jps píše:je tady téma na laninování
..hele, ale když jsi to nikdy nedělal a chceš to začít prodávat..ehm, asi bych si od tebe nic nekoupil ..hodně štěstí .
To jsem si před založením příspěvku samozřejmě celé přečetl
Nedělal jsem to podle formy, jinak základ laminování mám. Jinak upřímě je mi to jedno, že by sis ode mě nic nekoupil, protože než to budu dělat, tak chci nasbírat co nejvíce informací a vyzkoušet si vylaminovat něco menšího, ale stejným způsobem, abych věděl, jestli to půjde, jaký to bude mít povrch po vyndání atd., aby až budu dělat ty vlastní nárazníky byly co možná nejdokonalejší a aby nebylo poznat, že je to z laminátu

Takže výsledek by měl být takový, že to sice budu dělat poprvé, ale to bude uplně jedno, protože to (snad) bude vypadat dobře a bude to i pevný. Když to tak nedopadne, tak jich víc dělat nebudu a nebudu je samozřejmě prodávat žejo

A navíc si osobně myslím, že to lidi docela kupovat budou, když jenom já vím zatím tak o deseti lidech co chtěl tyhle nárazníky. Origo stojí asi 30 tisíc a z vraku to fakt nesezenes, protoze tech aut v cr je asi tak 15 a moc vraku asi neni

Druhovyroba se samozrejme nedela
chico píše:no tkaninu lze sehnat v ruznych hrubostech treba na rohy a slozitejsi mista bych pouzil tu nejjemnejsi co se prodava na modely je to skoro jak obvaz jemne no a zbytek bych napojoval hrubou ta je zas nejlevnejsi....jinak pokud chces udelat formu a nechces ji z peny nebo sadry tak kdyz jsem delal kopii kapoty na masinu udelal jsem ji tak ze jsem ji zabalil do takove natahovaci folie na potraviny potom nakoupil puncochy a ty jsem navlikl na tu predni kapotu a napustil ji epoxidem tak jsem udelal 2 vrstvy potom tuto krehkou slupku opatrne sundal a zacal vylaminovavat zevnitr tudis protoze ta puncocha je velmi jemna pekne se vytvarovala dle originalu tudis bylo minimum kytovani no a vnitrek jsem uz udelal klasicky plus na zaver uchyty no takze si myslim ze podobnym principem bys to mohl zvladnout
To platno jsem na netu nasel dokonce i jakoze ne tkane (jako latka), ale netkane, že je to cikcak, ale o tom jsem se uz dozvedel v tematu nad nama

O ty potravinarsky folii jsem taky premyslel, ale na ten nárazník to nebudu riskovat, i když možná jo, protože je to tenký a nemuselo by vadit když to bude přes sebe a k tomu laku by to se to mělo chytnout

Z toho epoxidu to asi dělat nebudu, protože by ho to na to padlo asi hodně dost. Co se stane, když to udělam rovnou ze sádry? jako dát ten nárazník do nějaký předem zbouchaný truhly a kolem nárazníku to vylejvat sádrou,..?