Leštění hliníku

Plasty, spoilery, čirá optika, neony, zadní lapmy, křídla a tak dále, to najdete v této kategorii.

Moderátoři: Fáboš, Jardafox

Odpovědět
Mike Mad
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Leštění hliníku

Příspěvek od Mike Mad »

nemam moc casu, takze tyhle kola budou hotovy tak pristi rok :lol:
vlevo origo jeste v laku, vpravo komplet bez laku barvy a vylesteno zlehka celni plochy. Potrebuju nejaky nastavec, kterym se dostanu dovnitr toho limce :(
Obrázek
detail
Obrázek
test vedle auta 8)
Obrázek

jinak tedy vrtacka (ale to absolutne nedoporucuji, milion prace a ucinnost nula...a 2 vrtacky uz KO nez jsem prisel jak na to :lol:) a nejdriv hneda Unipol pasta a kotouc z technicke tkaniny a potom modra Unipol pasta a tusim nejakej bavlneny kotouc 8)

ma nekdo tuseni jak se zbavit tech zoxidovanych mist? uz jsem to smirglem brousil ale i po vylesteni to jde porad videt...asi je to dost do hloubky :(
Volkswagen Jetta Mk2 Coupe US&A 2.0 16V ABF ... reconstruction
Volkswagen Bora Variant 1.9TDI ARL ... daily

Velbloud
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Velbloud »

Miku - ty zoxidovaný místa jsem zbrousil smirkem - resp jsem zbrousil celý kolo a pak jen leštil a leštil.. když budeš lešti dost dlouho tak to zmizí....

jinak na tu prohlubeň.... v OBI se prodává nástavec na tu malou ruční brusku (nevím jak se to jmenuje ale vypadá to jako akušroubovák - já jí má docela dostatečný výkon) - stojí 99 kč (docela zlodějna za tak malej kus ničeho co stejně hned zničíš...) a tím by to podle mě šlo...
Obrázek Corsa B Sport 1.4 16V (X14XE) - Hyundai Getz 1.5 16V CRDI VGT Champion

TUNER Lukas P
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TUNER Lukas P »

tak tohle je vysledek po 12 hodinove praci v kuse ruce ani necitim uz....
Přílohy
poslat.jpg
poslat.jpg (232.63 KiB) Zobrazeno 2327 x

kubajzsemily
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubajzsemily »

.......hochu o těch rukach mě ani nemluv :lol:
Seat Leon Top Sport
Škoda 120- ukrutnej nářez http://www.stream.cz/video/162708-skoda-120
- http://www.stream.cz/video/11/212473-skoda-zahodit
Jawa 21 Sport- 60ccm, sportovní ojnice, snižená hlava a dalších pár výkonostních vychytávek

Smayk

Příspěvek od Smayk »

No dobrý a co teť,teť to celý přestříkáš ne? :lol:

měl jsi to nejdřív stříknout a pak leštit,ale pěkný
I live in SUPRA World
Celý život bychom měli žít tak, že jednou, až se za ním otočíme, si budem moci říct: Hmm nice smoke-screen...

TUNER Lukas P
Kontaktovat uživatele:

Smayk píše:No dobrý a co teť,teť to celý přestříkáš ne? :lol:

měl jsi to nejdřív stříknout a pak leštit,ale pěkný
jj ale ja mel strach tze to poskrabu tak sme to vylestil ted oblepim to paskou což bude na dlouho... :lol: no a barva by sem mela delat o vikendu uz je toho vice v motoru vylestene a vypada to luxusne po vikendu budou snad nejake foto..... drzte palce jinak barvu sme vybiral se vzorniku TOYOTY...... :wink:

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bóďa »

s oblepovanim se moc neser, kdyz to mas takhle pekne vylesteny tak na tom ta barva ani nebude drzet, takze to ani nemusis asi oblepovat, to normalne strikni a az to bude zatvrdly tak si vem jemnej smirgl (nevim jak dojemna si to delal, proste ten finisovej), zbrousni tu barvu coz pujde lehce a prelestis to... to uz nebude takova prace :wink:
3x Renault Safrane Hartge Biturbo

Smayk

Příspěvek od Smayk »

bóďa píše:s oblepovanim se moc neser, kdyz to mas takhle pekne vylesteny tak na tom ta barva ani nebude drzet, takze to ani nemusis asi oblepovat, to normalne strikni a az to bude zatvrdly tak si vem jemnej smirgl (nevim jak dojemna si to delal, proste ten finisovej), zbrousni tu barvu coz pujde lehce a prelestis to... to uz nebude takova prace :wink:
Má pravdu přecedo :lol:
I live in SUPRA World
Celý život bychom měli žít tak, že jednou, až se za ním otočíme, si budem moci říct: Hmm nice smoke-screen...

