Kdo napasuje T25 místo T15?

Vše o úpravách motorů a vyfuků.

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_

Yurii

Kdo napasuje T25 místo T15?

Příspěvek od Yurii »

Ačkoli by to mělo jít spíš do inzerce, nevím jak bych tam vlákno nazval, takže ho dám sem protože se o tuning tak trochu jedná. Jde mi o to, že sháním někoho kdo by mi za rozumnou cenu do motoru napasoval Garrett T25 místo seriové T15, na svodech má stejnou přírubu a má snad i vstupy a výsturpy pro olej a vodu stejný, ale downpipe směrem k výfuku má jinou koncovku. Bohužel nemám dílnu ani zkušenosti tak hledám nějákou dílnu nebo i technika v okolí prahy, který by mi to předělal.
Turbo mám DP, těsnění a nové svody taky, můj budget na přestavbu je kolem 1500,-, víc dohromady asi nedám... :( příruby se můžu pokusit zajistit
Děkuju za všechny nápady.
Pětka f kombajnu

tsin

Re: Kdo napasuje T25 místo T15?

Příspěvek od tsin »

nejak nechapu v cem je problem.. nech si vyriznout prirubu ven z turba a navar ji misto posavadni.. jestli neznas nikoho kdo vyrezava priruby laserem (nebo necim jinym) tak napis sz, muzu zaridit..
racing: OOOO 2,3 QUATTRO turbo
daily: OOOO A4 avant B5
fun: nissan pathfinder 3.0 V6

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

problém možná bude v AFR
ted smrdím po naftě :-)

podporuji: http://www.neo2011.cz/

semysak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od semysak »

myslim ze u tyhle upravy je problem tech 1500 korun, kazdopadne je tu nekde vlakno, kdy kluci na motory s 100/ s 105 a ruzny podobny dragstery davaj turbo predtim nez to de do srotu, za "5 hodin prace" - "z legrace" tak ty by do toho mozna sli zivlove :D, kdyz jejich 5 hodin prace nestoji nic, potom by o mohlo byt "zadarmo"

Yurii

Příspěvek od Yurii »

Podle mne to by to nemelo bejt takovej problem potrbuju jen udelat jinou prirubu nebo prechodku ale protoze sem z mesta nikoho kdo by mel vybaveni, pristup k materialu a zkusenosti neznam :(
Jeste vlastne potrebuju na turbu pootocit proti sobe vejfukovou a kompresorovou cast cimz padem predelat uchyceni WG... Co je AFR?
Pětka f kombajnu

reproboy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od reproboy »

chlape to neumis povolit 4 srouby na vyfukove casti, prostriknout konkorem a opatrne klepat a pak to same udelat se saci casti, kde je sroubu sest? vzdyt je to trivialni. Hlavne at mas privod oleje max. 5° od vertikalni roviny, jinac ti to brzy odejde. Prirubu si obkresli, vypiluj ze 4ky plechu, kousicek 40mm trubky snad nekde najdes, navar, dej mezi to nejaky medeny tesneni, popr. origo 200sx a mas to hotovy. Jedinny problem bude v napasovani wastegate, ale kladivo, vrtacka a mas to taky vyreseny. Nic tezkyho.

elviiis

Příspěvek od elviiis »

Mno AFR je pomer benzinu a vzduchu... jestli mas 1500kc tak se na to vyser... nejde o tu predelavku to si pokud sik tomu sednes do garaze a posnazis se yvladnes sam... ja jsem taky na ruky lempl a takovyhle jednoduchy mechanicky veci si delam sam... ale jde o to ze riziko ze odlagrujes motor je podle mne dosti vysoke... preci jen t25 ma potencila nekde okolo 200 - 240ps... nevim jak hlida scoupe pomer paliva ale jestli tak jak rover (skoro vubec) jsi na nejlepsi ceste ten motor odpalit... pokud to prezenes a nebudes mit dost paliva tak mas motor v haji... nez to tam das dosetri a kup si afr set myslim ze za 5000tis se da dnes koupit...
TOYOTA CELICA CARLOS SAINZ 2.0 TURBO 4WD 153KW 1992 = funny
Skoda Ochcavia f kombajnu f metle na hlinach a i kliiimu ma a samozrejmne hagusy 81KW = daily

reproboy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od reproboy »

no taky jde o to jaka T25.. tohle je TB2525 coz je relativne male turbo a potencial je kolem tech 140-180PS, navic to turbo neni nove, takze bych zazraky nečekal. jedinna T25 ktera ma takovy potencial - nad 200PS je GT2554R popř. vyšší Potencial beru to, pri jakem vykonu se turbo jeste nezačne ničit. Taky zalezi na obsahu, tohle turbo je na 1,5 obsah ideální.

AlesShi

Příspěvek od AlesShi »

kdyz jsem si nechal delat prirubu frezarem, vyslo to na 1200 na VNT17
ale omlouval se mi, ze prisel sef a musel udelat fakturu :lol:

pak pul hodky nekoho s COcke a trubkama ajeto, mechanicka cast

kdybys chtel, dam ti kontakt na turbare z jablonce
máš plnou tašku jó máš?

