Tvrdit mi, že to brzdí hůř je prostě nesmysl....
4pistky na 16 palcova kola
Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma
- LiberaleMiguel2
Re: 4pistky na 16 palcova kola
Pochopil. Slíbil jsem to měření, tak aspoň něco
JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)
ale to je presne ono, tys pochopil pulku z toho co napsal, on napsal, ze v kritickych situacich to muze vest k selhani... a jinak k tomu mereni: mate oba stejna kola, vahu(dost pochybuji vzhledem k tomu ze ma 2,7) stejne gumy(stari vzorek atd)
ex:opel tigra 1.4 16v,opel tigra 1.6 16v,peugeot 106 1.4 sport,seat leon 1.8T 200PS+,ibiza 1.9TDI 6L 170PS, octavia RS combi 1.8T
NOW: family car skoda octavia 2 RS combi 2.0TSI 200 teplejch poniku...
facebook.com/jiriprokopfotograf
- LiberaleMiguel2
No já vím, ale tak to je zase o řidičovi, jestli dojde k selhání
a radši ať dojde k selhání tím, že zablokouju kola, které dokážu regulovat než k selhání z přehřání brzd, se kterým už neudělá vůbec nic 
A k tomu měření jsem všechno napsal, stačí si to přečítst kousek nahoře
rozdíl 0,7G je dost velký na to, aby to bylo jenom váhou a lehčími koly
Navíc on má sice lehčí kola, ale já zase o dost těžší kotouče, tím se ten rozdíl v rotující hmotě celkem srovnává...
A k tomu měření jsem všechno napsal, stačí si to přečítst kousek nahoře
JSEM ZPÁTKY NA SVÉM PŮVODNÍM PROFILU, TAKŽE COKOLIV PIŠTE NA LiberaleMiguel (bez dvojky)
btw cim ze si to meril? mobilem? protoze pokud se nemylim, tak 3G uz je smrtelne pretizeni.. 
ex:opel tigra 1.4 16v,opel tigra 1.6 16v,peugeot 106 1.4 sport,seat leon 1.8T 200PS+,ibiza 1.9TDI 6L 170PS, octavia RS combi 1.8T
- LiberaleMiguel2
Jo, akcelerometrem v mobilu, ten je dost citlivý. Vím, že to není úplně nejpreciznější způsob měření, ale měřili jsme oba stejným "přístrojem" tak pro porovnání to stačí. Proč by mělo být 3G smrtelné ? Neplcáej prosím tě... 
dobre tak trosku lekce fyziky.. mas 100kg... pretizeni 3G znamena, ze na tebe tlaci tvoje vaha x3
skus si dat na hrudnik 300kg balvan 
- LiberaleMiguel2
V posilovně zvedám 260kg na legg press, problém ?
Zkus si najít na kolik se dělají klece v autěch pro rally atd
budeš překvapený....a ti řidiči v tom ty bouračky přežijou naprosto v pohodě. Dyť takové GT-R zvládne dát 1,5G bočního přetížení....
Zkus si najít na kolik se dělají klece v autěch pro rally atd
woe, legg press je uplne neco jineho 
crocku mám pocit že 3g je fakt v pohodě... Na astronauty působí tuším při startu cca 20G
Ono že na tebe př brždění působí 3x tolik není tak divný..
Edit:
Přetížení
zdroj:
http://en.wikipedia.org/wiki/Gee" onclick="window.open(this.href);return false;
Při startu raket jsou astronauti vystaveni vyššímu gravitačnímu zrychlení než panuje na Zemi. Při startu Apolla činilo 4 g, v raketoplánu jen 3g.
Při 2g lidé pociťují tíži končetin, při 3-4 g nedokáží vzpřímeně stát, dýchání a otevírání očí je namáhavé.
Při 4-6 g většina lidí upadne do bezvědomí (blackout) z odkrvení mozku, trénovaní piloti však ve speciálním obleku zdolají i 9 g.
Při 20 g již hrozí fraktury kostí.
