fce středového tlumiče????

Vše o úpravách motorů a vyfuků.

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_

Libor12
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: fce středového tlumiče????

Příspěvek od Libor12 »

Taboo: http://www.kramsky.cz" onclick="window.open(this.href);return false; aby jsi měl představu o kom se mluví. Jinak máte dobrý slogan!
toyota corolla gti 4a-ge 1.6 "V2" 226hp/9500rpm
IMF Master Ignition Forum - http://
imfsoft-forum.eu/

Válcová zkušebna 4X4 až do 1200HP

kentoya

Příspěvek od kentoya »

Muzete to mit rychle, dobre anebo levne. Vyberte si kterekoliv dve moznosti:
Pokud to chcete levne a rychle, nebude to dobre.
Pokud to chcete levne a dobre, nebude to rychle.
Pokud to chcete dobre a rychle, nebude to levne.

nebude ti vadit když si ten slogan vypůjčím a dám na vrata :lol:
IQ sice stylingem nenahradíš, taboo ti ho taky nezvedne, ale dokáže rozšířit brutálně obzory :D
http://www.odtahove-sluzby.cz

Taboo

Příspěvek od Taboo »

Smazano
Naposledy upravil(a) Taboo dne 08 srp 2014 16:31, celkem upraveno 1 x.
IQ stylingem nenahradis.

Taboo

Příspěvek od Taboo »

Smazano
Naposledy upravil(a) Taboo dne 08 srp 2014 16:31, celkem upraveno 1 x.
IQ stylingem nenahradis.

Libor12
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libor12 »

Taboo píše:
Hezke 8) . Cloveku s uspechy a znalosti jeho kalibru kazdopadne nemusi zalezet na popularite a necich nazorech. :lol:
naprostý souhlas! Nevšiml jsem si jakékoli arogance v jeho chování. Možná se tak nechoval proto že jsem nechtěl turbínku do saní která zvedne výkon mého motoru o 30koní já ji tam dal a ona mi 30koní sebrala :lol:

P.S. nevíte proč? :lol:
imfsoft-forum.eu/

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Asi žes ji namontoval opačně :lol:
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"

tom28
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tom28 »

Libor12 píše:
Taboo píše:
Hezke 8) . Cloveku s uspechy a znalosti jeho kalibru kazdopadne nemusi zalezet na popularite a necich nazorech. :lol:
naprostý souhlas! Nevšiml jsem si jakékoli arogance v jeho chování. Možná se tak nechoval proto že jsem nechtěl turbínku do saní která zvedne výkon mého motoru o 30koní já ji tam dal a ona mi 30koní sebrala :lol:

milý libore teď se chováš dost omezeně! nevím na co narážíš posledním příspěvkem... ale to je mimo debatu..... Nevím jak jsi si s otíkem padl do očka, ale to že ten človek má uspěchy je spičkou ve svém oboru, ještě neznamená, že je to clověk jako třeba napríklad Taboo, který nemá problém se s čímkoliv podělit.
Pan krámský bydlí ode mne asi 15 km a vidím jak mimo své zavodní uspěchy je považován jako človek. Čekal jsem od něho kdysi nějakou drobnou radu, která by ho nic nestála, a rozhodně by neprozradila nic v jeho "vývojářeské karieře". Poslal mě slušně doprdele....a myslím že nejsem jediný........ Jako kluci co tady mají něco společného se značkou Bmw tady v okolí mají podobné názory..... takže se nekasej jak je fajn člověk.
Vyšel ti vstříc s vyvážením kliky. Hm boží..... hlavně si nemysli že on se na tvé klice nejak podílel...... Vím kam to asi odvezl, protože jsem byl u človeka, který mu převažuje nové kliky dovezené přímo od bmw. takže si na tobě max neco loupnul :wink:
Naposledy jsem se na něj obracel s problémem odstranění omezovače pro volnobežný režim... porotože vím, že má nějakého šikulu v oboru, který by mi pomohl s mým problémem...... dokonce ho o to žádal človek, který pro něj nějaký čas dělal elektrikáře......... dopadli jsme tak že kontakt na človeka jsme nedostali a na prosbu, zda by nám tuto upravu jednotky alespoň nesprostředkoval, nás poslal nepřimo doprdele...... takže ať jde doprdele.......... i s tou svojí oselou :lol:
A ty přestaň z ostatních dělat nepřímo idioty, co štourají do motorů a nemají o tom páru..... nemusí to tak být jak si myslíš :wink:

