TOY OCTAVIA

Na čem pracují členové TF

Moderátoři: Fáboš, Kane13, Tom_, tholis

Zamčeno
Masa
Kontaktovat uživatele:

Re: TOY OCTAVIA

Příspěvek od Masa »

Jajin: Muzu rict tvoje okta se mi libi at si ostatni treba buzerujou ale je videt ze to delas s laskou k autum a jestlize si plnis sen tak si ho nenech nikym kazit ;) :rock: pac je to jen tvuj zivot tvuj sen tvoje auto ;)

na druhou stranu je to forum a jestlize vse zverejnis musis ocekavat ze ti to lidi okomentujou svym nazorem ;)

btw prihod neaky fotky jak to ted vypada a co mas v planu kupovat ? :)
Do zatáčky se musí bokem :)

BMW 328i M-paket 214k/280Nm sani M50 lesteny svody a jednotka od TDI CHIP
http://tuning-forum.org/viewtopic.php?f=116&t=109184
Audi A3 1.8T SLStuning 193k/280Nm ex

DOEMIXXX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DOEMIXXX »

Muzu poprosit o info, kde jsou akt. fotky? Obtezuje me cist spamery v topicu. Dekuji 8)
http://www.facebook.com/djdoemixx

jajiN

Příspěvek od jajiN »

Posledni foto celeho auta je na strance c.3. Dasli fotky auta uz s dverma, zadnim vkem a kapotou snad budou behem toho tydne, nejpozdeji o vikendu. Ovsem nevim, jestli s tim nebudu obtezovat zdejsi smetanku s nadupanyma autama. Je mi lito ze ti co by jsi trosku chteli pocist o aute musi cist 5 prihlouplych stranek ;)

Pro ty kteri todle vlakno ctou a libi se jim, nebo aspon maji rozumnou kritiku tady davam fotky toho, jak jsou udelane prahy. Podle me je to spickova prace. Malokde jsem to videl. No upresnim, na vlastni oci jsem to nevidel. Jen na netu asi na trech autech.
IMG_0208.jpg
IMG_0208.jpg (119.6 KiB) Zobrazeno 2372 x
IMG_0206.jpg
IMG_0206.jpg (118.76 KiB) Zobrazeno 2372 x

vt.tuner

Příspěvek od vt.tuner »

hele a kdyz budes chtit sundat blatnik,tak to budes resit jak heleď? :D :? :?
Yamaha FZ1 N
Kawasaki ZX10R

m.artty
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.artty »

Tak tak, spojit blatník napevno s prahem není vůbec šťastné řešení.... a možná, že ten spoj i po chvíli ježdení praskne :roll:
Současnost: Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadet na díly

vt.tuner

Příspěvek od vt.tuner »

mne se to libi,ale myslim si ze kdyz budes chtit neco delat na aute,a nedej boze ze bude muset blatnik dolu,nebo ti ho nekdo skrtne,tak jsem zvedav jak to budete davat dokupy..zbytecne si pridelavas potize..jinak hod fotky celku co nejdriv,celkem mne to zajima :wink:
Yamaha FZ1 N
Kawasaki ZX10R

tholis
Moderátor

Příspěvek od tholis »

Já se ani nedivím že si to na moc autech neviděl :lol: :D musím uznat že to vypadá hezky..Ale nemít možnost kuli tomu sundat blatník a hlavně kuli tomu zničit dilatační a technickou spáru (napadlo tě že se ten kov roztahuje a smršťuje dle teploty a že musí mít prostor kam? Takže další styling na úkor techniky.. :potlesk: Bude to tam časem pnout a jistojistě to tam bude praskat. Jaké máš vzdělání? Technické asi ne viď? ale ona stačí už základní mechanika. Vždy musíš mít u spojů jeden pevnej bod a jeden volnej.. kuli dilataci, přechodu vibrací, vnitřnímu pnutí apod.
" www.autowerks.cz "

jajiN

Příspěvek od jajiN »

tholis: A nemyslis, ze by pri takovem srstovani a natahovani kovu popraskal lak? Nerikam, ze se to nebude hybat, ale urcite ne o tolik ;) jsi mi pipomel scenku z gymplu: A to sen ten most roztahne jako o 18metru jo? No kdyz bude horko :D :D

Delat na aute uz jinak neni co, takze nevidim zadny duvod blatnik sundavat. Doma mame par aut a sndaval se blatnik max jen jednou z toho jednoho a to po srazce srnky. Kazdopadne kdyby opravdu neco takoveho nastalo, neni problem to vzit flexou :D Ale to je delsi kapitola.

