náhon předek/zadek

Vše o úpravách motorů a vyfuků.

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_

peter cz

náhon předek/zadek

Příspěvek od peter cz »

čau lidi, myslíte že by šlo auto jako je třeba mini cooper s náhonem na předek předělat náhon na zadní kola ? a nezmenšil by se kufr ? a prošel by pak technickou ? a kolik by to stalo ?

javim hodně otázek najednou
předem dík

Shelby
Kontaktovat uživatele:

Re: náhon předek/zadek

Příspěvek od Shelby »

:D vazne ne. pokud na to ktere auto sezenes prevodovku (coz uz ted troskotas) tak potom musis vyresit kudy kardan, kam s diffem (pod kufr urco ne, to by jsi ho urval, takze ho "zapustit" do kufru tim padem snizis jeho objem, sehnat zadni napravu co je na to pripravena... te prace...
secteno podtrzeno, radsi koupit jine auto
a technicka :smich2:
Naposledy upravil(a) Shelby dne 24 zář 2008 19:21, celkem upraveno 1 x.
Mazda MX3 1.8l V6@2.5l V6 -> Mondeo 2002 2.0TDDI -> Mondeo 2009 TDCI TitaniumX, Fiesta XR2i 1.6 @ 130Hp, Fiat 126RR bambino rapido prototipo, Fiat 126P retro style, Ford Transit 2.5D a už bych chvilu neměl další krám kupovat, zatím stačí :D

fakie vw
Kontaktovat uživatele:

gti

Příspěvek od fakie vw »

Přesně tak a proč to vůbec chceš dělat?
VW golf II GT 1.8Turbo

peter cz

Příspěvek od peter cz »

no jo ja vim ja mam nekdy blby napady :lol: ale to auto se mi proste liby ale rikal sem si ze predohrah neni moc podle miho gusta a ze by to mohlo lip jezdit :D

Ivan
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan »

peter cz píše:no jo ja vim ja mam nekdy blby napady :lol: ale to auto se mi proste liby ale rikal sem si ze predohrah neni moc podle miho gusta a ze by to mohlo lip jezdit :D
Koukám, že na to jdeš s rozmyslem...

Idaho
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: náhon předek/zadek

Příspěvek od Idaho »

nic takového neprojde legální TK..

ale jinak jak se říká nic není nemožné :)

..třeba i corolla E9 hatch 4x4 a dopovanej kompresorem :D
Je mezi námi stále více lidí, kteří poskytují konzultace a vědí jak se co má udělat, ale stále méně tech kteří do udělat dokáží.
web : www.dicompracing.cz / www.jdmengines.cz

peter cz

Příspěvek od peter cz »

no a nebo dat rovnou motor dozadu... ale to us je asi trochu moc :lol:

AlesShi

Příspěvek od AlesShi »

vsechno jde, zalezi na rozpoctu :lol:

AlesShi

Příspěvek od AlesShi »

peter cz píše:no a nebo dat rovnou motor dozadu... ale to us je asi trochu moc :lol:
to mas razdva

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

jiné auto..tohle by bylo asi nadlouho a možná by stím byly problémy jak na STK tak při pozdějším prodeji
ted smrdím po naftě :-)

podporuji: http://www.neo2011.cz/

scryper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od scryper »

OT: já nevim, ale já měl za to, že přední/zadní náhon neexistuje...jenom horní a spodní a že u aut je to pohon předních/zadních kol...ale možná jsem ve škole nedával pozor a on to taky neni objem, ale obsah motoru... :shock: :shock: :shock:

...nebo si pletu dojmy s pojmy?? :lol:

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

scryper píše:OT: já nevim, ale já měl za to, že přední/zadní náhon neexistuje...jenom horní a spodní a že u aut je to pohon předních/zadních kol...ale možná jsem ve škole nedával pozor a on to taky neni objem, ale obsah motoru... :shock: :shock: :shock:

myslím,že řešíš kraviny, že každej pochopil,na co se dotyčný ptá.. řešit jestli je to guma nebo pneumatika je zbytečné

scryper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od scryper »

blázen píše:
scryper píše:OT: já nevim, ale já měl za to, že přední/zadní náhon neexistuje...jenom horní a spodní a že u aut je to pohon předních/zadních kol...ale možná jsem ve škole nedával pozor a on to taky neni objem, ale obsah motoru... :shock: :shock: :shock:

myslím,že řešíš kraviny, že každej pochopil,na co se dotyčný ptá.. řešit jestli je to guma nebo pneumatika je zbytečné
jasně...já to pochopil taky, ale proč se lidi nenaučej pojmenovávat věci tak, jak doopravdy jsou?? to je jako by někdo myslel na kozy a mluvil o meruňkách...no nic...bylo to jen OT, tak se omlouvám za rušení jinak velmi plodné diskuze! 8)

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

scryper píše:
blázen píše:

jasně...já to pochopil taky, ale proč se lidi nenaučej pojmenovávat věci tak, jak doopravdy jsou?? to je jako by někdo myslel na kozy a mluvil o meruňkách...no nic...bylo to jen OT, tak se omlouvám za rušení jinak velmi plodné diskuze! 8)
protože jsi na TF :lol: což je forum přístupné nejen pro odborníky..ale i pro zahradníky a zedníky a já nevím pro koho všeho

Vasekk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vasekk »

blázen píše:
scryper píše:
blázen píše: myslím,že řešíš kraviny, že každej pochopil,na co se dotyčný ptá.. řešit jestli je to guma nebo pneumatika je zbytečné
protože jsi na TF :lol: což je forum přístupné nejen pro odborníky..ale i pro zahradníky a zedníky a já nevím pro koho všeho
viste kdo ?
SKODA SUPERB
Golf 1 Cabrio Karmann

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

Vasekk píše:
blázen píše:
scryper píše: jasně...já to pochopil taky, ale proč se lidi nenaučej pojmenovávat věci tak, jak doopravdy jsou?? to je jako by někdo myslel na kozy a mluvil o meruňkách...no nic...bylo to jen OT, tak se omlouvám za rušení jinak velmi plodné diskuze! 8)
viste kdo ?
já? :roll:

elviiis

Příspěvek od elviiis »

Lze vše s kufru zbyde asi půlka legální stk není problém ale s oficiálnění přestavby abys stk prošel bude dle mého odhadu 100 a 150k...
TOYOTA CELICA CARLOS SAINZ 2.0 TURBO 4WD 153KW 1992 = funny
Skoda Ochcavia f kombajnu f metle na hlinach a i kliiimu ma a samozrejmne hagusy 81KW = daily

Johnik

Příspěvek od Johnik »

blázen píše:
Vasekk píše:
blázen píše: protože jsi na TF :lol: což je forum přístupné nejen pro odborníky..ale i pro zahradníky a zedníky a já nevím pro koho všeho
viste kdo ?
To je zahradník. On pěstuje kokosy :lol: :lol: :lol:
http://pumatrip.webnode.cz/
http://janhavlat.rajce.idnes.cz - Fotogalerie z motoristických akcí
http://www.youtube.com/user/janhavlat - Videogalerie z motoristických akcí

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

Johnik píše:
blázen píše:
Vasekk píše: viste kdo ?
ani zahradník ani zedník ani odborník :roll:

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bóďa »

