Plazmové zapalování
Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_
- Libor12
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Plazmové zapalování
Díky Beaverovi jsem dostal kontakt na vývojového ředitele BRISK a ten mi předběžně přislíbil výrobu testovací sady safírových svíček s izolační schopností 100kV a 100A
toyota corolla gti 4a-ge 1.6 "V2" 226hp/9500rpm
IMF Master Ignition Forum - http://
imfsoft-forum.eu/
Válcová zkušebna 4X4 až do 1200HP
imfsoft-forum.eu/
Rado se stalo, sakra jak ja jsem zvedavej co z toho bude
Ale postupuje to hezky, tomuhle projektu drzim palce. Snad to ve vysledku nebude cenove jak pulka auta, uz se tam zacina objevovat nejak moc exotickych prvku... plasma, safir... no teda... 

Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
- Libor12
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
safir se dá velice jednoduše a nenákladné vyrobit uměle. Vymyslel to čech,patent od nej koupil bosch aby je nikdo nevyráběl. On mi to nastínil zcela reálně,doslova řekl. Kdyby to nekoupil bosch,koupili jsme ho my. Ta svíčka v kombinaci s iridiovym hrotem by měla prakticky neomezenou životnost a mohly by se přendávat z motoru do motoru. Za dva roky nasytite trh a pak bychom mohli zavřít krám. Takže nám vyrobí pouze několik testovacích kusů,potažmo několik stovek,ale sériová výroba by z toho byla,kdyby ji ta plazma dokázala alespoň do 30000km spálit. 

imfsoft-forum.eu/
imfsoft-forum.eu/
nebál bych se přesicení trhu autorizované servisy už by si poradily
" Pane máte špatný svíčky my je museli vyměnit"
Iridiové svíčky mi i na běžném zapalování uhořívali.. Rozepiš se o těch safírových svíčkách více. Jaká by byla cena?? díky..

Iridiové svíčky mi i na běžném zapalování uhořívali.. Rozepiš se o těch safírových svíčkách více. Jaká by byla cena?? díky..
napred musi byt vlastnikem vozu s plasmovym zapalovanim az pak muzes chtit svickykony5 píše:nebál bych se přesicení trhu autorizované servisy už by si poradily![]()
" Pane máte špatný svíčky my je museli vyměnit"
![]()

TOYOTA CELICA CARLOS SAINZ 2.0 TURBO 4WD 153KW 1992 = funny
Skoda Ochcavia f kombajnu f metle na hlinach a i kliiimu ma a samozrejmne hagusy 81KW = daily
Skoda Ochcavia f kombajnu f metle na hlinach a i kliiimu ma a samozrejmne hagusy 81KW = daily
no a bude nakonec mozny si tu komplet "sadu" i se svickama koupit nebo to mate jen vy, co na tom pracujete vylozene jen do svych nekolika aut?
mimochodem to pro ně teda neni problem ty svicky vyrobit (i kdyz v malem mnozstvi), když na to má patent bosch?
mimochodem to pro ně teda neni problem ty svicky vyrobit (i kdyz v malem mnozstvi), když na to má patent bosch?

3x Renault Safrane Hartge Biturbo
- Libor12
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
udělají je jen proto,že vývojový ředitel je Beaveruv dobrý známý a vlastník vozu toyota supra
určitě to na prodej bude,ale musí se to pořádně doladit. Ty ytrium svíčky vydrželi dost dlouho na to aby se dali použít. Kontroloval jsem je po 500km a začali odcházet cca 6-6500. Myslím že nebude problém vyměnit svíčku za 60kč po 5000km.

