evo500 píše:Pokud chces kvalitu a vykon tak Denso Iridium. Problem je ale cena.
Pohybuji se minimalne kolem 500.-/ks . Ale je treba rict,ze jejich zivotnost je vlastne vetsi nez zivotnost tveho motoru,takze by to byla tva posledni vymena svicek. Ale jak uz jsem psal...vsechno je to o momentalni financni situaci.
Nesmysl, jak cena tak idalší informace.
ceny denso iridium začínají již na 35Okč, záleží kde hledáš, a cca 75% typu je do 450 kč.
Co se týče "pokud chces kvalitu a vykon tak Denso Iridium." tady záleží o jaké auto jde, sve tsraších přeplnovaných JPN motorech se absolutne neosvedčili amají kolikrát horší charakteristiky než "levnější" řada od NGK, stejne tak u NA motoru je to kus od kusu ( motoru ) nekde pomohou , nekde jsou naopak horší. Životnost svíčky Denso Iridium je cca 35-50tis km ( za předpokladu dobrého motoru ) model Iridium Tought ma podle výrobce vydržet až 100tis km, ale cena je téměř dvojnásobná oproti "obyčejné" Denso iridium.
Pokud nekdo má v aute staré svíčky a vymění je za Iridium tak samozřejmě je překvapenej tím jak to jede ale je to pouze efekt zpusobený tím, že staré svíčky vyměnil za nové a pokud by použil "basic" - prvovýrobou řadu svíček NGK nebo Denso nepozná od Iridia rozdíl.
Tenké hroty Iridiových svíček jsou zejména nevhodné u motoru které mají krátké zapalovací kabely nebo dokonce cívky přímo na svíčkách.
Nevím jaký máš motor, já osoben v JPN motorech mám špatné zkušenosti s Brisky ( ale je pravda že je už 3 roky nepoužívám, třeba se zlepšili), pokud nemáš vuz který je "hloubeji" upravovaný tak v podstatě každá lepší značka ( Bosh, NGK, Denso ) delá svíčky trošku lepší řady za rozumné ceny ( tím mylsím do 200,-Kč ) a nic jima nezkazíš... a i bych řekl že rozdíl nepoznáš..( tím opet mylsím mezi sadou nových NGK a nových Bosh / Denso )
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz