Víte vůbec kolik je teplota pístů, stěn válců atd....
Nápověda.. Není to ani 50 ani 100°C

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_
To je jedna z největších firem na světě v oblasti ropy atd. (benzin,nafta, oleje) .Taboo píše:Orlen Oil? To jmeno jsem v zivote neslysel...
Ja bych to do sveho auta nelil. Ta nadoba vypada velice gay... Nevyrabeji nahodou take anal lube?
Ale zajímalo by mě čím se oleje Selenia liší od ostatních olejů? Vím že jsou i do Fiatů doporučovaný protože prý jsou trochu jiný.chico píše:ano pokud vyrobce doporucuje u alfy selenii racing 10w60 tak dodrzim to co predepisuje a na jaky olej je ten motor staveny- ale cesky clovek si tam naleje co stoji min nebo ceho muze sehnat kvanta a pak se divi ze alfa se po case vysype a hned je to jebka italska co se jen kazi - bohuzel alfa neni koncern co snese i rozpustene veprove sadlo misto oleje
Myslim ze v pripade Alfy se pletes...blázen píše:to je otázka.. každý prodejce určité značky doporučí jen to,z čeho mu jsou peníze.. nic dalšího mne nenapadá.
myslím,že ani trochu..Venca146 píše:Myslim ze v pripade Alfy se pletes...blázen píše:to je otázka.. každý prodejce určité značky doporučí jen to,z čeho mu jsou peníze.. nic dalšího mne nenapadá.
Presne jak rikas... Cech tam proste naleje to levnejsi a kdyz se to vysype tak to strci do bazaru a radsi si koupi Vochcafku ftedeicku.chico píše:ano pokud vyrobce doporucuje u alfy selenii racing 10w60 tak dodrzim to co predepisuje a na jaky olej je ten motor staveny- ale cesky clovek si tam naleje co stoji min nebo ceho muze sehnat kvanta a pak se divi ze alfa se po case vysype a hned je to jebka italska co se jen kazi - bohuzel alfa neni koncern co snese i rozpustene veprove sadlo misto oleje
Mysli si co chces. Pokud se zmuzes jen na takovouhle odpoved nepodlozenou zadnou zkusenosti tak se nema cenu o tom s tebou diskutovat alespon je videt ze o Alfach nic nevis... Znam spousty takovych pripadu, mam jich par i z vlastni zkusenosti. Kolik jich znas ty?blázen píše:myslím,že ani trochu..Venca146 píše:Myslim ze v pripade Alfy se pletes...blázen píše:to je otázka.. každý prodejce určité značky doporučí jen to,z čeho mu jsou peníze.. nic dalšího mne nenapadá.
jj vim co tim myslis. Samozrejme ze kdyz do Alfackeho motoru naliju jiny olej tak bude jezdit - otazka je jak dlouho... Bylo mi receno ze ty motory maji velke vule aby se "snadneji" vytaceli do vysokych otacek a ze Selenia ty vule dokaze dostatecne vymezit.elviiis píše:mno já znám spoustu alf co jezděj na všelijaký možný oleje a normálně jako fungujouv tomhle souhlasím s bláznem... jde jen kdo má s čeho více kačáků... a pokud by alfa jezdila opravdu jen na selenii pak by to mohlo bejt axtrémní šitózností jejich motorů a v oleji selenia je něco co tam kluci v alfě zapomněli vrazit jako třeba šroubky ložiska a tak
![]()
v olejích selenia bude pravděpodobně nějaká přísada , která prodlužuje životnost olejového čerpadal , které může být náchylné nebo něco takového ale pokud bylo auto řádně užíváno a bylo o něj staráno tak jak se mnělo řekl ybch že to bude fungovat klidně na paramo
no ty pičoVenca146 píše:jj vim co tim myslis. Samozrejme ze kdyz do Alfackeho motoru naliju jiny olej tak bude jezdit - otazka je jak dlouho... Bylo mi receno ze ty motory maji velke vule aby se "snadneji" vytaceli do vysokych otacek a ze Selenia ty vule dokaze dostatecne vymezit.elviiis píše:mno já znám spoustu alf co jezděj na všelijaký možný oleje a normálně jako fungujouv tomhle souhlasím s bláznem... jde jen kdo má s čeho více kačáků... a pokud by alfa jezdila opravdu jen na selenii pak by to mohlo bejt axtrémní šitózností jejich motorů a v oleji selenia je něco co tam kluci v alfě zapomněli vrazit jako třeba šroubky ložiska a tak
![]()
v olejích selenia bude pravděpodobně nějaká přísada , která prodlužuje životnost olejového čerpadal , které může být náchylné nebo něco takového ale pokud bylo auto řádně užíváno a bylo o něj staráno tak jak se mnělo řekl ybch že to bude fungovat klidně na paramo
No to se nedivim ze se rozsypala kdyz do ni lili Texaco... A to je prave ono - kdyz tam naliju jiny olej tak to taky bude jezdit ale jak dlouho to nikdo nevi... A jses si jisty ze ten novy rozvodak byl origo a opravdu novy? Protoze kdyz jsem slysel jak to treba chodi v Mercedesu tak jsem se docela divil... A plne sdilim tvuj nazor na "personal" v autorizovanych servisech - proto tam take nejezdimblázen píše:jeden..alfa 156 2.0TS olej do ní v ostravě v Alfě lili pořát stejnej 10w40 texaco.. a stejně se rozsypala za poslední 2 roky 2x...jednou rupnul nový ALFA rozvodák po 30tis km a podruhé prostě nešla nastartovat.. po servisu v ALFĚ a jelikož vím,že po servisech dělaj často troubové co maj 3 roky učnáku ze 4kama s odřenýma ušima,měním na alfě vše strejdovi já a alfa jezdí.. a jezdí na valvoline 10w40 a jezdí poměrně v pohodě.
