Výroba (kopírování) nárazníků

Plasty, spoilery, čirá optika, neony, zadní lapmy, křídla a tak dále, to najdete v této kategorii.

Moderátoři: Fáboš, Jardafox

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Výroba (kopírování) nárazníků

Příspěvek od bóďa »

Ahoj,
chci vyrábět přední nárazníky na jeden model auta (safrane), protože hodně lidí chce přední nárazník na safrana ze safrane biturbo (vypadá krásně). Původně jsem přemýšlel o výrobě z carbonu, ale co jsem se ptal na netu lidí, tak by to chtěli radši z laminátu, že se to dá prej snadnějc opravit, je to levnější atd,.. :roll:
Tak jsem se rozhodl, že jestli to budu dělat, tak to budu dělat z laminátu. S laminací nemám moc velké zkušenosti, pracoval jsem s ním zatím jen tak, že jsem si vyspravoval formulku na dálkový vovládání :D a potom ještě zrovna včera jsem si s ním dolaminovával nějaký úchyty na jeden krycí plast zespoda auta :). S výrobou tedy nemám žádné zkušenosti. Chtěl bych se zeptat, jak se dělá kopyto, protože jak tady píšete že z tý montážní pěny na okna, tak to se mi teda moc nelíbí, i když se to má potáhnout sádrou. Tou sádrou se to ale taky dost zmenší ne? Navíc to vydrží maximálně tak to jedno laminování, protože potom to vytrhnu i s tou sádrou. Co používáte na to, aby se nepoškodil lak na nárazníku, který se bude obtiskávat? Co se používá do toho kopyta, zase aby ten laminát nechytil k tomu kopytu a pak se to dalo jednoduše vyndat a nepoškodila se ta forma? Jakou barvou to kopyto vymazáváte? (Pro rejpaly - neptám se, jestli zelenou, nebo červenou, ale co je to za značku atd :wink: ) Potom jsem se ještě chtěl zeptat, kde se dá koupit všechno, to co na to potřebuju. přecejenom to nechci kupovat v drogérce, to neni asi moc kvalitni ne? Dělají se různé jemnosti těch pláten? Doma mám jenom jedno docela hrubé plátno, co kdybych to dělal z toho, tak bych se z kytování asi zbláznil a potom jedno docela jemné, ale to je "předlaminované", takže se to nedá moc tvarovat. Nechci, abych to vytáhl z formy a další měsíc to kytoval. Docela se taky bojím toho rozdělení nahoře. Jak má být ta černá plocha, tak kolem toho a mezi tou maskou nahoře a nárazníkem (je to jeden kus a má tam bejt asi milimetr takovej prolis jakoby) Díky moc za rady.

Ilustrační fotky toho nárazníku, co chci vyrábět:
Obrázek
Obrázek
3x Renault Safrane Hartge Biturbo

jps

Příspěvek od jps »

je tady téma na laninování 8)
..hele, ale když jsi to nikdy nedělal a chceš to začít prodávat..ehm, asi bych si od tebe nic nekoupil ..hodně štěstí .

chico

Re: Výroba (kopírování) nárazníků

Příspěvek od chico »

no tkaninu lze sehnat v ruznych hrubostech treba na rohy a slozitejsi mista bych pouzil tu nejjemnejsi co se prodava na modely je to skoro jak obvaz jemne no a zbytek bych napojoval hrubou ta je zas nejlevnejsi....jinak pokud chces udelat formu a nechces ji z peny nebo sadry tak kdyz jsem delal kopii kapoty na masinu udelal jsem ji tak ze jsem ji zabalil do takove natahovaci folie na potraviny potom nakoupil puncochy a ty jsem navlikl na tu predni kapotu a napustil ji epoxidem tak jsem udelal 2 vrstvy potom tuto krehkou slupku opatrne sundal a zacal vylaminovavat zevnitr tudis protoze ta puncocha je velmi jemna pekne se vytvarovala dle originalu tudis bylo minimum kytovani no a vnitrek jsem uz udelal klasicky plus na zaver uchyty no takze si myslim ze podobnym principem bys to mohl zvladnout

