Moderátor: Dave0401
Tak s timto nazorem jsem do toho sel a na jare kolauduju a vysledna cena? Uplne jinde, bohuzel.........Ale taky se tam budu jednou hledat, ale ubouravat vazne nebudu.Motor píše:Nestavíte tedkom nekdo RD? nebo nejaký známý? Zajimalo by me co vse to obnaší, kolik casu ztrávím na uřadech kvuli povoleni,atd.
jestli je realne postavit do 2mega nejaky rozumny barak s garazi a pudni vestavbou.
Porad rozmyslim ci postavit novy nebo se poustit do neceho starsiho...
O baraku jsem nikdy neuvazoval a presne z duvodu, ktere zminujes bych ho nechtel. Radeji nez velkou zahradu nejaky mezonet s terasou, primo v Brne - i kdyz tahle varianta vyjed bohuzel kolem 4M. Jsem bytovy typ, RD me nikdy nelakaly.wesly.TDI píše:, RD ročně na plyn vč. vaření 50klacků
, el. cca (podle sebe) 15-18klacků za rok, voda tak 6-8klacků
, suma sumárům cca 75-80tis ročně, bez oprav a jiých nákladů (žumpy,net,popelnice,tv,benzín do sekačky a jiných strojů a čas...) a řeči panelákových cypů "njn ty máš barák to se žije" to by mě jeblo
Mas szMotor píše:tak to je housejen pro info, jaka by mela byt orientacni vysledna cena? +-
My mame nastesti jeste kotel na pevne paliva z drivejska a na jaro jsme dovezli 2 vlecky dreva takze tatik bude topit dost drevem. na ty kondenzacni kotle se podivam na netu, nemas nejaky pokec o nich nebo web s infem? nasi uvazujou o prodeji a stavbe male 4+1 protoze by museli zateplit a vymenit okna jinak to nema smysl v tom dale zit. velky dvougeneracni domek a ja za chvili mizim a segra to same a co oni sami v tom, ze?Luke_TDI píše:Platite 70rocne tak proc nedate 60za kotel a kazdy rok ti usetri 20litru za tri roky to mas zpet! kazdy komu jsme ho menili rikali ze jenom lituje ze uz to neudelal davno. Tim nechci propagovat sam sebe. Ale pokud topit plynem jedine s kondenzacnim kotlem, vse ostatni jsou vyhozene prachy ! Jo a je treba inteligentni regulaci ne jak si nekdo koupi kotel za padesat litru ale za termostat da za osm stovek to by me jeblo a nenechaji si to vysvetlit ze takove zarizeni vsechno co ten kotel dokaze usetrit zadupe.
Ja ne, ja bych kupil 2 byty. Jeden na bydleni, jeden na pronajem z ktereho bych platil svuj najem a byl bych vysmatyMotor píše:No, ja bych prvne resil okna a zatepleni, pak to bude o necem jinem.
Chce to mit ovsem cash na oba byty, protoze kdyz to vezmes hypotekou, tak uroky bance prevysi cokoliv, co vyberes na najmu, pokud tam ty najemniky nechces mit 50letG3-Lower píše:Ja ne, ja bych kupil 2 byty. Jeden na bydleni, jeden na pronajem z ktereho bych platil svuj najem a byl bych vysmatyMotor píše:No, ja bych prvne resil okna a zatepleni, pak to bude o necem jinem.A posefoval bych si casem nejakou chatku
Dá se použít i Geminox atd. výrobců je strašně moc...Luke_TDI píše:http://www.baxi.cz davame pouze jejich kotle a zatim nename duvod menit znacku. Minimum poruch a super pristup ze strany dodavatele (naps. uznana reklamace po vyprseni zarucni lhuty atd)
Presne tak. za 2hypotekach zaplatis nehorazny balik, nemluve o tom, ze nikde neni psane, ze ti je dají.Sly píše:Chce to mit ovsem cash na oba byty, protoze kdyz to vezmes hypotekou, tak uroky bance prevysi cokoliv, co vyberes na najmu, pokud tam ty najemniky nechces mit 50letG3-Lower píše:Ja ne, ja bych kupil 2 byty. Jeden na bydleni, jeden na pronajem z ktereho bych platil svuj najem a byl bych vysmatyMotor píše:No, ja bych prvne resil okna a zatepleni, pak to bude o necem jinem.A posefoval bych si casem nejakou chatku
Přesně takdejvi3052 píše:od malička jsem žil v paneláku,posledních 8 let funguju ve cca:100let staré usedlosti, po zateplení a vyměně oken.. Přitápí se plynem, topí se hlavně dřevem z vlastního lesa.Bych neměnil ani náhodou,a do paneláku,či jiného bytu bych už moc nechtěl.A práce okolo baráku k tomu patří, a mnozí z nás si u toho i odpočinou.. taková vůně posekané trávy, nebo nařezaného dřeva má něco do sebe.. a komunita vesnice, kde,Franta půjčí to! Pepa udělá ono, Cilka napeče tamto, to je úplně jinej svět.
K tomu ještě práce,na poli,loukách..v chlívě dobytek, prasata,ovce,drůbež a tři čokly.. Včera jsem zasel pšenici,tak paráda,trochu zapršet by mohlo,bo sucho
![]()
A chci,do dvou let stavět, někdy se aj trochu nudím