dementi na silnicích - D1 - ..2222

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

Odpovědět
Beaver

Re: dementi na silnicích

Příspěvek od Beaver »

rallik píše:Tomu se říká objektivní názor :roll: :mavani:
Tomu se rika vypozorovany fakt. Staci kdyz si vezmes zidlicku, merak rychlosti a blocek a sednes si k dalnici. Zapis si jaky auta tam jezdi jak prasata a mrkni na motorizace.
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

X-Ray

Příspěvek od X-Ray »

aha, tak najednou jen o 20 víc na dálnici...Celou dobu se tu mluví o minimálně 160km/h. A třeba 180km/h na dálnici a projetí křižovatky na červenou je shodně za 5bodů :?:

maRkus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maRkus »

bobr ma pravdu.... 8) staci denne jezdit a uvidi to kazdej....

X-ray : takze kdyz stat neni chopnej resit dopravni situaci a prizpusobit ji modernim autum tak proto mame bejt bezpozkovy hovada a jezdit jak ovce ????

Nejlepsi by bylo kdyby se omezeni na dalnici zrusilo uplne... proste jed tolik na kolik ty a tvoje auto mas...

za rok dva, by se ti idioti co jezdi tak ze to nezvladaj pozabijeli a fungovalo by to. Jenze to se dneska nenosi, protoze ti ridici co za volant nepatri by rvali... a to predce stat nechce ne ?
AUTOSERVIS, PNEUSERVIS, AUTOSKLO, RYCHLOSERVIS, mechanické práce, klempířina, lakovaní, odtah vozidel. (Praha 5) - SZ nebo 603 909 767, http://www.freshlak.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.flickr.com/photos/130435261@N04/" onclick="window.open(this.href);return false;

Beaver

Příspěvek od Beaver »

maRkus píše:...za rok dva, by se ti idioti co jezdi tak ze to nezvladaj pozabijeli a fungovalo by to...
Jenze to je v dnesni dobe "politicky nekorektni" :?: Navic zrusit to vsude fakt nejde, dalnice jsou na spouste mist v tragickym stavu.

Trhyy
V.I.P.

Příspěvek od Trhyy »

X-Ray píše:aha, tak najednou jen o 20 víc na dálnici...Celou dobu se tu mluví o minimálně 160km/h. A třeba 180km/h na dálnici a projetí křižovatky na červenou je shodně za 5bodů :?:
Nevim co se tady mluví, já sem psal že nejčstějš jezdim po dálnici 150-160 tacho, jasně záleží s jakym autem, s báwem to bylo těch cca 180, ale nikdy sem nikoho tou jízdou na dálnici neohrozil a neomezil. Ono taky ta červená je sporvná, 5bodů dostaneš když projedeš na červenou když nestihenš oranžovou a červená svítí 0,5s a stejně takd ostaneš 5bodů i když projedeš na červenou která svítí půl minuty.
MÁŠ PRASKLÝ AUTOSKLO? STŘÍPEK AUTOSKLO TO VYŘEŠÍ !
www.AUTOSKLOSTRIPEK.cz - Praha 5 -774 573 375
!!Ke každému čelnímu sklu až 2000Kč poukázka na pohonné hmoty ZDARMA!

X-Ray

Příspěvek od X-Ray »

bodový konto snížit na 6 bodů a rychlost na dálnici ubrat na 110km/h. Posílit hlídky a za rok dva by na silnicích zbyli jen ti s pevnou vůlí a nebo slabejma auta :lol:

Trhyy
V.I.P.

Příspěvek od Trhyy »

já bych všechny ty dálnice zakázal

Beaver

Příspěvek od Beaver »

X-Ray píše:bodový konto snížit na 6 bodů a rychlost na dálnici ubrat na 110km/h. Posílit hlídky a za rok dva by na silnicích zbyli jen ti s pevnou vůlí a nebo slabejma auta :lol:
Clovece, ja jsem policajty uz pekne dlouho nepotkal pokud nepocitam mestaky. Z dalnic jako by vymizeli. Takze ono neni moc co posilit, spis je potreba nejaky zridit. Udelej pulrocni masivni zatah na piraty na dalnicich a statni kasa bude praskat ve svech, stejne jako MHD :D

pokorneo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pokorneo »

Rudi píše:
X-Ray píše:
pokorneo píše:
origo od výrobce s tebou souhlasím :D ale ten můj hází za sebou brikety v pevným skupenství a jede trošku jinak :lol:
jakože čip na 150kW a v převodovce ještě sedmou rychlost? Tak to potom těch 220 jet může, ale v klídku to asi nebude :)
jenom podotknu , že tam mám 5ti kvalt :lol: no dobře no při 230 tam mám 4,5k otáček , což je na rozmezí červenýho pole :lol:
musí bejt kopec jak kráva dolů a ještě ti musí pekelně kecat tacho :smich: ale jako pohádka dobrý :lol:[/quote]

di vole do prdele :lol: :lol: okolnosti tady nebudeme vytahovat , hold prostě musí být povětrnostní podmínky no :lol:
Pravé tajemství života je hledání dokonalého auta .