honza 2.0 16v
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honza 2.0 16v »

tom28 píše:
Libor12 píše:
Taboo píše:

milý libore teď se chováš dost omezeně! nevím na co narážíš posledním příspěvkem... ale to je mimo debatu..... Nevím jak jsi si s otíkem padl do očka, ale to že ten človek má uspěchy je spičkou ve svém oboru, ještě neznamená, že je to clověk jako třeba napríklad Taboo, který nemá problém se s čímkoliv podělit.
Pan krámský bydlí ode mne asi 15 km a vidím jak mimo své zavodní uspěchy je považován jako človek. Čekal jsem od něho kdysi nějakou drobnou radu, která by ho nic nestála, a rozhodně by neprozradila nic v jeho "vývojářeské karieře". Poslal mě slušně doprdele....a myslím že nejsem jediný........ Jako kluci co tady mají něco společného se značkou Bmw tady v okolí mají podobné názory..... takže se nekasej jak je fajn člověk.
Vyšel ti vstříc s vyvážením kliky. Hm boží..... hlavně si nemysli že on se na tvé klice nejak podílel...... Vím kam to asi odvezl, protože jsem byl u človeka, který mu převažuje nové kliky dovezené přímo od bmw. takže si na tobě max neco loupnul :wink:
Naposledy jsem se na něj obracel s problémem odstranění omezovače pro volnobežný režim... porotože vím, že má nějakého šikulu v oboru, který by mi pomohl s mým problémem...... dokonce ho o to žádal človek, který pro něj nějaký čas dělal elektrikáře......... dopadli jsme tak že kontakt na človeka jsme nedostali a na prosbu, zda by nám tuto upravu jednotky alespoň nesprostředkoval, nás poslal nepřimo doprdele...... takže ať jde doprdele.......... i s tou svojí oselou :lol:
A ty přestaň z ostatních dělat nepřímo idioty, co štourají do motorů a nemají o tom páru..... nemusí to tak být jak si myslíš :wink:
zřejmě tuším:) polovina motorářů zvučných jmen od nás jezdí klikovky, setrváky atd vyvažovat kamsi na sever...

tom28
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tom28 »

tak tak... práce tohodle pána jezdí v motorech pana krámského a možná i v tom liborovém motoru a zrovna tak v mém. A to je podstata všeho. Uspěch stojí za tím, že človek dostane práci kterou žádá od lidí kteří se tím zabývají celý život a dělají svou práci prostě dobře. Není totiž v silách jednotlivce umět vše. To samé jsem čekal jáý od "Oty" s tou elektronikou....
Mám za to, že tohle forum je jeden z prostředků jak se o tom všem dozvědět víc a možná zase někdy přispět někomu svou radou a svou zkušeností.
Když jsem tenhle dotaz pokládal, čekal jsem právě na odpovědi, který se budou upírat z přímé zkušenosti lidí co se tímto problémem zabyvají. Nejsem malej a vím že brzda je nejideálnější na takový problém, ale kdybych to chtěl vyřešit hned pronájmem brzdy neotáčel bych se se na toto forum ale na nějakou zkušebnu :wink:
Myslím že je tady dost lidí, co se nějakým způsobem poprali i bez brzdy a nějak jim to maká. Když nebyla brzda, motory se taky ladili a myslím že poměrně úspěšně.....
Jinak děkuji "taboovi" za jeho příspěvky, protože to vždy má "hlavu i patu" a právě to jsou cenné příspěvky, ze kterých tady 90 procent lidí čerpá ty nej nej informace...... a kdyby se s námi tady "taboo" dělil o info jako "Ota" bylo by tohle forum na dost nižší technické úrovni.....a to každý, kdo už tu nějakou chvíli čte, moc dobře ví.
Takže ať ota dělá ty své Baworáky a je i nadále úspěšný, ale mě s mymi problémami nikdy nepomohl a nepočítám že pomůže..........jsem přeci jen "kluk se šroubovákem a kladívkem" :wink: tam bych šel, kdybych měl rozpočet na auto tak milion korun a nechal si to tam celé udělat.......