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bóďa »

jps píše:je tady téma na laninování 8)
..hele, ale když jsi to nikdy nedělal a chceš to začít prodávat..ehm, asi bych si od tebe nic nekoupil ..hodně štěstí .
To jsem si před založením příspěvku samozřejmě celé přečetl 8)
Nedělal jsem to podle formy, jinak základ laminování mám. Jinak upřímě je mi to jedno, že by sis ode mě nic nekoupil, protože než to budu dělat, tak chci nasbírat co nejvíce informací a vyzkoušet si vylaminovat něco menšího, ale stejným způsobem, abych věděl, jestli to půjde, jaký to bude mít povrch po vyndání atd., aby až budu dělat ty vlastní nárazníky byly co možná nejdokonalejší a aby nebylo poznat, že je to z laminátu 8) Takže výsledek by měl být takový, že to sice budu dělat poprvé, ale to bude uplně jedno, protože to (snad) bude vypadat dobře a bude to i pevný. Když to tak nedopadne, tak jich víc dělat nebudu a nebudu je samozřejmě prodávat žejo :) A navíc si osobně myslím, že to lidi docela kupovat budou, když jenom já vím zatím tak o deseti lidech co chtěl tyhle nárazníky. Origo stojí asi 30 tisíc a z vraku to fakt nesezenes, protoze tech aut v cr je asi tak 15 a moc vraku asi neni :) Druhovyroba se samozrejme nedela :lol:
chico píše:no tkaninu lze sehnat v ruznych hrubostech treba na rohy a slozitejsi mista bych pouzil tu nejjemnejsi co se prodava na modely je to skoro jak obvaz jemne no a zbytek bych napojoval hrubou ta je zas nejlevnejsi....jinak pokud chces udelat formu a nechces ji z peny nebo sadry tak kdyz jsem delal kopii kapoty na masinu udelal jsem ji tak ze jsem ji zabalil do takove natahovaci folie na potraviny potom nakoupil puncochy a ty jsem navlikl na tu predni kapotu a napustil ji epoxidem tak jsem udelal 2 vrstvy potom tuto krehkou slupku opatrne sundal a zacal vylaminovavat zevnitr tudis protoze ta puncocha je velmi jemna pekne se vytvarovala dle originalu tudis bylo minimum kytovani no a vnitrek jsem uz udelal klasicky plus na zaver uchyty no takze si myslim ze podobnym principem bys to mohl zvladnout
To platno jsem na netu nasel dokonce i jakoze ne tkane (jako latka), ale netkane, že je to cikcak, ale o tom jsem se uz dozvedel v tematu nad nama :) O ty potravinarsky folii jsem taky premyslel, ale na ten nárazník to nebudu riskovat, i když možná jo, protože je to tenký a nemuselo by vadit když to bude přes sebe a k tomu laku by to se to mělo chytnout :) Z toho epoxidu to asi dělat nebudu, protože by ho to na to padlo asi hodně dost. Co se stane, když to udělam rovnou ze sádry? jako dát ten nárazník do nějaký předem zbouchaný truhly a kolem nárazníku to vylejvat sádrou,..?

chico

Příspěvek od chico »

nestane se nic akurat musiš narazník aperfektně natřít lukoprenem ten uděla takovou gumovou vrstvu mezi sadrou a naraznikem a po vyjmuti samozrejme zanecha hladky rovny povrch.....trochu nechapu ze to nebudes delat z epoxidu co teda pouzijes? jo taky doporučuju do te sadry primichat treba lepidlo herkules...sice to zni blbe ale ta sadra neni tak krechka a jako forma by uz mohla neco vydrzet...

