Napadají mě dvě zajímavé věci, co se mi staly....
1. Jedu po své oblíbené okresce v neděli nad ránem, blížím se k ostrému horizontu, který trochu kope, ale ten den jsem si to nějak neuvědomil a značně to přehnal, takže na vrcholu se náhle ve volantu ztratil cit a já cítěl průser... koukám v protisměru nějaká šmouha - tu se čas náhle zastavil. Periferním viděním pozoruju, jak kolem skáče tmavý Leon nebo Toledo, taky odlepený od země, prosvištěli jsme kolem sebe, pak se ve stejnou dobu ozvaly 2 tupé kovové rány, jak jsme si břichama hrábli do asfaltu a už jsme se nikdy nikde neviděli.... to je vše... zážitek při kterém se mi zatajil dech, takhle na papíře ale asi o ničem
2. loňskou zimu jsem jel odpaňovat v noci čerstvě zasněžené zatáčky a v tom jsem dostal chuť na burgera, nu což, zajedem do města do non-stopu. Ve městě bylo kupodivu taky všechno zasněžené a liduprázdné, takže jsem jel bezcílně a jako prase, tu zatáčka bokem, tu kruháč bokem, až mi to v jedné utáhlejší nevyšlo a já skončil na štorc - jelikož se z dálky blížilo auto, tak jsem nechtěl zavázet otáčením se do původního směru, odjel jsem směrem opačným při divoce se zmítající zádi a dále bezstarostně kravil a přejel pár křižovatek způsobem ne zcela korektním, až náhle uzřel jsem za sebou blížící se diskotéku... A kurva...
Takže jsem zpomalil u krajnice, Octávka se nestandardně postavila přede mě a na štorc, vyskákali hbitě 4 bouchači a já začal cítět průser...
stahuju okýnko...
Já: Dobrý ve...
P1: ruce na volant dej, ruce na volant!
P2: Co to jako bylo?
P1: Neprohledáme ho?
Já:
nechápavý výraz
P2: vystupte z auta! Ruce na kapotu! Ruce!
P3: Tak co? chlast? Drogy?
Já: Cože? Ne, nic..
P2:
prohmatává měJste ochoten se podrobit dechové zkoušce?
P4: Ať nám ještě otevře kufr předtím...
Já: Jsem ochoten
otvírám kufr a foukám
p2: Nic, nula nula
p3: To není možné, ještě jednou a dej mu líznout!
p4 a p3 prohrabávají kufr
p2: Jste ochoten se podrobit testu na přítomnost psychotropních látek?
Já: Jsem. Co jako je? Nechápu...
lížu papírky jak ocas
p1: Proč jsi ujížděl?
Začíná mi docvakávat, že to auto v dáli byli oni
Já: Mi to uklouzlo, na sněhu... A proč mi tykáte?
p1: Nekecej vole, uklouzlo a proto jsi pak odjel jako hovado druhým směrem, když jsi nás viděl?
p2: ukažte mi doklady potřebné k řízení vozidla...
Já: No, uklouzlo, sníh, zadokolka...
dávám doklady, klepu se kosou jen v mikině
p4 na p3 a p1: Romane, Pavle, to asi nebude on...
p2: Pane řidiči, veškeré doklady i výbavu vozidla máte v pořádku, ale důrazně vám doporučuji, aby jste přizpůsobil vaši jízdu podmínkám na vozovce a nedělal nám tady z města finskou rally
já:
OK
p1: Nevím, jak jsi to udělal, ale taky mám rád fet!
zalezli, odjeli, já ještě chvilku vstřebával situaci, ale jediné ponaučení co jsem si vzal bylo to, že když se někde přetočím, nemám se otáčet, ale jet v původním směru