TUNER Lukas P
Kontaktovat uživatele:

bóďa píše:s oblepovanim se moc neser, kdyz to mas takhle pekne vylesteny tak na tom ta barva ani nebude drzet, takze to ani nemusis asi oblepovat, to normalne strikni a az to bude zatvrdly tak si vem jemnej smirgl (nevim jak dojemna si to delal, proste ten finisovej), zbrousni tu barvu coz pujde lehce a prelestis to... to uz nebude takova prace :wink:
tak to jo brousil sme to poslednim a byl to 1000 pod vodu...

futura

Příspěvek od futura »

Nemate nekdo zdroj na mensi mnozstvi 3M pasty? Ty velky baleni na netu jsou fakt na my ucely zbytecny .

david 136

Příspěvek od david 136 »

tak sem taky neco skousel polestit, chvilka v dilne a sem spokojenej
smirgloval sem 600 pod vodou a pak se lestilo filcovym kotoucem, myslim ze se povedlo 8)
Přílohy
P8020057.JPG
P8020057.JPG (168.25 KiB) Zobrazeno 2661 x

maRkusVT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maRkusVT »

No dpc, to bych chtel udelat taky.... ja to zkousel a nepovedlo se...
NICK SEM PRESTAL POUZIVAT, ADMINI NEREAGOVALI NA PROZBU O ZMENU TAK MAM NOVEJ NICK MARKUS(bez toho vt), TAKZE PROSIM SZ PSAT NA NOVEJ NICK

Midas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Midas »

maRkusVT píše:No dpc, to bych chtel udelat taky.... ja to zkousel a nepovedlo se...
no taky mě bude čekat leštění...ne hned ale časem no....bude to brutál :roll:
JBproductions

david 136

Příspěvek od david 136 »

Midas píše:
maRkusVT píše:No dpc, to bych chtel udelat taky.... ja to zkousel a nepovedlo se...
no taky mě bude čekat leštění...ne hned ale časem no....bude to brutál :roll:
je to sice dost prace a dost spinave prace ale s krasne cistym vysledkem :lol:

...

Příspěvek od ... »

uz zacal lestit svuj moturek v astricce :) zatim to vypada nadejne ale foto az to bude hotovi :) :D
nejkrasnejsi pohled na svet je z VW sedacky :)
VW Transporter, VW brouk speedster, VW polo GTi 16V

Hemi.cz

Příspěvek od Hemi.cz »

David 136:masakr...takhle mám v plánu taky vyleštit...vypadá to fest super 8)

david 136

Příspěvek od david 136 »

Hemi.cz píše:David 136:masakr...takhle mám v plánu taky vyleštit...vypadá to fest super 8)
jeste teda popisu postup...napred sem pouzil smirgly, na velky nerovnosti hrubost 230 a pak postupne zjemnoval az na hrubost 600 pod vodou, misty az 1000 pod vodou, nekdo tady nekdy rikal ze jak na hlinik sahnes smirglem tak se to pak blbe lesti...ja mam zkusenost takovou ze zam kde jsem to vybrousil co nejvic do jemna tak tam sem potom pri lesteni dosahl nejlepsiho lesteneho povrchu, dokonale hladkeho, rozlestit to jde i bez brouseni ale zustavaji na tom vrypy a to neni ono
jinak kotouc byl filcovy a tim to slo uplne nejlip, klasickej hadrak sem pouzil az nakonec a ani sem s nim nepouzival pastu protoze mistama na tom viku zustala a krasne se to tim vycistilo
jak co pujde lestit taky zalezi na tvaru a materialu ale podle me je prvotni priprava pred lestenim, tj. brouseni smirglama asi tak stejne dulezita jako priprava na lak, ma vliv na konecny vysledek

Michelin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michelin »

Ja vas teda obdivuju, sam sem zkousel ventildekl a kola a je to prace na milion let zvlaste potom v jakym sem mel oboje stavu. Takze u ventilovyho vika nakonec vyhrala cerna matna a jen nalestene drobnosti viz. foto

pred: Obrázek

po: Obrázek

Muselo to byt proste za den hotove a abych to vylestil komplet tak bych musel brousti smirkem snad tyden :D
Btw cim odmastujete? Arvou?

kolo: Obrázek

odraz: Obrázek

Kola jsou delany bez smirku a taky to tak vypada, byly zoxidovane jako prase a o celkem do hloubky. Puvodne sem to chtel vylestit cely, ale nejsem nato asi ten spravnej typ, takze stred pujde na cernej mat a limce dodelam pristi rok se smirkama :-D Foto puvodniho stavu se mi ztratilo pri havarii disku :(
EDIT: Jo a odstranovac starych nateru naty kola vubec neucinkuje
EDIT2: Nevite kde bych sehnal ten bezpecnostni sroubek co drzi poklicku? je na prvni fotce, ztratil se mi :(
babyCupra

vt.tuner

Příspěvek od vt.tuner »

kdybych potřeboval vyleštit kryt víka netilů na felinu,je tu někdo kdo by se toho ujal?popř. za kolik...jsem z Bohumína,tak kdyby to bylo v okoli tak by to bylo nejlepší... 8)
viko+ mozna nejake drobnosti,...to by bylo na domluvě 8)
zatim se jen ptám
Yamaha FZ1 N
Kawasaki ZX10R

F.l.a.n.e.l.