Nejlépe se přetížení snáší vleže na zádech (10-17 g po dobu až 3 min). Naopak přetížení „hlavou dolů“ je extrémně nebezpečné, vzniklý přetlak vede k překrvení sítnice, což se projeví „viděním rudě“ a následným výpadkem zraku. Samozřejmé je riziko mozkového krvácení.
Jako rekordní přetížení, které člověk přežil, se udává 179,8 g. Dotyčný David Purley ovšem nebyl astronaut, nýbrž závodník, a jeho rekord nepadl při startu rakety, ale při „přistání“ automobilu. Vzhledem k tomu, že sice přežil, ale v nepříliš kompletním stavu, nedoporučuje se zkoušet to po něm.
S přetížením se kupodivu musí více počítat v raketách než na povrchu planet. Jediná planeta ve Sluneční soustavě s gravitací výrazně vyšší než Země je Jupiter s 2,5 g, a tam se asi lidé hned tak nepodívají. Je značně nepravděpodobné, že by jakákoli obyvatelná planeta (respektive neplynná planeta vůbec) měla gravitaci ještě vyšší. 2,5 g by člověk téměř jistě přežil i dlouhodobě, pokud by byl v dobré fyzické kondici. Ostatně též na Zemi existují lidé, jejichž váha je 2,5x větší než hmotnost průměrného člověka, a i oni jsou schopni existovat a pohybovat se.
Edit:
Přetížení
zdroj:
http://en.wikipedia.org/wiki/Gee" onclick="window.open(this.href);return false;
Při startu raket jsou astronauti vystaveni vyššímu gravitačnímu zrychlení než panuje na Zemi. Při startu Apolla činilo 4 g, v raketoplánu jen 3g.
Při 2g lidé pociťují tíži končetin, při 3-4 g nedokáží vzpřímeně stát, dýchání a otevírání očí je namáhavé.
Při 4-6 g většina lidí upadne do bezvědomí (blackout) z odkrvení mozku, trénovaní piloti však ve speciálním obleku zdolají i 9 g.
Při 20 g již hrozí fraktury kostí.
Nejlépe se přetížení snáší vleže na zádech (10-17 g po dobu až 3 min). Naopak přetížení „hlavou dolů“ je extrémně nebezpečné, vzniklý přetlak vede k překrvení sítnice, což se projeví „viděním rudě“ a následným výpadkem zraku. Samozřejmé je riziko mozkového krvácení.
Jako rekordní přetížení, které člověk přežil, se udává 179,8 g. Dotyčný David Purley ovšem nebyl astronaut, nýbrž závodník, a jeho rekord nepadl při startu rakety, ale při „přistání“ automobilu. Vzhledem k tomu, že sice přežil, ale v nepříliš kompletním stavu, nedoporučuje se zkoušet to po něm.
S přetížením se kupodivu musí více počítat v raketách než na povrchu planet. Jediná planeta ve Sluneční soustavě s gravitací výrazně vyšší než Země je Jupiter s 2,5 g, a tam se asi lidé hned tak nepodívají. Je značně nepravděpodobné, že by jakákoli obyvatelná planeta (respektive neplynná planeta vůbec) měla gravitaci ještě vyšší. 2,5 g by člověk téměř jistě přežil i dlouhodobě, pokud by byl v dobré fyzické kondici. Ostatně též na Zemi existují lidé, jejichž váha je 2,5x větší než hmotnost průměrného člověka, a i oni jsou schopni existovat a pohybovat se.
Naposledy upravil(a) tholis dne 15 úno 2014 17:07, celkem upraveno 1 x.
" www.autowerks.cz "
- LiberaleMiguel2
Já vím, že to není uplně totéž, to jenom pro srovnání, že tělo trochu něco vydrží...
