Přímé sání

Vše o úpravách motorů a vyfuků.

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_

Di3go
Kontaktovat uživatele:

Přímé sání

Příspěvek od Di3go »

Zdravim..Koukám že se tu pár lidí v tuningu fakt vyzná 8) tak bych potřeboval plís poradit. Schánim návod nebo někoho z Liberce kdo by nainstaloval přímý sání na favorita rv. 93..Myslim tim sundat komplet to standartní a jen tam posadit ten "hříbek"..nevim jak se ten filt nazýva :D ...chtěl bych to i s odstíněním ale nemam páru jak to udělat aniž bych to pokazil...Anebo poradťe co je lepší..tohle nebo "husí krk" s kuželem???Za všechny rady díky..

Fiesta
Kontaktovat uživatele:

Re: Přímé sání

Příspěvek od Fiesta »

No nejsem sice odborník přes motory ale vím že jediná účinná varianta přímého sání je ovál přímo nad klapku. Pokud chceš filtr mít někde bokem tak se prodávají již hotové sady...mrkni na web a je tam toho celkem dost. Záleží kolik do toho chceš investovat.
VW PASSAT B5

Starlet
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Starlet »

Myslim že kužel + husí krk je taky ok, buď koupit uzavřenej filtr /filtr je v takovym konusu z plastu, třeba u greenu se to jmenuje twister/ nebo to odstínit třeba plechem, případně dostat co nejdál od motoru, husim krkem přivýst vzduch a ten husí krk natahnout co nejdál od motoru, na autodoplnky.cz v sekci montáže je to zhruba vysvětlený a nafocený. Jde o to dostat filtr od motoru aby nesál teplej vzduch anebo přivést studenej. Myslim že to zvládneš v poho, neni to těžký. A koukni jestli nemáš váhu vzduchu přímo v airboxu, nevim jak je to u fáčka
Fiat UNO Logo 1.3 D R.I.P
Toyota Starlet 1.3 16V R.I.P
Opel Zafira A 2.0 16v DTi
www.blackhawks.cz
www.fitnessworld.cz
výživa QNT, Peak Sport Nutriton a doplňky Mad Max za super ceny
500PS 4x4 na všechny korejské vozy za hubičku

Di3go
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Di3go »

právě bych chtěl dát ovál přímo na klapku, vzduch povede díra v haupně..ale ještě nevim kam bych měl uchytit odstínění aby mi to neklepalo....Přemejšlel sem o Windu ale nezdá se mi moc..Nějakej malej :?: Právě váhu mam mimo..na krku kterej vodí studenej vzduch...tak nevim co sní..tam bude chybět ne??to vlastně celý komplet sundám..Jinak díky..až dostanu odvahu tak se do toho pustim :D

RubicK

Příspěvek od RubicK »

To bude mašina až to bude hotový 8)
Ja sem ten největší n00b tady na fóru

Ondras
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

Di3go píše: Právě váhu mam mimo..na krku kterej vodí studenej vzduch...
Váha? Na karbecovém Faku? :?
|\/| /\ '|' | '/. ~ < | \/ | < ~ \/ | |< <> |\|

Fiesta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fiesta »

Ondras píše:
93 byly již jednobodový stříkačky ..váha jako taková tam sice ještě nebyla ale v sání bylo již dost vychytávek
VW PASSAT B5

Mirek999
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek999 »

Fiesta píše:
Ondras píše:
93 byly již jednobodový stříkačky ..váha jako taková tam sice ještě nebyla ale v sání bylo již dost vychytávek
No tak pokavad vim tak strikacky zacli 94ne??Kamarad ma favo 93 a je to normalni karbec.
Optimismus pramení z nedostatku informací :o)

Fiesta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fiesta »

Mirek999 píše:
No tak pokavad vim tak strikacky zacli 94ne??Kamarad ma favo 93 a je to normalni karbec.
no a já měl Favo 93 a to mělo již jednobod...ale nepátral jsem po tom zda to někdo měnil či to bylo origo z výroby
VW PASSAT B5

Mirek999
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek999 »

Fiesta píše:
Mirek999 píše:
no a já měl Favo 93 a to mělo již jednobod...ale nepátral jsem po tom zda to někdo měnil či to bylo origo z výroby
Tak je to mozny,ze posledni kusy uz byly strikacky.V roce 93.