Boháček

Příspěvek od Boháček »

X-Ray píše:v létě jsem jel do Brna po D1 a musím se přiznat, že jsem tak 80% cesty po D1 jel v levým pruhu, i když byl pravej úplně prázdnej. A to jsem jel +-130. ten pravej je dobrej tak na odepsání auta. Většinu cesty jsem koukal víc do zpětných zrcátek, než před sebe. Jakmile se začal přibližovat nějakej závodník, s předstihem jsem se za použití blinkru uklidil do pravýho. Jakmile projel, vrátil jsem se zase do levýho. ....
tohle je přístup normálního, rozumného člověka
bohužel i zde se najdou jedinci, kteří si myslí, že jejich tachometr je nějaké cejchované měřidlo

jinak nejde o omezování, ale o 2 paragrafy
jeden říká, že se jezdí vpravo
druhý pak že nemáš bránit předjíždění
vzdělání není zárukou inteligence

Dacan
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dacan »

:) mám řidičák od 17.dubna 2009 a policajti mě zastavili 1x asi o půlnoci :) najetých mám 20k km...podle mě by měli víc stát u silnice než chodit pěšky městem

panpica

Příspěvek od panpica »

Od ty doby, co nemaj na benzin, nejsou nikde videt.
Jinak o tom fenomenu managerskych jizd po dalnici byl dobrej rozhovor v udelosti komentare. Doporucuju zkouknout:
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/2 ... are/?index" onclick="window.open(this.href);return false;[]=139536
S14,Racing on the street is illegal, irresponsible, and dangerous

Cossie

Příspěvek od Cossie »

Na celé téhle diskuzi je nejsmutnější to, že i tady - na fóru "autařů" je spousta typických čecháčků - vychocávačů aneb teď jedu já a všichni ostatní se poserte :roll: :roll:

Osobně nevidím žádný problém v tom, že si někdo jezdí 200 po dálnici - většina těhle lidí alespoˇřádně sleduje provoz - jsou úseky, kde také raději jezdím vlevo, ale sleduju zrcátka a když vidim, že se někdo blíží tak uhnu, to samé když chci předjíždět, tak sleduj v zrcátku jak asi rychle se blíží auto v levém a podle toho tam buď vjedu nebo ne, stejně tak když předjíždím kolonu vozidel mezi kterými jsou místa, kde vím, že by mě rychlejší řidič měl možnost předjet zprava nevidím žádný problém se zařadit zpět a poté pokračovat v předjíždění (snažím se toto dodržovat a byl bych vděčný, kdyby se takto chovali i ostatní).
Nevim proč někdo má potřebu řešit to že někdo jede rychleji než má - je to jeho věc a jistě si je vědom co ho za případný přestupek čeká.

Pro mě jsou daleko nebezpečnější lidi co jezdí bezdůvodně pomalu - toto bych pokutoval za zdržování provozu, protože tímto většinou donutí řidiče co takovéto auto dojede riskovat při případném předjíždění (jestliže ten člověk nemá na to aby jel normálně, nemá dle mě v dnešním provozu na silnici co dělat), lidé jedoucí svých konstantních 70 km/h obec neobec, idioti co mi vjedou do cesty z vedlejší silnice, ikdyž mě evidentně viděli a neumí se svižně rozjet, protože by si spotřebovali palivo navíc atd .....

Prostě dokud tu bude banda vychovávačů tak se tady prostě lépe jezdit nebude :(

Líbí se mi jak spousta lidí je zatvrdlých a plácá tu blbiny jak na tv znova, že za všechno může rychlost - ano člověk co naboural jel třeba sice rychleji, ale kolize vznikla např jen z důvodu, že se zrovna blížil k "vychovávači" a ten i přesto, že za řidičem jedoucím rychleji bylo úplné volno se mu tam musel nacpat a tím vyvolal krizovou situaci a tak by se dalo pokračovat dále a dále ...