Však si změř svoje přetížení a Tholis třeba taky, ať áme srovnání. I když tohle už nebude až tak směrodatné, ale čistě pro zajímavost... Smartphony určitě oba máte, aplikaci jsme používali Driving forces

Však si změř svoje přetížení a Tholis třeba taky, ať áme srovnání. I když tohle už nebude až tak směrodatné, ale čistě pro zajímavost... Smartphony určitě oba máte, aplikaci jsme používali Driving forces
tholis píše:Vzhledem k tomu, že sice přežil, ale v nepříliš kompletním stavu, nedoporučuje se zkoušet to po něm.
LM: Nemá smysl si to měřit, protože nemám srovnání. Navíc mám už dost unavenej podvozek, kterej dle mého dost degraduje přilnavost..Vyzkouším to na sosnové (pro taboo=technická uzavřená trať) a uvidím jak obstojí.
Zas když o tom přemýšlím je fakt že bych mohl porovnat brzdnou dráhu se sériovou octavii, platforma stejná, jen je větší převis na zádi...Schválně vyzkouším o kolik je znát progress a jestli vůbec... Pomalu s bojím co se dozvím... Vezmu pásmo, sprej a budu řídit jen a já a uvidíme co se dozvím.. Bohužel nebude na testovaných vozech nic stejné, krom dané třídy, ale to vlastně není podstatné.. Podstatné je jakékoliv auto zabrzdit co nejdříve=tedy uvidíme jestli jsem si výrazně polepšil..
Zas když o tom přemýšlím je fakt že bych mohl porovnat brzdnou dráhu se sériovou octavii, platforma stejná, jen je větší převis na zádi...Schválně vyzkouším o kolik je znát progress a jestli vůbec... Pomalu s bojím co se dozvím... Vezmu pásmo, sprej a budu řídit jen a já a uvidíme co se dozvím.. Bohužel nebude na testovaných vozech nic stejné, krom dané třídy, ale to vlastně není podstatné.. Podstatné je jakékoliv auto zabrzdit co nejdříve=tedy uvidíme jestli jsem si výrazně polepšil..
" www.autowerks.cz "
- LiberaleMiguel2
Až seženu něco na meření, tak to taky změřím, pásmo nebo spíš by to chtělo krokoměr(nebo jak se to jmenuje takové to jezdítko co mají policajti
Ono to chce aby byla dodrzena stejna rychlost...dle meho ideal je 50km/hod ..udelat caru pred ni udrzovat konstantni rychlost a po prejeti brzdit...kazdopadne dle ridice muze byt u takovehleho mereni neskutecna chyba mereni....
" www.autowerks.cz "
- LiberaleMiguel2
No 50km/h mi příjde dost málo, čím větší rychlost, tím víc patrný rozdíl lepší pro měření, ne ? Ale zase při větší rychlosti je problém najít dostatečně rovnou, prázdnou a kvalitní cestu.
Stejný řidič v obou autech je samozřejmost. I když zase sešplápnout pedál na podlahu a nechat pracovat ABS není zas tak složíté. Řidič by udělal rozdíl spíš právě bez ABS, kdy je to prostě v nohách.
Jo a rychlost určitě hlídat přes GPS a ne podle tachometru
Stejný řidič v obou autech je samozřejmost. I když zase sešplápnout pedál na podlahu a nechat pracovat ABS není zas tak složíté. Řidič by udělal rozdíl spíš právě bez ABS, kdy je to prostě v nohách.
Jo a rychlost určitě hlídat přes GPS a ne podle tachometru
Naposledy upravil(a) LiberaleMiguel2 dne 15 úno 2014 17:24, celkem upraveno 1 x.
LM: Složité je ale zabrzdit vždy na čáře! O tom to celé j.. Jak zabrzdíš před či po je výsledek zkreslený.. třeba i o 2-3m 
" www.autowerks.cz "
- LiberaleMiguel2
jo, to je fakt no
U toho měření přetížení tenhle problém není. Aplikace ti ukazuje přesnou rychlost podle GPS a prostě dupneš po brzdě a ono to zaznamená maximální G
U toho měření přetížení tenhle problém není. Aplikace ti ukazuje přesnou rychlost podle GPS a prostě dupneš po brzdě a ono to zaznamená maximální G
Koukám, vyřešit brzdy nebude jen tak. Když jsem myslel, že už tomu rozumím, tak mi v tom Taboo jeho předposledním příspěvkem trochu udělal guláš
Pokud zachovám poměr předek/zadek ohledně kotoučů a plochy pístů i po úpravě, bude to mít vliv na ABS?
