Boj policie proti tmavým fóliím

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

milosh
Administrátor

Re: Boj policie proti tmavým fóliím

Příspěvek od milosh »

jj ja to beru jako ze zacinaj v 19h jako postaru ne vcetne pocasi, ale je tam divny slovni spojeni ke konci reportaze, pokud kla budou prilis zatmavena pak nemusi projit na stk ci pri zmereni policii.

Co to znamena Prilis zatmavena????

Je tady nakej policajt ci meric na stk kdo nam to osvetli ze na tech prednich bocnich fakt uz nemuze nic byt? Toto uz asi nebude ok co? :vztek:

m.artty
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.artty »

Admin tuningfora jezdí na plecháčích... to jsme to dopracovali :lol:
Současnost: Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadet na díly

zvooky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zvooky »

u tebe typuju propustnost tak 30% 8) takže loupej, ja uz taky loupal :lol:
BBS Motorsport

milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh »

http://www.novinky.cz/domaci/257484-fol ... rosla.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Skutečně, testem prošel jen vůz bez fólie, s továrním zatmavením skel. Použití i nejsvětlejší fólie dalo v součtu se sklem propustnost kolem padesáti procent. „To by znamenalo pokutu až do výše pět tisíc korun,“ upozornil policista. Další z řidičů se nestačil divit. I když měl na fólii atest s udávanou propustností 73 procent, přístroj ukázal jen 16,6 procenta.

„Kuriozitou byl první kontrolovaný řidič. Neprošel a tak odjel domů a fólii strhl. Přijel zpátky a podruhé už odjížděl spokojený, protože bez fólie se do limitu vešel,“ řekla mluvčí. :lol:

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Arguentace v článku opět na úrovni - cyklisty rozhodně nepozoruju skrz boční okýnka ale čelním sklem a to se nezatmavuje. Druhá věc je to měření - nevím u jakého množství fólií to platí, ale mají působit v zásadě reflexivně jen z venkovní strany, takže pokud jim jde skutečně o bezpečnost tak by měřák měl zjišťovat schopnost vidět ven, což nevím jistě jestli dělá (viz např. zrcadlo průhledné z jedné strany kdy člověku na jedné straně přijde, že "zatmavení" je absolutní, na druhé straně naopak lze vidět ven bez problémů).
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

Taboo

Příspěvek od Taboo »

Mirek-200sx píše:jasne, to byl jen priklad. Ti lide co jezdi neosvetleni na kolech v noci, nebo jdou po silnici za tmy v tmavem, idealne cernem obleceni a nesviti ani mobilem jsou tupci. Nemuzes do nekonecna na auta svalovat opatreni za takoveto lidi. Oni jsou dospeli, zakony pro me plati stejne jako pro ne, proc ja se mam v tomto pripade co se folii a soukromi v aute omezovat, aby oni bezpecne mohli porusovat silnicni vyhlasku, kde je jasne psano ze kolo ma byt osvetlene? To mi moc nedava smysl....
Stejne tak ti zakonite nemuze davat smysl, proc by jsi mel byt tak neferove omezovan pripadnym brzdenim a treba zachranou lidskeho zivota v pripade, ze ti pred auto necekane vbehne male dite... Ty prece vzdy a vsude dodrzujes silnicni vyhlasku jako bezchybny robot, to male dite nema na ceste co delat a ty mas prece plne pravo nebyt nici chybou nejak nezvyhodnen a nehorazne omezovan. Prejizdis take psy? Ti na silnici take nemaji co delat...
Na silnicich clovek take muze videt neosvetlene auta, lidi projizdejici krizovatky na cervenou, nezastavujici na "stop" znackach, jezdici pod vlivem alkoholu, neprimerenou rychlosti, etc. Nic z toho na silnicich nema podle vyhlasky co delat, nikdo ji nema at uz svevolne anebo neumyslne porusovat - a presto nejakym zazrakem po celem svete dochazi k tisicum dopravnich nehod...