V německu po dálnících jsem se už párkrát projel a je tam spousta úseků kde ta dálnice je stejná nebo i horší než v čr (užší pruhy, méně přehledné zatáčky ....) přesto se tam všude dá jet bezproblémů 180 km/h protože tam prostě lidé sledují provoz a chovají se k sobě jinak, osobně třeba nevidím problém jet D8 z prahy neustále klidně kolem těch 180.
BMW 528i e39 ´96, 18" Rondell, Eibach - 30mm,AE + xenony
Ford Scorpio´90 2.0 DOHC Ghia

biohazard
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od biohazard »

co to je ten vychovávač

Trhyy
V.I.P.

Příspěvek od Trhyy »

Cossie píše:Na celé téhle diskuzi je nejsmutnější to, že i tady - na fóru "autařů" je spousta typických čecháčků - vychocávačů aneb teď jedu já a všichni ostatní se poserte :roll: :roll:

Osobně nevidím žádný problém v tom, že si někdo jezdí 200 po dálnici - většina těhle lidí alespoˇřádně sleduje provoz - jsou úseky, kde také raději jezdím vlevo, ale sleduju zrcátka a když vidim, že se někdo blíží tak uhnu, to samé když chci předjíždět, tak sleduj v zrcátku jak asi rychle se blíží auto v levém a podle toho tam buď vjedu nebo ne, stejně tak když předjíždím kolonu vozidel mezi kterými jsou místa, kde vím, že by mě rychlejší řidič měl možnost předjet zprava nevidím žádný problém se zařadit zpět a poté pokračovat v předjíždění (snažím se toto dodržovat a byl bych vděčný, kdyby se takto chovali i ostatní).
Nevim proč někdo má potřebu řešit to že někdo jede rychleji než má - je to jeho věc a jistě si je vědom co ho za případný přestupek čeká.

Pro mě jsou daleko nebezpečnější lidi co jezdí bezdůvodně pomalu - toto bych pokutoval za zdržování provozu, protože tímto většinou donutí řidiče co takovéto auto dojede riskovat při případném předjíždění (jestliže ten člověk nemá na to aby jel normálně, nemá dle mě v dnešním provozu na silnici co dělat), lidé jedoucí svých konstantních 70 km/h obec neobec, idioti co mi vjedou do cesty z vedlejší silnice, ikdyž mě evidentně viděli a neumí se svižně rozjet, protože by si spotřebovali palivo navíc atd .....

Prostě dokud tu bude banda vychovávačů tak se tady prostě lépe jezdit nebude :(

Líbí se mi jak spousta lidí je zatvrdlých a plácá tu blbiny jak na tv znova, že za všechno může rychlost - ano člověk co naboural jel třeba sice rychleji, ale kolize vznikla např jen z důvodu, že se zrovna blížil k "vychovávači" a ten i přesto, že za řidičem jedoucím rychleji bylo úplné volno se mu tam musel nacpat a tím vyvolal krizovou situaci a tak by se dalo pokračovat dále a dále ...

V německu po dálnících jsem se už párkrát projel a je tam spousta úseků kde ta dálnice je stejná nebo i horší než v čr (užší pruhy, méně přehledné zatáčky ....) přesto se tam všude dá jet bezproblémů 180 km/h protože tam prostě lidé sledují provoz a chovají se k sobě jinak, osobně třeba nevidím problém jet D8 z prahy neustále klidně kolem těch 180.
Naprostej souhlas 8)

Eiffel
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eiffel »

Jediné s čím nesouhlasím je tohle:
Cossie píše: Pro mě jsou daleko nebezpečnější lidi co jezdí bezdůvodně pomalu - toto bych pokutoval za zdržování provozu, protože tímto většinou donutí řidiče co takovéto auto dojede riskovat při případném předjíždění (jestliže ten člověk nemá na to aby jel normálně, nemá dle mě v dnešním provozu na silnici co dělat)
Nikdy nevíš, jaký má důvod k pomalé jízdě. Pokud ale neuhnou, když je dojede rychlejší, tak to jsou kreténi, to ano.
Cadillac seville V8 4.6 :D
zatím ještě žiju...

