Leštění hliníku

Plasty, spoilery, čirá optika, neony, zadní lapmy, křídla a tak dále, to najdete v této kategorii.

Moderátoři: Fáboš, Jardafox

Odpovědět
Pustil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pustil »

renm píše: šmirgl pod vodu, a nějakej filc s nějakou pastou...je to jak broušení laku... 8) Takže podobné postupy...
A výsledek vypadá takhle :)
Přílohy
kolo2.JPG
kolo2.JPG (77.66 KiB) Zobrazeno 3388 x
in loving memory of http://moje.auto.cz/Pustil/oplis.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Mazda 323 BG GT - weekend car
Mazda RX-7 FC - new project

kentoya

Příspěvek od kentoya »

nevím proč tam máš toho smileho :)

ona fotka hodně schová, vypadají pěkně, ale z tohohle úhlu není poznat kvalita leštění

nechci se navážet nemám to v úmyslu, ale zajímalo by mě jak dlouho stejné kolo děláš ty a jak dlouho idaho a k tomu konečný výsledek, z vlastní zkušenosti vím, že jak jednou šáhneš na hliník smirkem, strašně dlouho to flanelem doháníš a málokdy je to ono jako bez smirku

ale na fotce to vypadá slušně
IQ sice stylingem nenahradíš, taboo ti ho taky nezvedne, ale dokáže rozšířit brutálně obzory :D
http://www.odtahove-sluzby.cz

Pustil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pustil »

kentoya píše:nevím proč tam máš toho smileho :)

ona fotka hodně schová, vypadají pěkně, ale z tohohle úhlu není poznat kvalita leštění

nechci se navážet nemám to v úmyslu, ale zajímalo by mě jak dlouho stejné kolo děláš ty a jak dlouho idaho a k tomu konečný výsledek, z vlastní zkušenosti vím, že jak jednou šáhneš na hliník smirkem, strašně dlouho to flanelem doháníš a málokdy je to ono jako bez smirku

Dělám to už strašně dlouho (tyhle kola) a jsem si jistej že nedosahuju takový kvality jako Idaho, ale z těch kol mám radost (můj první větší stylingovej počin) proto ten smile.
in loving memory of http://moje.auto.cz/Pustil/oplis.html" onclick="window.open(this.href);return false;

kentoya

Příspěvek od kentoya »

tak potom byl na místě, připadlo mi to jinak
IQ sice stylingem nenahradíš, taboo ti ho taky nezvedne, ale dokáže rozšířit brutálně obzory :D

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Pustil píše:
kentoya píše:nevím proč tam máš toho smileho :)

Dělám to už strašně dlouho (tyhle kola) a jsem si jistej že nedosahuju takový kvality jako Idaho, ale z těch kol mám radost (můj první větší stylingovej počin) proto ten smile.
kvalitu zatím nemám extra dotaženou ( respektive mám špatné nástroje na huře dostupná místa ale už to řeším ) ale na rovinu tyhle dve kola ( už podle fotky ) zvládnu trošku lépe za cca 5-6 hod práce..
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz

mildatuning
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mildatuning »

Urcite to je lepsi nebrousit a rovnou to lestit.. ale za predpokladu ze je ten hlinik v dobrem stavu.. Na tech kolech jsme se potykali s odrenymi misty.. a ochranym lakem... takze jina moznost nez to obrousit nam nezbyvala.. A na to ze to jsou nase prvni kola co jsme lestily tak jsme spokojeni.. Jinak jaky mas postup na lesteni Idaho , pokud to neni tajny.
Diky

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

mildatuning píše:Urcite to je lepsi nebrousit a rovnou to lestit.. ale za predpokladu ze je ten hlinik v dobrem stavu.. Na tech kolech jsme se potykali s odrenymi misty.. a ochranym lakem... takze jina moznost nez to obrousit nam nezbyvala.. A na to ze to jsou nase prvni kola co jsme lestily tak jsme spokojeni.. Jinak jaky mas postup na lesteni Idaho , pokud to neni tajny.
Diky
už jsme to tu nekde psal, tak trošku pohledej, jde o správnou kombinaci plátených kotouču a brusných past s ohledem na obvodovou rychlost kotouče..
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.

