ale jaký si měl profil pneu, mě by zajímalo jestli je to realizovatelný s malým profilem, je mi jasný že to tak maj terenáci ale ty maj balony. Ono by Ačko vypadalo taky jinak s vysokým profilem.HondaMan píše:"Véčka" - Absolutně bez problému!
Méli jsme 255ky na 6,5" ráfku a nikdy žádný prolém
Úzké pneu na široký disk
Re: Úzké pneu na široký disk
škoda 100, 125-mrtě prdel -> mazda 323F BJ 1.5-ideál -> mitsubishi colt 1.3-hezký ale líný -> ???
Profil 60
- vypadalo to hustě (původní guma 195mm), z vysokých rychlostí to hůře brzdilo (větší obvod), a plavalo to jak Titanic...

Tady jedna provokace jak na tyre stretch
http://www.youtube.com/watch?v=8PMKFZuy6Sg" onclick="window.open(this.href);return false;
Edit: tady to má ještě promakanější http://www.youtube.com/watch?v=n-LnkEUA ... ature=fvwp" onclick="window.open(this.href);return false;

Edit: tady to má ještě promakanější http://www.youtube.com/watch?v=n-LnkEUA ... ature=fvwp" onclick="window.open(this.href);return false;

Nosce te ipsum - know thyself
"Be the change you want to see in the world"
Kadett GSi 16v - "redtop" fan
Gallery: kubi-gsi.rajce.idnes.cz
NABÍZÍM ODBORNÉ PŘEKLADY Z ANGLIČTINY DO ČEŠTINY - VÍCE SZ
já bych vám vy hovada s áčkama přál aby vám to ty gumy vrátily...
jsou kurva konstruovaný na nějakej úhel a neže je rozevřete....odejdou daleko dřív než normální...pořád sou v napětí a až prdnou bude pozdě... nehledě na to že stačí málo a uteče vám krásně vzduch....
je to naprostá hovadina...
starý bouráky věděli proč měli balony
viz třeba F a F I. 
když se ti to nevejde do podběhu nedávej to tam... oni věděli proč ho dělaj tak abys tam nedal širší...
když už hledáte inspiraci čumte na rallye...
bye
jsou kurva konstruovaný na nějakej úhel a neže je rozevřete....odejdou daleko dřív než normální...pořád sou v napětí a až prdnou bude pozdě... nehledě na to že stačí málo a uteče vám krásně vzduch....
starý bouráky věděli proč měli balony

když se ti to nevejde do podběhu nedávej to tam... oni věděli proč ho dělaj tak abys tam nedal širší...
bye
http://www.rallyforum.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
meli bychom nechat zmenit domenu 

Opel Astra GSi 16V M2.8 92" blau
C20XE inside
C20XE inside
pane moretti muzu dotaz ???? a proc sou treba moje fuldy kdyz sou zuty a novy uz rovnou tvarovany do acka, a pisou ze to ma zesileny bocnice prave na tenhle ucel. ????
boze chlapi, napiste ze se vam to nelibi, ale nepiste tady takovy mrdky, ste pro smich vsem... a vsem Ackarum je jasny ze ty gumy dou srat driv nez obyc.. hold za krasu se trpi...
boze chlapi, napiste ze se vam to nelibi, ale nepiste tady takovy mrdky, ste pro smich vsem... a vsem Ackarum je jasny ze ty gumy dou srat driv nez obyc.. hold za krasu se trpi...

NICK SEM PRESTAL POUZIVAT, ADMINI NEREAGOVALI NA PROZBU O ZMENU TAK MAM NOVEJ NICK MARKUS(bez toho vt), TAKZE PROSIM SZ PSAT NA NOVEJ NICK
nějakej tuzéér asimoretti píše:já bych vám vy hovada s áčkama přál aby vám to ty gumy vrátily...
starý bouráky věděli proč měli balonyviz třeba F a F I.
bye

Renault Clio 1.4 RT 75PS...
Clio sem Clio tam Clio kam se podívám ...
Clio sem Clio tam Clio kam se podívám ...
Moretti: Slušnost tě nepotkala co?
Já teda chodím na fórum, kde má většina lidí pneu našponované a nepamatuji si, že by tam někdo kdy psal, že mu to fouklo... asi taky jde o to, jak s tím kdo jezdí. Ne každý řeže zatáčky kosmickou rychlostí aby ty pneu zul...

Já teda chodím na fórum, kde má většina lidí pneu našponované a nepamatuji si, že by tam někdo kdy psal, že mu to fouklo... asi taky jde o to, jak s tím kdo jezdí. Ne každý řeže zatáčky kosmickou rychlostí aby ty pneu zul...
Vasekk píše:No tady jde spíš o to jak tu boda placa nesmysly
Vasekk píše:Boda vi vic jak inženýři z TUV... to je fakt joke dne
ne, vsak to prece ne, to kdyz to schvali nemecka zkusebna tak to je ok, takze vlastne ja to tam nazuju a budu s tim vesele jezdit (ty asi dva kilometry) nez se mi gumy rozsrackujou vo lemy, kdyz na moje auto je jak jsem se ted dozvedel schvaleny 8x17 Et35 a 8,5x17 ET33 s TUV. to je v pohode prece... protoze inzenyri z TUV jsou bohove tak to tam jde a basta. zajimavy, ze nikdo zatim na safrana nenacpal 7,5J x 17 s ET menším než 42, ale páni inženýři z TUV tam nacpou rovnou 8,5J x 17 s ET 33. takze kdyz schvalej tohle, tak se nedivim, ze schvalej áčka, fakt neVasekk píše:No jo.. on je boda něco víc jak německá zkušebna co schváli 215/40 gumu na 9"![]()

3x Renault Safrane Hartge Biturbo
ten kdo má úzký pneu na širokým disku a brutální áčka, tak s tím autem většinou moc nejezdí, buď je to srazovka nebo kočár po okolí, navíc závodníci taky moc nebejvaj.
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK
Bóďo a víš, že v TUV protokolech se uvadějí nejrůznější značky a dost jich značí třeba upravu lemů, podběhů, atd... tak ahooj.bóďa píše: ne, vsak to prece ne, to kdyz to schvali nemecka zkusebna tak to je ok, takze vlastne ja to tam nazuju a budu s tim vesele jezdit (ty asi dva kilometry) nez se mi gumy rozsrackujou vo lemy, kdyz na moje auto je jak jsem se ted dozvedel schvaleny 8x17 Et35 a 8,5x17 ET33 s TUV. to je v pohode prece... protoze inzenyri z TUV jsou bohove tak to tam jde a basta. zajimavy, ze nikdo zatim na safrana nenacpal 7,5J x 17 s ET menším než 42, ale páni inženýři z TUV tam nacpou rovnou 8,5J x 17 s ET 33. takze kdyz schvalej tohle, tak se nedivim, ze schvalej áčka, fakt ne.. ty vašku..
SKODA SUPERB
Golf 1 Cabrio Karmann
Golf 1 Cabrio Karmann
No tady je to samej odborník ty voe
Boďa je vudce

Boďa je vudce
Lefi: Nahod tady ten BBS ráfek nebo cos to onehdá dával na SS na Šíru... to Bóďu složí do kolen 

To je ono

Nádherný Áčko 

Tak nvm Bóďo .. nic proti tobě nemám, ale tvoje výlevy tady jsou přehnané. To, že se ti to nelíbí je dost možné, ale taky ti to nikdo necpe, Každý si na auto mrskne co sám uzná za vhodné a každému se líbí něco jiného a plivat po druhých jen proto, že si dali na auto něco, co se ti nelíbí mi přijde teda dost omezené. Sleduju tvoji stavbu xenonů a docela se mi to líbí, že se to snažíš udělat, aby vše bylo jak má být a tak. Ale když už tady zminuješ něco o TUV, bastlení, to co konstruktéři plánovali nebo ne, na co se dělají gumy a podobně, tak si vážně prvně zameť před vlastním prahem. Broušení seriových skel do čiré podoby ti přijde zcela košér? bixenon do původní paraboly nějakým uchycením? tohle je prašť jako uhoď, takže příště než začneš nadávat jako špaček, napočítej vážně do desíti a pober trochu soudnosti 
A odborník moretti je totálně mimo mísu ... viděl si někdy konstrukci pneu? nehledě na to, na jaký disk ji dáš, si musí běhoun zachovat tvar, neříkám, že u extrémů se to 100% daří, ale rozhodně to není prasárna jak ty se mylně domníváš
na áčkách znám spooooousty lidí a v životě bych neslyšel, že by se někomu vyzulo, prasklo nebo se dokonce vyfouklo
:D:D
a trochu se vzpamatujte s tím osočováním, nadávkama a slovním projevem. váš názor se dá sdělit i naprosto kultivovanou cestou a ne se odprezentovat jako naprostý dobytek, pozbyvší veškeré slušnosti a lidskosti

A odborník moretti je totálně mimo mísu ... viděl si někdy konstrukci pneu? nehledě na to, na jaký disk ji dáš, si musí běhoun zachovat tvar, neříkám, že u extrémů se to 100% daří, ale rozhodně to není prasárna jak ty se mylně domníváš
na áčkách znám spooooousty lidí a v životě bych neslyšel, že by se někomu vyzulo, prasklo nebo se dokonce vyfouklo

a trochu se vzpamatujte s tím osočováním, nadávkama a slovním projevem. váš názor se dá sdělit i naprosto kultivovanou cestou a ne se odprezentovat jako naprostý dobytek, pozbyvší veškeré slušnosti a lidskosti
simmy: odpovim na tu cast o xenonech..
. jj, brouseni skel docira mi v pripade zastavby cocek prijde koser, koser by mi neprislo, kdybych dal pred cocky ty drazkovany skla, protoze to by se ten paprsek uplne rozbil protoze za 1) ta cocka sviti oproti neciremu svetlu perfektne, mas presnou hranici mezi svetlem a tmou, takze tim sklem by se ti to zase rozbilo a vyslo by to uz naastejno, jako kdybys tam dal normalni hid a za 2) ta cocka je samozrejme mnohem bliz sklu nez puvoni zarovka v parabole, takze by to pres ty drazky uz delalo neplechu. staci sledovat, "co ti to dělá na zdi". samozrejme, brouseni skel bez jakekoli upravy paraboly, clonitka nebo zastavby cocek je uplna blbost, to potom nesviti. ta puvodni parabola tam zustala jen jako jakysi drzak cocek, na kterem se cocky naklapeji. k tem cockam totiz uz nepotrebujes nic jineho, aby to svitilo jak ma, v cocce uz mas totiz malou parabolu a clonitko, takze kdyz si rozsvitis samotnou cocku tak uz to sviti spravne, odrazy paraboly kolem cocky uz jsou tam nezadouci, staci si vsimnout na seriovych xenonech, ze mistama jsou ramecky kolem cocek matne, aby se od nich svetlo neodrazelo a pripadne neoslnovalo. navic dnes uz se delaji jen cire svetlomety. takze kdyz se to tak veme, svetla muzes dat do haje a namontovat si na predek jen cocky (coz je samozrejme blbost, ale teoreticky
, ten zbytek tam mas uz jen na okrasu, kryti a naklapeni. jinak cocky jsem uchytil velmi pevne pomoci zavitovych tycek a hlinikovych trubicek, ktere jsem dal mezi cocku a parabolu, provliknul tycku a stahnul. jednoduse receno, v realu to samozrejme bylo asi 100x dat, zjistit jestli to sviti spravne (jako puvodni svetlo, nejdriv jsem si obkreslil na zed horni a spodni hranici seriovky a podle toho steloval po zastavbe cocky), kousek trubicky upilovat a znova a znova a to tam jsou ty uchyty tri, takze to prace na nějakou chvilku je... na videu na youtube jsem koukal ze typek si s tim hlavu nedelal, do paraboly nablil silikon, mrsknul tam cocku, tak nejak nasteloval a nechal uschnout.. to bych se i bal, ze se tam cocka bude klepat a upadne.. 
navic kdybyste videli, jak svitej puvodni svetla, tak byste takovy reci nemeli..

navic kdybyste videli, jak svitej puvodni svetla, tak byste takovy reci nemeli..

3x Renault Safrane Hartge Biturbo
Ano dá, ale rozhodně ne tady na TF.Simmy píše:a trochu se vzpamatujte s tím osočováním, nadávkama a slovním projevem. váš názor se dá sdělit i naprosto kultivovanou cestou a ne se odprezentovat jako naprostý dobytek, pozbyvší veškeré slušnosti a lidskosti
Jinak máme stejné poznatky, taky mám spoustu kamarádů se "stretched tyres" a nikdy to nikomu neprasklo nebo neušlo.
Možná to taky bude odrazem toho jak kdo jezdí

- Chamelion
- Kontaktovat uživatele:
Přesně...lepší mít áčka a jezdit slušně, než mít "předpisový" pneu a jezdit jak pochvakubi píše: Jinak máme stejné poznatky, taky mám spoustu kamarádů se "stretched tyres" a nikdy to nikomu neprasklo nebo neušlo.
Možná to taky bude odrazem toho jak kdo jezdí

Mám taky na svym výletním vozítku 165/55/13 na 8x13 disku a jelikož jezdim slušně, nemám s tím jediný problém

boďa: jasný ... já to beru ... mě to po stránce fyzikální vysvětlovat nemusíš
proto si tvého projektu vážím, že to nelepíš jak včely svoje hnízdo, ale trochu nad tím přemýšlíš ... mě jde jen o to, at se zamyslíš nad principem
rozhodně není košér brousit originální skla pokud jsou původně drážkované
(já vím proč je brousíš, mě to netřeba vysvětlovat, nejsem lempl, ale znovu opakuju, že jde o ten princip) a ony i ty závitové tyče a hliníkové trubičky mají docela daleko od sériových řešení nových aut, o kterých se zminuješ 
prostě tvůj projekt budu sledovat se zaujetím nadále, mě šlo jen o to, aby sis uvědomil, že na jednu stranu odsuzuješ "áčkaře" kvůli nějakým bezpečnostem a parametrům které výrobce ani neudává, ale ty sám na auto "bastlíš" (neber to slovo v pravém slova smyslu) do svého "halogenového auta" bixenony
takže nechme "flejmu", ty se zamysli nad tím, cos tady kolem sebe plival a myslím, že to bude dobré 
jinak já sám áčkař nejsem ... pokud se tedy za áčko nepovažují gumy o šířce 205 a 215 na disku 7,5J

prostě tvůj projekt budu sledovat se zaujetím nadále, mě šlo jen o to, aby sis uvědomil, že na jednu stranu odsuzuješ "áčkaře" kvůli nějakým bezpečnostem a parametrům které výrobce ani neudává, ale ty sám na auto "bastlíš" (neber to slovo v pravém slova smyslu) do svého "halogenového auta" bixenony

jinak já sám áčkař nejsem ... pokud se tedy za áčko nepovažují gumy o šířce 205 a 215 na disku 7,5J

No celé bych to uzavřel tím, že 215 guma na 9" prošla zkušebnou, ale nabastlené bodovi xenony ani náhodou... tečka 

SKODA SUPERB
Golf 1 Cabrio Karmann
Golf 1 Cabrio Karmann
dojezdovka na 7x17 ?
http://www.youtube.com/watch?v=1IGdGv0a ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;
btw moje byvale 165/40 na 7,5
http://www.youtube.com/watch?v=1IGdGv0a ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;

btw moje byvale 165/40 na 7,5

- Přílohy
-
- 16052009(005).jpg (171.65 KiB) Zobrazeno 4695 x
A4 3.0 V6 quattro
Alfa Romeo 75 3.0V6 185ps 246Nm
Alfa Romeo 75 1989 2.0TS
109kW 148bhp 186Nm
6L/100km > predpisovo, redline > 9L/100km max.
0-100km/h pod 8s...
Vmax 240km/h
Transaxle porsche system...
Alfa Romeo 75 1989 2.0TS
109kW 148bhp 186Nm
6L/100km > predpisovo, redline > 9L/100km max.
0-100km/h pod 8s...
Vmax 240km/h
Transaxle porsche system...
- Mike Mad
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
misokgb> lol
185/45 r15 na 8x15

185/45 r15 na 8x15

Volkswagen Jetta Mk2 Coupe US&A 2.0 16V ABF ... reconstruction
Volkswagen Bora Variant 1.9TDI ARL ... daily
Volkswagen Bora Variant 1.9TDI ARL ... daily
Taky se přidám tak áčka jsou pěkné,ale nebezpečná a to hlavně v tom,že když je ta guma natáhlá na disku tak ten bok je roztáhlý a ty boky jsou tenké tak je větší možnost protržení.Mám vlastní zkušenost kdy se oddělil bok pneumatiky od vzorku a řídil kámoš jel jak hovado 230km/h a při zpáteční jízdě jsem řídil já jeli jsme 60km/h a stalo se naštěstí při jízdě zpátky
.Lidi dejte si na auto co chcete,ale řeknu jedno pokud mě tím někdo ohrozí tak špatně skončí tak vesele každý nese zodpovědnost za své činy. 

- Přílohy
-
- DSC00720.JPG (210.63 KiB) Zobrazeno 4612 x
Zakázková výroba na CNC strojích výroba různých držáků adaptérů podložek a provádím různé úpravy dílů mrkněte na foto
http://petjess.rajce.idnes.cz/
- F.l.a.n.e.l.
Kulisek? rozměr pneu a rozměr disku? stáří pneu? jinak se to klidně mohlo stát díky bordelu na cestě a mě osobně cca v 6Okm/h nějak podobně praskla i "normál" pneu 205/50/15 na 7*15 (cca pred 5ti lety
Autoservis, diagnostika, geometrie, zprostředkování STK, přihlášení, evidenční kontroly,...
Škoda Rapid 130 (2,0i 16v) Budíž ti země lehká. Děkuju ti za vše
Škoda Rapid 130 (2,0i 16v) Budíž ti země lehká. Děkuju ti za vše

Zdar chlape tak guma 215/40/16 disk 16"x9" guma nebyla nějak moc stará,ale přesně nevim.Hele bordel na cestě nebyl to jsem si jist sleduji cestu jak ostříž najezdil jsem stovky kilometrů s autem 6cm nad zemí tudíž vím o čem je řeč.Ano každopádně je tam více aspektů čím se to mohlo stát,ale uvbvědom si jak je tenký ten bok pneumatiky.Tuto sestavu 16"x9" + 215/40/16 měl jiný kolega na autě a měl pirelky a jak jel hodně ostře tak mu to sjíždelo i nápisy na bokách.Nesmí se to přehánět.Třeba ty dojezdovky na širokém disku nechápu to co to má za význámF.l.a.n.e.l. píše:Kulisek? rozměr pneu a rozměr disku? stáří pneu? jinak se to klidně mohlo stát díky bordelu na cestě a mě osobně cca v 6Okm/h nějak podobně praskla i "normál" pneu 205/50/15 na 7*15 (cca pred 5ti lety

Zakázková výroba na CNC strojích výroba různých držáků adaptérů podložek a provádím různé úpravy dílů mrkněte na foto