druhý případ měl soused,najezdil v alfě pár 1000km od doby co si ji koupil v ALFĚ novou a shořela.. dostal novou a je rád,že ji prodal,protože tomu 2,4JTD se vše neustále nelíbilo..
tím končí má účast na značce alfy, alfa není špatná to netvrdím..asi smůla![]()
a ten olej co popisuješ..ten neviděla nikdy..protože jak vidno asi ani v servise neví, co tam maj nalít.. ale je možné ,že si za něj naúčtovali cyfru jako za ten selenia..
Mimochodem od cloveka co pracuje v autorizovanem servisu...blázen píše:no ty pičoVenca146 píše:jj vim co tim myslis. Samozrejme ze kdyz do Alfackeho motoru naliju jiny olej tak bude jezdit - otazka je jak dlouho... Bylo mi receno ze ty motory maji velke vule aby se "snadneji" vytaceli do vysokych otacek a ze Selenia ty vule dokaze dostatecne vymezit.elviiis píše:mno já znám spoustu alf co jezděj na všelijaký možný oleje a normálně jako fungujouv tomhle souhlasím s bláznem... jde jen kdo má s čeho více kačáků... a pokud by alfa jezdila opravdu jen na selenii pak by to mohlo bejt axtrémní šitózností jejich motorů a v oleji selenia je něco co tam kluci v alfě zapomněli vrazit jako třeba šroubky ložiska a tak
![]()
v olejích selenia bude pravděpodobně nějaká přísada , která prodlužuje životnost olejového čerpadal , které může být náchylné nebo něco takového ale pokud bylo auto řádně užíváno a bylo o něj staráno tak jak se mnělo řekl ybch že to bude fungovat klidně na paramo![]()
mě jednou řekli v autorizovaném servisu,že se maj na cliu 1,8 16V měnit šály každých 80tis kmVenca146 píše:Mimochodem od cloveka co pracuje v autorizovanem servisu...blázen píše:no ty pičoVenca146 píše: jj vim co tim myslis. Samozrejme ze kdyz do Alfackeho motoru naliju jiny olej tak bude jezdit - otazka je jak dlouho... Bylo mi receno ze ty motory maji velke vule aby se "snadneji" vytaceli do vysokych otacek a ze Selenia ty vule dokaze dostatecne vymezit.![]()
Taky dobryblázen píše:mě jednou řekli v autorizovaném servisu,že se maj na cliu 1,8 16V měnit šály každých 80tis kmVenca146 píše:Mimochodem od cloveka co pracuje v autorizovanem servisu...blázen píše: no ty pičo![]()
dej seleniu 10w60, protože to je alfa a já o alfě nic nevím,tak raději nic neříkám...já lítal s cca 300hp na 1,8T bez oil cooler a stačil mi obyčejný 10w40 který koupíš dneska i v tesku vedle rohlíků,ale byl to jen nissan..alfa je alfamisokgb píše:Ooo, vidim ,ze sa to tu pekne rozkecalo, ale to je len dobre
V prvom rade sa priznam, ze som sa neustale ukludnoval o moj motor, ze pomerne CASTO menim olej (ano kazdych 10tkm), lenze ked vravite, ze to je vela km, tak serem na to a budem kazdych 5000km, len nech to ide...
Uz ale do mojho 2.0TS 8v mam kupene davno 6L selenia racing 10W60, proste tu teplotu vidim na tlaku motora a skutocne si neviem predstavit LETO, sprinty, drifty, alebo palenie gum, kde by motor stihal mazat... Miesta, na ktorych je extremne teplo, auto velmi malo chladene (pomaly pohyb, ci dokonca statie a 6000rpm)... Cez leto urcite 10W60 lepsi nez 10W40, kde mi tlak oleja zacne klesat zaroven ako klesa teplota (ano - mozno slabe olejove cerpadlo, ma to predsa len 20 rokov, alebo vybehane loziska, ale stale chcem aby to islo)... Takze ten sme poriesili tak...
A do motora 2.0V6 turbo, ktory dlho stal pojde nova Selenia 20K 10W40, kedze tam bola nalepka pod kapotou a aj vyrobcom je to predpisany olej, tem tam dam a menit kazdych 3000km co poviete? Ked sa odhaduje, ze s motorom sa bude jazdit velmi DRAVO.
Btw, motor nema chladic oleja... Mal by sa tam dat? Este raz je to 2.0 V6 Turbo, s 200ps a 300Nm, po upravach odhadovany vykon 300ps 400Nm - jasne, ze nevie nikto predpovedat, ale tak sportove auta maju tento chladic oleja, a hlavne ked je to turbo motor...
Dakujem este raz![]()