Yurii

Příspěvek od Yurii »

Presne tak, turbo neni novy a podle ohlasu z HyundaiPerformance a HyundaiForums nejsou pro T25 z 200SX potreba moc zadny upravy, jen doporucujou IC a chladic oleje... Na tyhle dve veci se vykaslu a to auto proste dodelam, chudak je uz dost sezranej a dalsi technickou uz nejspis neprezije tak do nej nebudu zbytecne vrazet penize...
Pětka f kombajnu

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

T25 z 200sx je schopno na té 1,8 cca 230hp max.. na vynikajícím motoru... což je dvojnásobný výkon co máš v serii.. mám o tu tvou AFR obavy.. a možná budeš mít problém s fuel cut .. pokud něco podobného coupe řeší

u SX je třeba tohle řešit už jen když zvedneš plnící tlak,natož při výměně turba,řekněme za větší

Yurii

Příspěvek od Yurii »

Myslím že chápu na co tím narážíš ale už mne přešla chuť s tímhle autem cokoli řešit :( Je to sice moje první ale mám ho tři roky a z toho rok a půl stojí kvůli technickejm závadám a se svojí spotřebou se jako daily car vůbec nehodí a není pro mne tak důležitý, už sem si zvyknul že ho nemám k dispozici, tak to buď pojede nebo nepojede.
Scoupe by mělo se seriovým motorem a jednotkou, vstřiky, palivovou pumpou a váhou vzduchu zvládat 0.8bar.
Pokud bude docházet k FC tak se něják pokusím snížit plnící tlak, klidně bych se spokojil se seriovým boostem, jenže dobrá T15 se u nás sehnat nedá a T25 sou u nás mraky, dokonce maj i levnější repase.
Pětka f kombajnu

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

a co se montovalo na 200sx s12? Byla to nějaká malá T20 či co

elviiis

Příspěvek od elviiis »

jojo do s12 se montovala mal T2... ale jestli uz ma tu T25ku doma a je mu jendo jestli to kyksne tak proc ne... al jestli nemas cooler tak bych vic jak 0.5bar netlacil...
Skoda Ochcavia f kombajnu f metle na hlinach a i kliiimu ma a samozrejmne hagusy 81KW = daily

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

jenže to kyksne na 99,9%

elviiis

Příspěvek od elviiis »

pokud tomu pusti 0.5bar tak by nemelo...

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

no to jsem zvědav, jak tohle nastaví.. a hlavně jak se to bude chovat..aby to nebylo horší ježdění ,než s tím T15

Yurii

Příspěvek od Yurii »

Taky sem zvedavej co to udela o vikendu zkusim nekoho sehnat a pak se uvidi... s tim snizovanim plniciho tlaku men napadlo treba udelat promennou dylku ramena WG... jeden znamej mi slibil barometr na tlak sani takze budu mit i kontrolu koli to tlaci.
2 blázen: nemáš stejnej nick i na 200SX foru? :)
Pětka f kombajnu

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

mám všude stejný nick..budeš muset tu wastegate resp. její actuator povolit o 1-2mm což není problém vyřešit. ale spíš mě zajímá kam to chceš nastavit.. není to čím hlídat.

Yurii

Příspěvek od Yurii »

Tomu poslednímu příspěvku moc nerozumím jendoduše bych tu osičku co ovládá přepouštěcí klapku prodloužil... nejspíš bych jí fiknul , zkrátil udělal na ní dva závity a spojil to takovou trubičkou co má uvnitř na koncích protiběžný závity (teď si nevzpomenu jak se tomu říká) Ale z poslední věty příspěvku nejsem moudrej, můžeš to trochu rozvést? Třeba se chytím.
Pětka f kombajnu

elviiis

Příspěvek od elviiis »

jo to prodlouzeni a nastaveni zavitem se dokonce i prodava (takove WG) kazdopaden to prodluz a pak a zkracuj... ono jak rika blazen davat vetsi turbo ale pritom navalit vetsi tlak neni prilis efektyvni protoze zvetsi lag ale vlastne zbytecen...

Yurii

Příspěvek od Yurii »

Zvetseni turbo lagu mi nevadi... nechci aby to tlacilo moc nizko samozrejme pocitam s tim ze se zaber turba dostavi az ve vyssich otackach... zas by to pro mne mohlo bejt trosku lepsi kdyz bych se chtel s autem pohybovat ve meste. Ackoli se s tim moc ekonomicky neda jezdit ani ted :)
Hodne lidi o tom motoru co mam ve Skupatku rika, ze T15 je na nej zbytecne mala ale prej ji tam treba misto T2 nebo T25 davali proto ze to byla nejekonomictejsi varianta jak udelat jakousi ostrejsi verzi puvodniho motoru tak otestuju co je na tom pravdy, zatim u nas jezdi co ja vim jenom jedno Scoupe ktery nema ani IC ale ma turbo z Lancie myslim ze z Delty, vubec netusim co tam davali, nicmene to auto nez ho kamarad prodal, jezdilo perfektne a nalital s tim asi 20tkm bez problemu.
Pětka f kombajnu