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bóďa »

ten lukopren zustane v ty sadre nebo na tom narazniku kdyz se ten naraznik vynda? Jinak jsem tim myslel ze epoxid nepouziju na formu. asi jsem te spatne pochopil. ten lukopren mam namatlat na ten naraznik a hned kolem toho lejt tu sadru? jakoze az to zaschne tak ten lukopren bude tvorit povrch ty formy jo? jinak kazda rada dobra :wink:

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bóďa »

jo a jeste to jemny vlakno se da koupit v drogerce? cetl jsem ze jsou nejaky ruzny druhy tech epoxidu, kterej je asi tak nejlepsi cena/kvalita?

hrnec09

Příspěvek od hrnec09 »

nemusís používat epoxid...stačí když zajdeš do bauhasu a koupis si tam pryskyřici na laminovani je to kilová pixla a stojí asi 200kč...jinak ty tkaniny http://www.extrem-audio.cz/scripts/podr ... p?IDZ=1448
a jen tak pro info..carbon je taky laminát 8)
Opel Astra f 1.4 - prodano
BMW e46 Touring 320d - rozbito
Honda Accord 3.0 V6 - prodano
BMW e46 Touring 330d - aktual

chico

Příspěvek od chico »

to jestli ten lukopren zustane ve forme nebo na narazniku je ruzne jeho hlavni smysl je v tom udelat film mezi formou a naraznikem aby si ho mohl vpoho vyndat a taky aby udelal cisty povrch.....s tim epoxidem jsi mne asi fakt pochopil spatne....muzes naraznik napatlat lukoprenem a hned vylít nebo to muzes udelat az trochu oschne je to defakto jedno ja to radeji lil hned potom mit o vetsinou zustalo na forme protoze ta schnouci sadra to asi trochu vcucla nevim....jinak samozřejmě koupit ti staci pryskyrice na laminovani- na to pozor uz jsem videl borce co laminuje s obyc pryskyrici a je nestastny ze to nejde :-) jinak carbon je opravdu forma laminatu akurat skelna tkanina je nahrazena uhlikovou tkaninou proto ten carbon ale pokud nema jit carbon videt je to skoda pouzit- je drahy....pro efekt lze pouzit jako posledni vrstva nad skelnym vlaknem a nasledne bezbarvy lak ...

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bóďa »

hrnec09 píše:nemusís používat epoxid...stačí když zajdeš do bauhasu a koupis si tam pryskyřici na laminovani je to kilová pixla a stojí asi 200kč...jinak ty tkaniny http://www.extrem-audio.cz/scripts/podr ... p?IDZ=1448
No a jakej je rozdil mezi tim epoxidem a pryskyrici? Zase je to nárazník a jak už z názvu vyplývá, je to na narážení, takže né šikovný řidiči to asi sem tam odřou, tak aby se to hned celý nerozpadlo. jaka je normalni cena toho epoxidu? (1kg)

Flinta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Flinta »

sice to nesouvisi s tematem ale napisu to sem... nevite nekdo za kolik se prodava tkanina carbonu?? gramaz ...nevim kolik ma ten co se dava vetsinou na kapoty... mam moznost koupit par m2 ale ani ja ani prodejce nevime jakou to ma hodnotu :? :?

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bóďa »

chico píše:to jestli ten lukopren zustane ve forme nebo na narazniku je ruzne jeho hlavni smysl je v tom udelat film mezi formou a naraznikem aby si ho mohl vpoho vyndat a taky aby udelal cisty povrch.....s tim epoxidem jsi mne asi fakt pochopil spatne....muzes naraznik napatlat lukoprenem a hned vylít nebo to muzes udelat az trochu oschne je to defakto jedno ja to radeji lil hned potom mit o vetsinou zustalo na forme protoze ta schnouci sadra to asi trochu vcucla nevim....jinak samozřejmě koupit ti staci pryskyrice na laminovani- na to pozor uz jsem videl borce co laminuje s obyc pryskyrici a je nestastny ze to nejde :-) jinak carbon je opravdu forma laminatu akurat skelna tkanina je nahrazena uhlikovou tkaninou proto ten carbon ale pokud nema jit carbon videt je to skoda pouzit- je drahy....pro efekt lze pouzit jako posledni vrstva nad skelnym vlaknem a nasledne bezbarvy lak ...
jo takhle. no a to potom zustane v ty sadre hladkej povrch jo? ja cekal ze o mam pomatlat vazelinou nebo tak necim :lol: jinak z carbonu to delat nebudu (teda z ty formy laminatu :lol: ) protoze sem puvodne zamyslel to udelat stejne pod lak, protoze by se to k takovymudle autu fakt nehodilo :(

