Rada s výběrem notebooku

Vše co se točí kolem počítačů, her, mobilů a elektroniky

Moderátor: Rudi

Odpovědět
hattori_hanzo
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Rada s výběrem notebooku

Příspěvek od hattori_hanzo »

Chci si k svátku koupit novej noťas a chci se zeptat na případný alternativy toho co jsem si vybral.Jsem už víceméně rozhodnutej pro tenhle,ale pro jistotu se chci ještě zeptat jestli někdo neví o nějaký lepší alternativě kterou jsem přehlídnul.Nějak moc svět počítačů nesleduju,takže uvítám případný další tipy.Limit mám 14,000,- Kč bez DPH.Abych šel přes tak by to musela bejt opravdová pecka. :D

Vybral jsem tohle - HP ProBook 4320s ve specifikaci XX820EA

Btw. chápu dobře větu "Karta ATI Mobility Radeon HD 5470 s vyhrazenou grafickou pamětí 512 MB" že je tam integrovaná?
✠Luftwaffle✠

Beaver

Re: Rada s výběrem notebooku

Příspěvek od Beaver »

Dedikovaná.

http://notebook.cz/clanky/technologie/2 ... eon-HD5400" onclick="window.open(this.href);return false;
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

hattori_hanzo
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

A oproti ATi Radeon HD 2600 XT 256MB tam lze očekávat nějakej posun?Nejsem žádnej hardcore gamer,v průměru měním PC tak jednou za pět let a stačí mi to,ale přece jenom by se mi nechtělo si kupovat něco co má stejnej výkon jako to co mám. :D
✠Luftwaffle✠

Beaver

Příspěvek od Beaver »

No nebude to žádná sláva, ale zahrát by se na tom něco dalo :) Notebooky obecně nejsou moc herní výbava, zvlášť pak v té cenové hladině co plánuješ.

Eiffel
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eiffel »

jen rada, HP má rovnej konektor k počítači, právě s ním bojuju, lepší je zahnutý konektor, vybírej i podle toho, odejde ti napájení a díky tomu základová deska.
Cadillac seville V8 4.6 :D
zatím ještě žiju...

beago

Příspěvek od beago »

nema nahodou vetsina notasu rovnej konektor? Pokud teda myslis to co se strka do notasu...
Řídící jednotka mého auta běží na Linuxu, proto má také moje auto pouze dva stavy - Vypnuto a Opravujeme

hattori_hanzo
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Beaver píše:No nebude to žádná sláva, ale zahrát by se na tom něco dalo :) Notebooky obecně nejsou moc herní výbava, zvlášť pak v té cenové hladině co plánuješ.
S tím jsem plně srozuměnej.Ovšem byl bych nerad abych si koupil fungl novej notebook a jeho výkon byl v jakýmkoliv ohledu horší než u pět let starýho PC.
Eiffel píše:jen rada, HP má rovnej konektor k počítači, právě s ním bojuju, lepší je zahnutý konektor, vybírej i podle toho, odejde ti napájení a díky tomu základová deska.
Myslíš konektor na napájení?Shodou okolností jednu tři roky starou kancelářskou mrchu od HP mám a musím říct že jsem s tím zatím neměl jedinej problém.Samo že zahnutej konektor je lepší,ale nemůžu říct že by mi to někdy nějak komplikovalo život.Ale je pravda že ten noťas používám prakticky výhradně na stole.Teď ještě když o tom přemejšlím tak si ale nepamatuju že bych zahnutej konektor u nějakýho notebooku viděl. :D
✠Luftwaffle✠

beago

Příspěvek od beago »

pokud Eifell myslel fakt to, tak jedine to snad dela MSI...a od nich bych notas nechtel ani kdyby me ho cpali do rukou pod tlakem :lol:

u H bych si akorat dal bacha na Paviliony, ta rada by nemela bejt az tak dobra - kazdej notas mel prej jiny problemy, jako treba nesnesitelny nahodny piskani :lol:
Řídící jednotka mého auta běží na Linuxu, proto má také moje auto pouze dva stavy - Vypnuto a Opravujeme

V12
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od V12 »

Na Packard Bell ho mam zahnutej
R6 twin turbo + V10 + V12

BIGPAPA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BIGPAPA »

s HP má kamarád dost velký problémy..... co zkusit něco od Fujitsu Siemens - taky jsem chtěl HP a bylo mi řečeno, že se platí za značku..... 8)
Svět by byl o mnoho bezpečnejší, když by každý před vstupem do letadla musel sníst kousek slaniny....

sotomaior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sotomaior »

pokud na to extrémně nespěcháš tak bych být tebou počkal až na ntb s procesory i5, sandy bridge (aktuálně se začínají prodávat)... dle prvních testů vypadají o poznání lépe. Jinak jestli vyloženě nepreferuješ HP, mrkni třeba na noťasy z řady timelineX. Kvalita noťasů nejen od HP šla dolů, teda krom vrcholných řad...

