Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_
Tak k tomuto poznatku sam ja dospel uz asi tak 4 roky dozadu ...kentoya píše:tak pyczo a další scifi, zas nebudu spát, a čím víc vím, tím větší prd vím, ...
jako že atmo motor postavili na statiku 14/1 a ještě mu dávají 50 psí, kolik to žere a jakejpak to má výkon?Libor12 píše:není problém. Můžeš spát hned vedle mého motoru,mám ho v ložnicipravidelně se kolem poledního budím tak kdyby mne něco napadlo
koukni do Tabooova topícu 8:1 40psi čti jeho příspěvky třeba 40x dokola než Ti začnou dávat smysl a pochopís. Mimochodem je tu od něho umístěny skrytý "špek"
jsou borci co n/a 2jz ge při 14:1 plní 50psí ,bez intercooleru a funguje jim to.
Libor12 píše:výkon neznám ale "čtvrtku" dělá pod 9s. Například v Austrálii se poslední dobou "roztrhl pytel" s naprosto překopanymi GT35 R které při vysokém CR dávají o 50%větší výkony než jejich originály při dvojnásobném plnícím tlaku.
a pak že se slunce točí okolo země, začínám otvírat víc oči, a jsem rád, že jsem tohle téma otevřelTaboo píše:Ty pisty byly 8:1, ale samotny kompresni pomer byl o hodne vyssi. My jsme na to sli s tim, ze je financne a casove prznivejsi zmenit kompresni pomer pomoci uprav spalovacich komor hlavy, nez zmenou pistu (a rozebranim celeho motoru, prebrousenim valcu, etc.). Samotny staticky kompresni pomer ale skutecne nevim, protoze ten je vpodstate nedulezity. My se vzdy ridime dynamickou kompresi (ktera zavisi na nastaveni vacek). Kompresni tlaky byly ale v oblasti 200PSI, coz by odpovidalo staticke kompresi snad nekde okolo 9.5-10:1. Plnici tlak byl vetsinou udrzovan okolo 40PSI s ohledem na zivotnost motoru (a limitaci jeho vykonu jen na nejakych 800-850HP). To turbo bylo pro ten 2.7L 4G64 motor (a vyssi vykony) dost male - a nad 1100HP zacal odpadavat tlak. Znam ale lidi, kteri do svych 2.0L tlaci 90PSI - a jejich cilem je se dostat na 100PSIkentoya píše:ad taboo,
prosím tě jaký jsi měl ten kompresní poměr na své micině, jen tak pro zajímavost.
ve spojení se mnou ho*no a dvě procentaTaboo píše:kentoya píše:veliké díky ooooo vševědoucí![]()
![]()
![]()
Ja si podobne pocty opravdu nezaslouzim. Ve srovnani s mnoha lidma i nadale vim o motorech naproste ho*no...
mám pocit (také to nevím a chci se to naučit) že tyhle informace budou mít cenu zlataKvětoslávek píše:prominte mi za ot ale tohle je lepší než pohádka na dobrou noc.jen čumím a učím se...ale příbor jsem nenašel:)ps někdo ochotný něco naznačit do sz- nemám prostředky na to něco takového udělat ale hodně mě toto téma zaujalo.viz třeba ta lančia ecv-zajímavá myšlenka:)
...hmmm....Taboo píše:... Proste jedna z tech veci, kterou ma clovek po dlouhe roky primo pred nosem - a pote se divi, ze ho neco tak ocividneho nikdy nenapadlo...Je to proste jen o tom, jak se da pouzit naprosto sileny kompresni pomer bez detonaci za mnohem nizsiho pouziti paliva a vyslednych splodin. Az Honda za par let prijde s motorem s 25:1 CR bez vodniho chlazeni, tak si vzpomenes, ze uz jsi o tom cetl v 2011...
nejsem sice žádný motorář-ale hltám hltám,vždy mě zajímalo co se dá dostat z motoru na hranici jeho možností.v poslední době jsem byl v diskuzi ohledně BMW 1500 F1 motoru-toho s tím tlakem 5 barů.přes 1000hp.jak to mohlo fungovatkentoya píše:mám pocit (také to nevím a chci se to naučit) že tyhle informace budou mít cenu zlataKvětoslávek píše:prominte mi za ot ale tohle je lepší než pohádka na dobrou noc.jen čumím a učím se...ale příbor jsem nenašel:)ps někdo ochotný něco naznačit do sz- nemám prostředky na to něco takového udělat ale hodně mě toto téma zaujalo.viz třeba ta lančia ecv-zajímavá myšlenka:)
pokud můžeš odpověz mi třeba přes SZ, to že časování má ohromný vliv na výsledek vím, zkoušel jsem si na zakázku dělat řemenice posunuté o stupen či dva tam i zpět a rozdíl jsem viděl, stačilo když jsem obě vačky nechal otvírat o stupen pozadu a rozdíl na světě a ještě další stupen na sací a bylo to ještě lepší, tak jsem si nechal na zakázku vyrobit řemenice ( kolo, které pohání drážkovaný řemen) posunuté o stupen dopředu a sem tam ho někomu namontuji, mám tuším poslední tři, ale s tím má otázka nemá co do činění, pokud můžeš napiš mi jaké vačky jsou na tvém motoru origo myslí zdvih, úhel a úhel otvírání, a jaké vačky tam máš opět zdvih, úhel a úhly otvírání, v podstatě to nemá žádný význam, liší se to motor od motoru, ale třeba mi něco docvakne, proto se ptám cíleně a třeba tam najdu dva kousky puzzleTaboo píše:Ty pisty byly 8:1, ale samotny kompresni pomer byl o hodne vyssi. My jsme na to sli s tim, ze je financne a casove prznivejsi zmenit kompresni pomer pomoci uprav spalovacich komor hlavy, nez zmenou pistu (a rozebranim celeho motoru, prebrousenim valcu, etc.). Samotny staticky kompresni pomer ale skutecne nevim, protoze ten je vpodstate nedulezity. My se vzdy ridime dynamickou kompresi (ktera zavisi na nastaveni vacek). Kompresni tlaky byly ale v oblasti 200PSI, coz by odpovidalo staticke kompresi snad nekde okolo 9.5-10:1. Plnici tlak byl vetsinou udrzovan okolo 40PSI s ohledem na zivotnost motoru (a limitaci jeho vykonu jen na nejakych 800-850HP). To turbo bylo pro ten 2.7L 4G64 motor (a vyssi vykony) dost male - a nad 1100HP zacal odpadavat tlak. Znam ale lidi, kteri do svych 2.0L tlaci 90PSI - a jejich cilem je se dostat na 100PSIkentoya píše:ad taboo,
prosím tě jaký jsi měl ten kompresní poměr na své micině, jen tak pro zajímavost.
no já si jen tak natipoval, že by se účinnost motoru při kompresi 20/1 mohla pohybovat nad 50%, a při 25/1 přes 60% ale těch čísel se bojím, ale nebojím se toho, že jsem napsal chujovinu, jsem jen člověk - tvor mýlící seLibor12 píše:už při 10% zvýšení účinosti motoru,klesá potřeba chlazení o dvojnásobek:)