imfsoft-forum.eu/
imfsoft-forum.eu/
Po zkušenostech z testování sem se rozhodnul přehodnotit koncepci blokovacího modulu a místo jednoho modulu pro všechny svíčky použiju pro každou svíčku vlastní modul.
Při návrhu modulu sem se inspiroval u COP zapalování, které nádherně řeší problémy s rozvodem vysokého napětí v motoru, takže blokovací modul bude součástí konektoru svíčky a z horní strany se na něj jen nacvakne kabel od zapalování s fajfkou, jak je to vidět na obrázku.
Při návrhu modulu sem se inspiroval u COP zapalování, které nádherně řeší problémy s rozvodem vysokého napětí v motoru, takže blokovací modul bude součástí konektoru svíčky a z horní strany se na něj jen nacvakne kabel od zapalování s fajfkou, jak je to vidět na obrázku.
www.jfperformance.cz
- Mirek-200sx
a co auta ktera maji zapalovaci civku pro kazdou svicku zvlast a nemaji rozdelovac?
In progress: Nissan 260SX S13 Spec-R Twin Turbo
Project car #1: Nissan Primera P10 GT (SR20VE I in progress)
Project car #2: Nissan Primera P10 4x4 rv.92 SR20Di (SR20DET/VET
Daily car: Škoda Felicia II 1.6i rv.98
Mirek-200sx: elektronika toho COP by se v tom případě nasadila rovnou na horní část toho blokovacího modulu místo konektoru pro fajfku zapalovacího kabelu.
www.jfperformance.cz
- Mirek-200sx
aha, ok diky
Doufam ze se mi v roce 2012 povede ozvivit konecne auto a bude prilezitost prubnout tu plazmu na RBcku.

In progress: Nissan 260SX S13 Spec-R Twin Turbo
- JRD McLAREN
- Kontaktovat uživatele:
no ja som zvedavy jak toto dopadne .. 

Člen Klubu Šlapacích Moskvičov
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu/
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu/
citim,ze bude potreba vyuzit tvuj um na muj c20let 

Müller Motorsport & Customs - Autoservis Prostějov
- servis, lakovna, karosárna, svařování plastů, geometrie, klimatizace , zajistení stk
- rámování, renovace veteranu, tuning a offroad upravy + shop, výroba z lamina a uhlíku
- servis, lakovna, karosárna, svařování plastů, geometrie, klimatizace , zajistení stk
- rámování, renovace veteranu, tuning a offroad upravy + shop, výroba z lamina a uhlíku
Dneska se mi povedlo rozběhat individuální blokovací modul. Zatím mám elaktroniku omotanou jen izolačkou, aby mně to náhodou nenakopalo, kbybych o to nechtěně nezavadil. Teď potřebuju vymyslet do čeho to zadělám. Sháním nějakou plastovou trubičku o venkovním průměru maximálně 25mm a vnitřním alespoň 20mm, která by byla odolná proti teplu a olejům, kdyby ste o něčem věděli, tak radu rozhodně uvítám.
www.jfperformance.cz
karbon? koukni na havel composites, maj snad všechno a myslim, že to neni ani moc drahy
bóďa: karbon mně už taky napadl
Na stránkách Havel Composites mají největší trubku o venkovním průměru 21mm a vnitřním 19mm a to už je dost málo. Když bych nenašel jiný řešení, tak bych to asi zkusil narvat do tohohle, ale radši bych byl za něco o pár mm většího.

www.jfperformance.cz
tak nechat udělat..
prosimte doufam ze uz to tu nekde neni, ale kdyz to bude takhle mezikus mezi kabel a svíčku, tak co motory, co maj přímo na svíčkách už cívky?
prosimte doufam ze uz to tu nekde neni, ale kdyz to bude takhle mezikus mezi kabel a svíčku, tak co motory, co maj přímo na svíčkách už cívky?
Mám pocit, že už se tu na to někdo ptal
Elektronika toho COP by se nasadila přímo na ten modul, který není moc vysoký takže se dá zapustit do kanálu pro svíčku v hlavě. Pokud by to i tak nevyšlo výškově, tak se dá ten modul nadrátovat mimo, tak jak to bylo do teď.

