Help xenon

Plasty, spoilery, čirá optika, neony, zadní lapmy, křídla a tak dále, to najdete v této kategorii.

Moderátoři: Fáboš, Jardafox

Stiloman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stiloman »

Novys píše:nemá cenu se tady dohadovat..dneska jsem byl na sraze a každej řek že to neosilňuje...svítí to dobře...!!! :?:
to je jasný....taky myslím,že by se špatně říkal opak
...... tak už jsem taky "TDI"pozitivní
okta kombi 4x4"powered by TDI Fun" 19";-).....still in progress

Novys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Novys »

tak se přijed podivat-Mělník
Renault Laguna Grandtour 1.9 rv.2004
Golf IV blue, 1.6. SR rv.2000 R32 : 2 = R16 :)
Toyta Starlet (na prodej) 1.3 rv.1998
Peugeot 106(prodáno)
1.4. rv.1997

Stiloman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stiloman »

Novys píše:tak se přijed podivat-Mělník
ta RZ na autě v mém podpisu je matoucí........parkuju cca 40km za ostravou směrem na slovensko :lol:
takže trošku z ruky

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bóďa »

Stiloman píše:
ta RZ na autě v mém podpisu je matoucí........parkuju cca 40km za ostravou směrem na slovensko :lol:
takže trošku z ruky
tak přeparkuješ, no... :lol:
3x Renault Safrane Hartge Biturbo

Stiloman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stiloman »

bóďa píše:
Stiloman píše:
takže trošku z ruky
tak přeparkuješ, no... :lol:
ale auto pochází odněkud tam :lol:
jen nešlo přepsat.....ten jouda mne trošku natáhl....v autě byla místo 1,8 jen 1,6

Fakir

Příspěvek od Fakir »

bóďa píše:můžu se ještě zeptat, takže když se pořídí HID sada a k tomu se dá nějaká výbojka z origo světla D1R nebo D2R tak by to mělo být teoreticky ok?
Teoreticky ano. Musíš sehnat redukci mezi původní kabel a konektor D2R (zajímají tě jen výbojky D2R, protože D1 mají vestavěné zapalovadlo a jsou v kombinaci s ballasty z přestavbovky nepoužitelné), což není takový problém. Co už je větší problém, je vymyslet způsob, jak tu výbojku v tom reflektoru upevnit a zároveň trefit ohnisko. I to je řešitelné, ale je s tím opravdu hodně práce. Z mého pohledu je nejjednodušší cesta, pokud chci mermomocí xenony, zakoupení nějakého typu projektorové optiky, například angel eyes. Nejsou drahé a většinou dobře vypadají. Projektor ale každopádně líp svítí a výbojky v něm jsou bezproblémové.
Peugeot 206 Roland Garros, 1.6 16V, 81 kW

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bóďa »

Fakir píše:
bóďa píše:můžu se ještě zeptat, takže když se pořídí HID sada a k tomu se dá nějaká výbojka z origo světla D1R nebo D2R tak by to mělo být teoreticky ok?
Teoreticky ano. Musíš sehnat redukci mezi původní kabel a konektor D2R (zajímají tě jen výbojky D2R, protože D1 mají vestavěné zapalovadlo a jsou v kombinaci s ballasty z přestavbovky nepoužitelné), což není takový problém. Co už je větší problém, je vymyslet způsob, jak tu výbojku v tom reflektoru upevnit a zároveň trefit ohnisko. I to je řešitelné, ale je s tím opravdu hodně práce. Z mého pohledu je nejjednodušší cesta, pokud chci mermomocí xenony, zakoupení nějakého typu projektorové optiky, například angel eyes. Nejsou drahé a většinou dobře vypadají. Projektor ale každopádně líp svítí a výbojky v něm jsou bezproblémové.
ok, dik za nazor. kazdopadne bych se te rad zeptal, kde sehnat svetla s cockama na renault safrane phase 1 :lol:
ne, musim rict, ze kdybych sel do xenonu, tak si radsi koupim cockove (projektorove) bixenony z koncernu za stejnou cenu jako xenony a nijak me nebude srat ze jsou treba corovany :lol:

