jak sundat chrom z plastu ???
jak sundat chrom z plastu ???
jde mi konkretně o zrcátka, maj bejt v barvě auta, ale z chromu by se to loupalo tak ho chci odstranit, pak stříknout základem na plasty a pak nalakovat, ale ten chrom na tom sviňsky drží...
Re: jak sundat chrom z plastu ???
šmirglem
samozřejmě je to možnost, ale aby to nebylo na tejden musel bych vzít dost hrubej a pak bych musel před lakovánim eště plnit a znovu brousit což se mi nechtěloVoyager píše:šmirglem

zkus ty zrcatka nahrat horkovzuskou nebo aspon fenem a smeruj to na ten chrom, aby se to teplo rozvedlo tim chromem a treba se to trochu uvolni, odlope nebo to aspon pujde lip dolu,.. ale pozor, je to jenom moje nepotvrzena teorie!
at se ti to zrcatko neroztece 

Renault Safrane BITURBO Baccara Quadra 262hp (long-term reconstruction)
Renault Safrane V6-24v Baccara manual 190hp (daily car)
Renault Safrane V6-24v Baccara manual 190hp (daily car)
tohle mě taky napadlo a bohužel to nefunguje... pomohlo to u zrcátka kde byl ten chrom trochu porušenej a začínal se na jednom místě odlupovat, tak nahřejvat od porušenýho místa a postupně odlupovat, ale to druhý zrcátko je zřejmě dobře udělaný a ani po nahřátí to vůbec nejdeNeviM píše:zkus ty zrcatka nahrat horkovzuskou nebo aspon fenem a smeruj to na ten chrom, aby se to teplo rozvedlo tim chromem a treba se to trochu uvolni, odlope nebo to aspon pujde lip dolu,.. ale pozor, je to jenom moje nepotvrzena teorie!at se ti to zrcatko neroztece

je, tamto sem psal jaHANYSx píše:tohle mě taky napadlo a bohužel to nefunguje... pomohlo to u zrcátka kde byl ten chrom trochu porušenej a začínal se na jednom místě odlupovat, tak nahřejvat od porušenýho místa a postupně odlupovat, ale to druhý zrcátko je zřejmě dobře udělaný a ani po nahřátí to vůbec nejdeNeviM píše:zkus ty zrcatka nahrat horkovzuskou nebo aspon fenem a smeruj to na ten chrom, aby se to teplo rozvedlo tim chromem a treba se to trochu uvolni, odlope nebo to aspon pujde lip dolu,.. ale pozor, je to jenom moje nepotvrzena teorie!at se ti to zrcatko neroztece

3x Renault Safrane Hartge Biturbo
jj takhle to asi dopadne páč na to nemam nervybóďa píše:je, tamto sem psal jaHANYSx píše:tohle mě taky napadlo a bohužel to nefunguje... pomohlo to u zrcátka kde byl ten chrom trochu porušenej a začínal se na jednom místě odlupovat, tak nahřejvat od porušenýho místa a postupně odlupovat, ale to druhý zrcátko je zřejmě dobře udělaný a ani po nahřátí to vůbec nejdeNeviM píše:zkus ty zrcatka nahrat horkovzuskou nebo aspon fenem a smeruj to na ten chrom, aby se to teplo rozvedlo tim chromem a treba se to trochu uvolni, odlope nebo to aspon pujde lip dolu,.. ale pozor, je to jenom moje nepotvrzena teorie!at se ti to zrcatko neroztece
. a co to druhy zrcatko jenom zdrsnit a nastrikat plnicem pred lakem?

taky sem nad tim uvažoval, ale ten chrom asi žádná chemie nerozpustí, je to přeci kov... a neni nikde porušenej, aby ten barvožrout separoval chrom od plastu a pak to šlo snadno sloupat, takže sem to zavrhnul, ale asi se eště na to zeptám u mýho prodejce autolaků, zatim mi vždy dobře poradilmáca píše:co barvozrout?
tak sem se právě vrátil od prodejce: zinkovej spray nee, držel by sice k chromu jak sem předpokládal, ale barva nebo plnič by nedržela správně na něm... barvožrout taky ne a to přesně z důvodu jež sem zmínil o přízpěvek výše
za to sem se dozvěděl, že existuje interaktivní základ kterej by měl zařídit správné spojení barvy(plniče) s chromovym podkladem... takže obrousit chrom 1000vkou nebo podobnou hrubostí šmirglu, nastříkat timhle základem a buď plnit nebo rovnou lakovat
tak sem fakt zvědav jak to dopadne
za to sem se dozvěděl, že existuje interaktivní základ kterej by měl zařídit správné spojení barvy(plniče) s chromovym podkladem... takže obrousit chrom 1000vkou nebo podobnou hrubostí šmirglu, nastříkat timhle základem a buď plnit nebo rovnou lakovat
tak sem fakt zvědav jak to dopadne