Lakování Alukol

Pneumatiky, elektrony, plecháče, podložky, šrouby, štefty, změna rozteče...

Moderátoři: Rudi, m.artty

Odpovědět
Chamelion
Kontaktovat uživatele:

Lakování Alukol

Příspěvek od Chamelion »

Možná to tu někde bylo, ale já to nenašel...rád bych tu dostal co nejvíce rad ohledně lakování alu kol, nějaké postupy, nějaké tipy na co dát pozor, nějaká doporučení apod. Zkrátka něco na způsob tématu o lakování plastů, jen mi jde o alu :wink:

Ondras
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Lakování Alukol

Příspěvek od Ondras »

dvě slova: písek, komaxit
|\/| /\ '|' | '/. ~ < | \/ | < ~ \/ | |< <> |\|

Chamelion
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chamelion »

Ok, díky za rady...něco jiného? Potřeboval bych dolakovat jen určitou část kola do černý barvy a chtel jsem to zkusit sam...

Ondras
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

aha, tak pak odmastit, lepící páskou odmaskovat, co nechceš stříkat a pak několik vrstev sprejem. Nečekej ale zázraky, nicméně nějakou dobu to vydrží.

Chamelion
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chamelion »

Takže klasika obrousit, odmastit, zaklad, lak, bezbarvej lak? Zázraky nečekám, ale finance jdou bohužel jinam a kola budu nejspíš časem měnit...

ArnieGT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ArnieGT »

No tohle bych taky potřeboval,...ale nějako stabilnější trvanlivou variantu,....třeba název nějaké kvalitní základovky na hliník?...nebo něco co faaakt vydrží?.. :?
CELICA 3S-GE (SS-III)

http://www.toyotaklub.cz
obrázek odstraněn adminem. Ivan

Ondras
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

ArnieGT píše:No tohle bych taky potřeboval,...ale nějako stabilnější trvanlivou variantu,....třeba název nějaké kvalitní základovky na hliník?...nebo něco co faaakt vydrží?.. :?
A z jakého důvodu jsi proti komaxitu?

ArnieGT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ArnieGT »

proti nejsem, ale nechci lakovat celé kolo,...jen malou část,..a to asi jaksi nebude v komaxitu proveditelné (si myslím) takže hledám další možné nenáročně varianty,... 8)
CELICA 3S-GE (SS-III)

http://www.toyotaklub.cz
obrázek odstraněn adminem. Ivan

BALI

Příspěvek od BALI »

ty woe Vojto :-( ať tě ty BBS nenapadne lakovat...ty takhle maj vypadat,to neni odřený :wink:
VW Touran '08 DSG
BMW E10 '02
Seat Cordoba SDI
NÁHRADNÍ DÍLY, DIAGNOSTIKA, PNEUSERVIS, AUTOSERVIS. STK, DOVOZ AUT - MOST 777525325

spyker
Moderátor

Příspěvek od spyker »

BALI píše:ty woe Vojto :-( ať tě ty BBS nenapadne lakovat...ty takhle maj vypadat,to neni odřený :wink:
Moje slova říkám mu to od tý doby co je koupil... :roll:

Chamelion
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chamelion »

Ale no tak...když já nemůžu za to že se mi líbí černý středy a leštěný límce :wink: Ale pomalu to začínám zavrhovat...spíš se určitý části vyleští 8)

Fáboš
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fáboš »

Tak já se připojím. Chci koupit kola nová,ale bohužel se nedělají v barvě kterou chci. tzn, že je chci nechat přestříkat nebo si je přestříkám sám. (vybavení je). Kola bych chtěl do matný tmavěšedý až černý. poradíte jakej postup udělat, když je budu chtít udělat svépomocí? díky.
bez špéry jak kretén a v naftě.....3er

[url]http://www.getphoto.cz

Šíša

Příspěvek od Šíša »

Ale u komaxitu je jedna nemila vlastnost: kdyz budete mit nekde na tech kolech "skviry" ... proste nejakej divokej tvar, podobnej napojeni normalnich ocelacu stredu na rafek, tak se tam ten komaxit nemusi dostat moc dobre a problemove misto je za rok dva tri na svete.

Komaxit je dobrej, dobre a rychle se s nim dela, ale ten prunik je horsi, no, v tech problemovejch mistech.

Na disky by bylo nej namaceni do hodne zredene barvy, ale zase kdo ma treba kupovat 25L barvy na namoceni disku, coz?