tady srovnání grafik:
http://www.notebookcheck.net/ATI-Mobili ... 698.0.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.notebookcheck.net/ATI-Mobili ... 770.0.html" onclick="window.open(this.href);return false;

a pro srovnání ta co se dává do timelineX

http://www.notebookcheck.net/ATI-Mobili ... 697.0.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Škoda Octavia 1.9TDIFUN 4x4

Eiffel
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eiffel »

Eiffel píše:jen rada, HP má rovnej konektor k počítači, právě s ním bojuju, lepší je zahnutý konektor, vybírej i podle toho, odejde ti napájení a díky tomu základová deska.
Myslíš konektor na napájení?Shodou okolností jednu tři roky starou kancelářskou mrchu od HP mám a musím říct že jsem s tím zatím neměl jedinej problém.Samo že zahnutej konektor je lepší,ale nemůžu říct že by mi to někdy nějak komplikovalo život.Ale je pravda že ten noťas používám prakticky výhradně na stole.Teď ještě když o tom přemejšlím tak si ale nepamatuju že bych zahnutej konektor u nějakýho notebooku viděl. :D[/quote]

na stole používám jen v práci. A ten konektor se vyvaklá. No a Nele jsem teď koupil Lenovo, skoro se nehřeje, konektor má zahnutý a tak nějak je ten notebook příjemný. Místo současnýho HP taky koupím lenovo
Cadillac seville V8 4.6 :D
zatím ještě žiju...

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

s HPčkem měla kámoška taky šílený problémy, snad 3x na reklamačce. Já osobně bych nešel do ničeho jinýho než Dellu, něco se posere, přijede druhej den technik a máš klid.
Třeba něco takovýdleho
http://www.alza.cz/dell-inspiron-n5010- ... 216809.htm" onclick="window.open(this.href);return false; máš tam gigovou kartu, tak by to snad něco zvládnout mohlo :D
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK

cuisine

Příspěvek od cuisine »

já jsem teďka dostal k narozkám tuhleto http://www.alza.cz/toshiba-satellite-a6 ... 184303.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Obrázek
والصبر مفتاح الفرج

FOG

Příspěvek od FOG »

Podívej se na Lenovo ;)

možná tě neohromí designem, ale jsou to dobrý stroje...
štyrykrátštyry tédéí

hattori_hanzo
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Jsem na telefonu takze zatim nemuzu nejak extra dlouze odpovidat,ale zkouknul jsem ty dva odkazy a doplnim jeste jednu podminku ze ktery odmitam ustoupit - chci 13ti palcovej notebook.Ted 15,6 mam a uz tuhle velikost nechci.Trinactku jsem mel chvili pujcenou a je to pro me akuratni velikost svym kompromisem mezi ultramobilnim netbookem a pro me nevyuzitelne velkou patnactkou.
✠Luftwaffle✠

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Rudi píše:s HPčkem měla kámoška taky šílený problémy, snad 3x na reklamačce. Já osobně bych nešel do ničeho jinýho než Dellu, něco se posere, přijede druhej den technik a máš klid.
Třeba něco takovýdleho
http://www.alza.cz/dell-inspiron-n5010- ... 216809.htm" onclick="window.open(this.href);return false; máš tam gigovou kartu, tak by to snad něco zvládnout mohlo :D
DELLa jsem teď nesl na reklamaci - technik by si pro to sice přijel, ale pokud nemáš rozšířenou záruku, tak si ten odvoz (resp, dovoz) už si hezky zaplatíš :) Jinak DELL fungoval bezvadně, dokud se po roce nerozhodlo podsvícení zhasnout, víceméně samo od sebe.

Jinak v kategorii 13" notebooků se už vůbec nedá čekat herní výkon, ty stroje už jsou dost limitovaný rozměrama a je komplikovaný dávat do toho lepší GPU co e víc hřejou. Doporučil bych ti Lenovo Edge 13, ale tam si nic nezahraješ (já na svým Edge 14 ostatně taky moc ne, grafickej výkon Radeonu v chipsetu to má horší jak můj starej Radeon X1300 v desktopu). Ten Inspiron z odkazu by už něco zvládnout mohl, grafika tam má 128bit sběrnici a velkou paměť, ale je to holt už patnáctka.

sotomaior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sotomaior »

beaver: stejnou grafarnu ma v 13" timelineX.... s tím že má i druhou integrovanou, když potřebuješ delší výdrž baterky... to se mi zdá slušná kombinace

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

Beaver píše:
Rudi píše:s HPčkem měla kámoška taky šílený problémy, snad 3x na reklamačce. Já osobně bych nešel do ničeho jinýho než Dellu, něco se posere, přijede druhej den technik a máš klid.
Třeba něco takovýdleho
DELLa jsem teď nesl na reklamaci - technik by si pro to sice přijel, ale pokud nemáš rozšířenou záruku, tak si ten odvoz (resp, dovoz) už si hezky zaplatíš :) Jinak DELL fungoval bezvadně, dokud se po roce nerozhodlo podsvícení zhasnout, víceméně samo od sebe.

