Zdravim..Koukám že se tu pár lidí v tuningu fakt vyzná tak bych potřeboval plís poradit. Schánim návod nebo někoho z Liberce kdo by nainstaloval přímý sání na favorita rv. 93..Myslim tim sundat komplet to standartní a jen tam posadit ten "hříbek"..nevim jak se ten filt nazýva ...chtěl bych to i s odstíněním ale nemam páru jak to udělat aniž bych to pokazil...Anebo poradťe co je lepší..tohle nebo "husí krk" s kuželem???Za všechny rady díky..
No nejsem sice odborník přes motory ale vím že jediná účinná varianta přímého sání je ovál přímo nad klapku. Pokud chceš filtr mít někde bokem tak se prodávají již hotové sady...mrkni na web a je tam toho celkem dost. Záleží kolik do toho chceš investovat.
Myslim že kužel + husí krk je taky ok, buď koupit uzavřenej filtr /filtr je v takovym konusu z plastu, třeba u greenu se to jmenuje twister/ nebo to odstínit třeba plechem, případně dostat co nejdál od motoru, husim krkem přivýst vzduch a ten husí krk natahnout co nejdál od motoru, na autodoplnky.cz v sekci montáže je to zhruba vysvětlený a nafocený. Jde o to dostat filtr od motoru aby nesál teplej vzduch anebo přivést studenej. Myslim že to zvládneš v poho, neni to těžký. A koukni jestli nemáš váhu vzduchu přímo v airboxu, nevim jak je to u fáčka
Fiat UNO Logo 1.3 D R.I.P
Toyota Starlet 1.3 16V R.I.P
Opel Zafira A 2.0 16v DTi
www.blackhawks.cz
www.fitnessworld.cz
výživa QNT, Peak Sport Nutriton a doplňky Mad Max za super ceny 500PS 4x4 na všechny korejské vozy za hubičku
právě bych chtěl dát ovál přímo na klapku, vzduch povede díra v haupně..ale ještě nevim kam bych měl uchytit odstínění aby mi to neklepalo....Přemejšlel sem o Windu ale nezdá se mi moc..Nějakej malej Právě váhu mam mimo..na krku kterej vodí studenej vzduch...tak nevim co sní..tam bude chybět ne??to vlastně celý komplet sundám..Jinak díky..až dostanu odvahu tak se do toho pustim
Mirek999 píše:
No tak pokavad vim tak strikacky zacli 94ne??Kamarad ma favo 93 a je to normalni karbec.
no a já měl Favo 93 a to mělo již jednobod...ale nepátral jsem po tom zda to někdo měnil či to bylo origo z výroby
Tak je to mozny,ze posledni kusy uz byly strikacky.V roce 93.
ono to dokonce bylo tak že sis tušim v druhý polovině roku 1993 mohl vybrat jestli chceš karbec nebo stříkačku, dělali je nějakej čas soubežně než přěšli pouze k injection
Fiesta píše:
no a já měl Favo 93 a to mělo již jednobod...ale nepátral jsem po tom zda to někdo měnil či to bylo origo z výroby
Tak je to mozny,ze posledni kusy uz byly strikacky.V roce 93.
ono to dokonce bylo tak že sis tušim v druhý polovině roku 1993 mohl vybrat jestli chceš karbec nebo stříkačku, dělali je nějakej čas soubežně než přěšli pouze k injection
jinak stříkačky se začli během roku 93..takže se dá narazit na oba druhy z tědlech let...To už se mi při shánění stalo..Ale jinak s tou váhou nevim...tohle mi řek "odborník" co se motorama zabejvá..prej.. tak by mě zajímalo co to teda je v reálu..páč některý 93 to nemaj a jiný jo...
ha..dík..Hlavně když sem to hledav v chytrý knížce tak tam ani ťuk...Jaký další úpravy..Jasný nechám si poradit..Nebo co bys teda stim doporučil udělat..Nechci žádnej brutus jen aby to bylo trochu živější..a trochu to jelo..