Yurii

Příspěvek od Yurii »

Mimochodem, nevím už kdo, ale někdo mi tvrdil, že oba WG jsou nastavené na max tlak 0,6 bar. Vite o tom někdo něco?
Pětka f kombajnu

elviiis

Příspěvek od elviiis »

nevim s ceho mas to turbo ale jestli je to 200sx s13 tak to je na 0.7bar...

ladis.biker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ladis.biker »

Yurii píše:zatim u nas jezdi co ja vim jenom jedno Scoupe ktery nema ani IC ale ma turbo z Lancie myslim ze z Delty, vubec netusim co tam davali
záleží jestli ta delta byla 1,6 nebo 2,0. V 1,6 byla T2 (nevím přesné označení, ale sací část je menší než na TB0210 z S12) a na 2,0 dávali tuším T3-ky, což by bylo pro tvoje použití vůbec velký.
http://www.falcon-racing.cz - Měření výkonu
http://www.facebook.com/pages/Falcon-Ra ... 5952217077
Ford Sierra 2,0 Turbo 150kw, 290Nm

Yurii

Příspěvek od Yurii »

No možná bych moh téma přejmenovat na: "Jak napasovat T25 místo T15?" :) Děkuju za cenné rady musim ještě kolem toho zařídit hafo věcí... tak snadto půjde co nejdřív, pokud je nastavenej WG standardně na 0,7bar tak bude asi lepší kdybych tam dal původní z T15 kterej si pohlídá svejch 0,6bar ne?
Než pro nějáký drastický zvyšování výkonu tam to turbo chci dát hlavně aby to jezdilo jako předtím než se mi vylágrovalo moje turbo původní takže seriovej WG bude asi lepší.
2 Ladis.biker: No podle fotek to T3 asi nebyla, přišla mi hodně podobná jako t15, to by pasovalo na tu 1.6... jenže ty fotky nemůžu najít :(
Pětka f kombajnu

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

Yurii píše:No možná bych moh téma přejmenovat na: "Jak napasovat T25 místo T15?" :) Děkuju za cenné rady musim ještě kolem toho zařídit hafo věcí... tak snadto půjde co nejdřív, pokud je nastavenej WG standardně na 0,7bar tak bude asi lepší kdybych tam dal původní z T15 kterej si pohlídá svejch 0,6bar ne?
Než pro nějáký drastický zvyšování výkonu tam to turbo chci dát hlavně aby to jezdilo jako předtím než se mi vylágrovalo moje turbo původní takže seriovej WG bude asi lepší.
2 Ladis.biker: No podle fotek to T3 asi nebyla, přišla mi hodně podobná jako t15, to by pasovalo na tu 1.6... jenže ty fotky nemůžu najít :(
T3 je velké na to zapomen,měl bys lag jak prase. problém bude že 0,6bar na T15 a 0,6bar na T25 bude něco jiného :wink:

Libor12
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libor12 »

myslim,že ho tu zbytečně strašíte s AFR atd. Pokud nechá vše tak jak je,je přeci uplně jedno jettli tam da t25 nebo gt35r. Řízení plnícího tlaku bude pořád stejné a jednotce je to také šumák. Jediný rozdíl je v tom kdy turbo při jakých rpm dosáhne plnícího tlaku. třeba t15 při 2500 0.7bar a t25 při 2700 0.7bar nic víc. Vetšina ecu je schopna si toto pohlídat v rozmezí +/- 20%
toyota corolla gti 4a-ge 1.6 "V2" 226hp/9500rpm
IMF Master Ignition Forum - http://
imfsoft-forum.eu/

Válcová zkušebna 4X4 až do 1200HP

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

už jen slovo většina dokazuje to,že jsi napsal něco,co mu je k ničemu :wink: chtěl bych vidět 0,6bar s GT35r :lol:

Libor12
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libor12 »

blázen píše:už jen slovo většina dokazuje to,že jsi napsal něco,co mu je k ničemu :wink: chtěl bych vidět 0,6bar s GT35r :lol:
to byl příklad jestli jsi to nepochopil. a konkrektně ta jeho si s tim poradit dokaže,takže pokud nebude na nic jineho sahat je jedno jestli tam bude t15 nebo t25 a afr ho vubec nemusí zajímat,ten ho bude zajimat až začne hýbat s tlakem. A lag to same. Konkretne u techto dvou typu podívej se na jejich kompresorove mapy kde je u techto typu rozdíl než něco začneš psát.
Naposledy upravil(a) Libor12 dne 29 dub 2009 16:39, celkem upraveno 1 x.
toyota corolla gti 4a-ge 1.6 "V2" 226hp/9500rpm
IMF Master Ignition Forum - http://
imfsoft-forum.eu/

Válcová zkušebna 4X4 až do 1200HP

Odpovědět

Zpět na „Tuning motoru + výfuky“