5W-30 > kde kupovat?

Vše o úpravách motorů a vyfuků.

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_

Odpovědět
Termik

5W-30 > kde kupovat?

Příspěvek od Termik »

Supřína jezdí téměr odmala na tento olej... Jenže co jsem kupoval tak to bylo za 570Kč/litr což mi přijde dosti při představě, že budu muset motor znovu kompletně naplnit... a kdoví kolikrát ho budu ještě vypouštět že... :roll:

Nevíte o nějakým levnějším, ovšem kvalitním? Žádný frity :nono:
BMW...V8...

Tom_
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: 5W-30 > kde kupovat?

Příspěvek od Tom_ »

Termik píše:Supřína jezdí téměr odmala na tento olej... Jenže co jsem kupoval tak to bylo za 570Kč/litr což mi přijde dosti při představě, že budu muset motor znovu kompletně naplnit... a kdoví kolikrát ho budu ještě vypouštět že... :roll:

ta cena je je jeste levna, nevim co si predstavujes levnejsi a kvalitni? vetsinou to moc nejde k sobe ale obcas se najde , jaky olej si mel predtim, znacku? jinak myslim ze nejlip ti s tvojema problemama pomuze idaho 8) 8)
Audi Coupe Quattro

elviiis

Příspěvek od elviiis »

do supry bych lil spíše olej z vyšším číslem za W (schopnost mazat v točkách) lij tam třeba 10W60 castrol... jiank záleži jak často mněníš olej (kolik ho ročně spotřebuješ možná by se ti vyplatilo koupit malej soudek... nebo se domluv s kámošema kupte soudek a ušetříte...
TOYOTA CELICA CARLOS SAINZ 2.0 TURBO 4WD 153KW 1992 = funny
Skoda Ochcavia f kombajnu f metle na hlinach a i kliiimu ma a samozrejmne hagusy 81KW = daily

Termik

Příspěvek od Termik »

Tom_ píše:
Termik píše:Supřína jezdí téměr odmala na tento olej... Jenže co jsem kupoval tak to bylo za 570Kč/litr což mi přijde dosti při představě, že budu muset motor znovu kompletně naplnit... a kdoví kolikrát ho budu ještě vypouštět že... :roll:

ta cena je je jeste levna, nevim co si predstavujes levnejsi a kvalitni? vetsinou to moc nejde k sobe ale obcas se najde , jaky olej si mel predtim, znacku? jinak myslim ze nejlip ti s tvojema problemama pomuze idaho 8) 8)
Právě že Idaho mi docela nedávno psal že u nich mají nějaký vyzkoušený olej do Super a je snad za 340 Kč nebo kolik.... ale už nevím značku, nic :( Asi mu spíš napíšu na ICQ, až tam bude..

Jinak celou dobu se tam leje Castrol Edge 5W-30 8)
BMW...V8...

Anděl
Moderátor

Příspěvek od Anděl »

Termik píše:
Tom_ píše:

Právě že Idaho mi docela nedávno psal že u nich mají nějaký vyzkoušený olej do Super a je snad za 340 Kč nebo kolik.... ale už nevím značku, nic :( Asi mu spíš napíšu na ICQ, až tam bude..

Jinak celou dobu se tam leje Castrol Edge 5W-30 8)
Určitě bych volil nějaký 5W50 nebo 10W60. 8) Chceš jít z výkonem nahoru, takže i olej se bude více zahřívat a ten 5W30 to nebude dobře snášet. :?:
Mitsubishi Eclipse GSX 4x4 turbo r.v 1992 - Prodám
Eagle Talon FWD turbo - Prodám
Škoda Felicia Pick-UP r.v. 2001 50kw
Honda VF 750C Magna 65kw

Sokolda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sokolda »

Já ti můžu nabídnout a doporučit: http://www.e-valvoline.cz/index.php?p=p ... 0-(5Litru)

hodně ho berou pro BMW, řekněme za 1100,-vč DPH/5L

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

do supriny pouez 15w60 nebo 20W60, pokud budes jezdit zimu zamen 60tku za 50tku ale nic jiného, 5W je na tyhle motory moc řídké, kluci ze supracenta u frnafurtu jezdí 20W60 celej rok a jejich auta maj bez GO nabehání pres 300tis..

ne vzdy nizší číslo zanmená lepsí olej .. 20W60 odmotulu je plná synt. kterou outzívají treba racingová eva, subinky atd..

jinak cena je cca 800,- kč/ 2l a ty pocítej s výmenou každých 3,5-4,5tis km ( max 5tis )

pokdu nemáš na olej tak se doté go ani nepoustej protoze az to budes po go zajíždet budes menit po cca 500, 1500 a 2,5tis km :D

Sokolda : valvoline je dobre, behá mi v 325i ale bohužel do supry se vubec neosvedcil ( stejen jako 10W60 od castrolu - okamzite cerné vacky ), i když by mel mít stejnou teplotní odolnost - bohuzel nemá :(

Hlavne do toho nelej nic smolibden sulfidem :( dali smeto do tří motoru po GO ( doporucil jsme to na základe refencí z 200sx fora ) a zacala se pridírat olejová čerpadla.. nevím cím to je ( 200sx má planetové tohle klasickou pumpu ) alemolibden sulfid se v této sezone neosvedcil :(
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz

Termik

Příspěvek od Termik »

Ok, takže 20W60... půjde tam :D
Já na olej mám ale proč se nezeptat že... navíc při každý výměně touto informací ušetřím skoro tisícovku což je docela dobrý řekl bych :D (a že mě čeká těch výměn dosti :D )..

Díks 8)

Generics: Zkus prosím zjistit specifikaci těch olejů co jsme se bavili... Kdyby to bylo něco takový tak by to byla šupa 8)
BMW...V8...

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Termik píše:Ok, takže 20W60... půjde tam :D
Já na olej mám ale proč se nezeptat že... navíc při každý výměně touto informací ušetřím skoro tisícovku což je docela dobrý řekl bych :D (a že mě čeká těch výměn dosti :D )..

Díks 8)

Generics: Zkus prosím zjistit specifikaci těch olejů co jsme se bavili... Kdyby to bylo něco takový tak by to byla šupa 8)
pokud budes kupovat jindeneusetríš litr :) tech 906,-kč/ 2L mám jen pro lidi od super , velkoodberatele a pár vyvolených for, ofiko cena motulu ( kterou musím oficiálně dodrzet :( ) je neco přes 1200,- / 2L

:wink: :?:

jinak pokud s genericsem resíte nejaké oleje , hod mi alepson do SZ jaké at neresíš neco co uz vyřeseno je :) uvedom si ze nejde o to mát conejlepsí specifikaci, ale co nejvíce sepriblížit specifikaci, pro kterou byl ten motor pred 25ti lety staven... v tom máš základ pro mozný uspech..
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz

Odpovědět

Zpět na „Tuning motoru + výfuky“