Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_
Ono to až tak divný není - ty certifikáty neříkají že to pomáhá, jen že to není úplně škodlivé. To platí právě u toho PTFE - nemůže škodit, neb to filtr chytneLibor12 píše:...Mne hlavně matou ty certifikace SAE a automobilek...
kromě liqui molly ještě fuchs a ten je ještě černější, tipuji že je ho tam více, protřepat sice nemusíš, ale vyplatí se pixlu dvakrát otočit vzhůru nohama, přece jen navrchu je šedší a dole tmavšíjifo píše:Co tím získám je třeba nižší tření .
Každý se nemá "jak prase v žitě"aby si mohl dovolit koupit jiný auto nebo udělat generálku motoru .Také to lze použít na dojetí auta,které stejně půjde do šrotu a není vhodné pro takovo investici. Mě to před časem pomohlo(konkrétně xeramic)pro oddálení GO motoru,našetření pár peněz na opravu,a mohl jsem dál používat tu plečku cca 50-60tis,km bez dalších investic.
Ty přísady jsou na různém principu a myslím všechny ne zcela funkčním,dokonce některé kontraproduktivní.
Ale už to ,že výrobce Liqui moly přidává jednu takovou přísadu přímo do oleje a je funkční dle testů a poznatků zdejších některých vážených členů ,je důkazem funkčnosti.
A pochybuji,že na Pixle od Liqui moly je napsáno před nalitím protřepat ,nebo snad ano.
[/quote]Taboo píše:Ja verim, ze ty vsemozne prisady jsou mozna schopny docasne oddalit GO 200,000 mil motoru pred smrti, ale v zadnem pripade tu neodvratnou GO nijak nenahradi. Je to proste naplast, pro kterou zdrave motory nemaji zadnou potrebu.
Ta samozřejmě,že bych si to myslel,protože obsahuje velmi mnoho cukru a ten jaksi motoru neprospívá.Napriklad Coca-Cola take obsahuje hodne zinku, ktery se vaze na zelezne kovy a snizuje treni - a kdyby jsi ji videl nekoho lit do motoru, tak by jsi si nejspis myslel, ze nema zdravy rozum.
Já to chápu,že jsi odpůrce jakýchkoli přísad do olejů.A ty tvoje příklady se šípy a pneu...no..Ono to proste je, jako prijit s pripravkem, ktery se napatla na bezne pneumatiky, aby se s nema dalo jezdit 500km/h. Drobnym nedostatkem zustava, ze zadny z produkcnich automobilu neni tech rychlosti schopen... Proste "reseni" neexistujiciho problemu - anebo jako do ohrady nejdriv zabodnout sip, a az pote kolem neho namalovat terc a chlubit se, jak tim sipem byl ten stred toho terce zasazen.![]()
Tak musím to tam něčím dopravit ne.Colou nebo vodou to asi nebude zrovna vhodné.Skutecne? Proc je pote ten pripravek pohou prisadou - kdyz by jsi jim ten olej mohl nahradit uplne a dosahnout tak tech "mnohem lepsich kluznych vlastnosti" v daleko vetsim meritku? Zkus to... Mozna dosahnes o 20% vyssiho vykonu snizenim parazitnich ztrat, ten motor bude zit navzdy a bez sebemensiho opotrebeni.
..mm dalo by sa polemizovat donekonecna ...jifo píše:Když to dokáže oddálit GO u "načatého"motoru(u mě o 60tis.km),proč by to nemohlo oddálit GO u funkčního motoru.
O tom,ale nepolemizuji .Budu uvažovat co způsobuje opotřebení motoru-otěr materiálu-co snižuje otěr -olej.Třeba si mysli ,že jen používám lepší olej,který sníží tření a opotřebení.Na tom není nic těžkého k pochopení...mm dalo by sa polemizovat donekonecna ...
PRECO SA DOMA POZERAM NA MOTOR FELICIE S PRETOCENYM OJNICNYM LOZISKOM ..??
motor nenajazdil ani 100tkm a proste ti bez jakeho kolvek varovania, ci akychkolvek znamok opotrebenia zacal jedneho krasne dna,
pri jednej krasnej projizdce klepat... olej novy, filter novy, .... a stalo sa..
NEMOZE SA VSEOBECNE TVRDIT, ZE POUZITIM DANEHO PRIPRAVKU ODDIALIM CI ZABRANIM GO MOTORU,
PRETOZE TU JE POTOM ESTE DALSICH X FAKTOROV, KTORE MAJU NA ZIVOTNOST MOTORA VPLYV.
Nepiš mi Taboo ti chce naznačit,to fakt ne.On mi to napíše sám,když bude chtít.Ten Taboo nepochopil základní myšlenku a píše tady o vymyšleném problému,něco o šípech a terčích.Taboo ti chce naznacit, ze ten pripravok sice moze zlepsit mazne vlastnosti oleja, ale otazkou je, ci je tych "vylepsenych vlastnosti" vobec potreba...
Ja osobne som uz jeden taky "sajrajt" skrabal/patlal dole z olejovej vane mojho vlastneho motoru...
pripravok bol ucinny az "jedno pouzitie", rozumej nastartovanie a vychladnutie..
(..pretoze po odstati a vychladnuty zostal vsetok na spodku tej vane..)