OT: O tom Davidu Purleyovi to psal nějaký znalec
Byl to jezdec F1 a v roce 1977 v kvalifikaci na GP Anglie narazil do zdi, na necelých 70cm zastavil ze 170km/h, takže auto nikam neletělo. A pokud vím, byl vcelku, sice měl těžká zranění, ale přežil a závodil i potom. Jinak největší přetížení přežil Kenny Bräck při nehodě IndyCar, 214G.
OT: O tom Davidu Purleyovi to psal nějaký znalec
Nicméně měřit brzdný účinek mobilem dle přetížení a domnívat se, že mu brzdy fungují výrazně lépe je celkem úsměvné.
A 260kg legpress je nutný zmínit v tématu o brzdách. Bohužel ani to neni zajímavý číslo...
Opravdu nechápu jak je možný, že to tu taboo tak pěkně vysvětlí, naprostá většina lidí to pochopila a LM tu zase dělá rozumy. Opravdu ostuda...
A 260kg legpress je nutný zmínit v tématu o brzdách. Bohužel ani to neni zajímavý číslo...
Opravdu nechápu jak je možný, že to tu taboo tak pěkně vysvětlí, naprostá většina lidí to pochopila a LM tu zase dělá rozumy. Opravdu ostuda...
Build shit car, call everyone haters....
Function > Form
Function > Form
Smazano
Naposledy upravil(a) Taboo dne 27 srp 2014 06:15, celkem upraveno 1 x.
IQ stylingem nenahradis.
- LiberaleMiguel2
Ritchma: chtěl bych vidět tebe pod 260kg 
To mi chceš tvrdit, že auta dokážou dosáhnout většího bočního přetížení v zatáčkách než přímého při břždění ?
To mi chceš tvrdit, že auta dokážou dosáhnout většího bočního přetížení v zatáčkách než přímého při břždění ?
Miguel: tohle moc nechapu: "a radši ať dojde k selhání tím, že zablokouju kola, které dokážu regulovat než k selhání z přehřání brzd, se kterým už neudělá vůbec nic" ... muzes vysvetlit, kde tento problem hrozi? U golfa mam skoro 2x vetsi vykon a kroutak a na serii brzdach jsem zadne prehrati nikdy nezazil a u hondy VTi-cek taky ne. Pokud nekdo stavi special na nejake zavody, tak chapu vymenu brzd, ale zasahovat do brzd u auta na bezne jezdeni, ktere tuzingem zrychlim o nula nula nic? Proc? Proc rozhazovat cely odladeny system od vyrobce s veskeryma pomocnikama? Abych pak dopadl jako jeden mistni clen a pri lehkem pribrzdeni sel ven? Nevim, je to ted zase moda jako driv velka kridla a bohuzel malokdo se zajima o rozvod kapaliny, kapalinu, rozlozeni brzdeni a nastaveni pomocniku.
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
a nebolo by lepsie tu silu brzdneho ucinku lepsie "merat aplikaciou na zrychlenie" .. ??
teda na spomalenie vozu .. zo 100 na 0
teda na spomalenie vozu .. zo 100 na 0
Člen Klubu Šlapacích Moskvičov
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu/
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu/
Smazano
Naposledy upravil(a) Taboo dne 27 srp 2014 06:15, celkem upraveno 1 x.