jo jinak Bali pěkvý fávo..akorát bych dal dopředu čirou optiku...bude to pak takový čistší..aspoň teda můj názor..Ale pokud to necháš tagle snížený tak tě na našich silnicích lituju
pokud se nepletu tak takovou věc maj i starý vw u karbeců, a mnělo by to fungovat tak že to "otevírá" aby to sálo ten teplej vzduch ze svodů když je to studený, ale když to tam neni tak to taky funguje(zkušenost z pasata b32 jelikož celý se to tam z golfa nevejde)
vw golf II 1.6 carb.
výškově stavitelnej podvozek
ATS CUP 195/50 R15
<a href="http://pomalu-a-vklidu.wz.cz"> pomalu-a-vklidu </a>
mcsow píše:pokud se nepletu tak takovou věc maj i starý vw u karbeců, a mnělo by to fungovat tak že to "otevírá" aby to sálo ten teplej vzduch ze svodů když je to studený, ale když to tam neni tak to taky funguje(zkušenost z pasata b32 jelikož celý se to tam z golfa nevejde)
he a proto jsem si koupil AUDI...ta má v sání předehřev A kdo je víc?
mcsow píše:pokud se nepletu tak takovou věc maj i starý vw u karbeců, a mnělo by to fungovat tak že to "otevírá" aby to sálo ten teplej vzduch ze svodů když je to studený, ale když to tam neni tak to taky funguje(zkušenost z pasata b32 jelikož celý se to tam z golfa nevejde)
vw to má taky jestli myslíš ten červenejdrátek jak vede pod ten plíšek zespoda na sání
vw golf II 1.6 carb.
výškově stavitelnej podvozek
ATS CUP 195/50 R15
<a href="http://pomalu-a-vklidu.wz.cz"> pomalu-a-vklidu </a>
vw to má taky jestli myslíš ten červenejdrátek jak vede pod ten plíšek zespoda na sání
Tak u tohohle motoru nevim, ale to čidlo bych tam nechal...nějak to vyřešit třeba leštěnejma trubkama a to čidlo do toho zakomponovat, kužel za světlo a je to...Vyndání katu myslim může pomoct, ne vždycky je to prospěšný, ale chce to zkusit. Já ho mam venku a myslim drobný +.Samotný otevřený sání objektivně nepocítíš, motor půjde trošku líp do otáček. Toť můj názor. A jestli budeš vyhazovat kat, tak tam dej trubku, rezonátor jsou vyhozený peníze
Fiat UNO Logo 1.3 D R.I.P
Toyota Starlet 1.3 16V R.I.P
Opel Zafira A 2.0 16v DTi
www.blackhawks.cz
www.fitnessworld.cz
výživa QNT, Peak Sport Nutriton a doplňky Mad Max za super ceny 500PS 4x4 na všechny korejské vozy za hubičku
Jinak ještě by mě zajímalo kde se dají sehnat tyhle světla...prve sem si to chtěl udělat ale tady to vypadá jako nějaká sériovka..Nevíte někdo kde to vedou??
Starlet píše:Tak u tohohle motoru nevim, ale to čidlo bych tam nechal...nějak to vyřešit třeba leštěnejma trubkama a to čidlo do toho zakomponovat, kužel za světlo a je to...Vyndání katu myslim může pomoct, ne vždycky je to prospěšný, ale chce to zkusit. Já ho mam venku a myslim drobný +.Samotný otevřený sání objektivně nepocítíš, motor půjde trošku líp do otáček. Toť můj názor. A jestli budeš vyhazovat kat, tak tam dej trubku, rezonátor jsou vyhozený peníze
Rezonátor abych pravdu řek ani nevim pořádně k čemu je..pokud by se na to sehnala finance tak bych tam chtěl nerezový svody..ale nevim jesi to taky nejsou vyhozený peníze..Aby to fako vůbec oceilo