www.jfperformance.cz
A co to strčit do nějaké vyztužené epdm hadice?
Když někomu řekneš že je blbec, chytrého to z tebe neudělá!
Fifi: zkoušel sem hadici na vedení horký vody, ale je tam problém s rozměry, protože při vnějším průměru 27mm má vnitřní jen 19mm. Chtělo by to nějakou slabostěnnou.
www.jfperformance.cz
Něco se stěnou do 2,5mm se najít určitě musí, jen aby to splňovalo i ostatní požadavky na teplotu tuhost atd... Stáhni tenhle katalog, třeba tam něco najdeš http://www.tubes-international.cz/katalog_pdf.html" onclick="window.open(this.href);return false; , řešil jsem s něma něco cca 2roky zpět a jejich přístup byl v té době super...
Když někomu řekneš že je blbec, chytrého to z tebe neudělá!
Fifi:díky moc za odkaz. Ten se mi bude hodit i do budoucna pro další využití. Prohlídnu katalog a uvidím snad se něco najde.
www.jfperformance.cz
já s nima řešil něco 2 měsíce zpět a přístup taktéž super ... většinou na druhé straně drátu nějaká šprýmovní slečna/paní, která věděla o čem mluví s snažila se pomoct a vyjít vstříc
zkus to urcite do neceho zalejt - http://www.elchemco.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;LJay píše:Teď potřebuju vymyslet do čeho to zadělám.
tam sou dost ochotni a delaji vse mozne a poradi s vyberem matrose
kazdopadne pokud to bude jeno trubicka a v ni soucastky brzo to pude kakat, vlivem vibraci, rozdilu teplot. navic ty zalevaci materialy maji velkou el. pevnost, takze budes moci jit s izolacnima vzdalenostma dolu.
plastovou hadici pouzij jenom jako formu, a potom vysledny tvar pokud bude potreba zandej do samosmrstovaci buzirky
asi by bylo vhodne to zalejvat ve vakuu nebo snizenem tlaku pro lepsi vyhnani bublinek
Smazano
Naposledy upravil(a) Taboo dne 20 úno 2012 10:45, celkem upraveno 1 x.
IQ stylingem nenahradis.
pro ucely zpetneho inzenyringu v krabickach co do nich nevidim pouzivam s oblibou 3D X-ray + prosuvny stojanek na nataceni vzorku, potom kabicky neposkozene, muzu v zaruce vratit : - )
kazdopadne na kazdy material existuje rozpoustedlo zrovna panove z elchemco urcite poradi, vetsinou ale to rozpoustedlo rozpusti o neco vice nez je potreba, ale pro zjisteni funkce to jiste sveta znalemu cloveku staci
kazdopadne na kazdy material existuje rozpoustedlo zrovna panove z elchemco urcite poradi, vetsinou ale to rozpoustedlo rozpusti o neco vice nez je potreba, ale pro zjisteni funkce to jiste sveta znalemu cloveku staci
začínáš přemýšlet jako typický čechTaboo píše:A jak to mam pote rozebrat - abych zjistil, co v tom je a mohl to prodat ke kopirovani Cinanumsemysak píše:zkus to urcite do neceho zalejt?
![]()
![]()

krosmen motorsport .....
specializovaný servis japonsko a itálie......
specializovaný servis japonsko a itálie......
karbon ne, ten je vodiLJay píše:bóďa: karbon mně už taky napadlNa stránkách Havel Composites mají největší trubku o venkovním průměru 21mm a vnitřním 19mm a to už je dost málo. Když bych nenašel jiný řešení, tak bych to asi zkusil narvat do tohohle, ale radši bych byl za něco o pár mm většího.
Opel Astra f 1.4 - prodano
BMW e46 Touring 320d - rozbito
Honda Accord 3.0 V6 - prodano
BMW e46 Touring 330d - aktual
BMW e46 Touring 320d - rozbito
Honda Accord 3.0 V6 - prodano
BMW e46 Touring 330d - aktual