IQ stylingem nenahradis.
tohle je taky vtipna uvaha: Ritchma: chtěl bych vidět tebe pod 260kg 
tjn chlubis se "V posilovně zvedám 260kg na legg press, problém ? " s tvoji vahou co vasis bych se radsi ani nechlubil
nic proti tomu ale je to fakt jako srovnavat jablka s hruskama
(nebrat to jako narazku..)
ale kdyz na to koukam tak na omeze necham asi seriove brzdy a jen koupim koupim vhodne kotouce a desky
tjn chlubis se "V posilovně zvedám 260kg na legg press, problém ? " s tvoji vahou co vasis bych se radsi ani nechlubil
nic proti tomu ale je to fakt jako srovnavat jablka s hruskama
ale kdyz na to koukam tak na omeze necham asi seriove brzdy a jen koupim koupim vhodne kotouce a desky
Vauxhall omega 2.5V6 ->VXR edition -> crazy omega https://www.youtube.com/watch?v=cd65a5H3yHI -> MV6
Ford Fiesta ST150
Golf VI GTI
Ford Fiesta ST150
Golf VI GTI
Miguel - proč máš pořád potřebu se s Taboo hádat, když máš tak malý znalosti? Co se třeba mrknout na net než se tu ztrapňovat?
Opravdu tady nechci rozebírat co zvednu a nezvednu v posilovně v tématu o brzdách, hlavně proto, protože by mi to tady nikdo nevěřil a nemám potřebu někomu něco dokazovat. Ano zvednu 260kg na legpress bez problémů jednou nohou a nemám problém urvat 600kg+ bohužel jsem se nikdy nedostal na víc jak 10x560kg vzhledem k tomu, že se mi nikdy nepoadřilo sehnat dost 20kg kotoučů a pokud beru menší kotouče, není na ně dost místa. Pokud má někdo potřebu se dál k fitku vyjadřovat, tak SZ a ne tady, jinak to promažu.
Opravdu tady nechci rozebírat co zvednu a nezvednu v posilovně v tématu o brzdách, hlavně proto, protože by mi to tady nikdo nevěřil a nemám potřebu někomu něco dokazovat. Ano zvednu 260kg na legpress bez problémů jednou nohou a nemám problém urvat 600kg+ bohužel jsem se nikdy nedostal na víc jak 10x560kg vzhledem k tomu, že se mi nikdy nepoadřilo sehnat dost 20kg kotoučů a pokud beru menší kotouče, není na ně dost místa. Pokud má někdo potřebu se dál k fitku vyjadřovat, tak SZ a ne tady, jinak to promažu.
Build shit car, call everyone haters....
Function > Form
Function > Form
- LiberaleMiguel2
Gizmi: to už jsem tu taky psal... U Coupečka prostě není problém ty brzdy uvařit, při běžné jízdě ne, ale při blbnutí někde za městem už jo a při výletě na okruh taky, zvlášť na nějakém trochu rychlejším okruhu. Aleš má kvůli brzdění ze skoro 200km/h do první zatáčky zničený nový lak
a já už taky 2x brzdil "očima" 
Dobře, vybodneme se teda na jednotku toho čísla, říkejme tomu třeba Číslo z mobilu. Faktem ale je, že to bere data ze senzoru přetížení, který je v mobilu dostatečně přesný a citlivý. A prostě jsem naměřil o třetinu víc než Aleš na sérii...
Dobře, vybodneme se teda na jednotku toho čísla, říkejme tomu třeba Číslo z mobilu. Faktem ale je, že to bere data ze senzoru přetížení, který je v mobilu dostatečně přesný a citlivý. A prostě jsem naměřil o třetinu víc než Aleš na sérii...
Naposledy upravil(a) LiberaleMiguel2 dne 16 úno 2014 14:33, celkem upraveno 1 x.
na jakým ukruhu se dá u první zatáčky mít 200km/h 
Svět by byl o mnoho bezpečnejší, když by každý před vstupem do letadla musel sníst kousek slaniny....
- LiberaleMiguel2
Na skoro každém ? Zvlášť když řídíš něco aspoň trochu svižného....
jak se nici novy lak brzdenim? to to hodil pres trechu?
- LiberaleMiguel2
Vletěl do kačírku...