Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma
Tak obecně u auta s ABS by se diagnostikou měly otevřít ventily v ABS, nebo tak něcoMila76 píše:Chci se zeptat jak je to s odvzdušňováním brzd u Octavky 1996 1.8 20V Jestli to je jako klasická šáde nebo nějaký fígleKaždej mele něco jinýho jen se chci ujistit jestli to dělám dobře někdo mele o VAGu někdo klasika snad jen že nesmí klesnout kapalina pod MIN kvuli ABS
Dík za objasnění
To že je 6ti pístek silnější než 4 pístek není pravda. Ten výpočet je složitý. Stejně jako síla u plovoucího jednopístku ,kde si to přitahuje desku na opačné straně-u těchto třmenů jsou velké průměry pístků. Např. 6ti píst má průměry okolo 20-30mm 4píst zase 35-45mm vše cca. Nelze přímo říst ,co je silnější a lepší. To že třmen více pístkový je dáno především průměrem kotouče, kde s průměrem roste velikost třmenu.Systémy 4 a více pístkové využívají tzv. klínové svírání desek. http://files.subitomo.cz/200000785-4b3e ... G_1835.JPG" onclick="window.open(this.href);return false; Tedy vždy jsou ve třmenu pístky od menšího průměru až po větší. Kotouč musí nabíhat do malého průměru a opouští ho na velkém pístku. Kdo u těchto brzd brzdí razantně ,tak tam můžeme vidět sjeté desky šikmo a to není závada ,ale normální projev systému.bóďa píše:potřebuji upgrade brzdového systému a řeším jaké použít na předek třmeny. kotouče budou 330 mm (původně 320) rozmýšlím jestli použít 4 písty nebo 6 písty. u 6 pístových třmenů mi vyšla plocha pístů téměř 2x větší než plocha stávajícího pístu (v jednopístkovém brzdiči). průměry pístků u 4pístového brzdiče jsem bohužel zatím nenašel (myslím klasiku brembo 4píst - pokud by někdo věděl).
neumím si moc představit, k jak dramatické změně by v praxi na chodu pedálu došlo.
edit: omlouvám se, odpověď jsem našel po přečtení jiného topicu: viewtopic.php?f=33&t=40510" onclick="window.open(this.href);return false;
plocha pístu u plovoucího třmenu se při výpočtech násobí 2x. dvakrát větší plocha u pevného vícepístkového třmenu tedy odpovídá poloviční ploše u plovoucího třmenu.