Ta poloha klapky se mi nezdá,to by dělalo pořád a ne jen po zahřátí ne? Nemá třeba M40 nějaký teplotní čidlo na bloku nebo... nemůže to dělat lambda? Je to prostě jako když mi v sedmě dojde benzín... na volnoběh jde dobře ale když se přidá tak místo nahoru jdou otáčky dolů. On ten starej čtyřváleček je defacto spíš o mechanice ale hlavní problém je v tom,že nevím co kde u něj je.

Jinak jsem udělal: novej vzduchovej filtr,jiná váha,koupeny a namontovány nový hadice,non-return ventil,přetěsněno,vyčištěn rozdělovač,nový svíčky,nová indučka,vyčištěn a zkontrolován ventil volnoběžných otáček přeměřeny čidla na bloku a hlavě a víc mě nenapadá.

Jedině snad ty teplotní čidla jak píšeš,jen nevím kde je hledat. Ale asi bude záser v nějaký oxidaci konektoru,je jich zelenejch (jeden drát ze tří třeba) plný auto.

Myslel jsem že je chyba v non-return ventilu kterej je mezi hadicema ze sání a posilovače brzd. Má tvar písmene L a na kratší straně má nápis motor a šipku směrem do ventilu,tato strana byla právě na straně posilovače tak jsem to pokusně otočil nápisem motor k motoru ale zase to nebrzdí a pedál je jak kamennej takže to asi bylo správně.

BMW E21 318i M10B18 77KW '81, E36 Compact 316i M43B16 75KW '94, E65 735i N62B36A 200KW '01