Nebo pak kvalitni rucni lakovani, moc prace ale vysledek supr

Jardafox
Moderátor

Příspěvek od Jardafox »

Šíša píše:Ale u komaxitu je jedna nemila vlastnost: kdyz budete mit nekde na tech kolech "skviry" ... proste nejakej divokej tvar, podobnej napojeni normalnich ocelacu stredu na rafek, tak se tam ten komaxit nemusi dostat moc dobre a problemove misto je za rok dva tri na svete.

Komaxit je dobrej, dobre a rychle se s nim dela, ale ten prunik je horsi, no, v tech problemovejch mistech.

Na disky by bylo nej namaceni do hodne zredene barvy, ale zase kdo ma treba kupovat 25L barvy na namoceni disku, coz?

Nebo pak kvalitni rucni lakovani, moc prace ale vysledek supr
tak to je na prd, mám plecháče, nouzovej jsem je stříkl sprejem do černý a říkal jsem si, že bych je třeba na příští zimu hodil do bílýho komaxitu, páč a protože jsem se právě nedostal do všech míst, kde byly zrezlý a rád bych to reznutí nějak zastavil
Fiat Panda 1.2 >> AR 155 2.0 TS >> BMW E30 318i >> AR Giulietta 2.0 TD >> Ford Sierra 2.0i DOHC >> Saab 9000 CSE 2.0t >> AR 164 2.5 TD >> Ford Sierra 2.0i >> Lancia Lybra 2.4jtd

Šíša

Příspěvek od Šíša »

Jj, jakmile u plechacu je to chycene v tom spoji stred/rafek, tak uz to moc nepomuze, komaxitem vubec. Zastavis to, ale za dva roky to bude venku. Jednou rez je jednou rez, hlavne kdyz se do toho nedostanes. To uz by chtelo asi vykoupat v nejakem "sraci"(odrezovac, kyselina, ...) aby se to dostalo i dovnitr a pak poradnou koupel v zinkove zakladovce, ale to je penezma nekde jinde.

Sam mam v komaxitu kola na broukovi, ale po dvou letech je to venku zas.

Vždy (nebo téměř) je třeba kolo opískovart k odstranění drobné koroze a zbytků původních laků a potom máme
Varianty:
1) Šopování + barva
+ dobrá antikorozní ochrana
- hrubý povrch
2) Zinkování + barva
+ skvělá antikorozní ochrana
- na zinku špatně drží běžné barvy, potřeba nátěru speciálem, pak povrchová barva = vyšší cena.
3) Komaxit - prášková barva
+ dobrý vzhled jednou vrstvou, slušná odolnost proti korozi a otěru
- v místě spoje "věnce" se středem kola se někdy stane, že barva nevyplní správně tu skulinu - neslije se a problémové místo je na světě
4) Nástřik akrylátovou barvou
+ skvělý vzhled, možnost volby stejného odstínu jako auto, antikorozivní ochrana nižší než u předchozích....
- vzhledem k opískování nutnost nástřiku více vrstev nebo lépe plničem, takže vyšší náklady
5) Chromování
+ skvělý vzhled
- není věčné, kompletní ráfek se velmi obtížně připravuje (brousí) pod chrom, tudíž vysoká cena a možnost nedokonalosti v oblesti spoje věnce se středem
6) Natření štětkou
+ rychlost, nízká cena
- vzhled, protikorozní ochrana nižší

Šíša

Příspěvek od Šíša »

Existuje povrchova uprava kovov,zvana anglicky " Electroless Nickel Plating ".Tudiz to nie je galvanicky proces,ktory sposobuje ,ze stopy kyselin a inych sraciek sa dostanu medzi dva spojene materialy / na kole je stred nanitovany,alebo navareny na obruc /,a to je miesto vzniku dalsej korozie /.
Electroless Nickel ma dodolnost asi 800 hodin slaneho postrekovania / bez prestavky /,nez zacne ukazovat znamky korozie.
Na tento nanos sa moze aplikovat aky kolvek finish,praskova farba,polyuretanove farby,a vsetky typy dvojzlozkovych automobilovych lakov.

Chamelion
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chamelion »

Šíša...ty se kolama zabajváš nějak profesionálně? Sháním někoho kdo by tady u nás na severu leštil alu, zatim spíš informativně.

Šíša

Příspěvek od Šíša »

Ne, jen schanim info, protoze si chci udelat sve kola Weltmaister na brouka

jde o tyhle(pro info) - nejsou alu, ale ocel:
http://www.vwbrouk.cz/Aspx/PicResize.as ... =400&H=300

Odpovědět

Zpět na „Disky + Pneumatiky“