Autoškola a poplatky navíc

Pokec nejen o autech...

Moderátoři: Eiffel, Fáboš, Bohuš, Berry, habitat3, Tommy1978, Kane13, Ritchma

DizzX

Autoškola a poplatky navíc

Příspěvek od DizzX »

Ahoj,
měl bych dotaz, já osobně papíru už nějakej ten pátek mám, ale kamarád dělá autoškolu a neudělal závěrečky. S tim, že mu jeho učitel řek, že mu bude muset zaplatit prachy za další lekce a ještě prachy za to, že mu to znova zařídí. Vzhledem k tomu, že ho to stálo 9 tisíc a ten učitel by ho to za ty prachy naučit, teď chce v podstatě dalších 1300 navíc, je tohle normální? Prej mu řikal, že se to takhle děje v každý autoškole.
http://laminostyling.cz - prodej autokosmetiky, kompozitních materiálů a výroba interiérových dílů z laminátu

Ritchma
Moderátor

Re: Autoškola a poplatky navíc

Příspěvek od Ritchma »

A to se divíš? Tu autoškolu to taky stojí peníze až si bude tvůj kamarád znova vozit zadek v autě při dalších lekcích a za další zkoušku se taky platí.
Build shit car, call everyone haters....
Function > Form

TomasUL

Příspěvek od TomasUL »

Nevím, jestli to nezdražili, ale když neuděláš komplet závěrečky, tak platíš :

Testy - 100 Kč
Konstrukci - 200 Kč
Jízdy - 700 Kč

A určitě nějaké jízdy taky něco stojí.

Tuším, že 2h za 250 Kč.
Autoservis
Autodíly
STK + EM

DizzX

Příspěvek od DizzX »

no já když dělal papíry, tak mi řekli, že pokud neudělám tak platim magistrátu znova to co sem neudelal, ale ne ze budu calovat autoskole dalsi prachy, kdyz ho to mel naucit, mimochodem, tech 1300 je pouze pro autoskolu + jeste poplatek magistratu
http://laminostyling.cz - prodej autokosmetiky, kompozitních materiálů a výroba interiérových dílů z laminátu

xciba

Příspěvek od xciba »

ale on na ty jizdy nemusi...staci kdyz si rekne ze chce jenom testy...ale taky zalezi proc to neudelal a tak prece jen autoskola te to sama nenauci..
Vauxhall omega 2.5V6 ->VXR edition -> crazy omega https://www.youtube.com/watch?v=cd65a5H3yHI -> MV6
Ford Fiesta ST150
Golf VI GTI

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

Se mi nezdá že by platil 1300czk v autoškole jenom za další jízdy, to bych jich musel mít hodně. Jedině že je tvůj kamarád levej a tak mu doporučili dalších sto lekcí :lol: Nechápu tvůj postoj že si to zaplatil, tak ho to měli naučit. Neni to vždycky jenom o autoškole...
Function > Form

xciba

Příspěvek od xciba »

jasne ja myslel jako ze si z toho muze treba ty 200-300kc odecist za ty jizdy:Dale jak sem psal vejs neni to jen o tom ze te to nauci ten autoskolak...
Vauxhall omega 2.5V6 ->VXR edition -> crazy omega https://www.youtube.com/watch?v=cd65a5H3yHI -> MV6
Ford Fiesta ST150
Golf VI GTI

Hasis

Příspěvek od Hasis »

trochu ot: dneska prisla segra vystresovana z jizd, ptze ji ucitel rekl, ze na zaverecnych u technickych by mela dokazat vysvetlit po lopate funkci sinchronu, popsat doby motoru atd. vic uz co ji rekl v tom stresu zapomela :D. neni to trosku kokotina?

xciba

Příspěvek od xciba »

ja zrovna tuhle otazku chytl s tema prevodovkama:D fakt debilita:)
Ford Fiesta ST150
Golf VI GTI

crocjirka

Příspěvek od crocjirka »

no jasne technika... to je stejny jak kdyz se zensky zeptaj jak si vymeni kolo.. frajerka u nas rekla, ze si zavola nakou tu pohotovost :D :D :D :D
ex:opel tigra 1.4 16v,opel tigra 1.6 16v,peugeot 106 1.4 sport,seat leon 1.8T 200PS+,ibiza 1.9TDI 6L 170PS, octavia RS combi 1.8T
NOW: family car skoda octavia 2 RS combi 2.0TSI 200 teplejch poniku...
facebook.com/jiriprokopfotograf

MartyCZe

Příspěvek od MartyCZe »

Hasis píše:trochu ot: dneska prisla segra vystresovana z jizd, ptze ji ucitel rekl, ze na zaverecnych u technickych by mela dokazat vysvetlit po lopate funkci sinchronu, popsat doby motoru atd. vic uz co ji rekl v tom stresu zapomela :D. neni to trosku kokotina?
to je cypovina, v technice jsou otazky typu: kontrolky, funkce spojky, pojistky apod. Nějaky doby motoru tam nejsou, je tam jen rozděleni motoru na co jezdí zažehovy a co spalovaci