kentoya

Příspěvek od kentoya »

ad idaho

taky se učím rozleštovat sisálem, aby ta svině netahala hliník :D

spyker
Moderátor

Příspěvek od spyker »

for idaho:hele a todle by si svedl???
Obrázek
je tam dost záhybů :P
spyk eR a taky mame Goofy cabRio dost

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

spyker píše:for idaho:hele a todle by si svedl???
Obrázek
zvládnu to al ebude to sakra pracné a projeví se to na cene, počkej až budu mít více zkušeností :D

spyker
Moderátor

Příspěvek od spyker »

Idaho píše:
spyker píše:for idaho:hele a todle by si svedl???
Obrázek
zvládnu to al ebude to sakra pracné a projeví se to na cene, počkej až budu mít více zkušeností :D
dobře no 8) ale nevím jestli je ještě budu mít :?:
spyk eR a taky mame Goofy cabRio dost

blah

Re: Leštění hliníku

Příspěvek od blah »

NA PRODEJ!!!!!!
Brock B1 17" 5x100
http://tuning-forum.org/viewtopic.php?f=89&t=117931" onclick="window.open(this.href);return false;

Vasekk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vasekk »

blah píše:http://forums.vwvortex.com/zerothread?id=3680224&page=1

rychlolesteni limcu kol :D
No nechtěl bych tam strčit prst :D
SKODA SUPERB
Golf 1 Cabrio Karmann

Fugo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fugo »

ono to zas tak rychle nejde, dělal jsem to takhle na vyvažovačce, zapnul jse ji tak aby stále točila a už se leštilo, výsledek byl velice dobrý, kola byla po rovnání a sváření (kus chyběl). A taky jsem pár krát brnknul prstama o loukoť ale zas tak strašný to nebylo, pokud nemáš prsty proti směru točení ak ti to nic neudělá.
BMW 750iAL BiTurbo PRODÁNO, nyní KAWASAKI ZX10R
>>>Pneuservis, Klimatizace<<<
>>>Antény a satelity<<< http://www.volny.cz/antenysatelity

Pustil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pustil »

Tak pokud je to potřeba brousit tak je tenhle postup mazec, jinak bych asi zůstal věrnej odstraňovači laku ( thanks to m1tv), na límce je to úplně super.

CRX_Zamek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CRX_Zamek »

Můžu potvrdit 8) ,ale bacha!GUM.RUKAVICE si radči vemte :lol:
Jinak ten způsob leštění je GOOD
My nick zam3k_crx!

Brutus
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brutus »

Než sem viděl ty fotky, tak sem to chtěl napsat, že se to dá leštit přímo takhle na autě. :lol: Ale někdy bych chtěl naživo srovnat výsledek leštění idahovo způsobem leštění proti tomu, jak leští kluci z lestimekola.cz - protože z toho padli na prdel i německý leštiči a teď si to nechávaj leštit u nich :o) A z fotek nejde poznat absolutně nic - taky umim vyfotit podrápaný kolo tak, že bude vypadat jako pecka :ja_nic:
E30 kundokábrolap
www.mrdna.cz

máca

Příspěvek od máca »

Brutus píše:Než sem viděl ty fotky, tak sem to chtěl napsat, že se to dá leštit přímo takhle na autě. :lol: Ale někdy bych chtěl naživo srovnat výsledek leštění idahovo způsobem leštění proti tomu, jak leští kluci z lestimekola.cz - protože z toho padli na prdel i německý leštiči a teď si to nechávaj leštit u nich :o) A z fotek nejde poznat absolutně nic - taky umim vyfotit podrápaný kolo tak, že bude vypadat jako pecka :ja_nic:
takhle sem zkousel lestit ty balikovo kola,on na tachaci 120 a ja u kola a drzel sem tam 400 smirek a skoro to nebylo znat,ale uz sem zjistil, ze sem mel moc jemnej na zacatek :lol: jinak kdyz se to kolo toci, tk si davas setsakra bacha abys tam nestrcil koliky :lol:

jps

Příspěvek od jps »

nechce se mi to číst celý, ale ten alu magic se prodává na topmoto.cz 8)