Dalsi absurdnosti tveho argumentu je tvrzeni, ze neosvetleny cyklista nema na silnici co delat, protoze porusuje silnicni vyhlasku. Stejne tak ten neosvetleny cyklista muze rici, ze na te silnici nemas co delat ani ty, protoze svymi foliemi porusujes tu vyhlasku take. Samozrejme ale, pokud tu vyhlasku svevolne porusujes ty, tak to je OK, ale kdyz ji porusuje nekdo jiny, tak uz to OK samozrejme neni. Vsichni by se meli chovat tak, jak chces ty a soucasne ty by jsi se mel moci chovat jak se ti zachce, aby nejak netrpely tve lidska prava a osobni svoboda... :lol:
Beaver píše:Arguentace v článku opět na úrovni - cyklisty rozhodně nepozoruju skrz boční okýnka ale čelním sklem a to se nezatmavuje. Druhá věc je to měření - nevím u jakého množství fólií to platí, ale mají působit v zásadě reflexivně jen z venkovní strany, takže pokud jim jde skutečně o bezpečnost tak by měřák měl zjišťovat schopnost vidět ven, což nevím jistě jestli dělá (viz např. zrcadlo průhledné z jedné strany kdy člověku na jedné straně přijde, že "zatmavení" je absolutní, na druhé straně naopak lze vidět ven bez problémů).
Co teda skrz ty bocni okna pozorujes a na co je vubec mas? Jak pozorujes provoz zleva a zprava treba na krizovatce? Celnim sklem :? ?

Mne vzdy dokaze pobavit, jak se nekteri lide vzdy zameri pouze na jeden urcity priklad, ktery pote omylaji porad dokola - v tomto pripade "neosvetleny cyklista". Co treba neosvetlene auto rizene nekym pod vlivem alkoholu? Jak naprosto nemozne - a presto k podobnym nehodam dochazi na celem svete doslova kazdy den :wink: . Ono je uplne jedno, jestli to je neosvetleny cyklista, neosvetlene auto, male dite, ktere vybehlo do ulice za micem anebo volne pobihajici pes... Ja osobne davam prednost maximalni viditelnosti ve vsech dostupnych ulech (= vcetne bocnich oken), abych mohl v pripade potreby zabranit dopravni nehode a necimu zraneni anebo usmrceni - byt to jeho vlastni chybou anebo nedbalosti. Citim se pri tom nejak "omezen"? Ja bych se citil mnohem hure, kdybych nekoho poranil anebo usmrtil jen proto, ze jsem nebyl sobecky ochoten se v dane situaci i jen chvilkove "omezit". My tomu rikame "compassion", ale nevim, jestli podobne slovo anebo vlastnost moralniho charakteru existuje i v Ceskem jazyce anebo narode (protoze toho tady - zcela uprimne - moc nevidim) :lol: ...
IQ stylingem nenahradis.

Dacan
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dacan »

a vy zas máte ricery a redneky :lol:
skutečně tu existuje vlastnost že ikdyž jede cyklista jinde než na krajnici tak ho nepřejedu, byť neosvětlený 8)
já jen kdybys to nemylslel jako džouk taboo :?:

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Taboo píše:Co teda skrz ty bocni okna pozorujes a na co je vubec mas? Jak pozorujes provoz zleva a zprava treba na krizovatce? Celnim sklem :? ?
Stárneš :lol: Já samozřejmě neschvaluju nějaký úpravy co by vysloveně ohrozily bezpečnost, to je čirý nesmysl. Tónování oken (v rozumné míře) je ale celkem běžná věc a zatím jsem neslyšel, že někdo kvůli tomu způsobil nehodu nebo někoho zabil. Zvyšuje to soukromí a snižuje ohřev interiéru. Já osobně po pravdě skrz boční okna čučím docela málo, ale je to dáno spíš tím, že většinou jezdím skrz křižovatky co mají semafory :D Idiotů co se mi snaží nedat přednost nebo provádí nebezpečné manévry jsem viděl spoustu - a vždy čelním oknem před sebou.