DOEMIXXX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DOEMIXXX »

bóďa píše:
Fakir píše:
ok, dik za nazor. kazdopadne bych se te rad zeptal, kde sehnat svetla s cockama na renault safrane phase 1 :lol:
ne, musim rict, ze kdybych sel do xenonu, tak si radsi koupim cockove (projektorove) bixenony z koncernu za stejnou cenu jako xenony a nijak me nebude srat ze jsou treba corovany :lol:
to se mi snad zda....jeste podporuj zlodeje :twisted: moje nervy dost
http://www.facebook.com/djdoemixx

fastr

Příspěvek od fastr »

Fakir píše:Musím tě opravit, Bóďo. Výbojky z přestavbových sad do parabol opravdu nepatří! Automobilky tomu rozumějí, proto se vyrábějí dva typy výbojek - jeden do reflektorů klasické konstrukce (označení originálních výbojek D1R/D2R) a druhý do projektorů (D2S/D1S). Výbojky do projektorů jsou čiré, tedy vyzařují 360° od osy a o oříznutí "špatných" vyzařovacích úhlů se postará projektor. Výbojky do parabol mají některé vyzařovací úhly zakryté speciální teplu odolnou barvou, aby pomohly odstínit nežádoucí světelný tok, na což samotné reflektory nestačí, protože mají z principu mnohem víc "odpadního" světla, než projektory. Problém je, že všechny výbojky, prodávané v přestavbových sadách, jsou čiré a jde tedy o typ určený do projektorů. V klasickém reflektoru bude vždy nepříjemně oslňovat, protože ten reflektor není spočítaný a navržený na trojnásobný světelný výstup výbojek, v porovnání se žárovkami. Tady seřízení nepomůže - resp. ikdyž to bude na regloskopu vypadat v pohodě, v noci to bude do očí pořád pěkně hnusný, oproti projektorům. Takže když už přestavbovku, tak k tomu aspoň dát ještě projektorovou optiku, ať to má nějakou štábní kulturu.
No myslím, že to je trochu jinak, protože H1 a H7 žárovky taky žádné stínítko na tělese žárovky nemají, stejně jako výbojky a odstínění obstarává stínítko které je přímo v parabole, nebo respektive před parabolou. Takže za předpokladu správného seřízení je to ok. Snad jen když jede auto přes horizont. H4 přestavby mají stínítka na výbojkách, takže taky ok. Jediné co mě napadá co by určitě oslňovalo je to, když nějaký ocas narve např. do H4 paraboly HID sadu určenou do např. H1, nebo H7

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bóďa »

fastr píše:
Fakir píše:Musím tě opravit, Bóďo. Výbojky z přestavbových sad do parabol opravdu nepatří! Automobilky tomu rozumějí, proto se vyrábějí dva typy výbojek - jeden do reflektorů klasické konstrukce (označení originálních výbojek D1R/D2R) a druhý do projektorů (D2S/D1S). Výbojky do projektorů jsou čiré, tedy vyzařují 360° od osy a o oříznutí "špatných" vyzařovacích úhlů se postará projektor. Výbojky do parabol mají některé vyzařovací úhly zakryté speciální teplu odolnou barvou, aby pomohly odstínit nežádoucí světelný tok, na což samotné reflektory nestačí, protože mají z principu mnohem víc "odpadního" světla, než projektory. Problém je, že všechny výbojky, prodávané v přestavbových sadách, jsou čiré a jde tedy o typ určený do projektorů. V klasickém reflektoru bude vždy nepříjemně oslňovat, protože ten reflektor není spočítaný a navržený na trojnásobný světelný výstup výbojek, v porovnání se žárovkami. Tady seřízení nepomůže - resp. ikdyž to bude na regloskopu vypadat v pohodě, v noci to bude do očí pořád pěkně hnusný, oproti projektorům. Takže když už přestavbovku, tak k tomu aspoň dát ještě projektorovou optiku, ať to má nějakou štábní kulturu.
No myslím, že to je trochu jinak, protože H1 a H7 žárovky taky žádné stínítko na tělese žárovky nemají, stejně jako výbojky a odstínění obstarává stínítko které je přímo v parabole, nebo respektive před parabolou. Takže za předpokladu správného seřízení je to ok. Snad jen když jede auto přes horizont. H4 přestavby mají stínítka na výbojkách, takže taky ok. Jediné co mě napadá co by určitě oslňovalo je to, když nějaký ocas narve např. do H4 paraboly HID sadu určenou do např. H1, nebo H7
aha... no ja vim ze H1 (nevim jak ostatni) maj stinitko primo v parabole, ale podle toho co psal Fakir jsem pochopil, ze stinitko maj mit jeste vybojky...

