Jakou kameru do 15.000 kč

Vše co se točí kolem počítačů, her, mobilů a elektroniky

Moderátor: Rudi

Ondras
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Jakou kameru do 15.000 kč

Příspěvek od Ondras »

Pozor na Panáky, tříčipová technologie v této třídě je značné zlo a marketingový trik. Používají miniaturní chipy - 1/6" s rozlišením pouhého půl megapixelu! To je tak tak dost pro video ve std. rozlišení. Pro potřeby HD výstupu se to prostě interpoluje. Kamera opět umí jen 1080i.
|\/| /\ '|' | '/. ~ < | \/ | < ~ \/ | |< <> |\|

Roume-n
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roume-n »

tak dobre, sme presvedcil, zejtra jdu omrknout shopy, kolik by stala ta sanyo... a kdyz ju nenajdu v rozumny cene, tak si ji objednam z netu... diky moc za rady, ja se v tom vazne nevyznam...
Yesterday is history. Tomorrow is a mystery. Today is a gift.

Ondras
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

nnz, hlavně si tu kameru pořádně osahej, pokud bude k dispozici. To jak se ti drží, je taky dost důležité.

Roume-n
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roume-n »

tak jsem zasel omrknout obchody, a vsude stala okolo 500£, tak jsem ji v patek objednal z netu za 418£ s kartou 8GB [karty si uz pak dokoupim] no a v pondeli mi prisla jen tak karta a volali mi, ze maj hrozne moc problemu z ukradenejma kartama, nepovolenyma platbama, a tak si to musi overit... no tak si to overili a kamera by mela prijit kazdym dnem.. uz se nemuzu dockat..

Roume-n
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roume-n »

kameru uz mam nekolik dni doma, zatim jsem nemel moc casu to nak zkoumat podrobne... ale videa ve fullHD mi notebook neprehraje, nebo se strasne trhaj a stejne tak o trochu mensi kvalita pokud je tam 60 snimku, tak se trhaj.. No pockam si az si koupim dobry stolni pocitac, nema cenu kupovat tak drahy notebook.... ale jinak jsem spokojenej, tak diky moc za rady....

Ondras
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

Tak gratuluju!

1080i30fps nebo 720p60fps v H264 kompresi jsou už poměrně náročné na přehrávání. Mám dobrou zkušenost s přehráváním pomocí balíku ffdshow-tryouts. Dříve byl problém 1080i v H264 přehrát, v nových verzích už to chodí jak po másle.

Stolní počítač s 4 jádrovým CPU a dostatkem paměti je nanejvýš vhodný pro práci s HD videem.

Sova

Příspěvek od Sova »

Fáboš píše:http://www.4men.cz/hitech/panasonic-sdr ... ml?id=1331

co tahle? jak myslíte, že to bude s kvalitou pořízenýho videa?
Do toho nechoď, pokud chceš kvalitní záznám...tahle kamera je o třech věcech:prachuodolná, nárazuodolná do 1.2 M a o kompaktnosti...z té pramení jeden zásadní problém...je maličká a průměrnému chlapovi se ve dlani hodně blbě drží :wink:

Optika ubohá, jen CCD...kamera na pamětovky má smysl jedině v případě, že natáčí ve FullHD...(SDR-SD9 jasný king)

Nechce se mi tu psat román...takže co se týče cenového omezení tvého, tak jednoznačně MiniDV 3CCD (trojčipovka...každý čip má na starosti jednu základní barvu spektra tzn. červená, zelená modrá (RGB) ve výsledku, víc odstínu barev tzn. kvalitnější záznam.
Takže dále...značka...Panasonic...nechce se mi momentálně rozepisovat proč zrovna on, ale je to tak...
3CCD MiniDv od Panasonicu=špičkový objektiv Leica