Argumentace, že když to tam nebude, tak bude provoz bezpečnější je možná částečně pravdivá - stejně jako argumentace, že kdyby se omezila všem povinně rychlost na 50 km/h, tak ubyde nehod a že když dáš do auta zařízení, co tě bude snímat kamerou a zjistí, že držíš mobil, tak ti dá automaticky pokutu, takže ubyde nehod co působí volající lidé. Zároveň by ubylo nehod, pokud by lidi nejezdili vůbec :lol: Prostě ono je hezký, že máme nějaké ty vyhlášky, podle kterých je vhodné jezdit, ale prosím pěkně, nic se nesmí přehánět. Lidi nejsou nesvéprávné ovce (ačkoliv vám v US už se to bohužel pomalu taky blíží do stádia, kdy vám zakážou si uprdnout a ještě na to uvalí daň).

jajiN

Příspěvek od jajiN »

Za chvili budou davat pokuty kazdemu autu, ktere bude mit v TP rychlost vyssi nez 90km/h a koupi si prenosne valce aby to mohli hned prekontrolovat na miste a takove piraty zatkli a auto sesrotovali. Provoz pak bude bezpecnejsi.

Taboo

Příspěvek od Taboo »

Beaver píše:Stárneš :lol:
To zacalo uz nekdy v minulem stoleti - a tebe to ceka take :lol: ... Mne je samozrejme naprosto jedno jestli jsou nejake folie v CR povoleny anebo zakazany :lol: . Ja mam jen srandu z toho, jak nekdo povazuje takovou priblblost temer za utok na zakladni lidske prava a omezovani jeho osobni svobody :lol: . Kdyby bylo po mem, tak si kazdy muze ty okna v zajmu zaruceni jeho soukromi zavarit a vyhlizet na silnici periskopem anebo pres kameru... :lol:
IQ stylingem nenahradis.

Fizzbiker

Příspěvek od Fizzbiker »

mam pocit ze sem kdysi kdesi videl folie ktere se tmavili pri pruchodu el proudu...

to by bylo super...

a nebylo to v knight riderovi :lol:

jajiN

Příspěvek od jajiN »

Jsou samozatmavovaci bryle na slunicku, tak proc z toho neudelaji i ty bocni okynka? Vyresilo by to tak nazory obou skupin 8)

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Taboo píše:...a tebe to ceka take :lol: ... ...Ja mam jen srandu z toho, jak nekdo povazuje takovou priblblost temer za utok na zakladni lidske prava a omezovani jeho osobni svobody...
Já vím, už s tím počítám :cry:

Jinak možná ti to přijde přehnaný, ale když to vemeš do důsledku, tak v autě bez zatmavení je na tom řidič s černýma slunečníma brýlema ještě hůř, ty bývají tmavý jako bota :)
jajiN píše:Jsou samozatmavovaci bryle na slunicku, tak proc z toho neudelaji i ty bocni okynka? Vyresilo by to tak nazory obou skupin 8)
Ty nosím já, tak uvidíme, jestli mi je při kontrole PČR nerozšlape, protože maj moc velký zatmavení a nemají atest 8SD, to se totiž na dioptrické brýle jaksi normálně nedává :D

jajiN

Příspěvek od jajiN »

Beaver: To je fakt ze to je trestuhodne, je to jako kdyby jsi mel zatmavene i predni sklo a to uz jsi uplny pirat! :lol:

milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh »

m.artty píše:Admin tuningfora jezdí na plecháčích... to jsme to dopracovali :lol:
Nojo pane o to vic se tezim az prezuju, nez davat 10-ti lety alu na zimu radsi tam dam novy plechy :wink:

Ale z5 k foliim, uz jste nekdo dostal pokutu i kdyz nemate uplne cerny okna?

provocation
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od provocation »

creater píše:a co policejní auta s foliema,to mě jako zastavěj autem s foliema a budou mě postihovat,že mam folie?
Dalnicni Passat z D5 v Rudný na předních oknech folie nema >> http://www.auto-mania.cz/?p=6740

Obrázek

milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh »

Nemate nekdo znamy u policie aby nam ten dotycny osvetlil jak se vec opravdu ma? Mam zmereno ze vzadu mam folie 48 a predni bocni 65, povoleno je ale jen 70, tak jak teda :D

Tead

Příspěvek od Tead »

Jak jak to je ? :) je jasně dáno, že propustnost na předních bočních a předním okně musí být minimálně 70%, s tím, že na předním okně nesmí být žádná folie ani bezpečnostní.....v realitě to znamená, že asi každý auto s klimatizací nemůže mít folii ani na těch předních bočních, protože je o 30%zatmaveno z fabriky....
Micra K11 CG10DE
EX: Elantra XD G4ED-G
Pluriel TUJ3P

Ivan
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan »

Jediný předpis, se kterým po dlouhé době souhlasím, jen mě mrzí, že se to netýká (alespoň tak jsem to pochopil) i zadního okna - sere mě, když přede mnou jede někdo s takto zatmavenýma oknama a já skrz něj nevidím dopředu :-(

rallik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rallik »

Aha takže kamiony, dodávky a ostatní velký auta by taky neměli jezdit?
Upřímě je mi to skoro jedno, ať má každej na autě okna jaký chce, je to jeho boj...
KEHO rennsport

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

Ivan píše:Jediný předpis, se kterým po dlouhé době souhlasím, jen mě mrzí, že se to netýká (alespoň tak jsem to pochopil) i zadního okna - sere mě, když přede mnou jede někdo s takto zatmavenýma oknama a já skrz něj nevidím dopředu :-(

ano,jede se za ním blbě..taky to nemám rád
ted smrdím po naftě :-)

podporuji: http://www.neo2011.cz/

V-Y-V-I
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od V-Y-V-I »

Tead píše:Jak jak to je ? :) je jasně dáno, že propustnost na předních bočních a předním okně musí být minimálně 70%, s tím, že na předním okně nesmí být žádná folie ani bezpečnostní.....v realitě to znamená, že asi každý auto s klimatizací nemůže mít folii ani na těch předních bočních, protože je o 30%zatmaveno z fabriky....
přední boční 70% a čelní 75% . . . .
das Auto

Ivan
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan »

rallik píše:Aha takže kamiony, dodávky a ostatní velký auta by taky neměli jezdit?
Z čeho tak dovozuješ? Já jsem něco takového napsal? :roll:
rallik píše:Upřímě je mi to skoro jedno, ať má každej na autě okna jaký chce, je to jeho boj...
Jasně, je to Tvůj názor, ale až budeš jednou účastníkem nehody, která se stane v důsledku toho, že jsi neviděl srkz auto s fóliema a nestihl jsi včas zareagovat, tak možná pochopíš, jak nebezpečné to může být pro účastníky silničního provozu...

kony5

Příspěvek od kony5 »

Svoboda jednotlivce končí tam, kde začíná svoboda druhého...
Všechny tyhle argumenty že nevidíš přes sklo a nevím co ještě mi příjdou jak když se 13tiletý kluk vymlouvá proč udělal nějakou blbost... Nechápu jak někomu může vadit na cizím autě v kterým je v kontaktu v pruměru 20vteřin jestli má folie nebo co jinýho. Pokud před auto před sebou nevidím musím se tak chovat nebo to případně risknout.