Jinak v kategorii 13" notebooků se už vůbec nedá čekat herní výkon, ty stroje už jsou dost limitovaný rozměrama a je komplikovaný dávat do toho lepší GPU co e víc hřejou. Doporučil bych ti Lenovo Edge 13, ale tam si nic nezahraješ (já na svým Edge 14 ostatně taky moc ne, grafickej výkon Radeonu v chipsetu to má horší jak můj starej Radeon X1300 v desktopu). Ten Inspiron z odkazu by už něco zvládnout mohl, grafika tam má 128bit sběrnici a velkou paměť, ale je to holt už patnáctka.
nebyl to náhodou teď nějakej netbook, u tech bych to vzhledem k ceně pochopil? bo mě na jaře ještě přijel a kámošce teď 2x v prosinci a ani jeden jsme nic neplatili.
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK

Beaver

Příspěvek od Beaver »

sotomaior píše:beaver: stejnou grafarnu ma v 13" timelineX.... s tím že má i druhou integrovanou, když potřebuješ delší výdrž baterky... to se mi zdá slušná kombinace
No jo, ale Acer a MSI jsou nejvíc na reklamacích, což nemám vycucáno z prstu, ale od známé, která v jednom servisu dělá. Na MSI se často stačí i špatně podívat, mají špatné šasi a často se tam rozpojují různé kontakty vlivem ohybů a pnutí. Oproti tomu Acery jsou zpracovaný trochu líp, ale ve snaze právě podat co nejlepší výkon za co nejmenší peníze v co nejatraktivnějším balení se to hřeje, odcházejí levný komponenty a člověk musí mít štěstí na kus aby mu vydržel dlouho bez problémů.
Rudi píše:nebyl to náhodou teď nějakej netbook, u tech bych to vzhledem k ceně pochopil? bo mě na jaře ještě přijel a kámošce teď 2x v prosinci a ani jeden jsme nic neplatili.
Netbook to nebyl, Dell Studio.

sotomaior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sotomaior »

beaver: souhlas, levny acery jsou na... stejne to je ale u vsech znacek, a acer u drazsich modelu uz ma servis stylem jako dell... ale co si budem vykladat, z poslednich 5ti ntb jsem nereklamoval jediny a to R400... jak acer, HP elitebook, dell inspiron mely postupne poruchy :(

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Tak já jsem svoji starou T40p taky nereklamoval, záruku už ale stejně nemá :D Ten Edge jsem sám zvědavej. Bylo mi řečeno, že AMD se hrozně hřeje a je slabý a kdesi cosi - mám v tom Edge dvoujádrovýho Athlona a nehřeje se to ani při plné zátěži a celkově to funguje fajn. Jak jsem ale psal, tak zrovna ten můj bych Hattorimu určitě nedoporučil z důvodu poměrně nízkého výkonu GPU (Half-Life 2 a Life For Speed to ale rozchodilo v pohodě a to mi stačí :) ).

beago

Příspěvek od beago »

vidis, ja sem si doted myslel ze se ta dell zaruka vztahuje na komplet vsehcny modely (samozrejme ne historicky)...ale je mozny ze to dodavaj jen k nekterejm radai (i kdyz u studia bych to cekal :? )

Brutus
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brutus »

beago: Je to jen v "manažerské" třídě. U těch nižších řad se dá ale samozřejmě ta záruka přikoupit.
E30 kundokábrolap
www.mrdna.cz

SPEEDY
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SPEEDY »

Mám Acer už 3 roky, denně v provozu několik hodin a v pohodě 8) S tím zahříváním máte pravdu, ale krom toho je to naprosto bezporuchovej stroj a jsem s ním fakt spokojenej 8)
EXPRESNÍ PŘEPRAVA KUSOVÝCH ZÁSILEK NA TRASE BRNO - PRAHA - BRNO TÝŽ DEN OD PODÁNÍ - INFO: 608 771 206

beago

Příspěvek od beago »

Brutus: mam netbooka od Dellu, zadnej High class, a zaruku mam..ale je mozny ze to tak ma nastavena Alza s Dellem...a Studio je jedna z vyzsich rad od dellu ne?

milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh »

Presunuto do spravne sekce.

Odpovědět

Zpět na „IT sekce“