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bóďa »

nevite na kolik by me tak mohl vyjit celkem matros (vubec nevim kolik ty tkaniny ani kolik toho epoxidu/pryskyrice spotrebuju)? ten veskerej laminat a ty veci kolem toho? je toho pak hodne toho kytovani? protoze jestli mi ten prvni naraznik nevyjde tak s tim koncim :lol:
Naposledy upravil(a) bóďa dne 17 čer 2007 22:18, celkem upraveno 1 x.

hrnec09

Příspěvek od hrnec09 »

bóďa píše:
hrnec09 píše:nemusís používat epoxid...stačí když zajdeš do bauhasu a koupis si tam pryskyřici na laminovani je to kilová pixla a stojí asi 200kč...jinak ty tkaniny http://www.extrem-audio.cz/scripts/podr ... p?IDZ=1448
No a jakej je rozdil mezi tim epoxidem a pryskyrici? Zase je to nárazník a jak už z názvu vyplývá, je to na narážení, takže né šikovný řidiči to asi sem tam odřou, tak aby se to hned celý nerozpadlo. jaka je normalni cena toho epoxidu? (1kg)
jako pryskyřice se normálně používá k laminování...

chico

Příspěvek od chico »

rozdil mezi epoxidem a pryskyrici pro laminovani myslim rozdil neni pokud tak je tak se omlouvam musis ale koupit pryskirici pro lamonovani :-) ne nejakou na odlevani apod.

for flinta- ja kupoval carbon folii 600 kc za m2 gramaz uz ale bohuzel nevim nylo to pred par lety

jinak bodo pokud to pomatles vazelinou tak te to defakto prijde na min penez ten lukopren udela stejnou praci :-) sice se pise ze mastnota laminatu nesvedsi ale zas je to v prvni vrstve tak to tak nevadi ceny jak uz tady nekdo uvedl litr pryskyrice cca 200 kc- tkanina od 100 kč za m2 zalezi na hrubosti

jinak jestli se naraznik rozpadne ci ne zalezi na vrstve a krizeni tkaniny

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bóďa »

chico píše:rozdil mezi epoxidem a pryskyrici pro laminovani myslim rozdil neni pokud tak je tak se omlouvam musis ale koupit pryskirici pro lamonovani :-) ne nejakou na odlevani apod.

for flinta- ja kupoval carbon folii 600 kc za m2 gramaz uz ale bohuzel nevim nylo to pred par lety

jinak bodo pokud to pomatles vazelinou tak te to defakto prijde na min penez ten lukopren udela stejnou praci :-) sice se pise ze mastnota laminatu nesvedsi ale zas je to v prvni vrstve tak to tak nevadi ceny jak uz tady nekdo uvedl litr pryskyrice cca 200 kc- tkanina od 100 kč za m2 zalezi na hrubosti

jinak jestli se naraznik rozpadne ci ne zalezi na vrstve a krizeni tkaniny
ok, udelam to lukoprenem, kolik se dava vrstev ty tkaniny? a jaky krizeni si myslel? ta jak tady je na ni odkaz http://www.extrem-audio.cz/scripts/podr ... p?IDZ=1448 se mi docela libi, jak je zapletena protoze to obyc platno se hrozne rozpada (to co mam ja, laminoval jsem jenom par veci) a kdyz se to zalaminuje tak pevnost bude taky asi nizsi
Naposledy upravil(a) bóďa dne 17 čer 2007 22:59, celkem upraveno 1 x.

chico

Příspěvek od chico »

tak kolik vrstev to zalezi jak tezky to chces mit :-) ne tak jak kde v mistech vetsiho namahani -drzaky uchyty rohy) das tkaniny vic v ostatnich min myslim ze u uchytu by ti mohlo stacit tak 6 max normal 4 chce to testnout...jinak pokud jsi mel obyc tkanimu tak ze se roztrepe zas tak moc nevadi stejne vetsinou udelas presahy ktere odriznes, krizeni jsem myslel ve zpusobu ulozeni proste das tkaninu a ty vlakna kdyz se zakoukas na tvuj obrazek tak jdou jednim smerem lip videt- takove cary ti to haze no a druhou vrstvu das o 90 stupnu otoceno ...jak kdyz malujes taky natiras zhora dolu a dalsi vrstvu zprava doleva :-) ....pokud chces zvysit pevnost u vetsich casti muzes posledni 2 vrstvy cilene zdeformovat a udelat po delce ozuby- ty zvysujou pevnost a zabranuji prohybu nebo krutu

