kubi píše:Hošani, mám otázku. Mám nabídku na kup šroubů McGard na Kadettka. Všecky parametry sedí M12x1,5 Kužel. Co ale nesedí je rozměr. Ten co jsem nabral na aukru měl 26mm a tendle má 37,6mm.... zkoušel někdo, jestli číslo navíc vadí? Blbě se tydle šrouby sháněj ale o Keksy bych taky nerad přišel...
Kouba co řešíš,flexa a zkrátit mě to dřelo vzadu o samostav...
Já furt něco řežu Jinak teda dneska se chystám vydat na dlouhou a strastipnou cestu po autoklempířích tady v Prostějově za účelem zbavení Kadetta koroze dost.... Vyzvednu dneska ještě nový uložení stabilizátoru a zadní čelo a když se někde domluvím tak snad brzy pozná co je to flexa a nový plechy Jinak včera jsem nafukoval nádrž Ucpalo se mi odvzdušnění nádrže a já než na to přišel a dostal se k tomu tak se mi nádrž tím podtlakem vcucla,jsem si říkal co mi tam už 3 dny puká pod autem Už je to OK mohla za to ucpaná přívodní hadice u nádobky s aktivním uhlím ajm mekánik
Fubu: Můžu taky? ale připrav se na strastiplnou cestu
Nosce te ipsum - know thyself
"Be the change you want to see in the world"
Kadett GSi 16v - "redtop" fan Gallery:kubi-gsi.rajce.idnes.cz NABÍZÍM ODBORNÉ PŘEKLADY Z ANGLIČTINY DO ČEŠTINY - VÍCE SZ
kubi:Nic horsiho nez moje calibra uz bejt nemuze teda ted uz ne... ale nikomu nepreju tu praci ci jsme delaly v zime nikdy a to fakt NIKDY!!! uz tohle nebudu delat.. to to radsi hodim do smelcu a sezenu zdravejsi kousek... plny zuby toho mam... pokud mas jen podlahu v coudu,tak to je cajk...
Ahoj kluci,tak vám chci sdělit jak jsem dopadl v pátek.Jel jsem za borcem co dělá osobáky,náklaďáky a veterány Díval se na to a říkal že se do toho vrhne, na zítra mu odstrojím plasty,koberce a podívá se na to i zespod a řekne mi cenu snad to rozchodím Jinak co říkal kámoš tak mají dílnu vedle něj a prej je fakt šikovnej tak snad to udělá tak jak si přeju Ještě mu k tomu dám fotky těch zadních lemů aby je pokud možno udělal když už to tam bude a až mě chytne nemoc 9x16 tak nebudu muset řešit klempíře znova Takže pokud bude spy foto tak doložím
no to jsme pepíku zvědavi, taky v zimě musím doladit bříško, snad to nebude takové zlo, no a pak když se zadaří bych se věnoval technickým věcem konečně
Kadett GSi 16v - "redtop" fan Gallery:kubi-gsi.rajce.idnes.cz NABÍZÍM ODBORNÉ PŘEKLADY Z ANGLIČTINY DO ČEŠTINY - VÍCE SZ
Včera jsem vyhodil koberec z kufru a je to tam zrzavý dost Ať už je ta potvora koroze pryč... Před zimou musím ten spodek pak řádně oštřit ať mi to nechytne zase lišku hned... Jinak jestli máte někdo fotky kufru kadetta bez koberce tak aby byly vidět plechy tak přihrajte plís
Chosse: stačí ti kufr v cabriu? Koberec mam už asi rok venku s tím, že ho vyperu A nezapomeň vystříkat dutiny.... oba kadetti co jsem vrakoval byly vyvařený, ale ani jeden neměl vystříkaný dutiny a bylo to prorezlé zevnitř...
Současnost:Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD Minulost:Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadettů na díly
Boky mam zakryté, no odpoledne ti to vyfotím.... a uvidíš jestli je to stejné nebo ne.
Současnost:Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD Minulost:Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadettů na díly
Mě dutiny taky foukal na jedný straně, na druhou zapoměl, tak jsem to alespoň líznul kitem přístup tam je ale docela na guano, v zimě se to musí poladit... a vůbec, co kdo chystáte na zimu? Povídejte přehánějte.... taky podumám a sesumíruju ať se vidí, kdo bude v zimě busy miss lizzy a kdo si bude válet šunky u bedny
kubi píše:Mě dutiny taky foukal na jedný straně, na druhou zapoměl, tak jsem to alespoň líznul kitem přístup tam je ale docela na guano, v zimě se to musí poladit... a vůbec, co kdo chystáte na zimu? Povídejte přehánějte.... taky podumám a sesumíruju ať se vidí, kdo bude v zimě busy miss lizzy a kdo si bude válet šunky u bedny
chytám na zimu rozpohybovat vectru a překroužkovat motor a pak možná i cestu do Lotyšska
Svět by byl o mnoho bezpečnejší, když by každý před vstupem do letadla musel sníst kousek slaniny....
Chosse: zapoměl jsem si foťák, když jsem jel do garáže, bude to stačit zítra?
kubi: Co máš ty v plánu, kromě předních brzd z GSi, zadních světel z GSi, palubky s otáčkoměrem....?
Já mam přes zimu plán jediný - našetřit peníze. V říjnu mi končí pojistka, takže uklidim v garáži-skladišti, koupím plachtu na auto, uložím bezstřešáka k zimnímu spánku a odevzdám SPZ do depozitu. Jinak než pujde spát, tak se ještě vpředu vymění ramena (mám podezření, že je jedno ohlé). Tuhle zimu si chci od aut chvíli odpočinout, letos jsem tomu věnoval až moc času.
No kdyby se vyved ten motor tak by to bylo fajn, s tou 1,3i to jde od desíti k pěti no jinak co budu určo dělat tak na spodku silentbloky, pokaždé co zvedám auto vržou (fajn alarm ) no pak povařit podlažinu, ty brzdy (dík za ty ATE třmeny, musíme se domluvit kdy mi je pošleš) pak ty světla, ale to asi až nakonec, nu s intošem bych rád něco udělal, a asi bych vyměnil ložiška, hučej, když v tom budu tak možná čepy, a sehnat ten úchyt na stínítko co se mi urval. Sere mě jak mě to při jízdě lechtá za uchem
Já hlavně abych vymyslel kde na to vše vydělám ono to je docela na prd za 52 hrubého
Včera jsem byl u klempíře bez koberců a plastů v kufru... Obhlídka trvala tak hodinku a byla podrobná - prahy,lemy zadních blatníků včetně lemů podběhů,zadní kapsy pod nárazníkem,zadní čelo,boky podlahy v kufru,podlaha za spolujezdcem,dírka v podlaze za řidičem,uchycení ramen vepředu (je to chycený tak to udělá taky), uložení tlumičů vepředu a pak přední nosník na levé straně.Je toho dost ale domluvili jsme se tak že mu z toho vyhážu i koberce a nechám tam jen řidičovu sedačku a zadní opěradla - bude rovnat zadek... Takže budu tak minimálně 14 dní bez auta s tím, že pak by to mělo být v cajku všechno jo a cenovka prej max 20 tis. - je to za práci... Díly většinu mám a něco bude muset vyrábět.Povezu mu to v půlce příštího týdne.
A co dál ? Jak se mi to vrátí tak budu muset upravit a očalounit zadní plato,očistit a ponatírat celej spodek auta - to už mám domluvenej zvedák a dílnu na víkend,no a hodit na to nějakou barvu ať to není v zimě jen v plniči,na lak asi nebude tak to možná stříknu sám nebo jen u kámoše a pak na jaře láček... no a v neposlední řadě doladit ten motor - hydra a odstranit to klepání.Z toho co jsem napasal je patrné že mám té práce víc než dost...
co se tyka me a auta tak dutiny a cely spodek delany min. podzim. pred zimou jeste doladit nejaky musky v motoru. pres zimu bych chtel nejak naladit brzdy - jak funkcne tak opticky. dal asi opravit kosmeticky vady laku a kdyz u toho budem tak paprsky kol striknout do zlaty nebo cerny.
tento rok toho bylo taky uz dost - pocinaje napravama, tyckou rizeni, dal svicky, filtry, oleje... a konecne se poridili folie na skla.
To se mi nevyplatí... Leda že bych nevěděl co s financema... Tak doladíme C20NE a bude, to už bude new motor za chvilku... Zjistil jsem že na to klepání má vliv tlak oleje...