T-O-M

Příspěvek od T-O-M »

Mirek999 píše:
Fiesta píše:
Mirek999 píše:
ono to dokonce bylo tak že sis tušim v druhý polovině roku 1993 mohl vybrat jestli chceš karbec nebo stříkačku, dělali je nějakej čas soubežně než přěšli pouze k injection :D

Mirek999
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek999 »

T-O-M píše:
Mirek999 píše:
Fiesta píše: no a já měl Favo 93 a to mělo již jednobod...ale nepátral jsem po tom zda to někdo měnil či to bylo origo z výroby
ono to dokonce bylo tak že sis tušim v druhý polovině roku 1993 mohl vybrat jestli chceš karbec nebo stříkačku, dělali je nějakej čas soubežně než přěšli pouze k injection :D
Tak to by souhlasilo.

Di3go
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Di3go »

Ha..tak to teď nevim...tak to mi řekněte co je toto?? Mě bylo řečeno že je to váha.... :(
Přílohy
co to je??
co to je??
fav.JPG (43.42 KiB) Zobrazeno 1683 x

Mirek999
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek999 »

Strikacka to je vidim tam ŘJ.

Di3go
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Di3go »

jinak stříkačky se začli během roku 93..takže se dá narazit na oba druhy z tědlech let...To už se mi při shánění stalo..Ale jinak s tou váhou nevim...tohle mi řek "odborník" co se motorama zabejvá..prej.. 8) tak by mě zajímalo co to teda je v reálu..páč některý 93 to nemaj a jiný jo...

Di3go
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Di3go »

tak ještě jedna fotka..nejsem žádnej znalec :cry: tak sem zvědav co to je??
Přílohy
detail...
detail...
fava.JPG (56.1 KiB) Zobrazeno 1667 x

BALI

Příspěvek od BALI »

Di3go píše:tak ještě jedna fotka..nejsem žádnej znalec :cry: tak sem zvědav co to je??
nechci ti kecat,ale mělo by to bejt čidlo teploty nasávanáho vzduchu :wink:

jinak mam ten samej motor a dávat tam ten filtr nemá cenu pokud neuděláš další úpravy... věř mi-vlastní zkušenost :wink:
VW Touran '08 DSG
BMW E10 '02
Seat Cordoba SDI
NÁHRADNÍ DÍLY, DIAGNOSTIKA, PNEUSERVIS, AUTOSERVIS. STK, DOVOZ AUT - MOST 777525325

remix

Příspěvek od remix »

váha to není.... je to jak pise bali..
..:: MB C-Klasse ::..
..:: Škodovka vMPi ::..
..:: Kawa Z750 ::..

Di3go
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Di3go »

ha..dík..Hlavně když sem to hledav v chytrý knížce tak tam ani ťuk...Jaký další úpravy..Jasný nechám si poradit..Nebo co bys teda stim doporučil udělat..Nechci žádnej brutus jen aby to bylo trochu živější..a trochu to jelo..

Di3go
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Di3go »

jo jinak Bali pěkvý fávo..akorát bych dal dopředu čirou optiku...bude to pak takový čistší..aspoň teda můj názor..Ale pokud to necháš tagle snížený tak tě na našich silnicích lituju :(

Fiesta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fiesta »

remix píše:váha to není.... je to jak pise bali..
ona totiž váha vzduchu u Favoušů ani nikdy nebyla

To co tam je je čidlo teploty jak již tady bylo zmíněno. A pokud vidím tak ty máš variantu s Deutsche best of vopruz system.

Dej filtr, vylešti sání, jinou vačku, seztrvák odtučnit a (ekologové zabijte mě) kat ven...

Toto vše tě přijde shruba na 4000-5000
Naposledy upravil(a) Fiesta dne 06 úno 2007 18:41, celkem upraveno 1 x.
VW PASSAT B5

mcsow
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mcsow »

pokud se nepletu tak takovou věc maj i starý vw u karbeců, a mnělo by to fungovat tak že to "otevírá" aby to sálo ten teplej vzduch ze svodů když je to studený, ale když to tam neni tak to taky funguje(zkušenost z pasata b32 jelikož celý se to tam z golfa nevejde)
vw golf II 1.6 carb.
výškově stavitelnej podvozek
ATS CUP 195/50 R15
<a href="http://pomalu-a-vklidu.wz.cz"> pomalu-a-vklidu </a>

Fiesta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fiesta »

mcsow píše:pokud se nepletu tak takovou věc maj i starý vw u karbeců, a mnělo by to fungovat tak že to "otevírá" aby to sálo ten teplej vzduch ze svodů když je to studený, ale když to tam neni tak to taky funguje(zkušenost z pasata b32 jelikož celý se to tam z golfa nevejde)
he a proto jsem si koupil AUDI...ta má v sání předehřev :lol: :lol: :lol: A kdo je víc? :lol:
VW PASSAT B5

mcsow
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mcsow »