K vzdelani, bohuzel automobilka a technicke skoly jdou mimo me ;)
PS: jedina diletace, o ktere nas ucili je diletace casu :D Asi spatna skola no :(

tholis
Moderátor

Příspěvek od tholis »

Jajin: Ajéje gympl..to vše vysvětluje. Je smutné že ti to nevysvětlili aspoň ti co ti to dělali. Lak má určitou možnost pružit. Proto když propružíš třeba kapotu rukou tak ti nepopraská, je tak navržen právě z těchto důvodů. Třeba komaxit by tohle už nevydržel. Třeba do plastových částí se dává příměs aby barva lépe pružila a nepopraskala. Každopádnš tady nejde o lak, ale o ten spoj, nevím jestli to máš vykitované, nebo svařené na tvrdo. První případ popraská velice brzo, už jen kuli silné vrstvě, druhý případby mohl něco vydržet, každopádně trhlinka se dle mého do roka objeví a pak už to bude horší a horší..Tady nejde o velké míry, třeba i desetiny milimetru udělají velké škody. Nemá smysl ti tu vysvětlovat mechaniku, když tě na gymplu raděj učí hudebku tak nemá smysl to tu dohánět (promiň ale jako absolven SPŠ strojní gympl nemusím..) Myslím že spoustu lidí co dělali WRC či KIT úpravy na vozech ti řeknou jak pracuje kov ve spoji..

Ps: sedím si na vedení..asi si myslel ten film ne školu :( :(
" www.autowerks.cz "

jajiN

Příspěvek od jajiN »

Ano myslel jsem ten film. Jinak, abych to uvedl na pravou miru. Nebyl to muj napad. Ja bych to nechal jen normalne prilepit. Byl to napad pana lakyrnika. A z jeho prace bych si moc obavy nedelal. Lakuje auta pro skodovku (pri bourackach opravy a podobne). Takze si myslim ze vi, co udelal. Mozna i proto to trva tak dlouho. Sam me to stvalo, kdyz jsem po mesici prisel k nemu do lakovny a auto bylo porad v zakladu. Hodinu dokazal mluvit o tom, co tam bylo vse treba udelat. Takze by to melo byt udelano sikovne. Kazdopadne, uvidi se az behem provozu. Jakmile to praskne, pochlubim se neboj ;)

Vseobecne, jelikoz nechodim na technickou skolu a chtel bych neco malo aspon umet udelat, tak proto si chci na oktavce vyzkouset co a jak ;)

tholis
Moderátor

Příspěvek od tholis »

Uvidíš, třeba to nepraskne..
" www.autowerks.cz "

venca

Příspěvek od venca »

Na Puntu mam taky spojený blatníky s prahama a ani po třech letech ani náznak nějakýho popraskání,i když sem s nima občas někde skrtnul 8)
Když se chlap vyspí s více ženami, je borec.
Když se žena vyspí s více muži, je kurva.......proč je to tak?!
Protože když klíč otevře několik zámků, je to univerzální klíč......
kdežto když zámek otevřeš vícero různými klíči, je zkurvenej zámek

kony5

Příspěvek od kony5 »

neměl jsi to spojovat s předním blatníkem ani spojovat s prahem auta, je to jen nástavec prahu, te spáry si 99,9% lidi nevšimne.. muj dojem že lakyrnik to udělal "pro sebe" aby to zas mohle striknout a měl prachy....když už něco děláš tak okej ale musíš vědět co chceš a taky s těma lidma takhle jednat, tvoje auto, tvoje prachy. ten čloěk pkud si to po něm nechtěl to neměl dělat! ...tohle prostě na 99,9% praskne, spojit rozdilne materialy a ještě to přelakovat a zrovna v prahu kde to dostane záhul od kamínku, velký louže vody a kroucení kastle atd....no budeš neštastný...auto se mi celkově lýbí ale pokud dělaš wrc styl tak tam nějaký velký zahlazovaní spár nepatří....

jajiN

Příspěvek od jajiN »

Kony nevim jak tedka myslis ty nastavce?? Jsou to cele prahy. Prostredek byl zalisovany pod dvere a bohuzel (na to ze je to milotec) je bylo nutne snizit, protoze dvere pri otevirani skrtali. A konce potom byly vyvedene vys. Tady je foto kdyz jsem je zkousel prilozit, zadni strana odstava, protoze jsem to nedocvakl, ne ze by nepasovaly.
IMG_0225.jpg
IMG_0225.jpg (140.43 KiB) Zobrazeno 2171 x

kony5

Příspěvek od kony5 »

tohle jsou prahové nástavce, prahy jsou to na čem to je nasazený , práh je kus karoserie vozu, to jest ten spodní kus pod dveřma a blatníky prostě práh,...99% věcí z laminátu prostě nepasuje na 100% to je normální všechno se musí upravit je to jen forma, kdybys viděl a mluvil s někkým kdo to vyrábí pochopil bys proč to nikd nemuže být přesné to je práce kterou absolutně nezavidim nikomu....měl jsi normálně dopasovat nástavce na prahy aby si udržely všude stejné spáry. a pak to nalakovat a potom to lepidlem na skla přilepit a měl bys to navěky a kdyby ne oprava by byla hned. takhle to musíš celý střikat znovu...