:smich: :smich2:

tak u takovy prestavby bych asi hodne resil kolik mi to ubere kufru hele

jinak kamo je to asi dosti slozity, musel bys total prekopat zadni napravu a predni samozrejme take.
3x Renault Safrane Hartge Biturbo

bleach

Příspěvek od bleach »

blázen píše:
Johnik píše:
blázen píše: já? :roll:
vy tukate do kol kladivem asi v oranzovym oblecku a pak dete boostovat nebo se vozit na pohodlnych konich neprodejnych

polyy

Příspěvek od polyy »

bóďa píše::smich: :smich2:

tak u takovy prestavby bych asi hodne resil kolik mi to ubere kufru hele

jinak kamo je to asi dosti slozity, musel bys total prekopat zadni napravu a predni samozrejme take.
Ta přestavba je hlavně totální nesmysl bez rozmyslu...,dotyčnej to stejně nikdy dělat nebude,jelikož by to bylo tak nesmyslně nákladný,pracný a k ničemu,že už snad ani nemá cenu o tom diskutovat.. :roll:
"Lidstvo je zfetovaný hermafrodit onanující na dně vany plné vlastní moče"

Ludwig

miník s dualramem

Příspěvek od Ludwig »

inspirace z netu
Přílohy
IMG_0484.jpg
IMG_0484.jpg (142.06 KiB) Zobrazeno 3123 x

Jose85

Příspěvek od Jose85 »

Lazareth postavil pár RWD Miníků s Roverem V8.Ten motor na to bude asi ideální-je celohliníkovej tudíž lehkej a relativně malej.Fotky podvozku sem bohužel nenašel,podle popisu je tam jakýsi trubkový rám,takže s Mini už to nebude mít moc společného.

Obrázek

A FWD Mini V8

Obrázek

Obrázek

Ludwig

Příspěvek od Ludwig »

V8 s náhonem na předek vidim prvně v životě :shock:

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

bleach píše:
blázen píše:
Johnik píše: To je zahradník. On pěstuje kokosy :lol: :lol: :lol:
vy tukate do kol kladivem asi v oranzovym oblecku a pak dete boostovat nebo se vozit na pohodlnych konich neprodejnych
to ne..těsně vedle..já si do těch kol nechávám tukat kladivem od panáčka třeba v oranžovém oblečku.. a ty koně co pak kočíruju sou v jiných číslech vůči strojům z TF :lol: Ty motory sou táááák velké :lol:

Jose85

Příspěvek od Jose85 »

Ludwig píše:V8 s náhonem na předek vidim prvně v životě :shock:
Bylo i dost sériovejch FWD V8:Olds Toronado,Cadillacy-asi nejvíc (Eldorado,Seville..),Lancia Thema 8.32

bob ash
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bob ash »

Ludwig píše:V8 s náhonem na předek vidim prvně v životě :shock:
Na dlouhou dobu největší sériově výráběnej motor v historii (až do příchodu Viperu), Cadillac 8.2, se dával do předohrabavýho Eldorada a nikam jinam :)

Taboo

Příspěvek od Taboo »

Smazano
Naposledy upravil(a) Taboo dne 11 srp 2014 09:52, celkem upraveno 1 x.
IQ stylingem nenahradis.

polyy

Příspěvek od polyy »

Taboo píše:
polyy píše:Ta přestavba je hlavně totální nesmysl bez rozmyslu...,dotyčnej to stejně nikdy dělat nebude,jelikož by to bylo tak nesmyslně nákladný,pracný a k ničemu,že už snad ani nemá cenu o tom diskutovat.. :roll:
Tohle by jsi mel rici lidem od Getrag, kteri postavili AWD Mini Cooper, ktery byl 10% rychlejsi, nez jeho FWD verze. I presto, ze byl pouzit AWD system, kroutici moment byl elektronicky poslan i do prednich kol pouze kdyz zadni kola zacaly ztracet trakci.
:wink:
Můj oblíbenec Taboo.. :wink: ...,asi sme se trošku nepochopili..,nepochybuju s smyslu této přestavby na úrovni firem jako Getrag, ale pochybuju o těchto "plánech" na úrovni TF,jelikož si myslím,že to sou hovadiny a dotyčnej do toho nikdy nepůjde..,tím bych se ho nechtěl nijak dotknout,pouze můj názor.. :wink:
"Lidstvo je zfetovaný hermafrodit onanující na dně vany plné vlastní moče"

Odpovědět

Zpět na „Tuning motoru + výfuky“