kozorozecek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kozorozecek »

myslim že jsme tu pana kramskeho už dost rozebrali nechcete se vratit k tematu?
jak jsi řekl dřive brzda nebyla a take se to ladilo.kdysi jsem četl nejakej članek jak
se ladilo auto stalo na draze par frajeru se stopkama auto vykonalo určitou drahu
zmeřil se čas udelala se uprava doplnilo palivo a jelo se dal dokud nebyli všici spokojeni
(trochu jsem to zjednodušil)
mercedes C w202 141kw
holky a auta to je moje

Taboo

Příspěvek od Taboo »

Smazano
Naposledy upravil(a) Taboo dne 08 srp 2014 16:32, celkem upraveno 1 x.
IQ stylingem nenahradis.

kozorozecek
Kontaktovat uživatele:

ktomuto zkoušeni nadraze nikdy neveřte svim pocitum vždy do ruky stopky vlastni pocity jsou nekdy fakt strašne
mercedes C w202 141kw
holky a auta to je moje

Taboo

Příspěvek od Taboo »

Smazano
Naposledy upravil(a) Taboo dne 08 srp 2014 16:32, celkem upraveno 1 x.
IQ stylingem nenahradis.

kozorozecek
Kontaktovat uživatele:

myslel jsem to spiše tak že človek když si sam bude řikat ted jsem dal todle jede to lepši tak mu to jen muže připadat jen proto že auto napřiklad jen vic řve tzv placeboefekt
mercedes C w202 141kw
holky a auta to je moje

Taboo

Příspěvek od Taboo »

kozorozecek píše:myslel jsem to spiše tak že človek když si sam bude řikat ted jsem dal todle jede to lepši tak mu to jen muže připadat jen proto že auto napřiklad jen vic řve tzv placeboefekt
Pravda, ty pocity jsou mnohdy velice subjektivni - a naopak, mnohdy i to, co se zda pracovat treba na dynu pote nejak nepracuje v realite. Ono se to zda byt mnohdy dane i ridici - v tom, ze kazdemu nejak "vyhovuje" trochu jine lazeni a prubeh krouticiho momentu/vykonu. Ja to sam pozoruji i na sobe, kdy musim prizpusobit "jezdecky styl" kazdemu se svych vozu - a neni to jen rozdily v jejich podvozcich, platformach anebo vykonech jejich motoru, ale mnohdy jen neco malo zmenim v lazeni a i presto, ze by ten vuz mel byt treba rychlejsi, tak mne chvili trva se tem zmenam prizpusobit a uplatnit je. Mnohdy se zda byt vyhodnejsi zachovat ten jezdecky styl a prizpusobit mu zmeny v lazeni. :lol:
IQ stylingem nenahradis.

honza 2.0 16v
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honza 2.0 16v »

ještě k těm protitlaků a z5tnejm tlakům - Taboo již kdysi dávno v tématu výfuky osvětloval a doplňoval má slova.. když tomu dal trochu historie kolem mýtu protitlak a z5tnej tlak..

když na motor se seriovými svody nasadíš kompletní potrubí od hlavy změníš kvalitu vyplachování motoru a délka a průměry větví pak určují kde a jakým způsobem bude probíhat MK..