Fiesta píše:
mcsow píše:pokud se nepletu tak takovou věc maj i starý vw u karbeců, a mnělo by to fungovat tak že to "otevírá" aby to sálo ten teplej vzduch ze svodů když je to studený, ale když to tam neni tak to taky funguje(zkušenost z pasata b32 jelikož celý se to tam z golfa nevejde)
he a proto jsem si koupil AUDI...ta má v sání předehřev :lol: :lol: :lol: A kdo je víc? :lol:
vw to má taky jestli myslíš ten červenejdrátek jak vede pod ten plíšek zespoda na sání
vw golf II 1.6 carb.
výškově stavitelnej podvozek
ATS CUP 195/50 R15
<a href="http://pomalu-a-vklidu.wz.cz"> pomalu-a-vklidu </a>

Fiesta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fiesta »

mcsow píše:
Fiesta píše:
vw to má taky jestli myslíš ten červenejdrátek jak vede pod ten plíšek zespoda na sání
ono to asi bude tím že jsou tam stejný motory :lol:
VW PASSAT B5

BALI

Příspěvek od BALI »

dík za pochvalu :wink: čirá optika je ve výrobě a brzo bude :D

k těm úpravám motoru ti řeknu to samý co ti napsal Fiesta 8) a hlavně předělat na 50kW verzi a překopat na karbec :D
VW Touran '08 DSG
BMW E10 '02
Seat Cordoba SDI
NÁHRADNÍ DÍLY, DIAGNOSTIKA, PNEUSERVIS, AUTOSERVIS. STK, DOVOZ AUT - MOST 777525325

Starlet
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Starlet »

Tak u tohohle motoru nevim, ale to čidlo bych tam nechal...nějak to vyřešit třeba leštěnejma trubkama a to čidlo do toho zakomponovat, kužel za světlo a je to...Vyndání katu myslim může pomoct, ne vždycky je to prospěšný, ale chce to zkusit. Já ho mam venku a myslim drobný +.Samotný otevřený sání objektivně nepocítíš, motor půjde trošku líp do otáček. Toť můj názor. A jestli budeš vyhazovat kat, tak tam dej trubku, rezonátor jsou vyhozený peníze
Fiat UNO Logo 1.3 D R.I.P
Toyota Starlet 1.3 16V R.I.P
Opel Zafira A 2.0 16v DTi
www.blackhawks.cz
www.fitnessworld.cz
výživa QNT, Peak Sport Nutriton a doplňky Mad Max za super ceny
500PS 4x4 na všechny korejské vozy za hubičku

Di3go
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Di3go »

Fiesta píše:
remix píše:váha to není.... je to jak pise bali..
ona totiž váha vzduchu u Favoušů ani nikdy nebyla

To co tam je je čidlo teploty jak již tady bylo zmíněno. A pokud vidím tak ty máš variantu s Deutsche best of vopruz system.

Dej filtr, vylešti sání, jinou vačku, seztrvák odtučnit a (ekologové zabijte mě) kat ven...

Toto vše tě přijde shruba na 4000-5000
Fine..dik.To je asi tak to co sem potřeboval.. 8)

Di3go
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Di3go »

Jinak ještě by mě zajímalo kde se dají sehnat tyhle světla...prve sem si to chtěl udělat ale tady to vypadá jako nějaká sériovka..Nevíte někdo kde to vedou??
Přílohy
img0.jpg
img0.jpg (12.81 KiB) Zobrazeno 1519 x

Di3go
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Di3go »

Starlet píše:Tak u tohohle motoru nevim, ale to čidlo bych tam nechal...nějak to vyřešit třeba leštěnejma trubkama a to čidlo do toho zakomponovat, kužel za světlo a je to...Vyndání katu myslim může pomoct, ne vždycky je to prospěšný, ale chce to zkusit. Já ho mam venku a myslim drobný +.Samotný otevřený sání objektivně nepocítíš, motor půjde trošku líp do otáček. Toť můj názor. A jestli budeš vyhazovat kat, tak tam dej trubku, rezonátor jsou vyhozený peníze
Rezonátor abych pravdu řek ani nevim pořádně k čemu je..pokud by se na to sehnala finance tak bych tam chtěl nerezový svody..ale nevim jesi to taky nejsou vyhozený peníze..Aby to fako vůbec oceilo :D

Odpovědět

Zpět na „Tuning motoru + výfuky“