Globus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Globus »

To je zase snůška blitků.... :roll: všichni kdo maj diesel jsou kreténi/piráti silnic, věichni kdo jedou rycle vezou rodicí ženu, k tomu člověka s infarktem a navíc jsou dopravní experti a vědi že ta určená rychlost je je na hovno a tudíž jí vlastně nemusej dodržovat...ale co mě to přepkavpuje, když jsme na tuning fóru, že?
BMW - uměle zvýšený ego, přírodně snížená inteligence

posero

Příspěvek od posero »

Globus píše:To je zase snůška blitků.... :roll: všichni kdo maj diesel jsou kreténi/piráti silnic, věichni kdo jedou rycle vezou rodicí ženu, k tomu člověka s infarktem a navíc jsou dopravní experti a vědi že ta určená rychlost je je na hovno a tudíž jí vlastně nemusej dodržovat...ale co mě to přepkavpuje, když jsme na tuning fóru, že?
vůbec si to nepochopil, jde o toleranci, přemýšlení za volantem, předvídání to dělá spolu se zkušenostmi řidiče dobrým řidičem, dacanů s plnou hubou keců je dost :wink:
Honda Civic EG turbo
Civic aerodeck
Toyota Celica GT4

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Globus píše:To je zase snůška blitků.... :roll: všichni kdo maj diesel jsou kreténi/piráti silnic, věichni kdo jedou rycle vezou rodicí ženu, k tomu člověka s infarktem a navíc jsou dopravní experti a vědi že ta určená rychlost je je na hovno a tudíž jí vlastně nemusej dodržovat...ale co mě to přepkavpuje, když jsme na tuning fóru, že?
Globus neser mne :lol: Ano, mohlo by se stat, ze nekdo skutecne poveze rodicku, infarkt, slepy strevo nebo lihnouciho se vetrelce, ALE KURVA KDYZ JA JEDU PO D1 TAK MNE ASI FAKT PREDJIZDI TRI PRDELE RODICEK CELOU CESTU. A nota bene s dyzlama - ono to totiz neni tak, ze vsichni pirati maji dyzl, akorat jich je vetsina. Ale jak tu uz padlo, tak proste skutecne z jakehosi podivneho duvodu nepotkavam pomalu jedouci dyzly, proc ? Statisticky vzato bych prece mel takovych potkat spoustu.

Butcher
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Butcher »

Rikam si vzdycky, ze tyhle diskuze nebudu ani cist...nema to smysl...a nebo prece jeden.Clovek si tady aspon udela o kazdym obrazek...Globus ten Avatar :lol: 8)
KEHO rennsport

Eiffel
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eiffel »

rychlosti beru jako doporučení, ale přednosti a červený, to je svatý.

A nestydím se za to.

A taky se nestydím za to, že po okresce jezdím 60-80, když je rozbitá a mohl bych tam jet 90
zatím ještě žiju...

X-Ray

Příspěvek od X-Ray »

tak nevím jestli to tu psát, protože vysoká rychlost (rozuměj nad povolený limit) tu není brána jako něco špatného, nedejbože nebezpečného.

Také se nechci zastávat "vychovávačů" protože záměrně vyvolávají nebezpečné situace, tedy spíše než vyvolávají je ještě zhoršují.

Jde o to, že když někdo má potřebu kašlat na předpisy a jezdit si jakou rychlostí chce a jaká mu zrovna vyhovuje, nemůže od ostatních čekat, že budou předpisy dodržovat. Tedy pokud "ty" máš chuť jezdit po dálnici 180 a předpisy jsou ti u za*ku, tak "já" mám zase chuť jet po dálnici pořád v levým pruhu kamiony-ne-kamiony. Je to dementní, ale je to logický. Když budu mluvit (psát) jen o dálnici, tak ty "rychlíci" si myslí že jsou v právu, když jedou rychle, ale ostatní je nesmějí zpomalovat, protože se přece někde píše, že je povinnost rychlejšího nechat jet.

Trochu jako cigoši. Ty dělej co je tvoje právo a jak jedu já, do toho se neser. No ale jak ty, tak já.

Nikdo se potom nemůže divit řidiči MB-2222, že se mu najednou chtělo zastavit na dálnici, když předtím se spoustě jinejch řidičů chtělo jet pořád v levým pruhu.

Eiffel
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eiffel »

X-Ray píše:tak nevím jestli to tu psát, protože vysoká rychlost (rozuměj nad povolený limit) tu není brána jako něco špatného, nedejbože nebezpečného.
chce to jen trochu tolerance z obou stran, už jsem to tu jednou psal:
Eiffel píše: pokud vidím, že předíjždí kamion a nebo před ním jede víc aut, tak nestresuju a srovnám s ním rychlost s bezpečným odstupem.