Jinak za jizdy 7 kil? V usti jsem platil 7 kil za celek tj 100 technicka, 200 testy a 400 jizdy. Takhle by to mělo byt snad všude.
Pokud tvuj kámoš neudělal poprvy a i podruhy zavěrečky nemusi mit nějaky jizdy v autoškole, prostě si da další termín závěrečny jizdy a tu odjezdi. Pouze v připadě že poděla třeti zavěrečku nastavaj psychotesty a musi celej kurz dělat znova.
Jinak co řikate na další novely v zakoniku o vydavani řidičkych opravnění? Včera jsem cosi postřehl v televizi že prej každa jizda bude monitorovana kamerou v autě a že člověk by si měl zaplatit tolik jízd kolik chce + nově budou muset autoškoly na dalnice, do tunelu a normalni městsky provoz... podle mě docela blbosti
Škoda RAPID 1.2 TSI 77kw
Škoda Fabia I. - Hromada Technických Problémů :) - bejvávalo :/

Tommy002

Příspěvek od Tommy002 »

Nečetl jsem to co psali kolegové nademnou, pokud se budu opakovat tak sorry.

Záleží autoškola od autoškola - některé autoškola má opravky v ceně a jiná naláká na levnou cenu a pak z Tebe dodatečně vytahá peníze (viz časté domluvy učitelů malých autoškol s komisaři, kteří si to pak mohli hezky rozhodit napůl).

V dřívějších dobách tuším, že na opravnou jízdu museli být 2 kondiční...

Ať si ségra vygooglí otázka na technickou a uvidí co tam je...Jako funkci motoru to je fyzika střední škola...Ale je to holka, tak dostane buď kontrolky na palubní desce nebo něco s pneumatikama :)

DcSpeedi

Příspěvek od DcSpeedi »

jizdy si může připlatit ale i nemusí
jinak se musí domluvit v autoškole ať ho přihlásí na reparat toho, co neudělal a to se platí magistrátu jizdy tušim 400 ? technika 200 a pisemne 100
pokud to jsou jízdy tak se platí i autoškole za jizdu při zkoušce
Řidič

máca

Příspěvek od máca »

a ted z jineho soudku, jsem vybodovanej a ted jde o to, ze v dubnu si pujdu delat prezkouseni , kolik to tak stoji? musim jit i na psychotesty a delat jizdy, bylo mi receno, ze musim delat jizdy na vsechno na co mam papiry, takze od simsona, pres traktor, po nakladak s navesem? to bude dva dny jen jezdit na ruznejch strojich a za kazdou jizdu platit? a jeste zkousky, to jdu jen n nagorat delat prezkouseni, nebo musim do autoskoly na nejakej kurs a pak prezkouseni?
cabrio bukvice

Hasis

Příspěvek od Hasis »

me jde o to, jeslti to je pravda, ze to na technickych byva resene az tak do podrobna. ja kdyz delal autoskolu, tak jsem nic takoveho vedet nepotreboval
ucitel se ji na to zeptal, kdyz probirali nejake veci okolo auta, ne ze to nekde vycetla. to ze je zazehovy, vznetovy a rozdil rekla. pak na ni vyplacl, at rekne ty doby..... ikdyz je to fyzika zakladky a nezajima te to, tak to zapomenes
tu znamou docela chapu..... dneska si uz ani zarovky na ceste nevymenis.
a hlavne k cemu clovekovi, co ma auto jen na vozeni prdele a vic ho nezajima jsou vedomosti o sinchronech :roll: ?

MartyCZe

Příspěvek od MartyCZe »

Hasis píše:me jde o to, jeslti to je pravda, ze to na technickych byva resene az tak do podrobna. ja kdyz delal autoskolu, tak jsem nic takoveho vedet nepotreboval
ucitel se ji na to zeptal, kdyz probirali nejake veci okolo auta, ne ze to nekde vycetla. to ze je zazehovy, vznetovy a rozdil rekla. pak na ni vyplacl, at rekne ty doby..... ikdyz je to fyzika zakladky a nezajima te to, tak to zapomenes
tu znamou docela chapu..... dneska si uz ani zarovky na ceste nevymenis.
a hlavne k cemu clovekovi, co ma auto jen na vozeni prdele a vic ho nezajima jsou vedomosti o sinchronech :roll: ?
Hele třeba já mužu upřimně říct že na technicky jsem placal jednu blbost od druhy a ten komisař mi to dal jen diky tomu že jsem aspon věděl kde se ta věc nachází a co je vubec zač. Měli jsme cca 30 otázek a nikdy nic dopodrobna nechtěl, prostě to nějak stačilo splácat a nechal nás. Dokonce jeden kluk co je dělal semnou tvrdil že ABS funguje tak že se vypnou brzdy a brzdovej pedal plni funkci plynu :-D a i tak to udělal :-D
Škoda RAPID 1.2 TSI 77kw

xciba

Příspěvek od xciba »

ja mel dost psa z tech prevodovek jsme nakonec skoncili u mezi plynu na starejch nakladakach... :roll:
Ford Fiesta ST150
Golf VI GTI

