BMW e39-výměna tlumiče
Moderátor: Idaho
BMW e39-výměna tlumiče
Zdar všem,mám takovej oříšek,sundal jsem z předního tlimiče pružinu kterou jsem chtěl měnit ale ta tyč mi zajela to obalu tlumiče tak že kouká cca 15cm na kterejch to normálně chodí ale nejde vytáhnout,stlačit péro na tuhle vejšku je docela pakárna,navíc netuším čím ho zajistit aby mě nezabilo,je na to nějakej fígl?Na BMWklubu jsem se ptal,ale všichni zřejmě jezděj do BMW 

Re: BMW e39-výměna tlumiče
je mi divný že nejde vytáhonut ta pístnícemilonovo píše:Zdar všem,mám takovej oříšek,sundal jsem z předního tlimiče pružinu kterou jsem chtěl měnit ale ta tyč mi zajela to obalu tlumiče tak že kouká cca 15cm na kterejch to normálně chodí ale nejde vytáhnout,stlačit péro na tuhle vejšku je docela pakárna,navíc netuším čím ho zajistit aby mě nezabilo,je na to nějakej fígl?Na BMWklubu jsem se ptal,ale všichni zřejmě jezděj do BMW

Re: BMW e39-výměna tlumiče
No ja sem to vzdycky nejradsi delal ve dvou lidech. Vezmes poradny siky (nejlepe dvoje) Nasadis stahnutou pruzinu a tu pistnici proste chytnes klestema a proste ji treba pres hranu tahas nahoru (Ta pistnice je povrchove upraveny tvrdochromem, takze ji urcite neublizis). Pak ji podrzis uplne dole a nahoru nasroubujes ulozeni. Che to hodne hrubyho nasily a zrucnosti. A je hloupost ze ta pistnice nejde vytahnout ----- musi jit.
Wrangler YJ + BMW M3 E92 + BMW E34 525i + BMW E30 340V8 M3look
pokud se ti to zdarne povede tvojim pripravkem,mohl by jsi sem dat foto pripravdu,jako inspiraci pro dalsimilonovo píše:Já se bál tahat přímo za to právě abych to neoddělal.Mám vyrobenej přípraveka možná se mi to zítra podaří stlačit celý.Pokud ne,vyzkouším Tvojí metodu.Každopádně díky,obvolal jsem mraky lidí a nikdo to nezná.Zkoušel jsem to i tahat ve svěráku a to péro je fakt silný...
Dekuji
Je to docela jednoduchý,jen je potřeba technika...Rovnou řeknu že to vyrobil otec,protože já úplně takhle zručnej nejsem.Svařil to z velkýho soustružnickýho nože,kterej si takhle naporcoval,takže nehrozilo že to síla tý pružiny ohne.Upnutý je to místo nože,přičemž tlumič se strčí do hlavy soustruhu.Ještě je dobrý něčím vystředit díru uložení vůči misce aby pístnice prolezla hladce a nazatlačila se (libovolnou kulatinou)Jedinej problém je sehnat takhle velkej soustruh...
[img][img]http://img.photobucket.com/albums/v650/ ... _00000.jpg[/img][/img]
[img][img]http://img.photobucket.com/albums/v650/ ... _00000.jpg[/img][/img]