Kein

Příspěvek od Kein »

tholis píše:Jajin: Ajéje gympl..to vše vysvětluje. Je smutné že ti to nevysvětlili aspoň ti co ti to dělali. Lak má určitou možnost pružit. Proto když propružíš třeba kapotu rukou tak ti nepopraská, je tak navržen právě z těchto důvodů. Třeba komaxit by tohle už nevydržel. Třeba do plastových částí se dává příměs aby barva lépe pružila a nepopraskala. Každopádnš tady nejde o lak, ale o ten spoj, nevím jestli to máš vykitované, nebo svařené na tvrdo. První případ popraská velice brzo, už jen kuli silné vrstvě, druhý případby mohl něco vydržet, každopádně trhlinka se dle mého do roka objeví a pak už to bude horší a horší..Tady nejde o velké míry, třeba i desetiny milimetru udělají velké škody. Nemá smysl ti tu vysvětlovat mechaniku, když tě na gymplu raděj učí hudebku tak nemá smysl to tu dohánět (promiň ale jako absolven SPŠ strojní gympl nemusím..) Myslím že spoustu lidí co dělali WRC či KIT úpravy na vozech ti řeknou jak pracuje kov ve spoji..

Ps: sedím si na vedení..asi si myslel ten film ne školu :( :(
Jako hloupý a nevzdělaný gymplista, bych chtěl jen pana "SPŠ strojní" opravit v tom, že jak jistě ví tak kov se roztahuje všemi směry, a když to nepude svárem tak se roztáhne jinde. To proč je hlavní šance, že to praske je hlavně kvůli kroutivosti karoserie při zatížení v zatáčkách či jízdě při nerovnostech. tedy ani ne proto, že by se plech na autě rozhtáhl o cenťák dopryč to bys ho pak nemohl ani přišroubovat, ba přilepit jak tomu je u některých vozů. Samozřejmě plech pracuje a roztahuje se, to ano.
http://www.tuzingforum.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.infobaden.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;

Stanley

Příspěvek od Stanley »

Rychlý OT: vadí týdenní ježdění na svody? Mám v něm 2 origo katy takže s podpálením ventilů a podobné věci co slýchám by neměl být problém ne? Není origo a potřebuju ho sundat, změřit průměr a délku trubky a než to seženu tak to potrvá. Nemám jak namontovat nový výfuk.

sparco-ikaros
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sparco-ikaros »

kein a tholis: souhlas ....... 8)
Jsem zarytý koncernista protože vlastním GTi ........ to chceš !

jajiN

Příspěvek od jajiN »

:?:
kola.jpg
kola.jpg (87.83 KiB) Zobrazeno 3035 x

jajiN

Příspěvek od jajiN »

IMG_0347mini.jpg
IMG_0347mini.jpg (182.64 KiB) Zobrazeno 2764 x

DOEMIXXX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DOEMIXXX »

predek foto?
http://www.facebook.com/djdoemixx

jajiN

Příspěvek od jajiN »

predek je origo RS, foto bude pozdeji, protoze jsme se nepochopili s lakyrnikem a trosku mi na masce prehodil barvy :D A jeste musim dat vyplne.

mathias22

Příspěvek od mathias22 »

ten znak zezadu si ale mohl dat pryc.
chocolatE36 in progress

Kubajz

Příspěvek od Kubajz »

No upřímně :( Jsem zklamaný tím zavařenám kufrem :(

phaeton_esc

Příspěvek od phaeton_esc »

podstatná otázka: kam hodláš dát značku a její osvětlení? úplně dolu na nárazník? osobně si myslím že zavařit kufr nebyl nejlepší krok..
Fiat Stilo MW 1.6 16v LPG & Mazda MX-5 NBfl 1.8

Stanley

Příspěvek od Stanley »

Nedomyslel :D

jajiN

Příspěvek od jajiN »

SPZ bude v zadnim narazniku - bude se tam prevarovat vyklenek z GIV nebo kolikatky :D Jinak tady je zepredu.
IMG_0362small.jpg
IMG_0362small.jpg (155.17 KiB) Zobrazeno 2538 x

Ozzy_Vita
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ozzy_Vita »

Hele kluku, mě se to líbí... Podle mě to ladí hezky. :wink:
Škoda 105 -> Opel Manta B -> Opel Vita B Sport -> Honda Accord 2.0 16V Vtec

Spiral

Příspěvek od Spiral »

me se to taky libi. je to hezky sladeny jako celek... ma to napad, je to pekne udelane, bavi te to.... za me palec hore 8)
1991 VW Golf GTI

jajiN

Příspěvek od jajiN »

Diky moc, a kdybych se jen tak pruzkumne zeptal, jestli mam na to placnout nalepky? Myslim tim jen zadni sklo a na bok kridla. jsou to nalepky typu I</3speedbumbs a podobne. Vetsina takovych tech na "kult" auta ale neco malo by se mi na mojem hodilo. Jde o to, ze uz je mam objednany :)

Zamčeno

Zpět na „Projekty“