Hadr nebrat...na dovolené ti kamera spadne, HDD je háklivé médium...kamerky se dělaj v Asii za misku rýže...pak ti ji spravuje čech za 400 Kč na hodinu, k tomu si ještě připočti šílené ceny náhradních originálních dílů a takové nevinné bác v chorvatsku s kamerkou se rovná nerentabilní oprava...
Jak u levných kamer co nahravají na karty, nebo HDD dochází ke komprimaci videozáznamu, což není :nono: zkráceně řečeno, miniDV je sice stará technologie, ale za tu dobu vyšperkovaná do dokonalosti, navíc ve spojitosti s 3CCD technologií 8) O složitosti střihu videa s kamerou se záznamem na HDD nebo na kartu ani nemluvě....opět miniDV jasný vítěz...

za celou dobu sem se nezmínil o kamkordérech na miniDVD, nýbrž toto je naprosto :wc:

Takže vol jednoznačně:
http://panasonic.cz/vyrobek.aspx?id=BAF_4479
Cléon & Fonte

Sova

Příspěvek od Sova »

Roume-n píše:tak to trochu ozivim, doufam ze si nekdo vsimne....

Chci si koupit kameru v cenove relaci kolem 20 000,- max. 25.... budu si ji kupovat v Agnlii tak pocitam, ze by mohla bejt levnejsi...

moc se v tom nevyznam. Hodne lidi rika, ze miniDV je nejlepsi volba, ale ja nevim, chtel bych spis jit z dobou,
premyslim o kamere s HDD a HighDefinition, otazka je esi to ma cenu v te cenove relaci... a jaky vyznam ma pro me HD? jsem schopny to vubec nejak vyuzit na normalnim PC a TV...
Kameru chci hodne vyuzivat, driv sem mel sony DCR .... digital 8, kvalita nic moc, ale tocil jsem a strihal porad nez mi ji ukradli...

dekuji velice za pripadne rady a nazory...
stručně řečeno SDR-SD9 v této cenové kategorii nejlepší FullHD kamera vůbec...
mimojiné nejmenší FullHD kamera světa...
Cléon & Fonte

Ondras
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

Sova píše:stručně řečeno SDR-SD9 v této cenové kategorii nejlepší FullHD kamera vůbec...
mimojiné nejmenší FullHD kamera světa...
Stručně řečeno se jedná o kameru s nízkým rozlišením a lowend čipy 1/6" s pouhými 520000 efektivními pixely, což je 4x méně než je nezbytně nutné pro 1080p. To, že jsou čipy tři, nic v ohledu k rozlišení neřeší, dřív už jsem tu psal, proč nemá 3CCD ve spotřební kategorii význam a proč je spíše na škodu. Vždy po jednom pixelu z každého čipu dává jeden "barevný" pixel na výstupu kamerové části. V podstatě panasonic míchá pojmy subpixel a pixel. Takže tato obyčejná kamera jen obraz v nízkém rozlišení upscaluje na fullHD. Nic víc.

Mimo jiné se nejedná o nejmenší FullHD kameru světa. Zde dříve zmiňovaná HD1000 je menší a lehčí.

Nicméně, Sovo, jsi důkazem, že marketing Panasonicu občas narazí na úrodnou půdu.

Sova

Příspěvek od Sova »

HD 1000 zvládne pouze 4 GB SDHC...to je na kameru za 25 tisíc velmi, velmi trapné...
Cléon & Fonte

Ondras
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

Sova píše:HD 1000 zvládne pouze 4 GB SDHC...to je na kameru za 25 tisíc velmi, velmi trapné...
Zase vedle, nevadí. HD1000 podporuje 8GB SDHC, což je při 1080i 1:30h a 720p 2h. Navíc má kamera přímou podporu USB disků. HD1010 podporuje 32GB SDHC. Kamera stojí okolo 11 tisíc.

Sova

Příspěvek od Sova »

Aha...dík za info...za 11 tisíc je to super nabídka...
Cléon & Fonte

Odpovědět

Zpět na „IT sekce“