Příspěvek od F.l.a.n.e.l. »

Michelin: čím si to leštil?
Autoservis, diagnostika, geometrie, zprostředkování STK, přihlášení, evidenční kontroly,...

Škoda Rapid 130 (2,0i 16v) Budíž ti země lehká. Děkuju ti za vše :poklona:

BALI

Příspěvek od BALI »

na čištění disků kyselinu solnou

jinak koukam že černá matná je nejlepší čistič motoru :lol:
VW Touran '08 DSG
BMW E10 '02
Seat Cordoba SDI
NÁHRADNÍ DÍLY, DIAGNOSTIKA, PNEUSERVIS, AUTOSERVIS. STK, DOVOZ AUT - MOST 777525325

Jirka.Kolouch

Příspěvek od Jirka.Kolouch »

Mám dotaz - hliník jsem sice už několikrát leštil ( ale pouze teda na modelech) a tam jsem lak sundával odstraňovačem nátěrů. Tak se ptám - mám to tímto odstraňovačem sundat i z kol anebo jen šmirglovat lak dolů? Mám totiž strach, aby pak hliník nějak při jedné či druhé metodě nezeslábl. Předem díky za odpovědi.

Jinak četl jsem, že příspěvky, kde se toto už řešilo, ale raději se ještě jednou zeptám na zkušenosti. Nerad bych po*ral kola :?:
Bramborák f paketu s motorem - bejvávalo

Český sen a pár dalších krámů

rencek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rencek »

jirka.kalouch - jo neboj se, je jedno jedno jesti sundas lak chemicky nebo brousenim smirkem..
Kola delaj auto :-)
http://www.lestenikol.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
strojní leštění komplet alu,limců,celnich ploch atd..

fredh

Příspěvek od fredh »

já když odstraňuju starej lak na kolech, tak kola trochu nahřeju třeba na kamnech, zvlášť teď v zimě, a pak na barvu dám toho odstraňovače víc, pak se to loupe/škrabe úplně samo.
chce to tím odstraňovačem nešetřit.
hlavně se neposrat...

GTI-->VTS-->GTI-->GTI-->TDI

david 136

Příspěvek od david 136 »

lestil sem limce, napred sem odstranil starej lak odstranovacem starych nateru, slo to skoro samo, pak sem postupne brousil pod vodou smirglem 600, 1000, 2000 tak aby byl povrch pripraven na lesteni, pak uz jen lestit a lestit, slo to docela samo
Přílohy
PC140003.JPG
PC140003.JPG (83.9 KiB) Zobrazeno 2486 x

david 136

Příspěvek od david 136 »

srovnani
Přílohy
PC140005.JPG
PC140005.JPG (141.82 KiB) Zobrazeno 2485 x

HANYSx

Re:

Příspěvek od HANYSx »

maj recht, ale tim šmirglem už bych na to vůbec nešahal když to má takhle pěkný, bohatě postačí zelená 3M a hadřík, opatrně prstem jenom leštěný místa a zachvíli je to dole :wink:

mc-otka

Příspěvek od mc-otka »

david 136 píše:srovnani

jak jsi to dlouho dělal?chci chromová kola a nikde nic moc.tak nevim jestly nekoupit nová maji leštěný limec jenom zalakovanej bezbarvým lakem a střed lakovanej tak jen tak jak bych je asi dlouho leštil http://www.inzerce2.cz/inz/11215_1.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; chci je 18X8 palcu.chtěl bych aji leštěnej střed

david 136

Příspěvek od david 136 »

mc-otka píše:
david 136 píše:srovnani

jak jsi to dlouho dělal?chci chromová kola a nikde nic moc.tak nevim jestly nekoupit nová maji leštěný limec jenom zalakovanej bezbarvým lakem a střed lakovanej tak jen tak jak bych je asi dlouho leštil http://www.inzerce2.cz/inz/11215_1.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; chci je 18X8 palcu.chtěl bych aji leštěnej střed
tyjo to teda nevim, ale pokud se na kola neveme hrubej smirgl tak de lesteni celkem dobre a rychle, dulezita je priprava pred lestenim

Jindrs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindrs »

ja na lesteni pouzivam jedine zelenou unikolku a pak ruzny kotouce vysledek je 100% omluvte kvalitu foto je to foceny founem
Přílohy
finish.jpg
finish.jpg (56.33 KiB) Zobrazeno 2197 x
lesteni.jpg
lesteni.jpg (33.09 KiB) Zobrazeno 2203 x
unikolka.jpg
unikolka.jpg (54.74 KiB) Zobrazeno 2208 x

Odpovědět

Zpět na „Exteriér - styling a elektronika“