rozhodl jsme se upravit vyko motoru a předelat ho podle sebe...
tohle viko ma třikrat zaklad, tři vrstvy barvy,a tři vrstvy laku sci to pismo vylestit a zbytek striknout do jine barvy..... poradtemi uz sem se docetl tady jak to vylestit dalo to praci vse precist.. ale chci poradit stim jak tu celenou barvu pripravit na lakovani do jine barvy jestli to mam sundat cele odstranovacem a zbrousit ale jakim smirkem hrubost a či použit broušeni pod vodu za každou radu budu vděčny...
mno já bych to dělal takto: celý bych to zbrousil jemným smirkem - 320 či 600... místa který chceš leštit, tak bych pak vzal až na kov... přelešil je pak překril samolepou a zbytek přestříkal... jestli jsou místa který chceš leštit moc malý, tak to zkusit obráceně... nejdřív přestříkat a pak obrousit na kov ty místa co chceš leštit...atd.
Corsa B Sport 1.4 16V (X14XE) - Hyundai Getz 1.5 16V CRDI VGT Champion
Velbloud píše:mno já bych to dělal takto: celý bych to zbrousil jemným smirkem - 320 či 600... místa který chceš leštit, tak bych pak vzal až na kov... přelešil je pak překril samolepou a zbytek přestříkal... jestli jsou místa který chceš leštit moc malý, tak to zkusit obráceně... nejdřív přestříkat a pak obrousit na kov ty místa co chceš leštit...atd.
a to mam brousit pod vodou asi ze? jak uz tady nekde to bylo psane...
To pismo je vystouply, takze klidne strikni vsechno do pozadovany barvy, potom si to kolem pisma dobre olep, at neposkodis barvu, kdyby ti ujela ruka a brusnym kotouckem na Dremelce stahni vrsek pisma. Povrch se da potom i vylestit, je to spis takova modelarska prace.
futura píše:To pismo je vystouply, takze klidne strikni vsechno do pozadovany barvy, potom si to kolem pisma dobre olep, at neposkodis barvu, kdyby ti ujela ruka a brusnym kotouckem na Dremelce stahni vrsek pisma. Povrch se da potom i vylestit, je to spis takova modelarska prace.
vis jak sme lajk co myslis tim stahni vrsek pisma na drmelce? schanel sme tu pastu a kotouce vsude obi hornbach baumax a nic rikali ze musim do nejake specialni prodejny... ale nevim do jake...
Dremelkou myslim tu malou primou brusku, Dremel je znackova a draha, na tvy ucely staci nejakej Extol, nebo neco podobnyho kolem 500, ma to otacky az do 30000, v krabici s tim bejvaj i smirkovy kotoucky popripade i filc. Takze lehce smirek a potom pastu nejakou a filc. Pastu sezenes ve slusnym zelezarstvi, nebo i OBI atd, nekde tady bude i odkaz na stranky, kde se tim zabejvaj specializovane. Ale tobe by na tohle mohl stacit i obycejnej Silichrom. Ono to jde s trochou trpelivosti i rucne smirkem natocenym treba na spaliku skolni gumy nebo necem podobnym a stoji to jen tak za dva papiry smirku. Treba 240-320 a potom neco kolem 1000, potom uz muzes sudlat pastou i rucne.Ale rikam olepit, kdyby ti ujela ruka, at si neposkodis to lakovani a mezi pismena by ses taky nemel tlakem dostat, proto ta podlozka na smirek. Jezdit jen po vrsku.
jakypak srani, normalne vem spalicek, na to nejakej hadr nebo neco trosku mekciho, na to smirgl tak 300, pak 600 a pak 1000 a rika ti prakticky ujet nemuze, ale raci si to kolem voblep a pak ten smirgl sundej, vem si lestic pastu a zase tim spalickem s hadrem to ruco vylesti
takze to co jste videli na fotce ta zelena metaliza pujde dolu odstranovacem nateru a pak to zbrousim smirkem do hladka aby se dala lakovat nova barva a pak zacnu lestit to pismo a az to bude hotove tak to olepim to pismo striknu to zakladem barvaou a pak lakem..... muze byt?
m1tv píše:pokud to maš už střikly tak to vem rovnou šmirglem odlakovač ti to seřere cely neni to tak velky aby si to nemohl jen obrousit
to co si videl na fotce tu zelenou chci dat pryc a striknout do jine barvy vis.... tak nevim jestli to jen zbrousit coz da dost prace a enbo odstranit barvu odstranovacem nateru a pak zrousit a a pak lestit a pak lakovat do nove barvy....
tak jsem si řek že trochu vzhledově upravim motorovej prostor, co myslíte, zlatej komaxit nebo to zkusit vyleštit ale stim nemám žádnou zkušenost, ještě bych chtěl stejnym zpusobem udělat víko a plasty nastříkat do odstinu auta. Dik
rikal jsem si ze nebudu debil a uz nikdy nebudu lestit disky .loni jsem mel ZK tyden v ruce a vyzkouseni 4 odstranovacu barev-ty jsou na picu.
tak jsem do toho zas spadl. mam tu merglovsky pavucinky 16" .tak pak ukazu vysledky.
bloud:ty disky jsou perfekt, ale hroty
na toz jak to vypadalo prešdtim tak ted je to supr ale asi bych to jeste vzal tema kotoucema a taky neco bych udelal stema cernejma hadickama treba dat na ne naky cerveny nebo modry potahynebo jak se to jmenuje aby se to trozku zviraznilo
nejkrasnejsi pohled na svet je z VW sedacky
VW Transporter, VW brouk speedster, VW polo GTi 16V
.......tak asi jsem se trochu předcenil , nevim jestli to nakonec nevyhraje ten komaxit, asi by to bylo i jednodužší na udržbu ................ael asi ještě budu v broušení pokračovat, zejtra to zkusim pod vodou třeba se to začne aspon krapítečko rýsovat