Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_
odkud je ten člověk?Dolfa 325i píše:Sranda byla, je a bude![]()
Stop stav od sponzora byl v době krize kdy jeho vlastní firma byla na pokraji krachu...to už byl nachystaný motor z Yamahy R6 a bylo to ve fázy výroby jiné hlavy..
S těma guferama jsem měl prvně stejnou reakci...to bylo na motoru kde zkoušel..bádal..(bez sponzora)..
Nutno dodat, že společně s panem Šenkýřem který už nežije (otcem R. Šenkýře), pracoval na prototypových motorech Š 130rs....
Ale já nejsem kompetentní, ani neznám celou problematiku, abych mohl mluvit konkrétně... jen jsem se už i dříve snažil pomoct s realizací jeho šíleností...
Takže to klidně pusťte z hlavy
to ja uz som videl zazrak ktory dosahoval 99% ucinnostTaboo píše:Ono se zda, ze posledni roky s tema 100+ MPG zazraky prichazi doslova kazdy, ale z nejakych duvodu pouze v PC animacich.Libor12 píše:me pořad vrtá hlavou tohlehttp://www.grailengine.com/tech.php" onclick="window.open(this.href);return false;
tak dobrou noc, já taky dvě noci nespalkozorozecek píše:tak jsem si to přečetl po nekolikate a dnes nebudu spat
protože se to vymyká zaběhnutému myšlení, nějaké pokusy o něco podobného byly, ale ne nikdy s touhle kompresí, prostě nikdo nevěří, že to může při téhle kompresi fungovat, až to jeden blázen zkusil a ejhle, funguje to, je to jako hledat jehlu v kupce sena, ale ona tam je, jen najít ten správný magnet, ale nechci dělat chytrého, já o tom jen dříve slyšel, a staršně dlouho hledám cestu, už jsem si chtěl nechat vyrobit písty na 16/1 a zkusit něco, ale díky tomuto tématu jsem našel odpověd a jedno info jsem musel z jednoho člověka vydolovat, ostatní je precizní spasování, v podstatě na každém motoru stačí změnit dvě věci a bude to fungovat, ale fakt nechci vypadat jako vševěd nebo chytrák, i pro mě je to nové, a musím to nejdřív postavit, hlavně jsem rád že to už někde funguje, že už to nemám jen z doslechu, že si můžu pár věcí ošahat, že vím kdo mi nějaké materiály dodá a že to prostě jde, zbytek je na mě a těším se až se mi to podaří, ale prototyp bude drahej, tak to nebude za chvilku, ale mít mega pod polštářem, tak to za dva měsíce mám pojízdnékozorozecek píše:mě připada podezřele kdyby to bylo tak jednoduche a tak učinne že by to už nekdo nevyrabel
ale ona je opravdu chudá, s normální to už je vyzkoušené (jen ne při takových kompresích) a úspora jen cca 10 procent paliva a nárůst výkonu cca 5 procent čistě teoreticky, alespon tak jsem slyšel četl tušil odhadovalJRD McLAREN píše:..kua ja som si aj zacal myslet, ze sa tu jedna o spalovanie chudobnej zmesy...
..skratenie casu otvorenia sacieho ventilu.. a "nacpanie" nasanej zmesy do co mozno najmensieho priestoru..
by som sa aj rad k niekomu pridal..az by sa volakto do takehoto cohosi pustil..
upřímně já taky nemám zdroj informací a dedukuji, a jen jsem se dvakrát na něco zeptal a docvaklo mi to, chápu princip, přibližně vím o čem to je, ale mám v tom mezery, ale třeba u tohohle ale nasajem do 0.5l valca len 0.3l zmesy pomer 18-20:1 (a tym padom budem mensia hustota plynov) jsem se doslechl že až 30-35:1¨, dále nevím jen předpokládám, že se budou muset použít plazmové svíce, ale nejsem kompetentní odpovídat, jen jsem si dal dvě a dvě dohromady + dvě přesně mířené otázky a to je vše, takže to co píšu, nemusí být zcela pravda, musím se to naučit, možná je tu ode mě blábol, ale tak nějak to funguje, a když se nad tím zamyslím, není to nemožné (ta teorie) a když se zamyslím nad tím co jsem chtěl stvořit, bez tohoto tématu, tak bych stejně asi detonoval, jen jsem předtím slyšel že je to možné, je to funkčí, něco málo jsem načetl, ale stjně jsem byl o metr vedle, ted ještě půl metru a přiblížím se tomu abych to stvořil, ale třeba tam mám stále nějakou chybu nebo mezeru a nepřísluší mi psát něco co neznám do detailůJRD McLAREN píše:jj...
mne to je jasne..
a Taboov prispevok - "Ceho je mene, to kompletne shori rychleji a co rychle kompletne shori pote uz nemuze detonovat anebo nadale vytvaret teplo." - mi to potvrdil...
proste nebudem do valca povedzme o objeme 0.5l nasavat zmes o objeme 0.5l pomer 14:1 - pri idealnom VE, a atmosferickom tlaku...
stlacat to pri statickej kompresii 10:1 ..
ale nasajem do 0.5l valca len 0.3l zmesy pomer 18-20:1 (a tym padom budem mensia hustota plynov)
stlacim do mensieho priestoru, povedzme pri statickej kompresii 20:1...
podstatne bude spravne a vcasne zapalenie takto stlacenej zmesy ..
skor nez by mohla zacat samovolne detonovat...
a kezde chudobnu zmes je problem zapalit, je podstatne tuto zmes dostat co mozno najblizssie k svicke/iskristu..
(pripadne mat tych iskrist viac..alebo mat v hlave iba jeden pol elektrody/ viac bodov/polov z vysokym napatim)
(a ako druhy pol pouzit piest, na tom by vsak musel byt "odolnejsi povrch" proti opalovaniu el. oblukom)