Taboo popisoval vznik mýtu:) jak kdysi na seriový auto nějaký tuner nasadil laděné potrubí svody, čímž změnil kvalitu vyplachování k lepšímu, ale do karbce nešáh což mělo za následek, že auto přestalo jet -sice nějak jelo, ale nebylo to ono...

proto vina padla na výfuk - zlepšil se výplach zmenšil odpor - zmizel protitlak.. což je blbost.. měl se doladit karbec a následně předstih - což by přineslo zajímavý nárust HP

já přidám dnešní poznatek... jakožto člen a údržbář/vývojář techniky pro požární sport v našem družstvu jsem zaměnil litinový svody a 2 trubkový rezonanční výfuk za svod 4-2-1 bez žádných tlumičů...

jaký to mělo vliv bez šáhnutí do karbce? předtím naprosto TIP ŤOP seřízenej karbec teď motor sotva udržel volnoběh, příšerný přechody atd.. podle lambdy nehorázně chudá směs

to samý pamatuju u coupe.. novej komplentí vejfuk, auto sice jelo lépe, ale po doladění (kdy se přidávalo řekněme 5% - 10% paliva, protože to o5 zchudlo) to jede ještě líp..

tom28
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tom28 »

děkuji za vysvětlení, to co tu bylo napsáno dává smysl a potrvrzuje se to, že konstrukce výfuku, kterou mám vyrobenou bude pracovat hlavně ve vyšším spectru otáček, což z hlediska výkonu motoru není na škodu :wink: co jsem požadoval před výrobou výfuku je už teď mimo diskuzi.
Mohl by mi prosím ještě někdo vysvětlil v čem spočívá funkce středového tlumiče????? respective co způsobuje jeho absence v soustavě díky

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Když to zjednodušším, tak střed má dvě hlavní funkce. Jednak pochopitelně tlumí kravál, kterej je potřeba nějak zkrotit (vysoké a nízké tóny co projdou katalyzátorem). Druhá funkce je působit jako špunt :D Je totiž potřeba upravit ten výfuk co do propustnosti plynů aby se docílilo optimálního výplachu válců a zároveň aby se motor naladil na nejlepší rozsah otáček. Tím středním tlumičem upravíš rychlost plynů kterou jsou schopný se skrz výfuk pohybovat. Částečně by se to dalo řešit jen použitím potrubí určitého průměru, ale to bys zase neutlumil zvuk.

tom28
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tom28 »

tak jelikož jsem auto zprovoznil a absolvoval jízdy na mosteckém okruhu, můžu se s vámi podělit o to jak se to vlastně chová. Ve čtvrtek večer jsem to jel poprvé projet,...... svody trubka a na konci plně průchozí tlumič..... Výsledek motor mrtvola a nejaký náznak nárustu výkonu s začal odehrávat někde před red line....... rychle do dílny a narychlo navařit "nějaký středový tlumič.... nebo oběmnou nádobu...... během hodiny jsem jel znova testovat a motor opravdu začal reagovat na plym i v nižších otáčkách.... takže se tu oběvil i nějaký ten Nm :-) takhle jsem vyrazil do mostu na okruh a dá se říci že motor fungoval poměrně obstojně...... jelikož se ale jednalo o provizorní řešení chci to teď udělat pořádně..... vím že na co se ptám se prostě jednoznačně odpovědět, protože výfuk se podřizuje stylu užití. použitému spektru otáček atd...... Jde mi teď pouze o nějakou obecnost jak asi by měl být středový tlumič objemný v závislosti na oběmu motoru a kde v jaké vzdálenosti uložen...... díky za odpověď

takže 4 beaver :potlesk:

Libor12
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libor12 »

kdyby to byl můj motor a moje auto tak bych začal primáry stejného průměru jako výfukové kanály s délkou 130-150cm za nimi bych 1/3 zbývající délky pokračoval 60mm,2/3 55 a 3/3 50mm doplnil bych standartné nějakým rezonatorem a koncovým tlumičem od dynomax
imfsoft-forum.eu/

Beaver

Příspěvek od Beaver »

Já se neodvážím vůbec něco doporučovat, protože s laděním výfuku na atmosféru nemám zkušenosti a odhadovat správný rozměr komponent je mimo moje možnosti. Jelikož je to Bramborák tak bych možná bral jako vzor pro inspiraci výfuk (a případně ověřené aftermarket produkty) z M3. Proto mám taky rád turbomotory - výfuk je ta nejmenší starost :D

Odpovědět

Zpět na „Tuning motoru + výfuky“