jak sundat chrom z plastu ???

Plasty, spoilery, čirá optika, neony, zadní lapmy, křídla a tak dále, to najdete v této kategorii.

Moderátoři: Fáboš, Jardafox

Odpovědět
HANYSx

jak sundat chrom z plastu ???

Příspěvek od HANYSx »

jde mi konkretně o zrcátka, maj bejt v barvě auta, ale z chromu by se to loupalo tak ho chci odstranit, pak stříknout základem na plasty a pak nalakovat, ale ten chrom na tom sviňsky drží...

tom28
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tom28 »

Vyměň je s někým kdo chce zase chromový :)

MComb

Příspěvek od MComb »

tom28 píše:Vyměň je s někým kdo chce zase chromový :)
Asi nejjednodušší cesta 8)

Voyager

Re: jak sundat chrom z plastu ???

Příspěvek od Voyager »

šmirglem

HANYSx

Příspěvek od HANYSx »

tom28 píše:Vyměň je s někým kdo chce zase chromový :)
:lol: to už bohužel nejde, jedno už je skoro oloupaný

HANYSx

Příspěvek od HANYSx »

Voyager píše:šmirglem
samozřejmě je to možnost, ale aby to nebylo na tejden musel bych vzít dost hrubej a pak bych musel před lakovánim eště plnit a znovu brousit což se mi nechtělo :lol: ale asi to jinak stejně nepude...

...

Příspěvek od ... »

jemne to obrousit pod vodou a co nekde sehnad v barve ne v chromu?
nejkrasnejsi pohled na svet je z VW sedacky :)
VW Transporter, VW brouk speedster, VW polo GTi 16V

NeviM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NeviM »

zkus ty zrcatka nahrat horkovzuskou nebo aspon fenem a smeruj to na ten chrom, aby se to teplo rozvedlo tim chromem a treba se to trochu uvolni, odlope nebo to aspon pujde lip dolu,.. ale pozor, je to jenom moje nepotvrzena teorie! :) at se ti to zrcatko neroztece :)
Renault Safrane BITURBO Baccara Quadra 262hp (long-term reconstruction)
Renault Safrane V6-24v Baccara manual 190hp (daily car)

HANYSx

Příspěvek od HANYSx »

NeviM píše:zkus ty zrcatka nahrat horkovzuskou nebo aspon fenem a smeruj to na ten chrom, aby se to teplo rozvedlo tim chromem a treba se to trochu uvolni, odlope nebo to aspon pujde lip dolu,.. ale pozor, je to jenom moje nepotvrzena teorie! :) at se ti to zrcatko neroztece :)
tohle mě taky napadlo a bohužel to nefunguje... pomohlo to u zrcátka kde byl ten chrom trochu porušenej a začínal se na jednom místě odlupovat, tak nahřejvat od porušenýho místa a postupně odlupovat, ale to druhý zrcátko je zřejmě dobře udělaný a ani po nahřátí to vůbec nejde :(

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bóďa »

HANYSx píše:
NeviM píše:zkus ty zrcatka nahrat horkovzuskou nebo aspon fenem a smeruj to na ten chrom, aby se to teplo rozvedlo tim chromem a treba se to trochu uvolni, odlope nebo to aspon pujde lip dolu,.. ale pozor, je to jenom moje nepotvrzena teorie! :) at se ti to zrcatko neroztece :)
tohle mě taky napadlo a bohužel to nefunguje... pomohlo to u zrcátka kde byl ten chrom trochu porušenej a začínal se na jednom místě odlupovat, tak nahřejvat od porušenýho místa a postupně odlupovat, ale to druhý zrcátko je zřejmě dobře udělaný a ani po nahřátí to vůbec nejde :(
je, tamto sem psal ja :). a co to druhy zrcatko jenom zdrsnit a nastrikat plnicem pred lakem?
3x Renault Safrane Hartge Biturbo

HANYSx

Příspěvek od HANYSx »

bóďa píše:
HANYSx píše:
je, tamto sem psal ja :). a co to druhy zrcatko jenom zdrsnit a nastrikat plnicem pred lakem?
jj takhle to asi dopadne páč na to nemam nervy :lol: ale mam zkušenost, že se z chromu i zdrsněnýho barva oloupe, přemejšlel sem třeba to stříknout ňákym zinkovim sprejem po zdrsnění a pak teprve plnič, že by se možná ta barva se zinkovejma částicema na ten chrom chytla líp...

máca

Příspěvek od máca »

co barvozrout?

HANYSx

Příspěvek od HANYSx »

máca píše:co barvozrout?
taky sem nad tim uvažoval, ale ten chrom asi žádná chemie nerozpustí, je to přeci kov... a neni nikde porušenej, aby ten barvožrout separoval chrom od plastu a pak to šlo snadno sloupat, takže sem to zavrhnul, ale asi se eště na to zeptám u mýho prodejce autolaků, zatim mi vždy dobře poradil

HANYSx

Příspěvek od HANYSx »

tak sem se právě vrátil od prodejce: zinkovej spray nee, držel by sice k chromu jak sem předpokládal, ale barva nebo plnič by nedržela správně na něm... barvožrout taky ne a to přesně z důvodu jež sem zmínil o přízpěvek výše
za to sem se dozvěděl, že existuje interaktivní základ kterej by měl zařídit správné spojení barvy(plniče) s chromovym podkladem... takže obrousit chrom 1000vkou nebo podobnou hrubostí šmirglu, nastříkat timhle základem a buď plnit nebo rovnou lakovat
tak sem fakt zvědav jak to dopadne :?:

Odpovědět

Zpět na „Exteriér - styling a elektronika“