Vybral jsem tohle - HP ProBook 4320s ve specifikaci XX820EA
Btw. chápu dobře větu "Karta ATI Mobility Radeon HD 5470 s vyhrazenou grafickou pamětí 512 MB" že je tam integrovaná?
Moderátor: Rudi
S tím jsem plně srozuměnej.Ovšem byl bych nerad abych si koupil fungl novej notebook a jeho výkon byl v jakýmkoliv ohledu horší než u pět let starýho PC.Beaver píše:No nebude to žádná sláva, ale zahrát by se na tom něco daloNotebooky obecně nejsou moc herní výbava, zvlášť pak v té cenové hladině co plánuješ.
Myslíš konektor na napájení?Shodou okolností jednu tři roky starou kancelářskou mrchu od HP mám a musím říct že jsem s tím zatím neměl jedinej problém.Samo že zahnutej konektor je lepší,ale nemůžu říct že by mi to někdy nějak komplikovalo život.Ale je pravda že ten noťas používám prakticky výhradně na stole.Teď ještě když o tom přemejšlím tak si ale nepamatuju že bych zahnutej konektor u nějakýho notebooku viděl.Eiffel píše:jen rada, HP má rovnej konektor k počítači, právě s ním bojuju, lepší je zahnutý konektor, vybírej i podle toho, odejde ti napájení a díky tomu základová deska.
Myslíš konektor na napájení?Shodou okolností jednu tři roky starou kancelářskou mrchu od HP mám a musím říct že jsem s tím zatím neměl jedinej problém.Samo že zahnutej konektor je lepší,ale nemůžu říct že by mi to někdy nějak komplikovalo život.Ale je pravda že ten noťas používám prakticky výhradně na stole.Teď ještě když o tom přemejšlím tak si ale nepamatuju že bych zahnutej konektor u nějakýho notebooku viděl.Eiffel píše:jen rada, HP má rovnej konektor k počítači, právě s ním bojuju, lepší je zahnutý konektor, vybírej i podle toho, odejde ti napájení a díky tomu základová deska.
DELLa jsem teď nesl na reklamaci - technik by si pro to sice přijel, ale pokud nemáš rozšířenou záruku, tak si ten odvoz (resp, dovoz) už si hezky zaplatíšRudi píše:s HPčkem měla kámoška taky šílený problémy, snad 3x na reklamačce. Já osobně bych nešel do ničeho jinýho než Dellu, něco se posere, přijede druhej den technik a máš klid.
Třeba něco takovýdleho
http://www.alza.cz/dell-inspiron-n5010- ... 216809.htm" onclick="window.open(this.href);return false; máš tam gigovou kartu, tak by to snad něco zvládnout mohlo
nebyl to náhodou teď nějakej netbook, u tech bych to vzhledem k ceně pochopil? bo mě na jaře ještě přijel a kámošce teď 2x v prosinci a ani jeden jsme nic neplatili.Beaver píše:DELLa jsem teď nesl na reklamaci - technik by si pro to sice přijel, ale pokud nemáš rozšířenou záruku, tak si ten odvoz (resp, dovoz) už si hezky zaplatíšRudi píše:s HPčkem měla kámoška taky šílený problémy, snad 3x na reklamačce. Já osobně bych nešel do ničeho jinýho než Dellu, něco se posere, přijede druhej den technik a máš klid.
Třeba něco takovýdleho
http://www.alza.cz/dell-inspiron-n5010- ... 216809.htm" onclick="window.open(this.href);return false; máš tam gigovou kartu, tak by to snad něco zvládnout mohloJinak DELL fungoval bezvadně, dokud se po roce nerozhodlo podsvícení zhasnout, víceméně samo od sebe.
Jinak v kategorii 13" notebooků se už vůbec nedá čekat herní výkon, ty stroje už jsou dost limitovaný rozměrama a je komplikovaný dávat do toho lepší GPU co e víc hřejou. Doporučil bych ti Lenovo Edge 13, ale tam si nic nezahraješ (já na svým Edge 14 ostatně taky moc ne, grafickej výkon Radeonu v chipsetu to má horší jak můj starej Radeon X1300 v desktopu). Ten Inspiron z odkazu by už něco zvládnout mohl, grafika tam má 128bit sběrnici a velkou paměť, ale je to holt už patnáctka.
No jo, ale Acer a MSI jsou nejvíc na reklamacích, což nemám vycucáno z prstu, ale od známé, která v jednom servisu dělá. Na MSI se často stačí i špatně podívat, mají špatné šasi a často se tam rozpojují různé kontakty vlivem ohybů a pnutí. Oproti tomu Acery jsou zpracovaný trochu líp, ale ve snaze právě podat co nejlepší výkon za co nejmenší peníze v co nejatraktivnějším balení se to hřeje, odcházejí levný komponenty a člověk musí mít štěstí na kus aby mu vydržel dlouho bez problémů.sotomaior píše:beaver: stejnou grafarnu ma v 13" timelineX.... s tím že má i druhou integrovanou, když potřebuješ delší výdrž baterky... to se mi zdá slušná kombinace
Netbook to nebyl, Dell Studio.Rudi píše:nebyl to náhodou teď nějakej netbook, u tech bych to vzhledem k ceně pochopil? bo mě na jaře ještě přijel a kámošce teď 2x v prosinci a ani jeden jsme nic neplatili.