a sice "valec" ci tzv. "prasatko" v bubnovej brzde...
vs. valec v strmeni kotucovej brzdy...
..pri zamene "zadnych" bubnovych za kotucoveee...
jak to pocitat tu ..

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma
posero píše:chvíli sem přemýšlel na základě toho co je zde napsáno a asi budu předělávat, na svém autě mám totiž jak čínský podvozek tak čínské brzdy![]()
a teď vážně, na civicu mam místo původních 260mm přední s jedním pístkem o průměru 54mm a zadní 240mm s pístem 34mm které byly zapojeny "křížem" tedy levé zadní a pravé přední spolu. na origo brzdovém válci z VTI 15/16 (tedy 23,81mm?)
místo toho mám momentálně na stejném válci zapojené na jeden vývod obě přední kola tedy 2x286 kotouče, a dohromady pístky 8x36mm + 4x26mm, na druhý vývod mam zapojeny jen obě zadní s origo brzdami.
zkusíme porovnat originál plochy pístků kde na každý vývod připadalo zadek π × r²=908mm² + předek 2290mm²= 3198mm²
a nyní mi vychází na jeden vývod (754x4+530x2)x2= 8152mm²to je předek
2x908=1816mm² zadek
moje otázka zní, co na to ten brzdový válec? už dřív mi napadlo udělat si dva válce ale nikdy sem nevymyslel jak na to a dost sem se trápil s tím jak to naučit brzdit. nyní zadek reguluji omezovačem, nutno taky uvést, že oproti serii mam o dost jinak rozloženou váhu. porovnávat mohu se seriovými auty a brzdná dráha je určitě kratší, ovšem za vyváženost už nikdy nebyla taková, částečně to bude dané i absencí ABS, pedál delší chod nemá
a teď jdu studovat ty stránky, takže nashledanou za 14 dní
Rekneme ze nektere sportovni predpisy to vyzaduji (nezavislou hydraulickou rucku - samostatny okruh)BIGPAPA píše:jakej je duvod zadních zdvojených brzdičů?![]()