crocjirka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crocjirka »

kony, napsal si to krasne... ale moje svoboda v tu chvili skonci, kdyz nevidim pres nekoho s foliema ;) koukni se na to z druhe strany... jako me jsou folie u prtky.. ale na vlastni oci jsem videl, jaky je rozdil v kvalitnich a suntovych foliich..
ex:opel tigra 1.4 16v,opel tigra 1.6 16v,peugeot 106 1.4 sport,seat leon 1.8T 200PS+,ibiza 1.9TDI 6L 170PS, octavia RS combi 1.8T
NOW: family car skoda octavia 2 RS combi 2.0TSI 200 teplejch poniku...
facebook.com/jiriprokopfotograf

martin51253

Příspěvek od martin51253 »

spíš by se měla policie zaměřit na ty vraky na silnicích(který jsou na rozpadnutí a víc nebezpečný pro okolí než folie) :lol:
Leštění a renovace laku
https://www.facebook.com/elitautodetail

http://www.detailingpro.cz/
Elite Auto Detail

m.artty
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.artty »

Příhoda z pondělka... otáčel jsem se ve vjezdu (pro názornost vypadal jako křižovatka T). po obou stranách výjezdu stála auta a v leve zafolionavej kombík (vyjížděl jsem do leva). Přes auto vpravo jsem úplně normálně viděl, ale přes toho kombíka ani náhodou... takže jsem to musel risknout a prostě vyjet. Tudíž jsem se kvůli foliím dostal z běžné situace a dosti nebezpečnou a kdyby tam náhodou něco jelo, tak jsem nedal přednost já :roll: a asi bych těžko vysvětloval, že je to kvůli tomu, že tam stojí hustokruták, kterej musí mít okna jak uhlí.

A ted mě sežerte, že neumím řídit 8) a že je to moje chyba 8)
Současnost: Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadet na díly

SubTera

Příspěvek od SubTera »

Ivan: a kdyz nevidis pres pickupa typu Citroen Berlingo, Tranzita, Avie, kamiony tak vzetky skaces ze sedadla? Nejaky jiny opravdu opodstatneny duvod bys nemel?
Kdyby se zde (v tomto state a mezi lidmi) resily opravdu dulezite zalezitosti, zilo by se nam vsem mnohem lepe. Ale ne, lidi maji potrebu resit kdejaky hovno jako je nepruhledna zadni folie, ale ze ma vetsina dodavek vrata plechovy uz nikoho nezajima. Boze.

kony5

Příspěvek od kony5 »

subtera : 8) 8) přesně tak...
deficit jak prase, penize mizí tak dáme poplašnou zprávu o černých oknech a lidi se toho chytnou a je na chvili klid.... co je teda demokracie když někdo výše postavený rozhodne že si na svoje auto za svoje peníze nemohu dát FOlie,kola nebo vyměnit motor podle moji svobodne vůle. Třeba ty kola to že si dám na auto 18" místo 16" nemůže zhoršit chování vozu na tolik aby byl nebezpečný nebo jinak závadny a stejně mi dají pokutu.. proč??? proč nedají pokutu tomu co jede na činských gumách ktere jsou nebezpečnější???
mně by víc zajímalo proč D1 která je kompletně KO se pořád jen lepí a to tak že zua půlroku je znova KO. Proč cigáni maj dáfky desetitisíce měsičně a normální česká rodina počíta každou korunu. proč český živnostník má spoustu poviností,daní a obrovskou zodpovědnost když sro jen vyhlásí bankrot a hotovo...tohle mně zajímá ne že nějaký poslanec porodí na benzince nebo folie ....

Bolo1

Příspěvek od Bolo1 »

Mě by teda nenapadlo stěžovat si na auta co mají folie na sklech :kladivo: A jak píše subtera, pokud se s takovým autem setkám na cestě, chovám se stejně jako by to byl tranzit, pickup apod... jsou horší věci na cestě než tohle, to už bych si mohl stěžovat na auta, že jsou moc nizko, že nevidím díry na cestě spek
Hujdaj a sempl klever

Odpovědět

Zpět na „Pokec“