Stiloman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stiloman »

pochopte,že žárovka a výbojka svítí trošku jinak

fastr

Příspěvek od fastr »

Jo, ale to jsou už origo světla určené přímo na xenony a na ty zastíněné výbojky. Ty maj stínítko jen na světlo které vychází přímo dopředu z výbojky

fastr

Příspěvek od fastr »

Stiloman píše:pochopte,že žárovka a výbojka svítí trošku jinak
Ano, svítí poněkud víc, ale jinak uplně stejně :wink:

Vasekk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vasekk »

Novys píše:heh mam naklonovy cidla a i funkční :)
a pak ses probudil :D
SKODA SUPERB
Golf 1 Cabrio Karmann

DOEMIXXX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DOEMIXXX »

Vasekk píše:
celej spocenej s rukou v prdeli :lol:

(joke)
http://www.facebook.com/djdoemixx

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bóďa »

DOEMIXXX píše:
bóďa píše:
Fakir píše: Teoreticky ano. Musíš sehnat redukci mezi původní kabel a konektor D2R (zajímají tě jen výbojky D2R, protože D1 mají vestavěné zapalovadlo a jsou v kombinaci s ballasty z přestavbovky nepoužitelné), což není takový problém. Co už je větší problém, je vymyslet způsob, jak tu výbojku v tom reflektoru upevnit a zároveň trefit ohnisko. I to je řešitelné, ale je s tím opravdu hodně práce. Z mého pohledu je nejjednodušší cesta, pokud chci mermomocí xenony, zakoupení nějakého typu projektorové optiky, například angel eyes. Nejsou drahé a většinou dobře vypadají. Projektor ale každopádně líp svítí a výbojky v něm jsou bezproblémové.
to se mi snad zda....jeste podporuj zlodeje :twisted: moje nervy dost
zlodeje sice nesnasim, ale tak pokud to coruje nekde ve fabrice a prodava to za dvojku tak je mi to tak nejak jedno a radsi si koupim cockovy bixenony z koncernu nez hid xenony za stejnou cenu :lol:

Sharkcz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sharkcz »

Ahoj z těch vašich příspěvků jsem trošku zmatený :D mohl by mi někdo konkrétně odpovědět? :D Mám Mazdu 2 a chtěl bych do toho xenony přemýšlel jsem o 8000k (http://www.k-tuning.cz/2406/xenonova-sa ... 000-k.html) co všechno musím mít abych je mohl používat a nějak brutálně neoslňoval ostatní.

Novys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Novys »

stupnice v kelvinech
Přílohy
vyvazeni-bile-barvy-3-in.jpg
vyvazeni-bile-barvy-3-in.jpg (31.14 KiB) Zobrazeno 1286 x
Renault Laguna Grandtour 1.9 rv.2004
Golf IV blue, 1.6. SR rv.2000 R32 : 2 = R16 :)
Toyta Starlet (na prodej) 1.3 rv.1998
Peugeot 106(prodáno)
1.4. rv.1997

-BOSS-
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od -BOSS- »

Vasekk píše:
:smich: to je tak dobrý, že to musím připomenout
....motor začíná u 6-ti válců....

Odpovědět

Zpět na „Exteriér - styling a elektronika“