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bóďa »

Tak díky. Akorát ještě nevím, jak edělám ty úchyty :( . A z jinýho nárazníku se mi to tam přidělávát nechce, protože je nemam a navíc to je docela měkej plast tak nevim jestli by to chytlo. a ty uchyty nikde nekoupim, je to pridelany k narazniku,...

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bóďa »

Jeste se na to podivam, jak ty uchyty presne vypadaj, jestli se daj udelat taky z laminatu. Jinak jak to mam udelat, aby byl povrch po vyndani hladkej? Nejdriv to vylejt trochu tou pryskyrici a potom pokladat platno a prosycovat? myslim aby po vyndani nebyla videt ta struktura platna, protoze ten naraznik nechci celej zapatlat kytem a nechce se mi s tim tolik kytovat a brousit, precejenom je to docela velka plocha. jo a kolik na to padne asi tak toho platna a pryskyrice? vubec nemam predstavu :(

hrnec09

Příspěvek od hrnec09 »

jako ty úchyty bych z lamina určitě nedělal to jako zase moc nevydrží když si vemeš na jaký velikosti bude uchycena váha nárazníku a prípadně musíš eště počítat s tim že do tebe někdo tukne...jinak až budeš mít kopyto nebo formu tak normálně do ní polož tu tkaninu a začni prosycovat, ta matrice se dostane i na druhou stranu a vytvoří skoro po celý ploše hladkej povrch

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bóďa »

no tak jak ty uchyty mam udelat? myslim si, ze i kdybych tam ty uchyty vdycky jenom nalaminoval z jinyho narazniku, tak je to to samý, protože by se z toho laminátu vytrhly uplně stejně, jako by se vytrhly ty uchyty laminatovy. i kdyz kdybych je ta daval z jinejch narazniku, tak je fakt, ze by se tam daly pridelat tmelem na spoje karoserie,..

hrnec09

Příspěvek od hrnec09 »

:nono: udelej si naky uchyty z plechu a ty tam poto přilaminuj...např. ten uchyt přelaminuj cca 8 vrstvama aby to neco vydrzelo..udelas si osum vrstev přičemž každá bude mít nějakej presah od tý pod ní..takže první vrstva třeba 4x4, druhá 5x5, .... nemusí to bejt ani přesnej tvar prostě jen aby to mělo přesah aspon 0.5 cm

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bóďa »

no von praveze ty uchyty sou docela slozity. ale jeste na to kouknu, jestli to z toho plastu nedelaj zbytecne slozity, jestli by to neslo zjednodusit, ale asi jo, o vejkendu to nafotim. opravdu nevite nekdo jak tak velka plocha to muze bejt ten naraznik? kdyby to bylo tak 1,5 m2, tak to je tak 7-8 metru celkem, kdyz pocitam i ty vrstvy, tak kolik na takovou plochu padne ty pryskyrice?

chico

Příspěvek od chico »

jak uz bylo receno kdyz tu tkanimu radne prosytis pryskirici tak ona prosakne az na formu a udela krasny jednllity povrch- pro perfekt plochy te ale stejne nemine komplet prekitovani i kdyz treba jen tenkou vrstvou protoze i sebelepsi vylaminovani ti zanecha semt am por nebo bublinku na povrchu ale zas 90 procent toho kitu zbrousis a nakonec to hodis do plnice jinak co se tyce uchytu je dobre davat pod tato mista plech pripadne cele konzole s tema presahama souhlasim- otazka kolik na to padne matrose si vem zhruba plochu toho narazniku kdyz vyska je cca 50 cm a delka vcetne kraju cca 2mm tak pri pouziti 5 vrstev ti to udela cca 4-5 m2 tkaniny a to nepocitam prelaminovavani uchytu apod takze na jeden naraznik kdybych to vzal hodne orientacne tak nechas 4,5 - 5,5 m2 tkaniny ..jako to laminovani zas takova tragedie neni ale sranda taky ne hlavne poresit ty uchyty- vim ze kamarad to delal tak ze vytvoril kostru s uchytama z trubicek , plechu a sroubu a tuto konstrukci nasledne vlaminoval do formy s naraznikem mozna by toto stalo za uvahu...jinak na ty piksly je napsano na kolik m2 by to melo vydrzet

