Toto je můj první onboard ze závodu. Jde o nejlepší jízdu víkendu na trati Mátra Berg, Parádsasvár v Maďarsku.
Bohužel při čtvrtečním testováním před odjezdem na závod jsem odrovnal další závodní motor a tak se realizovala šílená myšlenka, namontovat do svého swifta sériový motor co ležel pod ponkem. A tak v průběhu noci dostal swift další motor, který má v sérii 101 koní. Doplněn byl o sání s 60mm klapkou a 49mm MAFem, odlehčeným setrvákem, Ačkovým čipem a závodním výfukem včetně svodů. Výsledkem bylo cca 120 koní. Tedy znatelná ztráta výkonu. Přesto mi i takto málo koní stačilo oba závodní dny ve své kategorii vyhrát! V sobotu skončit 10tý absolutně, v neděli 8mý absolutně.
Nejlepší jízdu jsem zajel v sobotu v druhé závodní jízdě, kdy jsem musel ztahovat ztrátu z první závodní jízdy, kdy 100 metrů před cílem upadl kábl od cívky k rozdělovači a já krokem dojel do cíle. S velkým nasazením jsem pak zajel 4tý absolutní čas ve druhé závodní jízdě a nakonec i přez ztrátu z první závodní jízdy vyhrál.
Bohužel při při druhé závodní jízdě v neděli mi prasknul vlivem otřesů olejový chladič a po projetí cílem motor začal hořet, naštěstí se podařil včas uhasit, ale i tak mám co dělat za týden a půl auto dát dokupy s dalším motorem, opravenou přední částí auta a vše připravit na závod na Ostré Lúce u Zvolena.
V průběhu dneška sem dodám linky na onboard z takřka nedojetí do cíle z první závodní jízdy v sobotu a také i požár auta z druhé závodní jízdy z neděle.
Více info na mých stránkách http://lander.tuning.cz/

Lander