Pokud ale má volno před sebou a i v pravo, tak bliknu jednou, bliknu podruhý a zatroubím a pak ho vezmu pravým. Sežerte mě :D
A k tomu doplňuju, že rychlost beru jako doporučení
zatím ještě žiju...

Kein

Příspěvek od Kein »

X-Ray píše:tak nevím jestli to tu psát, protože vysoká rychlost (rozuměj nad povolený limit) tu není brána jako něco špatného, nedejbože nebezpečného.

Také se nechci zastávat "vychovávačů" protože záměrně vyvolávají nebezpečné situace, tedy spíše než vyvolávají je ještě zhoršují.

Jde o to, že když někdo má potřebu kašlat na předpisy a jezdit si jakou rychlostí chce a jaká mu zrovna vyhovuje, nemůže od ostatních čekat, že budou předpisy dodržovat. Tedy pokud "ty" máš chuť jezdit po dálnici 180 a předpisy jsou ti u za*ku, tak "já" mám zase chuť jet po dálnici pořád v levým pruhu kamiony-ne-kamiony. Je to dementní, ale je to logický. Když budu mluvit (psát) jen o dálnici, tak ty "rychlíci" si myslí že jsou v právu, když jedou rychle, ale ostatní je nesmějí zpomalovat, protože se přece někde píše, že je povinnost rychlejšího nechat jet.

Trochu jako cigoši. Ty dělej co je tvoje právo a jak jedu já, do toho se neser. No ale jak ty, tak já.

Nikdo se potom nemůže divit řidiči MB-2222, že se mu najednou chtělo zastavit na dálnici, když předtím se spoustě jinejch řidičů chtělo jet pořád v levým pruhu.
Ne. vysoká rychlost není nebezpečná, dokonce není ani špatná. Nebezpečný je jen nezkušený řidič. A nezkušený řidič je ten, který jezdí nad možnosti své a možnosti svého vozu.
http://www.tuzingforum.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.infobaden.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;

Globus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Globus »

Kein píše: Ne. vysoká rychlost není nebezpečná, dokonce není ani špatná.
To zas taky neni uplně pravda. Když vyjíždim z vedlejší řádně se rozhlídnu a sundá mě kretén kterej přijel 150 v místě kde je 50 /například kvuli zatáčce, horizontu/ tak vina neni 100% na mojí straně. Vím, je to extrémní případ, ale to s etaky stává.
BMW - uměle zvýšený ego, přírodně snížená inteligence

Kein

Příspěvek od Kein »

Globus píše:
Kein píše: Ne. vysoká rychlost není nebezpečná, dokonce není ani špatná.
To zas taky neni uplně pravda. Když vyjíždim z vedlejší řádně se rozhlídnu a sundá mě kretén kterej přijel 150 v místě kde je 50 /například kvuli zatáčce, horizontu/ tak vina neni 100% na mojí straně. Vím, je to extrémní případ, ale to s etaky stává.
Ano, k tomu se vztahuje druhá část mého příspěvku.
http://www.tuzingforum.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.infobaden.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;

milonovo

Příspěvek od milonovo »

Globus:když může dělat dopravního experta třeba Huml,tak se za něj může považovat skutečně každej.

Cossie

Příspěvek od Cossie »

Eifel : tak nějak jsem to myslel, jinak souhlas s tebou :wink:

Jinak by mě celkem zajímalo, jestli všichni co se tu rozčilují nad rychlejší jízdou nejeli a nepojedou nikdy v životě rychleji ??? Pokud ano, tak by si měli nafackovat a dobrovolně jít odevzdat pokutu :nono:

Jinak je pravda, že na druhou stranu se ani nedivím tomu jako to tady vypadá, když vidím co jsou tady v téhle době schopni vypustit z autoškol..... :kladivo:
BMW 528i e39 ´96, 18" Rondell, Eibach - 30mm,AE + xenony
Ford Scorpio´90 2.0 DOHC Ghia

biohazard
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od biohazard »

by mě zajímalo kdo dobrovolně odevzdává pokuty

milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh »

No aktualne je taky na rozmysleni to proc nekteri jelimani v zimnim obdobi jednou na rychlostni komunikaci kde neni zadny snih treba 60-70kmh kdyz mohou jet v klidu 80-90.

O tom ze me nejvic s*rou lidi co si neumi omest auto a maj tam pruzor jak z tanku se snad ani nebudu zminovat.

Odpovědět

Zpět na „Pokec“