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bóďa »

diky za info. jeste se chci zeptat, cim mam nastrikat a vymazat tu formu? Natru to asi takovym tim sajrajtem - barvou na jezirka a tak, co se pouziva ze to nepropusti vodu ale cim vymazat? taky me napadlo tu formu vylepit nejakou izlepou :oops:. nebo ji vyskladat tou potravinarskou folii. na ty uchyty se musim jeste poradne podivat, ale myslim, ze by to z toho plechu mohlo jit vytvorit. sice to bude trochu vyklepavani, rezani a svareni, ale co se da delat. jinak je mi jasne, ze na cim vetsi plose bude ten uchyt upevneny (na nejakym plechu co bude zalaminovany) tak tim to bude pevnejsi a taky se ta vaha rozlozi

chico

Příspěvek od chico »

bóďa píše:diky za info. jeste se chci zeptat, cim mam nastrikat a vymazat tu formu? Natru to asi takovym tim sajrajtem - barvou na jezirka a tak, co se pouziva ze to nepropusti vodu ale cim vymazat? taky me napadlo tu formu vylepit nejakou izlepou :oops:. nebo ji vyskladat tou potravinarskou folii. na ty uchyty se musim jeste poradne podivat, ale myslim, ze by to z toho plechu mohlo jit vytvorit. sice to bude trochu vyklepavani, rezani a svareni, ale co se da delat. jinak je mi jasne, ze na cim vetsi plose bude ten uchyt upevneny (na nejakym plechu co bude zalaminovany) tak tim to bude pevnejsi a taky se ta vaha rozlozi
vymazat tim rozumim udelat fiml mezi formu a laminat ano? toto udela ten lukopren nebo v levnejsim pripade vazelina...stejne jako jsi namazal ten naraznik na vtvoreni formy tak ted tu formu vymazes timto pro vytvoreni polotovaru...lze pouzit i treba rostlinny olej ale ten rychle stece takze ta vazelina je lepsi po vylaminovani ji sundas odmastovacem

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Re: Výroba (kopírování) nárazníků

Příspěvek od bóďa »

ok asi to udelam tou vazezinou no a mam to natrit nejakou tou barvou teda?

chico

Příspěvek od chico »

k cemu to? aby ta forma lip vypadala? toto jsem nikdy neaplikoval tak zkusit to muzes ale myslim ze krom barevne formy nic jineho nedocilis ale kdo vi ...tak doufam ze aspon necim jsem mohl pomoct pak se pochlub vysledky 8)

krulis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krulis »

Flinta píše:sice to nesouvisi s tematem ale napisu to sem... nevite nekdo za kolik se prodava tkanina carbonu?? gramaz ...nevim kolik ma ten co se dava vetsinou na kapoty... mam moznost koupit par m2 ale ani ja ani prodejce nevime jakou to ma hodnotu :? :?
zkus havel-composites myslim ti maji vyber hooooodne velkej ted mi od nich prislo 5m2 tkaniny :)
| http://krulis.net | dneska jsem vyskočil z auta, padl přímo na hlavu a odrazil se deset metrů vysoko, osedlal létajícího koně a proletěl jsem se pod karlovým mostem, nevím o ničem vyjímečným co by se dnes stalo....

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bóďa »

chico píše:k cemu to? aby ta forma lip vypadala? toto jsem nikdy neaplikoval tak zkusit to muzes ale myslim ze krom barevne formy nic jineho nedocilis ale kdo vi ...tak doufam ze aspon necim jsem mohl pomoct pak se pochlub vysledky 8)
ne, ale aby byla hladka, sadra nevsakovala pryskyrici a bylo presně vidět, kde se laminuje - kde mám pokladat latku

Odpovědět

Zpět na „Exteriér - styling a elektronika“