Rada ohledně Mazdy MX3

Pokud sháníte auto nebo chcete poradit co vše je potřeba při dovozu ze zahraničí či při koupi nového auta, pak jste zde správně.

Moderátoři: Berry, Tommy1978, Rudi

Odpovědět
TomasUL

Rada ohledně Mazdy MX3

Příspěvek od TomasUL »

Chtěl bych poradit ohledně výběru Mazdy MX3 1,8 V6.
Chtěl bych jí spíš jako víkendovku. Na co si dát pozor a nějaké rady ohledně motoru?
Co jsem koukal, tak ceny dílů jsou přijatelné.
Díky.
Autoservis
Autodíly
STK + EM

cleman
Kontaktovat uživatele:

Re: Rada ohledně Mazdy MX3

Příspěvek od cleman »

Tak jelikož jsem jí měl tak co by bylo fajn tak kdyby byla po rozvodech protože na V6 nejsou nejlevnější. Ale to ti stejně řekne půlka lidíže jsou dělaný i když ne. Jinak co se rádo kazí je rozdělovač a altík. Motor by měl běžet naprosto bez klepání. Hodně je u toho motorů znát co se do něj lilo za olej a jak často se mění. Jinak olej žere v rozumný míře každá. Motor by měl jít okamžitě za plynem bez jakýhokoliv škobrtnutí - jinak často právě rozdělovač. Motor je takřka nesmrtelnej. Hlavní výhodou je že pokud ti nevydržej rozvody tak se nepotká. Jinak ostatní jako u všech jinejch aut. Nedostatkový nebo drahý díly: Přední světla, Lízátko, Zadní plato ( skoro všichni ho zničej tak že tam narvou bedny ale za chvíli se jím prolomí - je fakt slaboučký. ), Rozdělovač.

-jinak osobně ač mám teď trochu jiný kafe tak se k ní určitě časem vrátím. Na dobrým podvozku - ne Jom, V-max apod. je to v zatáčkách opravdu hodně silný auto. Design podle mě dodneška hodně líbivej. Motor s poměrně malou váhou nemá žádnej problém. Nicméně výměna za KLDE (2,5) je naprosto nasnadě. Jen výměna motoru za motor - přehodit elektriku a udělat předělat díry pro převodovku. Pak je to celkem peklo.
JK Elektroinstalace
Práce v oblasti tekoucího čehosi co není vidět ale kope to jak sviňa. Realizace černých odběrů pro PRE a ČEZ.

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

co si pamatuju tak spojka stála balík,ale je to dlouho,možná je tomu jinak dnes..

jinak fajn kára.. motor živej,super projev.. a dobrej podvozek
ted smrdím po naftě :-)

podporuji: http://www.neo2011.cz/

TomasUL

Příspěvek od TomasUL »

Jo koukám. Spojka komplet - Valeo 4000 Kč a Nipparts 5500 Kč.
I to mi přijde snesitelný.

A neví někdo, jak je to se spotřebou?
Počítám s tim, že to je V6, takže kolem 10 listrů si to určitě vezme.
Autoservis
Autodíly
STK + EM

m.artty
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.artty »

Píšeš, že to chceš jako víkendovku a řešíš spotřebu?
Současnost: Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadet na díly

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

My jezdili za cca 11 kvůli tomu šla pryč..
ted smrdím po naftě :-)

podporuji: http://www.neo2011.cz/

TomasUL

Příspěvek od TomasUL »

m.artty píše:Píšeš, že to chceš jako víkendovku a řešíš spotřebu?
Tak zeptat se můžu né? Každýho dneska zajímá spotřeba. :)
Autoservis
Autodíly
STK + EM

m.artty
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.artty »

Můžeš se ptát, to je tvoje věc. Já jen když chci auto pro zábavu a na víkendy, tak spotřeba je to poslední co mě zajímá....
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadet na díly

TomasUL

Příspěvek od TomasUL »

m.artty píše:Můžeš se ptát, to je tvoje věc. Já jen když chci auto pro zábavu a na víkendy, tak spotřeba je to poslední co mě zajímá....
A "první" by tě zajímalo co? :)
Nejdřív to může bejt víkendovka. Potom auto na denní ježdění.
Jestli chceš, tak mi můžes taky cokoliv poradit, jestli máš s MX3 nějakou zkušenost :)
Autoservis
Autodíly
STK + EM

m.artty
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.artty »

První co mě zajímá je aktuální stav auta a případné zásahy tunerů/kutilů. Co opravdu nesnáším, jsou zásahy v elektrice a opravy pomocí náhradních dílů typu "co dům dal". Já to spíš beru opačným směrem - nejdříve se s tím jezdí pořád a když se zadaří a koupí se něco dalšího, tak z prvnotího auta se stává víkendovka.

Já z Mazdou skušenost nemám, jak je vidět v mém podpisu, jsem na trošku jiná auta. Jen mě zarazilo to spojení - bude to víkendovka, kolik to žere.

Já jsem třeba loni jezdil se svým cabriem od jara do podzima s tím, že jsem jiné auto neměl. Na podzim jsem koupil "auto na zimu" to se mi podařilo prodat někdy v květnu a asi o měsíc později jsem koupil auto pro denní ježdění a z cabria se stala zmiňovaná víkendovka. Teď si myslím, že mám ideální stav - auto pro práci, které dostává to co potřebuje a auto pro zábavu, kterého dostává to, co potřebuji já :lol:

Odpovědět

Zpět na „Ojetá auta / Nová auta“