Po montáži KN konusu motor kouří

Máš nebo jsi měl problém s autem? Zde ti ho pomůžeme vyřešit :)

Moderátor: Idaho

Odpovědět
Hondzik
Kontaktovat uživatele:

Po montáži KN konusu motor kouří

Příspěvek od Hondzik »

Zkusmo jsem nandal na sierru KN konus, na volnoběh celkem ok, při přidání to začlo dost kouřit. :( Čmoudík je bílej. Po chcípnutí, nacvaknutí origo airboxu to hned přestalo. Stalo se někomu něco podobnýho ? Je to jen olej, kterým je napuštěnej ten konus, nebo mám hledat jinde? Kámoš mi radil ještě vyčistit váhu vzduchu, čímž nic nezkazím, ale nelíbí se mi to. Jinak motor je 2.0 DOHC, nic z něj neteče, olej nežere vůbec, atd... Díky :)
Alfa Romeo 75 2,0TS
Alfa romeo 155 V6 by Engstler
Espasitel

FCS
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Po montáži KN konusu motor kouří

Příspěvek od FCS »

nemas ho z druhe ruky a predchozi majitel ho treba nenapustil olejem ?:D

Hondzik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hondzik »

je novej... Tohle byla jeho premiéra
Alfa Romeo 75 2,0TS
Espasitel

Hans
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hans »

Hondzik píše:je novej... Tohle byla jeho premiéra
reklamace? :roll:
Audi A3 8L, 1.9TDI

HUMMER - Like nothing else

Smyk překvapí pouze toho, kdo v něm právě není...

Hondzik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hondzik »

to není chyba filtru, tam vesměs není co řešit. Jde o to, jak na to zareagoval motor, to je to co řeším.
Alfa Romeo 75 2,0TS
Espasitel

Bordel
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bordel »

Ale spalenej olej je modrej ne?
http://www.odtahnito.cz <<< Půjčovna odtahového speciálu, stačí řidičák sk. B. Nejlevnější způsob převozu vozu svépomocí. Praha, ČR i zahraničí.

DaveS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DaveS »

mozna to trosku zmatlo ridici jednotku, protoze pokud to kouri bile tak tam jde moc vzduchu a malo benzinu, kdyz by to kourilo cerne jde tam pro zmenu moc benzinu a malo vzduchu, beztak pokud by to auto kourilo bile porad i po zahrati tak mi to prijde jako kdyz to zere vodu, ze by bylo prdly tesneni pod palici, ale zas kdyz tam das origo box tak to nedela.... co skusit namontovat filtr a udelat reset ridici jednotky??? normalne odpoj baterku na 1-2min nevim jak u forda a pak to zapoj a nech ho 5 minut natocenej bez na volnobeh bez jakykoliv zapnuty elektroniky. A uvidis co to udela, kazdopadne tim nic nezkazis
Honda prelude 2.0i 16V - minulost .....BMW e46 320D - pritomnost..... KTM exc 200-2001-35KW....

semysak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od semysak »

noa nemelo to dotoho puvodniho airboxu nejake dalsi hadice - odvetravani? ze by se zmenili tlakove pomery v klikove skrini a pod vikem ventilu?

Hondzik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hondzik »

hadice do toho původního vede, je tam odvětrání, ale nemá to na to vliv. Zkoušeli jsme to. O víkendu to zkusím znovu, vyčistím váhu vzduchu, properu filtr a zkusím reset jednotky. Snad to ta potvora už pochopí, co se po ní chce :wink: Díky za návrhy :)
Alfa Romeo 75 2,0TS
Espasitel

Beaver

Příspěvek od Beaver »

DaveS píše:mozna to trosku zmatlo ridici jednotku, protoze pokud to kouri bile tak tam jde moc vzduchu a malo benzinu, kdyz by to kourilo cerne jde tam pro zmenu moc benzinu a malo vzduchu, beztak pokud by to auto kourilo bile porad i po zahrati tak mi to prijde jako kdyz to zere vodu, ze by bylo prdly tesneni pod palici, ale zas kdyz tam das origo box tak to nedela.... co skusit namontovat filtr a udelat reset ridici jednotky??? normalne odpoj baterku na 1-2min nevim jak u forda a pak to zapoj a nech ho 5 minut natocenej bez na volnobeh bez jakykoliv zapnuty elektroniky. A uvidis co to udela, kazdopadne tim nic nezkazis
Bile kouri voda.
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

DaveS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DaveS »

Beaver píše:
DaveS píše:mozna to trosku zmatlo ridici jednotku, protoze pokud to kouri bile tak tam jde moc vzduchu a malo benzinu, kdyz by to kourilo cerne jde tam pro zmenu moc benzinu a malo vzduchu, beztak pokud by to auto kourilo bile porad i po zahrati tak mi to prijde jako kdyz to zere vodu, ze by bylo prdly tesneni pod palici, ale zas kdyz tam das origo box tak to nedela.... co skusit namontovat filtr a udelat reset ridici jednotky??? normalne odpoj baterku na 1-2min nevim jak u forda a pak to zapoj a nech ho 5 minut natocenej bez na volnobeh bez jakykoliv zapnuty elektroniky. A uvidis co to udela, kazdopadne tim nic nezkazis
Bile kouri voda.
:wink:
Honda prelude 2.0i 16V - minulost .....BMW e46 320D - pritomnost..... KTM exc 200-2001-35KW....

Hondzik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hondzik »

hm, ale vodu to nežere, fouklá hlava taky není a že by pršelo, když sem to dělal se taky říct nedá :( . Teď to zkusím ještě jednou, uvidím
Alfa Romeo 75 2,0TS
Espasitel

Beaver

Příspěvek od Beaver »

DaveS píše:
Beaver píše:
Bile kouri voda.
:wink:
No ja ze sis nejak nebyl jistej nebo co :lol: Bilej kour je proste voda, vyfukove plyny jsou sedive, ale v podstate by nemely byt moc pozorovatelne, hlavne kdyz je teplo, tak z vyfuku neuvidis vychazet nic (pokud je motor ok).
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

Hondzik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hondzik »

tak jsem to zkusil znovu, nedělal jsem s ničím vůbec nic. Výsledek je, že to šlape jak hodinky, prostě žádný čmoudíky, nic.... . Tak nevím co si o tom mám myslet. Rozdíl byl jen v počasí, poprvý sychravo a cca 3 stupně, teď jasno a tak 15 ..... Každopádně díky moc všem za radu. 8)
Alfa Romeo 75 2,0TS
Espasitel

Odpovědět

Zpět na „Poruchy, závady, rady, tipy“