Bobik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bobik »

a jak potom s údržbou vyleštěných kol. Mám slitinu nerez - hliník. Nebo zalakovat něčím bezbarvým? Ale čím? Nebo jednou za čas lehce přeblejsknout?
PODPIS PODPIS PoDpIs

Mike Mad
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike Mad »

jaky pouzivate odstranovac starych nateru? ja mam Obrázek tohle a jde to, ale strasne pomalu, musim i treba 3krat jednu vrstvu.

a jeste potrebuji radu jak na zoxidovana mista? na kolech je par fleku kde byl lak v pytli. musim to vybrousit nebo je na to nejaka chemie treba?
Volkswagen Jetta Mk2 Coupe US&A 2.0 16V ABF ... reconstruction
Volkswagen Bora Variant 1.9TDI ARL ... daily

rocky123

Příspěvek od rocky123 »

hele ja sem to zkusil jen tak v garazi..neni to uplne stopro..ale na poprve to jde...(fota nejsou aktuALNI)tedka sli do laku,ten odstranovac barvy sem koupil za 114kc a slo to napoprve.+ veci k tomu a bylo.(z globusu)jen sem zkousel limce...i tak sem to delal nejakou chvili,.omluvte mobil..

http://www.ukazto.com/?img=2329572,koloe.jpg
http://www.ukazto.com/?img=2329537,kola8.jpg

Ilegaltuner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilegaltuner »

aktuální dílo :D , ale ještě není 100% hotovo
Přílohy
IMG_0002.jpg
IMG_0002.jpg (90.92 KiB) Zobrazeno 3231 x
Commodore B 3.0 24V Nitro
Audi A8 D3 4,2i

rocky123

Příspěvek od rocky123 »

taky pekny...me se nechtelo je delat cely...cas je drahy...doma to delat jen s vysokorychlostni tuzkovou vrtackou a rucni karbinou...to neni jako profesionalni..

Velbloud
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Velbloud »

Rocky - fakt pěkný ;o) - prosím Tě jak se jmenuje ten odstraňovač a kde jsi ho koupil??

a měl bych další otázku, asi před rokem mi tu někdo poradil, že v Hornbachu se dá koupit leštící sada (sada past na leštění) nevíte náhodou ve kterým oddělení ji najdu a jak se jmenuje???

Protože jsem jí tam hledal a ani prodavači nechápali co vlastně chci ;o) - po případě jestli víte kde jinde bych mohl koupit leštící pastu na hliník.. díky ;o)
Obrázek Corsa B Sport 1.4 16V (X14XE) - Hyundai Getz 1.5 16V CRDI VGT Champion

rocky123

Příspěvek od rocky123 »

velbloud:

bydlim kousek od prahy,kde maj barvy a laky ,proste odstranovac starych nateru.. a tu sadu sem koupil v globusu v dablicich....byli tam 2 pasty,filcovy kotouc,ale kup si cely velky filc a vyrezej si kotouce..a ovci vlnu sem koupil ,taky kotouc,tim to pak dolestis...

Ilegaltuner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilegaltuner »

kotouče i pasty na aukru :wink:
Commodore B 3.0 24V Nitro
Audi A8 D3 4,2i

Mike Mad
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike Mad »

ja kupoval primo na prodejne v praglu http://www.brusivo-luko.cz 8) ... mate na webu i spoustu uzitecnych informaci :D
Volkswagen Jetta Mk2 Coupe US&A 2.0 16V ABF ... reconstruction
Volkswagen Bora Variant 1.9TDI ARL ... daily

rocky123

Příspěvek od rocky123 »

jeste bych chtel vedet....kdyz je to vylesteny musis se to prelakovat nebo nechat jen tak?je na to nejaky specialni lak??diky za odpoved..

cetl sem tady v nejakem topicu,ze se to nema lakovat jen osetrit nejakym olejem ..co je lepsi'?

...

Příspěvek od ... »

nooo myslim ze je lepsi kdyz se to nicim vezme :D sul to moc rado nema :D mam vylestenej motor a nak sme to neosetril nebo tak nak a desny parkrat to musim preject abyto bylo pekne leskli
nejkrasnejsi pohled na svet je z VW sedacky :)
VW Transporter, VW brouk speedster, VW polo GTi 16V

Odpovědět

Zpět na „Exteriér - styling a elektronika“