Tead

Příspěvek od Tead »

Přesně jak se tu píše - já teda v Plzni platil 700kč dohromady- 100 technika 200 testy 400 jízdy..z techniky jsem dostal kontrola stavu vozidla před započetím jízdy, si pamatuju doteď :lol: :lol: myslím, že ty otázky se dají na netu dohledat a rozhodně tam nejsou takový zákeřnosti jako vysvětlovat funkci synchronů...to je myslím v otázkách pro sk.C pro B tam jsou jen takový obecný věci dost celkem... viz: http://www.autoskolanerovsky.cz/index.p ... k.%20B.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Micra K11 CG10DE
EX: Elantra XD G4ED-G
Pluriel TUJ3P

MartyCZe

Příspěvek od MartyCZe »

jinak na teto stránce http://etesty.mdcr.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;
jsou do puntiku stejny otázky jako jsou potom v záverečných testech - osobně vyzkoušeno :-D
Škoda RAPID 1.2 TSI 77kw

starter

Příspěvek od starter »

hlavně by ženskejm měli vysvětlit proces vypalování DPF
odtah od 7kč/km 731810210

Brutus
Moderátor

Příspěvek od Brutus »

MartyCZe píše:Včera jsem cosi postřehl v televizi že prej každa jizda bude monitorovana kamerou v autě a že člověk by si měl zaplatit tolik jízd kolik chce + nově budou muset autoškoly na dalnice, do tunelu a normalni městsky provoz... podle mě docela blbosti
Vzhledem k tomu, že od nás je nejbližší kus dálnice 60km a vypadá to, že dalších 10 let to bude vypadat úplně stejně, tak to by byl epes. :D
E30 kundokábrolap
www.mrdna.cz

Ritchma
Moderátor

Příspěvek od Ritchma »

Tak kamarádka dělala v jižních čechách autoškolu, přes 100km od Prahy a v autoškole udělal hodinu pro dvě holky a normálně jeli do Prahy se projet...
Function > Form

Boči

Příspěvek od Boči »

Nevíte, jak je to s otázkama konstrukce/údržby pro "Ačko" ? Prý se už teď nedělají ... je to pravda ?

Díky
"Kdo je Casey kurva Ryback" ?

*** montáž LPG systému značky Magic - více info přes SZ ***

Takeshi

Příspěvek od Takeshi »

Brutus píše:
MartyCZe píše:Včera jsem cosi postřehl v televizi že prej každa jizda bude monitorovana kamerou v autě a že člověk by si měl zaplatit tolik jízd kolik chce + nově budou muset autoškoly na dalnice, do tunelu a normalni městsky provoz... podle mě docela blbosti
Vzhledem k tomu, že od nás je nejbližší kus dálnice 60km a vypadá to, že dalších 10 let to bude vypadat úplně stejně, tak to by byl epes. :D
a + minimálně jednou nordšlajfe a zajet pod 10 minut, jinak na řp nemáš nárok :lol:

MartyCZe

Příspěvek od MartyCZe »

Boči píše:Nevíte, jak je to s otázkama konstrukce/údržby pro "Ačko" ? Prý se už teď nedělají ... je to pravda ?

Díky
Minuly rok jsem dělal A2 papiry a zkouška se skládala z jízdy + testy (stalo to 700 stovek stejně jak auto)
Při rozšíření po dvou letech jen jizda.
Pokud si nikdy žadnou skupinu A neměl nebo si měl jen AM/A1, tak musíš udělat jizdu + testy.
Konstrukce a technika se u motorek nedělá, místo ní jsou v testech nějaky zásady jízdy na motorce, jako třeba na kterym povrchu ti hrozí, že se zklouzneš apod.
edit: jinak co se týče údržby a konstrukce si to nastuduj i tak, motorka neni jak plechovka, ke který přijdeš, kopneš do startéru a jedeš. Jestli chceš, aby tě to přežilo, tak tomu musíš věnovat mimo sezonu nějakej čas.
Škoda RAPID 1.2 TSI 77kw

Boči

Příspěvek od Boči »

Díky Marty
"Kdo je Casey kurva Ryback" ?

*** montáž LPG systému značky Magic - více info přes SZ ***

milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh »

Téma postarší, ale jelikož i já už mám v autoškole dceru, může se hodit tento článek, jsou tam informace i pro celou republiku.

https://autoskola-usti.cz/

V článku najdete:
  • Jak vybrat autoškolu
  • Ceny
  • Jak poznat kvalitní autoškolu
  • Délka kurzu
  • Závěrečné zkoušky
  • Podmínky pro získání řidičáku
  • Kdy začít

Zpět na „Pokec“