřeboval jsem ho orovnat a zárověn jsem se snažil odetranit vrypy na límci, které by vylezly jen po leštění hadrem

m1tv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m1tv »

na zkoušku bez broušeni ..
Obrázek
Obrázek

Midas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Midas »

m1tv píše:na zkoušku bez broušeni ..
to jsi jen přelešitl jo?
JBproductions

m1tv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m1tv »

jj jen sem to vzal kotoučem sisalem a pastou

creams
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od creams »

svanco1915 píše:už jsi z manolem něco řešil ?
hodně štesti :D

JJ přesně tak :lol:
Pug 306 cleaning
HTTP://INFINITYCARS.CZ

http://opravy-autochladicu.cz/ a svařování hliníku
Profesionální péče o vozidla
www.detailing.cz
www.cleaned.cz

CHUD

Příspěvek od CHUD »

čím sundat origo lak co je na kole jde o to že jsem zkoušel asi 3 druhy barvožroutů a žádnej efekt....?

Velbloud
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Velbloud »

o víkendu jsem ještě dolešťoval jehlánky ;o)

Obrázek

CHUD.. já používal tenhle z OBI a v pohodě:

Obrázek

ale je pravda, že jsem to zkoušel ještě na jednom kole a tam to šlo hůř.. muselo by se ve více vrstvách...

Odpovědět

Zpět na „Exteriér - styling a elektronika“