BMW e39-výměna tlumiče

Máš nebo jsi měl problém s autem? Zde ti ho pomůžeme vyřešit :)

Moderátor: Idaho

Odpovědět
milonovo

BMW e39-výměna tlumiče

Příspěvek od milonovo »

Zdar všem,mám takovej oříšek,sundal jsem z předního tlimiče pružinu kterou jsem chtěl měnit ale ta tyč mi zajela to obalu tlumiče tak že kouká cca 15cm na kterejch to normálně chodí ale nejde vytáhnout,stlačit péro na tuhle vejšku je docela pakárna,navíc netuším čím ho zajistit aby mě nezabilo,je na to nějakej fígl?Na BMWklubu jsem se ptal,ale všichni zřejmě jezděj do BMW :D

georg
Kontaktovat uživatele:

Re: BMW e39-výměna tlumiče

Příspěvek od georg »

milonovo píše:Zdar všem,mám takovej oříšek,sundal jsem z předního tlimiče pružinu kterou jsem chtěl měnit ale ta tyč mi zajela to obalu tlumiče tak že kouká cca 15cm na kterejch to normálně chodí ale nejde vytáhnout,stlačit péro na tuhle vejšku je docela pakárna,navíc netuším čím ho zajistit aby mě nezabilo,je na to nějakej fígl?Na BMWklubu jsem se ptal,ale všichni zřejmě jezděj do BMW :D
je mi divný že nejde vytáhonut ta pístníce :? zkus zabrat ono to jde ztuha a jak si sundaval tu pružinu stahovákem? Pokud stahovákem tak ho vem nasaď na pružinu, kterou chceš nandavat na auto, stáhni jí a pak ti to půjde :D , ale nejdřív si vytáhni tu pístnici z tlumiče jinak tam tu pružinu nedáš :wink:

milonovo

Příspěvek od milonovo »

Jenže ta pístnice má protitah nějakým pérem vevnitř,kterej prostě nepřekonáš,o kousek to povytáhneš,ale stejně to hned zajede z5 a stahováky to na takovouhle velikost prostě nedaj.

bohhy
Kontaktovat uživatele:

Re: BMW e39-výměna tlumiče

Příspěvek od bohhy »

No ja sem to vzdycky nejradsi delal ve dvou lidech. Vezmes poradny siky (nejlepe dvoje) Nasadis stahnutou pruzinu a tu pistnici proste chytnes klestema a proste ji treba pres hranu tahas nahoru (Ta pistnice je povrchove upraveny tvrdochromem, takze ji urcite neublizis). Pak ji podrzis uplne dole a nahoru nasroubujes ulozeni. Che to hodne hrubyho nasily a zrucnosti. A je hloupost ze ta pistnice nejde vytahnout ----- musi jit.
Wrangler YJ + BMW M3 E92 + BMW E34 525i + BMW E30 340V8 M3look

milonovo

Příspěvek od milonovo »

Já se bál tahat přímo za to právě abych to neoddělal.Mám vyrobenej přípravek :D a možná se mi to zítra podaří stlačit celý.Pokud ne,vyzkouším Tvojí metodu.Každopádně díky,obvolal jsem mraky lidí a nikdo to nezná.Zkoušel jsem to i tahat ve svěráku a to péro je fakt silný...

SkejT

Příspěvek od SkejT »

milonovo píše:Já se bál tahat přímo za to právě abych to neoddělal.Mám vyrobenej přípravek :D a možná se mi to zítra podaří stlačit celý.Pokud ne,vyzkouším Tvojí metodu.Každopádně díky,obvolal jsem mraky lidí a nikdo to nezná.Zkoušel jsem to i tahat ve svěráku a to péro je fakt silný...
pokud se ti to zdarne povede tvojim pripravkem,mohl by jsi sem dat foto pripravdu,jako inspiraci pro dalsi
Dekuji

milonovo

Příspěvek od milonovo »

Je to docela jednoduchý,jen je potřeba technika...Rovnou řeknu že to vyrobil otec,protože já úplně takhle zručnej nejsem.Svařil to z velkýho soustružnickýho nože,kterej si takhle naporcoval,takže nehrozilo že to síla tý pružiny ohne.Upnutý je to místo nože,přičemž tlumič se strčí do hlavy soustruhu.Ještě je dobrý něčím vystředit díru uložení vůči misce aby pístnice prolezla hladce a nazatlačila se (libovolnou kulatinou)Jedinej problém je sehnat takhle velkej soustruh...
[img][img]http://img.photobucket.com/albums/v650/ ... _00000.jpg[/img][/img]

Odpovědět

Zpět na „Poruchy, závady, rady, tipy“